Μπορεί να το έχει????

Reaction score
4
Η κοπέλα μου εργάζεται στα προγράμματα Stage = ανασφάλιστη και με εισόδημα που δεν χρίζει φορολογικής δήλωσης. (παράλληλα για να μαζέψει κανα φράγκο κάνει και βραδυνή εργασία)

Θέλει να αγοράσει ένα αυτοκινητάκι. Της αρέσει λοιπόν ένα Smart (ναι, ξέρω, αλλά δεν με ακούει, τι να κάνω).
Εστω λοιπόν ότι τα χρήματα τα έχει (δηλαδή θα βοηθήσω και εγώ).

Τι χρειάζετε απο άποψης φορολογίας (πόθεν έσχες, τεκμήρια, κτλ κτλ)
Αν χρειαστεί, τα χρήματα για την αγορά μπορεί να τα δηλώσει ώς δωρεά απο εμένα, αλλά πάλι δεν έχω ιδέα τι άλλο μπορεί να χρειάζετε....

Μήπως να το αγόραζα εγώ και να της το κάνω δωρεά?

Το αυτοκίνητο είναι 600 κυβικά.

Σας ευχαριστώ,

Reaction score
51
Απάντηση: Μπορεί να το έχει????

Νίκο υπάρχει και ευκολότερη λύση.....
Αφού σκέφτεσαι να «τσοντάρεις» στην αγορά, αγόρασέ το (στο όνομά σου) και χάρισέ της το!! :126:

Χωρίς να το ξέρει, βάλε μια ωραία κορδέλα γύρω γύρω και......voila!!

Reaction score
4
Απάντηση: Μπορεί να το έχει????

χεχεχεχεεχεχεεχε.....

Πάντως με την παρούσα ψυχολογική της κατάσταση νομίζω ότι το όνομά της στην άδεια και η πληρωμή δόσεων απο αυτήν θα ήταν ότι καλύτερο.....

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Δεν ρωτάς καλύτερα ένα λογιστή (εκτός κι αν έχουμε εδώ κανέναν!), γιατί αυτά αλλάζουν συνέχεια;

Πάντως ξέρω προσωπικά άτομα που βρίσκονται στη φάση που δεν έχουν ακόμα δουλειά (φοιτητές και νέα παιδιά γενικότερα) και έχουν στο όνομά τους αγορασμένα, και φυσικά δηλωμένα στην εφορία, αυτοκίνητα - μικρά και με σχετικά χαμηλή τιμή αγοράς, εννοείται - χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς ούτε για πόθεν έσχες, ούτε για τίποτα άλλο. Ούτε δωρεά, απλώς εμφάνισαν τη δαπάνη στη δήλωση και δεν τους ζητήθηκε τίποτα. Νομίζω ότι υπάρχει ένα ποσό, κάτω από το οποίο η εφορία δεν ρωτάει.

Το τεκμήριο έχει να κάνει με τα κυβικά, οπότε το smart είναι σίγουρα απέξω...

Φορολογική δήλωση πάντως για το 2009 θα κάνει αναγκαστικά από τη στιγμή που θα πάρει αυτοκίνητο, οπότε εφόσον θα την κάνει, εκεί λογικά θα πρέπει να βάλει και τα λεφτά του stage, όσο λίγα κι αν είναι (αν το εισόδημα είναι μικρό, δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής ΦΔ, αλλά αν υποβάλλει κανείς για οποιονδήποτε άλλο λόγο, όπως η κατοχή αυτοκινήτου, πρέπει να συμπεριλάβει και τα εισοδήματα, όσο λίγα και αφορολόγητα κι αν είναι), πράγμα που σημαίνει ότι θα καλύψει και κάποιο ποσό ούτως ή άλλως.

Το δύσκολο είναι ότι τα πράγματα είναι ρευστά από την άποψη των συνεχών αλλαγών στη φορολογική νομοθεσία γενικότερα.

Πάντως το τι ισχύει, συνήθως είναι γνωστό και στους εμπόρους αυτοκινήτων. Βέβαια δεν μπορείς να βασιστείς σ' αυτούς για υπεύθυνη ενημέρωση γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά τους, αλλά ρώτα αν θέλεις, και ό,τι σου πουν διασταύρωσέ το με ένα λογιστή...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts