Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

Η καμπίνα μένει κόκαλο...εκτός αν την κάνεις δίμετρη,όπου και πάλι έχει ελαστικότητες αλλά σε ...σεισμικές εδαφικές επιταχύνσεις:116:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ σε τι στάθμες πρέπει να παίξει ένα ηχείο για να καταφέρει να κινήσει το βάρος του σπρώχνοντας αέρα!
//off topic..

[YOUTUBE]ylgLAXXEOGs[/YOUTUBE]

melina

Cargo 200
Reaction score
45.299
Re: Απάντηση: Re: Μπίλιες αντί για ακίδες ηχείων

Ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το καταπληκτικό θέμα του Κώστα: http://www.avsite.gr/vb/showthread....1%ED%F4%E9%EA%F1%E1%E4%E1%F3%EC%E9%EA%DC-quot
Χωρίς καμμία διάθεση μομφής προς τον άνθρωπο που το έγραψε, εξάλλου κατάφερα να διαβάσω μόνο τις 2-3 πρώτες σελίδες δεν ξέρω αν μαζεύεται μετά η κατάσταση, καλό θα είναι όταν πιάνουμε τέτοια θεωρητικά θέματα είτε να ξεκαθαρίζουμε αν πρόκειται περί εμπειρικής αντίληψης των πραγμάτων ή αν πρόκειται για εφαρμογή γενικών ή εδικότερων θεωριών καλό είναι να δίνουμε και μια αναφορά στις πηγές μας...εντάξει αν πρόκεται για κλασσική μηχανική δεν υπάρχει λόγος να αναφέρεται κανείς στο Νεύτωνα.
Για παράδειγμα από που προκύπτει ότι μηχανική γείωση γίνεται με τις ακίδες; Πως περνάνε οι ταλαντώσεις του ηχείου στη 'γη' μέσω των ακιδών που προσφέρουν (θεωρητικά) 5 βαθμούς ελευθερίας και περιορίζουν μόνο την κατακόρυφη κίνηση (όταν είναι μία μόνο ακίδα, για να είμαστε σωστοί θεωρητικά, αν είναι δύο κλειδώνουμε έναν ακόμη βαθμό και αν είναι τρεις ακίδες κλειδώνουμε ακόμη ένα βαθμό ελευθερίας, επειδή όμως με τις παραπάνω από μία ακίδες περιορίζονται οι περιστροφές γύρω από δύο άξονες και εκεί παίζουν ρόλο και η γενικότερη γεωμετρία της κατασκευής δεν μπορούμε να αποφανθούμε με ασφάλεια για το τι γίνεται) εκτός βέβαια αν με τις ακίδες έχουμε στο μυαλό μας ότι θα καρφώσουμε το ηχείο στο δάπεδο...τότε ίσως ναι, να το 'γειώνουμε'.

Τέλος πάντων, καλές γιορτές παιδιά, ας μη σκαλώσουμε τώρα σε αυτό.

Reaction score
19
Μ6 μου είπες ο Αμερικάνος ότι έχει για σπείρωμα...για να το λέει έτσι φαντάζομαι είναι μετρικό (λογικό να έχει κρατήσει διεθνή πρότυπα γιατί απευθύνεται σε διεθνή αγορά).

Το θέμα είναι ότι το φυλλάδιο που έβαλε ο Μιχάλης δεν έχει Μ6 στον τύπο που με ενδιαφέρει, εκτός και αν έχουν και άλλα που δεν είναι στον κατάλογο, θα ρωτήσω από Δευτέρα...αν δουλεύουν παραμονή του νέου χρόνου!
Αυτο δεν ειναι προβλημα αλλα θα χρειαστει να τορνιρεις το σπειρωμα ωστε να κοχλιοτομησεις Μ6 χ 1,00. Αυτο ειναι εφικτο καθως το βαθος του σπειρωματος στο Μ8 χ 1,25 ειναι 0,767 mm οποτε αφαιρωντας το σου αφηνει καθαρο κορμο 6,466 mm.

Το ζητουμενο ειναι να υπολογισεις τη καταλληλη μπιλια με γνωμονα το βαρος του ηχειου. Αν χρησιμοποιησεις 4 μπιλιες θα διαιρεσεις το βαρος με το 3 γιατι τα δαπεδα δεν ειναι πλανισμενα και απολυτα επιπεδα. Αν επιλεξεις μπιλια μεγαλυτερης διατομης η κυλιση θα ειναι περισσοτερο ομαλη και ευκολη.

Reaction score
0
Έχω ζευγάρι ηχείων mordaunt-short 912 (είναι με ξύλινη καμπίνα) και πατάνε σε επιπλο ξύλινο. Υπάρχει τρόπος να βάλω κάτι που να στηρίζονται για να μην μετακινούνται και ίσως να βοηθούσε πιο σωστά στον ήχο (υποθέτω ότι είναι λάθος η τοποθέτηση γενικότερα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.021

Διαβάστε προσεκτικά όσα κείμενα υπάρχουν διαθέσιμα ήδη στο φόρουμ, καθώς καλύπτουν κάθε απορία. Το θέμα έχει εξαντληθεί πέραν του δέοντος...

Reaction score
0
Σωστά! Δεν έκανα στοχευμένη αναζητηση βάσει τίτλου θέματος, ε τουλάχιστον τώρα γνωρίζω άρα πρέπει να ψάξω στους τίτλους!

Reaction score
1.127

εγώ πάντως όταν αφαίρεσα τις ακίδες δεν άκουσα καμια διαφορά όσο κι αν προσπάθησα.Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αλλά πριν κάποιος δαπανήσει χρόνο και χρήμα καλό θα ήταν να το ψάξει λίγο κατα τη γνωμη μου.
καλή χρονιά σε όλους

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis