Νέο πισί για τον Φίλο του Φόρουμ με Δίχως Πρόσβαση! (xfader version)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.591
Πρώτο post μετά την αναβάθμιση.

Είχα αποφασίσει να δοκιμάσω χωρίς κάρτα γραφικών μέχρι να δω πώς τα πάει η ενσωματωμένη του 9700X. Ένα πρόβλημα ήταν όμως το εξής. Το μόνιτορ που έχω υποστηρίζει refresh rate 165 Hz αλλά χρειάζεται DisplayPort αφού μέσω HDMI φρενάρει στα 120 Hz. H κάρτα γραφικών που είχα υποστήριζε και τις δύο συνδέσεις οπότε μπορούσα να επιλέξω.

Η νέα μητρική έχει HDMI και USB C με υποστήριξη USB4 Alt Mode που είναι συμβατό με DisplayPort σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Αγόρασα ένα ποιοτικό καλώδιο USB C to DisplayPort και ευχήθηκα να "συνεννοηθούν" οι συσκευές για να πάρω τα 166 Hz αφού πρώτα βέβαια δω εικόνα... :biggrin:

Μετά την προσεκτική συναρμολόγηση πήρα το ρίσκο να κάνω boot κατευθείαν από την εγκατάσταση των Windows 11 που είχα μέχρι τώρα μήπως και γλυτώσω format και σβήσιμο των αμέτρητων εφαρμογών/plugins pro audio.

Βασικά δεν έκανα τίποτα. Τον άναψα, έκανε 2 restart για κάτι bios ρυθμίσεις και μετά από 2 λεπτά μπήκε κανονικά στα Windows που είχα με μόνο πρόβλημα την απαίτηση αλλαγής του login passcode. Το μόνιτορ στα 166 Hz πριν καν ενημερώσω drivers! Όλοι οι δίσκοι (2 NVME και 4 SATA) κράτησαν τα ίδια γράμματα που είχαν με την παλιά σύνθεση.

Το μόνο "πρόβλημα" η ανάγκη νέου Windows activation που ακόμα αρνείται λόγω μεγάλης αλλαγής hardware. Αν συνεχίσει θα βρω κάποιο κλειδί από αυτά που έχω καβάντζα (και δεν θυμάμαι πού...).

Ίδωμεν.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.952
Το μόνο "πρόβλημα" η ανάγκη νέου Windows activation που ακόμα αρνείται λόγω μεγάλης αλλαγής hardware.
Το έχω πάθει πριν 1-2 μήνες σε τελείως νέο pc, αλλά με νέα εγκατάσταση,

δυσκολεύτηκα αλλά τα κατάφερα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.878
Το έχω πάθει πριν 1-2 μήνες σε τελείως νέο pc, αλλά με νέα εγκατάσταση,

δυσκολεύτηκα αλλά τα κατάφερα.
αααα ετσ? έφτιαξες νέο πισι και δεν ενημέρωσες το φόρουμ? >:(

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.952
Για να μη μου το ματιάσουν! :biggrin:

Στην αδελφή μου έφτιαξα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.591
Μου έβγαζε συνέχεια αυτό το παράθυρο:

kkkk.png

Πατούσα το changed hardware και πάλι τα ίδια από την αρχή. Μετά από μερικές προσπάθειες με ρώτησε αν το PC μου είναι το ίδιο που είναι ενεργοποιημένο στο online account μου. Πάτησα ΝΑΙ και όλα κομπλέ. :biggrin:

gggg.png

abcd

Super Moderator
Reaction score
102.952
Κάπως έτσι το έκανα κι εγώ, δε θυμάμαι ακριβώς, γεράματα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.591
Θυμάμαι ότι όταν έκανες βαρβάτη αναβάθμιση (CPU, μητρική) έπρεπε να αγοράσεις καινούργια άδεια Windows.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια διάβαζα σε φόρουμ ότι αυτό δεν ισχύει πια (ανεπίσημα) αλλά θέλει λίγη προσπάθεια. Αρκεί η αγορασμένη έκδοση να μην είναι volume.

Δεν πρόλαβα να πάρω screenshot από το παράθυρο που μου έβγαζε μετά από την αποτυχημένη ενεργοποίηση και με οδηγούσε σε αγορά κλειδιού στο Microsoft Store. :D

Τώρα γιατί σε παιδεύει και στο τέλος δέχεται την παλιά άδεια μόνο το τμήμα marketing της Microsoft το ξέρει. :whistling:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.093
Θυμάμαι ότι όταν έκανες βαρβάτη αναβάθμιση (CPU, μητρική) έπρεπε να αγοράσεις καινούργια άδεια Windows.
Όχι καλέ, παίρναμε τηλέφωνο στη Μικρομαλακή και μας έδιναν νέο νουμεράκι. X όπως Ξενοφών, 3 κοφτό. :tongue:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.591
Όχι καλέ, παίρναμε τηλέφωνο στη Μικρομαλακή και μας έδιναν νέο νουμεράκι. X όπως Ξενοφών, 3 κοφτό. :tongue:
:lolsign:

Τελευταία φορά που το έκανα αυτό ήταν στα Vista. :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.325
Members
38.300
Νεότερο μέλος
ngk-lighting