cosmarpan
Underground
- Reaction score
- 7.487
Θ'ερθεις κι εσυ. kogni, Stathis No4.Πολωνέ αν πας μη πάρεις και το Κτήνος μαζί γιατί δεν θα χωράει κανένας άλλος μετά λόγω όγκου.
Θ'ερθεις κι εσυ. kogni, Stathis No4.Πολωνέ αν πας μη πάρεις και το Κτήνος μαζί γιατί δεν θα χωράει κανένας άλλος μετά λόγω όγκου.
Να φέρω και τα δικά μου ?Να σημειώσω ότι ο καθένας θα πρέπει να κρατάει και το καβλωδιο του i/c και ρεύματος η ένα εκ των δύο .
Ανεξαρτήτου τιμής κατά προτίμηση xlr και 2μ μήκος
Μέχρι στιγμής υπάρχουν
Σε i/c canare και Mogami και κάποια άλλα
Σε ρεύμα
Acoustic revive
Belden
Audioquest
Lapp cabel
[DOUBLEPOST=1468343207][/DOUBLEPOST]
Ε κάνε και μια εκπαιδευτική εκδρομή
Πάρε τον sk@t@ ρε συ θα δουλεύω λέμεΘ'ερθεις κι εσυ. kogni, Stathis No4.
Εισαι καλα ρε? Αυτος ακουει τα παντα, θα μας τρελανει ολους, εκτος αν τον βαλουμε εκτος δωματιου σαν την...Μαιρουλα αν και παλι νομιζω οτι θα τα ακουει ολα και θα μας λεει τωρα βγαλατε το Mogami και βαλατε το Belden. Ασε σου λεω θα κουτουλαμε μεταξυ μας, δεν καθαριζουμε ουτε με 10 κασωνια μπυρες.Πάρε τον sk@t@ ρε συ θα δουλεύω λέμε
Πολύ σωστά όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω. Δεν το συζητάμε καν ότι στα 50Hz θα μπορούσε να παίξει ρόλο το καλώδιο! Αλίμονο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο! Οι μισές ηλεκτρικές συσκευές δεν θα λειτουργούσαν!Το αν το καλώδιο τροφοδοσίας είχε τέτοιες ιδιότητες θα χρησιμοποιούνταν και σε πιο ευαίσθητες συσκευές (Ιατρικές, σεισμογραφικές, όργανα μετρήσεων…).
Θα υπήρχε βιβλιογραφία , έστω και για το Hi End και θα το σύστηνε ή θα το προωθούσε έστω και μια απ' τις γνωστές εταιρείες του hi end.
Όμως δεν υπάρχει και σύμφωνα μ’ όλα τα χαρακτηριστικά (specs) των καλωδίων τα οποία έχω μετρήσει πολλάκις για διάφορες impedances (600 , 75 , 50 Ohm) και για διάφορες συχνότητες από DCμέχρι SHF δεν υπάρχει καμιά διαφορά ότι υλικό και να χρησιμοποιηθεί για τα 50 Hz ή αν υπάρχει (η υπολογίσιμη με τους ισχύοντες μαθηματικούς τύπους λόγω ειδικής αντίστασης ''ρ'') είναι αμελητέα για τα 50 Hz είναι αμελητέα για τα 50 Hz.
Το αν τώρα εξουδετερώνει ΕΜΙ αυτό μπορεί, όπως πάλι πολλάκις είπα μέ ''φερρίτη'' το πολύ 1 ευρώ κόστους ο οποίος ανάλογα να προτίθεται ή να αφαιρείται.
Αυτή είναι η άποψη από την εμπειρία που δεν στηρίζεται σε υποκειμενικότητα. Επαναλαμβάνω σέβομαι την οποιαδήποτε άποψη σας απλά δεν μπορώ να τη δεχτώ .
Την απειροελάχιστη αυτή διαφορά εσείς όλοι οι υπόλοιποι δεν την ακούσατε αλλά την άκουσε μόνο ο «ειδήμων». Την είδατε όμως μόλις «άνοιξε» την κυματομορφή επειδή ήταν εκεί. Γι αυτό την είδατε!!!Πριν από 1,5 περίπου χρόνο ήμουν στα Prism Studios όπου ένα φιλικό συγκρότημα ηχογραφούσε.
Τη μέρα εκείνη γράφανε τύμπανα.
Κάποια στιγμή, ενώ ακούγαμε το αποτέλεσμα, πετάγεται ο, συνονόματος και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ντράμερ και λέει...
Ώπα, εδώ μου έφυγε λίγο.
Αμάν, σκέφτηκα, ρε μπας και είμαι κουφός!!!
Δεν είχα πάρει χαμπάρι το σημείο που είπε ότι του ξέφυγε.
Σαν να διάβασε τη σκέψη μου ένα μέλος του συγκροτήματος γυρνάει προς το μέρος μου και μου λέει... Δεν κατάλαβα τίποτα.
Ουφ, σκέφτηκα, ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που δεν το άκουσε.
Ο ηχολήπτης επιστρέφει στο σημείο που του υπέδειξε ο ντράμερ και όταν <<άνοιξε>> την κυματομορφή όντως υπήρχε μια απειροελάχιστη χρονική διαφορά στα χτυπήματα, η οποία και διορθώθηκε.
Η απειροελάχιστη αυτή <<διαφορά>> ήταν εκεί από την αρχή για όλους μας.
Την αντιλήφθηκε όμως μόνο ο <<ειδήμων>>, του οποίου το αφτί είναι εξασκημένο στο να κρατάει σταθερό το ρυθμό.
Το να πιστεύει λοιπόν κάποιος ότι, από τη στιγμή που δεν το ακούει και δεν μπορεί να το εξηγήσει με τις πεπερασμένες τεχνικές γνώσεις του πολιτισμού μας, άρα δεν υπάρχει, μήπως είναι λιγάκι εγωιστικό?
Να κανονισουμε με μεντιουμ ενα ομαδικο υπνωτισμο και να βλεπουν ολοι ελεφαντες να ακροβατουν στα καλωδια με ηχο bigfootΔεν πειραζει, καλα να περασετε...
Φατε και για μας
Α, και τυφλη δοκιμη, ABX παρακαλω...
...κοντος ψαλμος αλληλουια Κομη..θα πας;Την απειροελάχιστη αυτή διαφορά εσείς όλοι οι υπόλοιποι δεν την ακούσατε αλλά την άκουσε μόνο ο «ειδήμων». Την είδατε όμως μόλις «άνοιξε» την κυματομορφή επειδή ήταν εκεί. Γι αυτό την είδατε!!!
Ομοίως λοιπόν τις διαφορές στα καλώδια που εμείς οι «κουφοί» δεν τις ακούμε, αλλά τις ακούνε οι «ειδήμονες» μήπως θα μπορούσαμε να τις δούμε κι αυτές; Αν είναι εκεί θα πρέπει να τις δούμε...
Εκτός και αν δεν είναι εκεί....
Αμα είναι να πάτε εκεί και ξαφνικα να ανακαλύψετε οτι η πηγή είναι ενα dac που έχει πάρει μονο τρια αστέρια στο whathifi και δε μπορεί να σηκώσει φιλαρμονική παρα μονο 5-6 οργανοπαίχτες και αυτους σε χαλαρά τεμπα να το ξανασκεφτειτε.Λοιπόν ....
Μετά από μεγάλη πίεση ουφ... προσφέρεται συνφορουμιτης με μετρημένο χώρο για δοκιμή πάσης φύσεως καλωδίων .
Όσοι πιστοί και άπιστοι μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή !
Παρακαλώ έως 8 άτομα λόγω χώρου
1) ??? ( housekeeper )
2)kogni
Η οικοδέσποινα μπορεί να φανερωθεί και να αναλύσει τα του χώρου της .
...εσυ τι λες θα υπαρχουν;Θα υπάρχουν γεννήτρια συχνοτήτων και παλμογράφος να μάς δείξουν τις διαφορές που ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να τις ακούσουμε όλοι;
Χλωμό το κόβω.......εσυ τι λες θα υπαρχουν;
ε βεβαια χλωμο..θα πας ομως..ετσι δεν ειναι;Χλωμό το κόβω....