Νέο πισί για τον Φίλο του Φόρουμ με Δίχως Πρόσβαση! (xfader version)

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.313
Δεν φτιάχναμε entry level καλέ, μόνο χαϊεντιές. :tongue:

Υπήρξε περίοδος, όπως θα θυμούνται οι παλιοί, που η αλλαγή παρόχων πυκνωτών για οικονομικούς λόγους οδήγησε σε άπειρες επιστροφές καρτών και μητρικών με σκασμένους.
2-3 εταιρείες επηρεάστηκαν άγρια απ' αυτά τα "προβληματάκια" και η Asus ήταν μία απ' αυτές.
Για πότε λες;
Τότε πιθανότατα ήταν που τους έσκιζα τα ντράβαλα ούτως ή άλλως με άζωτο (αλλά μόνο 2 έσκασαν πυκνωτές... η μια ήταν η Asus P5K3 Deluxe, και η άλλη ήταν μια Foxconn).

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.944
Τα P5 motherboards είχαν solid capacitors αφού μετά το σκάνδαλο όλοι στράφηκαν εκεί και τελείωσαν τα προβλήματα. Κάπου 'δώ μέσα είχα χαρίσει ένα σετάκι.
Θυμάστε τα socket 939; Τότε είπα κι εγώ λόγω τιμής να φτιάξω ένα δοκιμαστικό πισί μ' αυτά, ενώ πριν (και μετά) τα AMD ήταν satan 👹, κι έχω έναν πολύ καλό φίλο που λύσσαξε τότε να μην πάρει ξανά Dell στην εταιρεία του κι άρχισε φτιάξε μου και φτιάξε μου. Από τα 12 που είχαν Asus MBs έσκασαν τα 8 προοδευτικά σε 2-3 χρόνια και τα αλλάξαμε εντός εγγύησης με Intel & Gigabyte που αν δεν το είχε κλείσει το κομμωτήργιο για να γίνει ρεμάλι σαν εμένα θα δούλευαν ακόμα. :tongue:

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

EDIT:
Α, την Παρασκευή μου ήρθε το Ντολμαδάκι με αρχαίο πισί που δεν έχω φτιάξει εγώ που το κρατάει λόγω σειριακής για να δουλεύει με Ricoh πιο αρχαίο πρίντερ που τυπώνει χιλιάδες σελίδες και λάλησε μετά απο μόλις 20+ χρόνια και γιά μαντέψτε τι μάδερμπωρντ έχει. Σαπάκια λέμε. :roflmao: :roflmao: :roflmao:
Και φτιάξ' το και φτιάξ' το και πότε ανάβει και πότε όχι και αλλάξαμε τα πάντα και δούλεψε και το επόμενο πρωί δεν ξαναδούλεψε και κάνει ατέρμονα ριστάρτς κάθε δευτερόλεπτο κι αποφάσισα να το πετάξω στα σκουπίδια αφού κόπιαρα τον σκληρό και να βρω μιά σειριακή κάρτα και να παλέψω με τα ντράιβερζ για W2000 μπας και δουλέψει με το άρτι αποσυνδεθέν σέρβερ και δε βλέπω να ζήσουμε εμείς καλά κι αυτό καλύτερα αλλά δεν της το λέω γιατί θα μου αρχίσει τι σκατά και δεν μπορείς να φτιάξεις ένα πισί και κάν' το να δουλέψει και θα της αρχίσω δε θυμάμαι πώς γίνονται αυτά και θα μου λέει θυμήσου και θα της λέω παράτα με είμαι γέρος και δε θέλω και θα μου λέει δε με νοιάζει φτιάξ' το ΤΩΡΑ. (τρις)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.362
Gigabyte mobo ? why ? :(
Τα τελευταία χρόνια η Gigabyte έχει γίνει πολύ πιο αξιόπιστη. Από στοιχεία του φίλου που είναι υπεύθυνος στους Η/Υ στη μεγάλη γνωστή αλυσίδα. Γενικότερα, σπάνια υπάρχουν επιστροφές σε όλες τις εταιρείες.

Κι όπως έγραψε κι ο @daharis666 το chipset παίζει τον βασικότερο ρόλο. Τα basic chipsets που προορίζονται για φτηνά PCs έχουν τα πιο ευτελή συνοδευτικά Κινέζικα ηλεκτρονικά.

Η Gigabyte που παράγγειλα είναι από τις καλύτερες midrange με ποιοτικά VRMs (16+2+2 φάσεις με 80A power stages) και 8-layer PCB.

Υ.Γ. Ήμουν κι εγώ Asus fanboy και πολύ παλιά γούσταρα και Chaintech για όσους τη θυμούνται. Τότε όμως άλλαζα PC κάθε 6 μήνες και τα θέματα αντοχής στον χρόνο μού ήταν άγνωστα. :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.