Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Τα ηχεία μου στηρίζονται στο κάτω μέρος τους σε κάτι βιδωτές κωνικές ακίδες.
Θα επιθυμούσα αντί για ακίδες μυτερές να έχουν κατάληξη σφαιρική ή ακόμη καλύτερα να καταλήγουν σε σφαίρα (μπίλια) που να μπορεί να γυρνάει. Προφανώς για εύκολη μετακίνηση (ναι θέλω να μετακινώ ειδικά το ένα συχνά).
Ξέρετε αν υπάρχει κάτι σχετικό;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

Και εγώ για αυτόν ακριβώς το λόγο, έχω βάλει ροδάκια με φρένο, άργησα βέβαια λίγο και έχω σημαδέψει το πάτωμα!!!
τώρα στον ήχο, δεν έχω ακούσει διαφορά, δεν έχω και πολύ εξασκημένα αυτιά οπότε no problem!

Reaction score
2.557
Θεωρητικά (?) η μετάδοση των ταλαντώσεων (vibration, sound) ελαχιστποιείται με τις ακίδες γιατί η επιφάνεια επαφής ελαχιστοποιείται.
Τώρα αν αυτό στέκει και αν εγώ το ακούω είναι άλλο θέμα.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Θεωρητικά, νομίζω, η έδραση πάνω σε κυλιόμενες σφαίρες θα είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απομόνωσης γιατί δεν θα άφηνε να περάσει καμμία μηχανική ταλάντωση στο ηχείο καθώς θα αποσβενόταν με τη δυνατότητα μικροκίνησης...από την άλλη βέβαια ένας απαιτητικός ακροατής δεν θα ήθελε να μετακινείται το ηχείο του ούτε κατ'ελάχιστον...από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ σε τι στάθμες πρέπει να παίξει ένα ηχείο για να καταφέρει να κινήσει το βάρος του σπρώχνοντας αέρα!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Ακριβώς Μιχάλη, σε ευχαριστώ. Περιμένω Mail από τον κατασκευαστή από στιγμή σε στιγμή να μου πει το μέγεθος του σπειρώματος και να επικοινωνήσω μετά με την εταιρεία που μου έστειλες στη Θεσσαλονίκη να δω αν έχουν συνεργάτες στην Αθήνα ή αν μπορούν μου στείλουν.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εχοντας δοκιμασει καμποσα πραματα, (αγοραστα και καστομιες)
καταληξα οτι το ιδανικο (ισως)
ειναι ακιδα μπου καταληγει σε μπιλια
,
μπιλια για αποσβεση ,
και η ακιδα εχει βολτες μεσα της ωστε να ρεγουλαρεται σε πατωματα στραβα,
.....εγω τετοια ειχα,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και αν οι μπιλιες ειναι 2 (ιδανικα 3) εισαι αετοπουλο

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.673

Υπ΄όψιν ότι αυτές οι μπίλιες στηρίζονται στη βάση τους εσωτερικά σε άλλες πολλές και μικρές μπίλιες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ναι, αλλα <λιγες> ρεγουλαρονται ως προς το υψος

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
ο τύπος με το στέλεχος που έχει σπείρωμα είναι σαν να βιδώνεις μία ακίδα (spike) από τις γνωστές, βάζεις και στο ενδιάμεσο ένα παξιμάδι ώστε όταν ρυθμίσεις το ύψος σφίγγεις το παξιμάδι και κλειδώνεις τη ρύθμιση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

υποψιν , οτι το πινακακι του μιχαλη , μαλλον αναφερεται σε μετρικο σπειρωμα
αν εσυ εχεις αμερικανικα ηχεια , θες ιντσες στην σπειρα,
και οχι κορυφη σε κορυφη σπειρωματος (ευρωπαικο)

Reaction score
19
Ακριβώς Μιχάλη, σε ευχαριστώ. Περιμένω Mail από τον κατασκευαστή από στιγμή σε στιγμή να μου πει το μέγεθος του σπειρώματος και να επικοινωνήσω μετά με την εταιρεία που μου έστειλες στη Θεσσαλονίκη να δω αν έχουν συνεργάτες στην Αθήνα ή αν μπορούν μου στείλουν.
Βασιλη ειχαν καταστημα στην Ερμου κοντα στην Αθηνας ενδεχομενα υπαρχει και σημερα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.639
Απάντηση: Re: Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

Και εγώ για αυτόν ακριβώς το λόγο, έχω βάλει ροδάκια με φρένο, άργησα βέβαια λίγο και έχω σημαδέψει το πάτωμα!!!
τώρα στον ήχο, δεν έχω ακούσει διαφορά, δεν έχω και πολύ εξασκημένα αυτιά οπότε no problem!
Θεωρητικά (?) η μετάδοση των ταλαντώσεων (vibration, sound) ελαχιστποιείται με τις ακίδες γιατί η επιφάνεια επαφής ελαχιστοποιείται.
Τώρα αν αυτό στέκει και αν εγώ το ακούω είναι άλλο θέμα.
Θεωρητικά, νομίζω, η έδραση πάνω σε κυλιόμενες σφαίρες θα είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απομόνωσης γιατί δεν θα άφηνε να περάσει καμμία μηχανική ταλάντωση στο ηχείο καθώς θα αποσβενόταν με τη δυνατότητα μικροκίνησης...από την άλλη βέβαια ένας απαιτητικός ακροατής δεν θα ήθελε να μετακινείται το ηχείο του ούτε κατ'ελάχιστον...από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ σε τι στάθμες πρέπει να παίξει ένα ηχείο για να καταφέρει να κινήσει το βάρος του σπρώχνοντας αέρα!

Ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το καταπληκτικό θέμα του Κώστα: http://www.avsite.gr/vb/showthread....1%ED%F4%E9%EA%F1%E1%E4%E1%F3%EC%E9%EA%DC-quot

melina

Cargo 200
Reaction score
45.300
Μ6 μου είπες ο Αμερικάνος ότι έχει για σπείρωμα...για να το λέει έτσι φαντάζομαι είναι μετρικό (λογικό να έχει κρατήσει διεθνή πρότυπα γιατί απευθύνεται σε διεθνή αγορά).

Το θέμα είναι ότι το φυλλάδιο που έβαλε ο Μιχάλης δεν έχει Μ6 στον τύπο που με ενδιαφέρει, εκτός και αν έχουν και άλλα που δεν είναι στον κατάλογο, θα ρωτήσω από Δευτέρα...αν δουλεύουν παραμονή του νέου χρόνου!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021
Απάντηση: Re: Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

Θεωρητικά, νομίζω, η έδραση πάνω σε κυλιόμενες σφαίρες θα είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απομόνωσης γιατί δεν θα άφηνε να περάσει καμμία μηχανική ταλάντωση στο ηχείο καθώς θα αποσβενόταν με τη δυνατότητα μικροκίνησης...!
Θεωρητικά, αυτά που λέτε δε στέκουν.:405:

Έχει πλάκα όμως που δείχνετε να ..."συννενοείστε"! Απορώ μεν, το παραδέχομαι δε. :410:

D

Deleted member 23222

Guest

Ότι δεν θέλεις να ταλαντούται,απλά το εδράζεις.Τίποτα άλλο δεν υπάρχει.
Η όποια απόσβεση με τον όποιο τρόπο,απλά αποσκοπεί στην ανάσχεση μετάδοσης ανεπιθύμητης συχνότητας ταλαντώσεων αλλά ποτέ δεν τις απομονώνει πλήρως.

Φυσικά με τα ηχεία δεν είναι το ζητούμενο να αποσβέσεις τις ταλαντώσεις του πατώματος...
Το ζητούμενο είναι η απόλυτη έδραση,το κάρφωμα,η πάκτωση,ώστε οι ταλαντώσεις,να είναι αυτές της καμπίνας, να είναι αυτές που θεωρητικά και καλά έχει προβλέψει και μελετήσει ο κατασκευαστής...τρίχες δηλαδή,αλλά....

Και πιο συγκεκριμένα άμα δεν "κουνιέται" το tweeter,άσε τα άλλα να πααίνουν όπου θένε...κάντο αν μπορείς!!!!!!!!!!:116:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Οι ακίδες, οι μπίλιες και δεν ξέρω τί άλλο σουβλερό και γυαλιστερό ματζούνι πασάρουν διάφοροι, ουδεμία μηχανική απομόνωση προσφέρουν εκεί όπου υποτίθεται ότι κάνουν κάτι τέτοιο. Για πολλοστή φορά...

Προσφέρουν όμως σημαντική αυθυποβολή. Κάτι είναι κι αυτό...

D

Deleted member 23222

Guest

Αν έχεις μάγκα αρχιτέκτονα και σου φτιάξει μπετονένιες καμπίνες,"σιδερωμένες" με τις πεδιλοδοκούς,είναι μια καλή αρχή...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017

Ούτε αυτό αρκεί, διότι η ταλάντωση ανακλάται.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis