Μπαγκαζιερα οροφής αυτοκινήτου Peugeot 3008-2024

Reaction score
0
Καλησπέρα ομάδα!! Έχω ένα Peugeot 3008 και περιμένοντας σε λίγο 2ο παιδί ενδιαφέρομαι να αγοράσω μπαγκαζιερα οροφής. Με το ένα ήμασταν οκ καθώς το αυτοκίνητο έχει πολύ μεγάλους χώρους. Όμως τώρα με το δεύτερο συν τα 2 γατάκια θα χρειαστούμε σίγουρα . Θα ήθελα τα φώτα σας καθώς δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Γενικές πληροφορίες η μπαγκαζιερα θα είναι μόνιμα στο αμάξι καθώς κάθε 2ο το λιγότερο Σαββατοκύριακο μετακινουμαστε από Αθήνα-Αιγιο ή πολλές φορές ακόμα και Λάρισα. Συνεπώς θα ήθελα να πηγαίνω με σχετικά μεγάλη ταχύτητα(130-150χλμ/Ω)χωρίς όσο γίνεται τον ήχο. Επίσης θέλω να είμαι ασφαλής τόσο για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους οδηγούς. Έχω τις αυθεντικές μπάρες της Peugeot( είναι σχετικά φαρδιές και δεν ξέρω αν κουμπωνουν όλες οι μπαγκαζιερες). Απ'ότι έχω δει λίγο γύρω στα 430 με 470lt είναι αυτό που χρειάζομαι. Δεν έχω ιδιαίτερο θέμα με το κόστος με την έννοια ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μου απ' ότι να πάω σε μια φθηνότερη αντίστοιχη επιλογή αμφιβόλου ποιότητας και κυρίως ασφαλείας.

Reaction score
1.969
Από φίλους που είχαν χρειαστεί κ έβαλαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι οι φτηνές λύσεις χάνουν στην αεροδυναμική με οτι συνεπάγεται αυτό στις υψηλές ταχύτητες (θόρυβος και κατανάλωση). Κατέληξαν σε Thule.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.457
Εγώ μετά απο κακή εμπειρία με G3 (χάλασε και ξέβαψε γρήγορα) πήγα σε Modula Ciao ιταλική και έχει αποδειχθεί VFM και σε αεροδυναμική, σταθερότητα και διατήρήση του χρώματος.
1747310011432.png

Reaction score
2.301
Και εγώ στην ίδια φάση ειμαι, αλλά το κάρο ειναι Leasing σε 2-3 χρόνια θα φύγει.
Θα πάω σε modula μπαγκαζιέρα και μπάρες αλουμινίου ελληνικής κατασκευής οικονομικές (ειναι πιο εύκολο να βρεις ποδάρια/ αντάπτορες για το επομενο αμάξι).
Αν ήταν δικό μου μπάρες thule ασυζητητη, μπαγκαζιέρα πάλι σε modula θα πήγαινα.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.374
Εγώ ,μιας και δεν έχω ιδέα ,ρώτησα τον γνωστό!:)

δες τι απάντησε

✅ Γενικά Κριτήρια (σύμφωνα με τις ανάγκες σου):
  • Χωρητικότητα 430-470 λίτρα: Είσαι στη σωστή κατηγορία. Αυτός ο όγκος καλύπτει πολύ καλά μια τετραμελή οικογένεια με γατο-μπόνους.
  • Αεροδυναμικός σχεδιασμός: Για να μπορείς να πηγαίνεις 130-150 km/h χωρίς πολύ θόρυβο/αντίσταση.
  • Ασφάλεια & Ποιότητα Κλειδώματος: Για σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και για να μην ψάχνεις εξαρτήματα στην εθνική.
  • Συμβατότητα με μπάρες Peugeot (φαρδιές): Σημαντικό γιατί όχι όλες οι μπαγκαζιέρες κουμπώνουν παντού.
  • Μόνιμη τοποθέτηση: Άρα χρειάζεσαι αντοχή σε ήλιο/βροχή/σκόνη, καλή ποιότητα υλικού και μηχανισμούς ανοίγματος/κλειδώματος που αντέχουν χρήση.
🔝 Top προτάσεις για σένα (με βάση όσα ζητάς):
1. Thule Motion XT XL (460 lt)
  • Τοπ κατηγορία, σουηδική ποιότητα.
  • Πολύ καλή αεροδυναμική, ελάχιστος θόρυβος.
  • Κουμπώνει με τις περισσότερες εργοστασιακές μπάρες (QuickGrip σύστημα).
  • Διπλό άνοιγμα (από δύο πλευρές), εξαιρετικά βολικό.
  • Ασφαλές σύστημα κλειδώματος SlideLock.
  • Μήκος: 215 cm — βάζεις ακόμα και παιδικό καρότσι χωρίς να το “διαλύσεις”.
  • Τιμή: Από ~700 έως 850€, ανάλογα πού το βρεις.
2. Hapro Traxer 6.6 (440 lt)
  • Ολλανδική κατασκευή, πολύ καλή ποιότητα.
  • Καλή αεροδυναμική, σχετικά αθόρυβη.
  • Διπλό άνοιγμα, ανθεκτικό υλικό (ABS/PMMA).
  • Universal σύστημα τοποθέτησης, αλλά έλεγξε αν εφαρμόζει στις φαρδιές μπάρες της Peugeot.
  • Τιμή: ~550-650€.
3. Farad Marlin F3 680 (480 lt)
  • Ιταλική, πολύ δυνατή σε σχέση ποιότητας/τιμής.
  • Πολύ χαμηλό ύψος (33 cm) = καλύτερη αεροδυναμική.
  • Μεταλλικοί μεντεσέδες, ανθεκτική σε ήλιο/καιρικές συνθήκες.
  • Συχνά συμβατή και με φαρδιές μπάρες.
  • Τιμή: ~450-550€.
🛠 Συμβατότητα με μπάρες Peugeot
Εφόσον οι μπάρες είναι φαρδιές, έλεγξε τα παρακάτω:

• Πλάτος ράγας: Συνήθως μέχρι 80mm οι μπαγκαζιέρες "παίζουν". Αν οι μπάρες της Peugeot είναι πάνω από 80mm, κάποια συστήματα (όπως U-bolt) δεν εφαρμόζουν.
  • Προτίμησε μοντέλα με universal clamp system ή PowerClick/QuickGrip (όπως Thule, Farad).
  • Πριν αγοράσεις online, ρώτα ξεκάθαρα: «Είναι συμβατή με τις εργοστασιακές μπάρες της Peugeot 3008;»
💡 Extra Tips:
  • Βάλε ανεμοθραύστη (αν υπάρχει διαθέσιμο) για ακόμα λιγότερο θόρυβο.
  • Μην την υπερφορτώνεις – ακόμα κι αν χωράει, έχει μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος (συνήθως 50–75kg).
  • Κράτα το ψηλότερο προφίλ του αμαξιού στο νου σου για parking/γκαραζόπορτες.
  • Κάνε τοποθέτηση με ροπή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για μέγιστη ασφάλεια.
📌 Τελικό συμπέρασμα:
👉 Πάρε Thule Motion XT XL αν θέλεις κορυφή χωρίς δεύτερη σκέψη.
👉 Αν θέλεις κάτι εξίσου δυνατό με λίγο χαμηλότερο κόστος, δες Farad Marlin ή Hapro.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.278
Members
38.440
Νεότερο μέλος
Asterixx