Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας;

Reaction score
4.286
Υπάρχει αληθινή «φιλία» ανάμεσα στα δύο φύλα; Είναι μία ερώτηση που απασχολεί πολλούς και οι απαντήσεις είναι κάθε φορά διαφορετικές. Ωστόσο, μελέτες που διενεργήθηκαν στις ΗΠΑ δείχνουν ότι όσο ισχυρότερη είναι η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, τόσο πιο δύσκολο είναι να προκύψει σχέση μεταξύ των δύο. Πολλοί πιστεύουν ότι η φιλική σχέση μεταξύ των δύο φύλων απέναντι είναι αδύνατη. Για τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Wisconcin - Eau Claire στις Η.Π.Α., το πρόβλημα δεν είναι να μάθουμε αν μια τέτοια φιλία είναι «βιώσιμη, αλλά περισσότερο αν οι άντρες και οι γυναίκες ενδιαφέρονται να είναι φίλοι».
Μελετώντας τις φιλίες σε πάνω από 400 ενήλικες, ηλικίας από 18 έως 52 ετών, οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι όσο ισχυρότερη ήταν η έλξη για το/τη φίλη του αντίθετου φύλου, τόσο λιγότερο ευτυχείς είναι στις αντίστοιχες συναισθηματικές σχέσεις τους.
«Στις περισσότερες φιλίες που παρατηρήθηκαν, υπήρξε πάντα μια «ποσότητα» έλξης μεταξύ των δύο, ακόμη και όταν οι ερωτώμενοι ανέφεραν ότι η σχέση τους ήταν εντελώς πλατωνική», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας και καθηγητής ψυχολογίας Avril Bleske Rechek, καθηγητής της ψυχολογίας, σύμφωνα με τη Figaro.

Οι άνδρες ελκύονται περισσότερο
Η έρευνα αυτή, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό, Journal of Social and Personal Relationships ενσωματώνει δύο ξεχωριστές μελέτες. Η πρώτη βασίζεται σε δείγμα 88 ζευγάρια φίλων του αντίθετου φύλου, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν, ξεχωριστά και ανώνυμα, το επίπεδο της έλξης και την επιθυμία να βγουν για ένα ρομαντικό ραντεβού με τους φίλους τους. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να φανταστούν τι θα έκαναν οι φίλοι τους κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας συνάντησης.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι άντρες ανέφεραν ότι ελκύονται πιο συχνά από τις φίλες τους, από ό, τι οι γυναίκες από τους φίλους τους. Πράγματι, οι άντρες ήταν αρκετά «θερμοί» για μια τέτοια συζήτηση, ενώ οι γυναίκες ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις. Για να εξηγήσει αυτή τη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, ο Καθηγητής Bleske-Rechek δήλωσε ότι «οι άντρες προσπαθούν πάντα να αναπαραχθούν και είναι γενετικά προγραμματισμένοι να λάβουν όλες τις σεξουαλικές ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, σε αντίθεση με τις γυναίκες».

Η φιλία σε βάρος της σχέσης
Η δεύτερη μελέτη βασίστηκε σε δύο δείγματα από ανθρώπους, ένα ζευγάρι και έναν ή μία φίλο ή φίλη του αντίθετου φίλου. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι συμμετέχοντες έπρεπε να απαριθμήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φιλίας τους και μετά να κάνουν μια απογραφή της σχέσης τους.
Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, οι ερωτώμενοι βρήκαν περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα σε αυτήν την κατάσταση. Ωστόσο, ήταν η πλειοψηφία δηλώνει ότι η έλξη που αισθάνονται για τον/την φίλο/η τους ήταν μια δυσκολία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κάποιος ελκύεται λιγότερο από το/τη φίλο/η του αν είναι ικανοποιημένος με το γάμο του. Για τον καθηγητή Bleske-Rechek «αυτή η τελευταία τάση παραμένει μυστήριο». Και ο ψυχολόγος αναρρωτιέται: «Είναι η έλξη ανάμεσα σε φίλους, που έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ερωτικές σχέσεις; Ή μήπως οι άνθρωποι μη ικανοποιημένοι από τη σχέση τους θα ζητήσουν παρηγοριά από τους φίλους τους;»
Τα θέματα αυτά θα μπορούσε να τεθούν σε μια άλλη μελέτη. Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Blesje-Rechek σημειώνει ότι «αν η έλξη δεν είναι πάντα εύκολο να ελεγχθεί, οι συμμετέχοντες φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ζήσουν με και να καταβάλουν προσπάθειες, διότι σε τελική ανάλυση, έτσι αναπτύσσουν και την εν λόγω φιλία τους».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Κότσαρη

http://www.theinsider.gr/index.php?...-kai-gynaikas-&catid=69:life-style&Itemid=102

Reaction score
62
Στα φιλικά μπαίνουν συνήθως τα ωραιότερα γκολ, γνωστά πράγματα αυτά...

Reaction score
198
Απάντηση: Re: Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας;

Στα φιλικά μπαίνουν συνήθως τα ωραιότερα γκολ, γνωστά πράγματα αυτά...
Ακριβως...
Απο την πλευρα μας,δηλαδη οι αντρες, νομιζω οτι οσο καλη φιλια κ να εχουμε με μια γυναικα, αν ειναι ομορφη, δεν νομιζω να μη μας περασει απ το μυαλο κατι το πονηρο και εννοητε οτι αν μας δινοταν ευκαιρια θα καρφωναμε, τουλαχιστον εγω
υπαρχει κ μια φραση που λεει ''στην ξαδερφη και θειά οσο παει πιο βαθιά'':138: στη φιλη θα κωλοσουμε???

Reaction score
8

Oι μόνες γυναίκες που βλέπω σαν φίλες, είναι οι γυναίκες των φίλων μου...και όχι όλων:109:

Reaction score
29
Απάντηση: Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας;

Απο την πλευρά ενος άντρα, τα πράγματα έχουν ως εξής.

Φιλία(πραγματική, όπως 2 άντρες κολλητοί) μεταξύ άντρα και γυναίκας δεν υπάρχει.

Εξαιρούνται οι κάτωθι περιπτώσεις.

α)Η γυναίκα να θεωρείται μπάζο απο τον άντρα, οπότε δεν μπαίνει στη μέση οποιαδήποτε ερωτική έλξη.
β)Ο άντρας να είναι γκέυ.Αυτονόητο φαντάζομαι.
γ)Να είναι γυναίκα φίλου μου, οπότε το καταπιέζω.

Σε ολες τις άλλες νορμάλ περιπτώσεις, εφόσον στη μέση μπαίνει η ερωτική έλξη, φιλία αγνή δεν υπάρχει.

Over and out. :105:

Reaction score
33
Re: Απάντηση: Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας;

Απο την πλευρά ενος άντρα, τα πράγματα έχουν ως εξής.

Φιλία(πραγματική, όπως 2 άντρες κολλητοί) μεταξύ άντρα και γυναίκας δεν υπάρχει.

Εξαιρούνται οι κάτωθι περιπτώσεις.

α)Η γυναίκα να θεωρείται μπάζο απο τον άντρα, οπότε δεν μπαίνει στη μέση οποιαδήποτε ερωτική έλξη. *και τι δουλειά έχετε μαζί? θα βγαίνετε για καφέ να μιλάτε για κουρτίνες?
β)Ο άντρας να είναι γκέυ.Αυτονόητο φαντάζομαι.
γ)Να είναι γυναίκα φίλου μου, οπότε το καταπιέζω. και τι δουλειά έχετε μαζί? δεν είναι φίλη, είναι η γυναίκα του φίλου.
Σε ολες τις άλλες νορμάλ περιπτώσεις, εφόσον στη μέση μπαίνει η ερωτική έλξη, φιλία αγνή δεν υπάρχει.

Over and out. :105:
Η άποψή μου για το θέμα:

ναι είναι δυνατή η φιλία μεταξύ άντρας και γυναίκας, ειδικά άμα κάνουν καλό κρεβάτι!

είναι αδύνατον να είσαι με μια γυναίκα και να μη σου πάει το μυαλό εκεί.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Τα 'χει πει ο Harry εδώ και πολλααααααά χρόνια!:116:

[YOUTUBE]aJz1f8hPRGc[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]PuSyX2d1tbY[/YOUTUBE]

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Ελάτε βρε παιδιά, μην κοροϊδευόμαστε. Φιλία μπορεί να υπάρχει, στενή φιλία (κολλητηλίκι) με τίποτα.

Μοναδική πιθανή εξαίρεση, αν τα άτομα γνωρίζονται πολύ στενά από μωρά - ήταν π.χ. μαζί στον παιδικό σταθμό, στο δημοτικό, και παράλληλα γειτονόπουλα - και συνεπώς έχουν περάσει μαζί αρκετά χρόνια προτού ξυπνήσει το ερωτικό στοιχείο, συνηθίζοντας έτσι να βλέπουν τον άλλον περίπου σαν ομόφυλο/άφυλο. Όχι όμως ότι και μια τέτοια φιλική σχέση είναι αδύνατον να "σκάσει", απλώς είναι λιγότερο πιθανό. Όλα τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέγαμε. Εκτός κι αν ο ένας από τους δύο είναι 100% gay χωρίς πισωγυρίσματα στην ετεροφυλοφιλία, οπότε αλλάζει το πράγμα.

Reaction score
7.089

εγω μπορω να δω μια γυναικα φιλικα.....μετα το τριτο ουισκυ ομως οχι.

σοβαρα τωρα,θα συμφωνησω με τον φιλο πιο πανω,αν ειναι ομορφη οσο φιλη και να ειναι ,οσο και να μας το εχει ξεκοψει εμεις σαν γνησια αρσενικα ποτε δεν θα βγαλουμε απο το μυαλο μας να κανουμε κατι.

Reaction score
4.286
Το άρθρο το διαβάσατε; Λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Reaction score
17.393

Το άρθρο το διαβάσατε; Λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Που να διαβάζουμε τώρα ολόκληρο κατεβατο...:126:

" το πρόβλημα.... ειναι ....,αν οι άντρες και οι γυναίκες ενδιαφέρονται να είναι φίλοι».

Εγω θελω,για παράδειγμα,ο άλλος \ η αλλη όμως?

Reaction score
4.286
Re: Απάντηση: Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας;

Δηλαδή, πρέπει να το έχουμε σίγουρο ότι ΟΛΟΙ οι φίλοι μας θέλουν να μας γ@@@@@@@;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι...μπα, δεν κινδυνεύω...

α)Η γυναίκα να θεωρείται μπάζο απο τον άντρα, οπότε δεν μπαίνει στη μέση οποιαδήποτε ερωτική έλξη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.545
Όλες οι θηλύτσες που βλέπω σαν πραγματικές φίλες, είναι πρώην μου.

Reaction score
2.051
Εγω πάντως έχω κολλητή που θεωρείτε αντικειμενικά απο Καλη εώς πολύ καλή :116: και δεν έκανα ποτε κάτι μαζι της!

Sent from my iPad3 using Tapatalk HD

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
κι εγω εχω πολλες, πολλες φιλες ομως κολλητες...πολλες ομως...

που βγαινουμε, τα λεμε και ειμαστε ησυχα παιδια...

:116:

θα επανελθω...

:116::116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.530

Εγω πάντως έχω κολλητή που θεωρείτε αντικειμενικά απο Καλη εώς πολύ καλή :116: και δεν έκανα ποτε κάτι μαζι της!

Sent from my iPad3 using Tapatalk HD
Πες μας τώρα ότι δεν σου πέρασε ποτέ απ' το μυαλό....

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

κι εγω εχω πολλες, πολλες φιλες ομως κολλητες...πολλες ομως...

που βγαινουμε, τα λεμε και ειμαστε ησυχα παιδια...

:116:

θα επανελθω...

:116::116:

Να επανέλθεις για να μας πεις λεπτομέρειες!:116:

Reaction score
3.512

Ναι μπορεί!!!
μετά τα 65 :116:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd