Μυστηριο προβλημα σε sub ενεργο

Reaction score
1
εχω εγκατεστημενο στο αυτοκινητο μου ενα ενεργο subwoofer 12 ιντσο και αντιμετωπιζω ενα προβλημα το οποιο με εχει 'πελαγωσει'.Το Sub παιζει μονο οταν εχω σβηστο τον κινητηρα του αυτοκινητου.Οταν βαζω μπροστα αναβει ενα λαμπακι στον ενισχυτη που γραφει OC-DC Protection και το sub σταματαει να δουλευει.Ρευμα παιρνει κατευθειαν απο την μπαταρια και οχι απο καποιο καλωδιο του εσωτερικου.Οταν εχω σβηστο τον κινητηρα παιζει καταπληκτικα χωρις το παραμικρο προβλημα .Μετρησα με πολυμετρο την ταση πανω στο sub και δειχνει να ειναι απολυτως φυσιολογικη (12,4 σβηστο ,14.4 με κινητηρα αναμενο).Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να το προκαλει αυτο?:135:

Reaction score
1
Ειναι ενα earthquake 2000W με ενσωματομενο ενισχυτη 400W RMS.Επισης να πω οτι παιρνει sub pre-out απο ενα alpine.Στο αυτοκινητο δεν υπαρχει τιποτα αλλο εγκατεστημενο (εννοω απο ενισχυτες και ρευματα).Παιζει η πηγη στα ηχεια και δινει και ενα καναλι στο ενεργο sub.Απλα πραγματα δηλαδη.

Reaction score
24.789
Απάντηση: Μυστηριο προβλημα σε sub ενεργο

μπας και εξηγει το μανουαλι τι ειναι αυτο το oc-dc? κατι σε overcurrent μου κανει αλλα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αυτο.
μια φορα μου ετυχε σε ενα αυτοκινητο με helix αλλα εκει μεσολαβουσε και το xxl (γνωστο επισης και σαν ΔΕΗ , power conditioner στην ουσια) που απλα εβλεπε οτι τα φορτια στους ενισχυτες που ακολουθουσαν ηταν κατα 2% μεγαλυτερα και εκλεινε.
14,4 V ειναι αριστη ταση για ενισχυτη στο αυτοκινητο και δε θα επρεπε να αποτελει προβλημα σε καμια περιπτωση.
δοκιμασε με το πολυμετρο στα ακρα του ενισχυτη να δωσεις φορτια στο κυκλωμα (φωτα, ανεμιστηρες κλπ) ωστε να δεις την ταση να πεφτει κατω απο 14 να δουμε ποτε περνει μπροστα το sub

Reaction score
1
Το θεμα ειναι οτι δεν παιρνει μπροστα με τιποτα απο την στιγμη που θα βαλεις μπροστα.Δεν παιζει απο εκει και περα ρολο η ταση.Αντιθετα μολις σβησεις το μοτερ και κανεις ενα ανοιγμα - κλεισιμο στην πηγη δουλευει τελεια και μαλιστα σε ολες τις εντασεις.Το manual δεν αναφερει τιποτα σχετικο με αυτο το λαμπακι.Συνηθως το protection που εχουν οι ενισχυτες ειναι σε περιπτωση που ζητηθει ισχυς αποτομα αλλα δεν υπαρχει αρκετο ρευμα να τον τροφοδοτησει.Εδω μιλαμε για μια περιπτωση που δεν ανοιγει καν ο ενισχυτης για να μελετησω την συμπεριφορα του αναλογα το φορτιο.Ειναι κατι που το βλεπω πρωτη φορα και που πραγματικα δεν μπορω να σκεφτω τιποτα που να με αδηγησει καπου.

Reaction score
41
Απάντηση: Μυστηριο προβλημα σε sub ενεργο

Πολύ περίεργο........
Δεν έχω ακούσει πάλι κάτι τέτοιο!

Δοκίμασε κάποια απλά τεχνάσματα γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι κάτι εντελώς γελοίο...

Πχ όταν ανάψεις το αυτοκίνητο και κόψει το sub (ή κόβει εντελώς ο ήχος σε όλα τα ηχεία?) κλείσε και άναψε την πηγή να δεις αν επανέρχεται ο ήχος....

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το sub σε άλλο αυτοκίνητο (αφού είναι ενεργό θα είναι και ευκολότερο) για να δούμε μήπως δεν φταίει το sub (ή άλλαξε και πηγή με κάποια άλλη για δοκιμή, παρόλο που φαίνεται σαν πρόβλημα τροφοδοσίας......)

Και τέλος, από που παίρνει ρεύμα η πηγή σου? Από ISΟ φαντάζομαι.....Δώσε ρεύμα απ' ευθείας από την μπαταρία (με ξεχωριστή ασφάλεια) μήπως υπάρχει πρόβλημα στην πλεξούδα....
Έχω δει αυτοκίνητο που ενώ έπαιζε κανονικά (πηγή και ενισχυτές) πατούσε ο οδηγός να κλείσει το παράθυρο του συνοδηγού και «έκοβε» τον ήχο!!!!!!!!!! Μάλλον βραχυκύκλωνε το κύκλωμα κάπου (του ηλεκτρικού παράθυρου) και επηρέαζε την πηγή.....

Σε τι αυτοκίνητο παίζεις?
Δώσε μας μια περιγραφή της συνδεσμολογίας (ρεύματα, σήματα, γειώσεις)

Reaction score
1
Λοιπον...Το αυτοκινητο ειναι ενα VW Vento 2.0.H πηγη ειναι ενα CDA-9855R Alpine.H πηγη τροφοδοτει τα 8 εργοστασιακα ηχεια του αυτοκινητου (καναδεζικες προδιαγραφες) με απολυτως φυσιολογικες συνδεσεις (τα 4 μπροστινα στα δυο καναλια εξοδου και τα πισω 4 στα αλλα δυο καναλια) .Η πηγη εχει εξοδο SUB με ρυθμιση εντασης μαλιστα μεσα απο το menu.Για το sub τωρα.Ρευμα παιρνει κατευθειαν απο την μπαταρια με καλωδιο 1000W και που μαλιστα υπηρχε μεσα στην συσκευασια του SUB (εννοειτε οτι υπαρχει και ασφαλεια ακριβως στην συνδεση με την μπαταρια).Γειωση παιρνω απο τον πισω θολο απο ενα σημειο που παιρνει γειωση και ο μηχανισμος των ηλεκτρομαγνητικων κλειδιαριων που ειναι καθαρο για γειωση (χωρις χρωματα και κερια).Επισης εχω τραβηξει και ενα καλωδιο απο την μοναδα μεχρι το SUB για το ρευμα ανοιγματος και κλεισιματος του).Τωρα το SUB διαθετει και εισοδο απο pre-out αλλα και απο υψηλης (απο ηχεια κατευθειαν).Εγω το εχω συνδεσει απο την sub pre-out του alpine με δυο RSA (Επισης εχω δοκιμασει και απο τα ηχεια οταν πειραματιζομουν να δω γιατι δεν παιζει - αργοτερα ανακαλυψα οτι παιζει μονο με σβηστο το μοτερ).Το ρευμα που φτανει στο Sub ειναι απολυτως φυσιολογικο (12.4 και 14.4 με μηχανη σε λειτουργια) και μαλιστα χωρις καμια ανωμαλια απο λειτουργια παραθυρων ή αλλων ηλεκτρικων του αυτοκινητου.Το sub διαθετει τρια λαμπακια.Το power και δυο protection ,το Thermal και το OC-DC.Οταν εχω σβηστο το αυτοκινητο αναβει μονο το power και λειτουργει αψογα.Οταν το βαζω μπροστα αναβει το power μαζι με το OC-DC protection και απλα δεν δουλευει.Το να κλεισω και να ξανανοιξω την πηγη ειναι κατι που εχω κανει αρκετες φορες.Η πηγη δεν νομιζω να παιζει ρολο μιας και με κλειστη τελειως την εξοδο της το sub αρνειται να δουλεψει.Το προβλημα πιστευω προερχεται απο την τροφοδοσια του ρευματος (εξου και το λαμπακι OC-DC).Ο ενισχυτης παντως (οπως γραφει στο εσωτερικο του) εχει ευρος λειτουργιας απο 12 εως 24 volt.Τι να πω...εχω σηκωσει τα χερια ψηλα..:139:

Reaction score
24.789
βγαλε την ασφαλεια απο το sub
βγαλε και τα rca
ασε μονο το remote on.
βαλε μπροστα και αναψε οτι βρεις ωστε να πεσει η ταση χαμηλα (κοντα στο 13 , ειναι εφικτο αν εισαι ρελαντι).
βαλε την ασφαλεια του sub να δουμε αν στα 13 και κατι αναβει.
αν ναι τοτε σβηνε σιγα σιγα καταναλωσεις ωστε να ανεβει η ταση.
αλλη δοκιμη δεν μπορω να σκεφτω, περαν φυσικα την δοκιμη και σε αλλο αυτοκινητο

Reaction score
180
Μαλλον "τα 'χει παιξει" το συστημα προστασίας OC-DC. Λιγη ταση παραπανω και "κοβει".

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.132
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam