Νέοι AV Receivers Yamaha 2014

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Γιατί Κώστα; Περιμένουν ορδές πελατών να τοποθετήσουν ηχεία στο ταβάνι; :rolleyes:

Reaction score
32
Στην πρώτη σελίδα και την φωτογραφία της πίσω όψης του ενισχυτή, είδα ότι αναφέρει στα 8 ohm αλλά και 6 και επίσης στα δύο μπροστινά αναφέρει 4 ohm min. Βάζοντας ηχεία 4 ohm στον Α3040 στα δύο μπροστινά κανάλια και 8 ohm στα υπόλοιπα, θα παίζει χωρίς προβλήματα τόσο σε δικάναλο όσο και πολυκάναλο; Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω;

Reaction score
32
Γιατί οι εταιρίες δίνουν στις σελίδες τους τα 8, όπως και η Denon, ενώ στην ίδια την συσκευή πάνω γράφουν από 4-16;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Δε "δίνουν" τα 8Ω, δημοσιεύουν προδιαγραφές και επιδόσεις για 8Ω.

Reaction score
32
Προφανώς δεν το έχω παρατηρήσει, πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί όποτε ρωτούσα αν μπορώ να βάλω 4ohm ηχεία, υπήρχαν επιφυλάξεις.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Κι εγώ δεν θα το επέλεγα αν δεν τα είχα ήδη. Εξαρτάται πάντα βέβαια απο το πόσο δυνατά θα παίζει το σύστημα.

Reaction score
32
Δυνατά δεν παίζω συχνά, απλά στη γκάμα ηχείων εντοπίζω περισσότερα στα 4 ohm και για να είμαι ειλικρινής κάποια από αυτά μου αρέσουν.

Reaction score
32
Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα για ενιαία είτε στα 6 είτε στα 8, σωστά; Άρα αν πούμε ότι θέλουμε να βάλουμε στα δύο μπροστινά 4ohm και στα υπόλοιπα 8ohm, τουλάχιστον από τα λίγα που καταλαβαίνω αυτό δεν θα είναι εφικτό;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Τα είπαμε πιό πάνω, δεν υπάρχει θέμα αν τα L-R είναι 4Ω και τα άλλα 8Ω.

Reaction score
228
Οι Yamaha της σειράς Aventage σου δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το crossover ξεχωριστά για κάθε ηχείο, δηλ. για τα front, center, back κτλ? ή το crossover είναι το ίδιο για όλα τα ηχεία (εφόσον δηλωθούν small φυσικά)?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.587
Οι Yamaha της σειράς Aventage σου δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το crossover ξεχωριστά για κάθε ηχείο, δηλ. για τα front, center, back κτλ? ή το crossover είναι το ίδιο για όλα τα ηχεία (εφόσον δηλωθούν small φυσικά)?
Απ' ό,τι θυμάμαι είναι ανεξάρτητα. Αν και στο 99.9% των περιπτώσεων το default των 80Hz είναι το σωστό.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης