Νεα Δραστικά μέτρα για τον ΚΟΚ!!!

Reaction score
22.483
Επειδή βλέπω πολλά βίντεο με μηχανάκια, ιδιαίτερα στην Αθήνα, και με πολύ μεγάλες ταχύτητες ενίοτε (ειδικά σε λεωφόρους, Συγγρού, Μεσογείων, αλλά όχι μόνο) είμαι σίγουρος ότι αν τα αυτοκίνητα δεν ακολουθούσαν αυστηρά τις λωρίδες τους, τα ατυχήματα θα ήταν πολλαπλάσια, δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα, αν το αυτοκίνητο μπροστά ή απέναντι αλλάζει λωρίδες και εσύ είσαι κοντά του (για προσπέρασμα ή για διασταύρωση μεταξύ των δυο οχημάτων).
Βρε εδώ βγάζεις φλάς να αλλάξεις λωρίδα .... ο άλλος το βλέπει και ενω δεν είχε σκοπό να σε προσπεράσει και πήγαινε και αργά αριστερά σου (τον έβλεπες εδώ και πολυ ώρα) ... βλέπει το φλάς και γκαζώνει για να προλάβει να σε περάσει. :D Για αυτό οι Αθηναίοι δεν βγάζουν φλάς. Το βγάζουν λιγα ms πρίν μόλις έχουν καβατζώσει την λωρίδα. :D

Εάν δε, έχει κανένα γρήγορο αμάξι (ή είναι νέος) και ο κακομοίρης ο άλλος έχει ένα αργό αμάξι .... δεν τον αφήνουν τον ανθρωπάκο να κάνει μια προσπέραση. Εάν είναι και κανένας παππούλης τον βρίζουν κιόλας χα χα. Εγω τους αφήνω. Βέβαια με την λογική σας θα είχα δίκιο. Και θα έλεγα τι θέλει ο γέρος να οδηγάει ; Ή τι σαράβαλο είναι αυτό που έχει χωρίς ρεπρίζ ; κλπ τέτοια :D

Last edited:

Reaction score
20.438
Α καλά... φοβερή δικαιολογία για να μην βγάζεις φλας! Πάντως εγώ δεν έχω αναφερθεί ούτε σε γέρους, ούτε σε παλιά αμάξια, ούτε αν είναι ή όχι γρήγορα και τι ρεπρίζ έχουν. Ο καθένας οδηγεί αυτό που έχει και μπορεί, δεν είναι και εύκολο σήμερα να πάρεις αυτό που θέλεις και όντως χρειαζεσαι, κι όχι αυτό που απλά μπορείς οικονομικά.

Reaction score
22.483
Α καλά... φοβερή δικαιολογία για να μην βγάζεις φλας! Πάντως εγώ δεν έχω αναφερθεί ούτε σε γέρους, ούτε σε παλιά αμάξια, ούτε αν είναι ή όχι γρήγορα και τι ρεπρίζ έχουν. Ο καθένας οδηγεί αυτό που έχει και μπορεί, δεν είναι και εύκολο σήμερα να πάρεις αυτό που θέλεις και όντως χρειαζεσαι, κι όχι αυτό που απλά μπορείς οικονομικά.
Ήθελα να σου δείξω ότι το "νομιμο" είναι σχετικό και απλώς μια λέξη.

Δεν πρέπει να οδηγάς (μόνο) με αυτό το αμάξι που έχεις εσύ αλλά να οδηγάς σύμφωνα (συνυπολογίζοντας) και με το αμάξι που έχει ο άλλος και να "διαβάζεις" τι θέλει ή τι μπορεί και του είναι δυνατόν να κάνει. Και όχι να τον φέρνεις σε δύσκολη θέση επειδή εσυ μπορεί να έχεις Φεράρι.

Οι περισσότεροι στην Ελλάδα σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους λες και είναι μόνοι τους στο δρόμο ή και εάν έχουν αυτοί το νόμο ή το δίκαιο με το μέρος τους κάθε δεδομένη στιγμή. Λάθος μεγάλο και οδηγική απειρία στην ουσία, συνοδευόμενη με ένα ανάλογο χαρακτήρα υπερ αίσθησης του δικαίου ή των "δυνατοτήτων" τους (αμάξι τους ή και του εαυτού τους). Όχι .... και άδικο να έχει ο άλλος ....πρέπει να τον διυεκολύνεις όπου και όταν μπορείς και δεν θα βάλει εσένα σε κίνδυνο να προκαλέσεις εσύ κάποιο ατύχημα.

Δεν οδηγεί ο κόσμος με τέτοιο σκεπτικό που σου λέω. Μπαίνουνε στο αμάξι και άντε γιούρια.

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.625
Βρε συ σου λέω ...είναι μιλιούνια και ακινητοποιημένοι κιόλας ακόμη ακόμη στο δικό σου ρεύμα. Και εχουν άλλους δέκα μοτισυκλετιστές μάρτυρες να το υποστηρίξουν (άσε που θα είναι αλήθεια). Τι είναι εδώ ; Χανιά ή Θεσσαλονίκη ; :D

"Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα που επιχειρούσε προσπέραση."

Είναι πολύ επικίνδυνο να κόβεις δεξιά για να αποφύγεις εισερχόμενο στο ρεύμα σου .
Σε πολυσύχναστο δρόμο, κανείς δεν θα σε ψεξει εάν δεν το κάνεις. Η μοτοσικλέτα είναι ελαφρύ όχημα, ας προσέχει όταν κάνει την επιλογή του ο οδηγός. Δεν θα φας εσύ το κεφάλι σου ή κεφάλια αθώων για να σωθεί το δικό του το κλουβιο.

Reaction score
22.483

"Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει άλλο όχημα που επιχειρούσε προσπέραση."

Είναι πολύ επικίνδυνο να κόβεις δεξιά για να αποφύγεις εισερχόμενο στο ρεύμα σου .
Σε πολυσύχναστο δρόμο, κανείς δεν θα σε ψεξει εάν δεν το κάνεις. Η μοτοσικλέτα είναι ελαφρύ όχημα, ας προσέχει όταν κάνει την επιλογή του ο οδηγός. Δεν θα φας εσύ το κεφάλι σου ή κεφάλια αθώων για να σωθεί το δικό του το κλουβιο.
Ναι για αυτό και εγώ στην πράξη σε περιπτώσεις που περιέγραψα που αυτό παραγίνεται ...πάω στην δεξιά λωρίδα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο, έχοντας τον έλεγχο με μινιμουμ προσπάθεια και καταναλισκόμενη ενέργεια απολαμβάνοντας μουσικούλα στο αυτοκίνητο μειώνοντας την πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο και άρα αυξάνοντας και διασφαλίζοντας την ασφάλεια την δική μου και των ανοήτων γύρω μου. Προσπερνάω με προσοχή μόνο εάν πέσω σε κανένα λεωφορείο ή κάποιον πολύ αργό οδηγό και λαμβανοντας τότε υπόψιν όλους αυτους τους παράγοντες, συνθήκες και περιορισμούς που περιέγραψα. Δεν πάω με το "νόμο" και το "δικαιο" στο χέρι και μετά να μπλέκω με δικαστήρια να αποδείξω ότι είχα δίκιο ή αναγκάστηκα ή σκοτώθηκα ή σκότωσα ή ...ή ...κλπ ή.

Last edited:

Reaction score
350

To 99% των αντιδράσεων γίνεται αντανακλαστικά. Δεν προλαβαίνει το μυαλό να κάνει εκτίμηση κυνδύνου. Το ίδιο συμβαίνει όταν πετάγεται γατί στο δρόμο και ξεκινάνε τα συγκρουόμενα για να μην το πατήσουν.

Ο μέσος οδηγός δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό ή για να είμαι πιο σωστός, δεν μπορεί να το καταφέρει όλες τις φορές.

Reaction score
4.595
Το πιο δραστικό μέτρο θα το προσφέρουν οι βενζινάδες αυξάνοντας την τιμή κατα 50% επειδή τόσο θεώρουν ότι πρέπει να βγάλουν λόγω πολέμου , άσχετα αν αγοράζουν το ίδιο ακόμη. Ήδη τις αυξήσαν τις τιμές κατα παρανοικό τρόπο.
Κοινωνικό έργο.

Reaction score
25.093
βασική προϋπόθεση για να μιλάς με το κινητό στο χέρι είναι να μην φοράς κράνος ή να έχεις αυτά τα διακοσμητικά τα ανοικτά.
εις αμφοτέρας περιτπώσεις το πρόβλημα είναι εγκεφαλικό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.583
Members
38.462
Νεότερο μέλος
jimarasm