Νεα πηγή πρόβλημα με subwoofer

Reaction score
0
Μετά την αλλαγή πηγής το subwoofer παίζει χαμηλά δεν έχει ένταση ο ενισχυτής είναι 2-Channel AmplifierKS-DR3002. Πως να τον ρυθμησω για να αυξηθεί η ένταση;

Reaction score
495
Μετά την αλλαγή πηγής το subwoofer παίζει χαμηλά δεν έχει ένταση ο ενισχυτής είναι 2-Channel AmplifierKS-DR3002. Πως να τον ρυθμησω για να αυξηθεί η ένταση;
[/QUOTE]

Καλή χρονιά να έχουμε.

Ως φαίνεται ο συγκεκριμένος ενισχυτής car audio της JVC έχει ένα ρυθμιστικό ευαισθησίας εισόδου (input sensitivity) πηγής με σημεία επιλογής 0,2V-0,5V-1V-2V-3V-4V-5V, αν δεν είναι στο χαμηλότερο (0,2V) δοκίμασε βηματικά προς την χαμηλότερη κατεύθυνση, ελέγχοντας το αποτέλεσμα.
Επίσης, έλεγξε το σημείο cross από το διακοπτάκι "crossover" που έχει τρεις επιλογές LP (Low pass)- OFF-HP (High pass), ανάλογα τα κύρια ηχεία που χρησιμοποιείς, είτε το LP (80HZ) ή το HP (120Hz) θα είναι πιο εύηχο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.515
Αν η πηγή σου έχει ξεχωριστή έξοδο για subwoofer θα χρειαστεί να ρυθμίσεις την στάθμη από το menu της.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.406
. . .έλεγξε το σημείο cross από το διακοπτάκι "crossover" που έχει τρεις επιλογές LP (Low pass)- OFF-HP (High pass), ανάλογα τα κύρια ηχεία που χρησιμοποιείς, είτε το LP (80HZ) ή το HP (120Hz) θα είναι πιο εύηχο.
Νομίζω (με αρκετή βεβαιότητα) οτι η θέση HP(120Hz) δίνει έναν υψιπερατά κροσσαρισμένο ενισχυτή για αποκλειστική χρήση με τα μέην ηχεία. Τα specs λένε "HPF".
Οπότε για χρήση με σαμπ μένει είτε η θέση LP (80HZ), είτε (ίσως και υπο συνθήκες) η OFF που θα δίνει πλήρες σήμα και τα περεταίρω θα εξαρτώνται από το σαμπ

Reaction score
0
Καλή χρονιά Έχει έξτρα έξοδο rca ότι έχει σχέση με το subwoofer είναι στο τέρμα. Η πηγή είναι κινέζικη που όμως παίζει πολύ καθαρό και ομαλά, αλλά είχα συνηθίσει από την προηγούμενη που το μπάσο έπαιρνε αυτιά. Αυτός ο ήχος που έχω τώρα μου αρέσει περισσότερο αλλά θέλω κάτι παραπάνω στο μπάσο
Να σημειωσω ότι έχω δύο ενισχυτές ένα τετρακαναλο για τα ηχεία και ένα δυκαναλο για το subwoofer

Reaction score
0
Καλή χρονιά να έχουμε.

Ως φαίνεται ο συγκεκριμένος ενισχυτής car audio της JVC έχει ένα ρυθμιστικό ευαισθησίας εισόδου (input sensitivity) πηγής με σημεία επιλογής 0,2V-0,5V-1V-2V-3V-4V-5V, αν δεν είναι στο χαμηλότερο (0,2V) δοκίμασε βηματικά προς την χαμηλότερη κατεύθυνση, ελέγχοντας το αποτέλεσμα.
Επίσης, έλεγξε το σημείο cross από το διακοπτάκι "crossover" που έχει τρεις επιλογές LP (Low pass)- OFF-HP (High pass), ανάλογα τα κύρια ηχεία που χρησιμοποιείς, είτε το LP (80HZ) ή το HP (120Hz) θα είναι πιο εύηχο.
[/QUOTE]
Καλή χρονιά με υγεία. Το ρυθμιστικό ευαισθησίας όσο πιο χαμηλά τόσο πιο δυνατά παίζει; το lp ή το hp νομίζω ότι δεν επιδρά στα ηχεία γιατί είναι σε άλλο ενισχυτη να το έχω στο lp ή στο hp; ευχαριστώ

Reaction score
495
Καλή χρονιά με υγεία. Το ρυθμιστικό ευαισθησίας όσο πιο χαμηλά τόσο πιο δυνατά παίζει; το lp ή το hp νομίζω ότι δεν επιδρά στα ηχεία γιατί είναι σε άλλο ενισχυτη να το έχω στο lp ή στο hp; ευχαριστώ
[/QUOTE]

Αν κατάλαβα, από αυτά που περιγράφεις, ο εν λόγω ενισχυτής είναι συνδεδεμένος
μόνο στο subwoofer.
Πράγματι, χαμηλώνοντας την ευαισθησία εισόδου θα παίζει δυνατότερα., αν όμως πας πολύ χαμηλότερα, κινδυνεύεις με υπεροδήγηση και κίνδυνο να προκαλέσεις ζημιά, είτε στον ενισχυτή είτε στο sub, η ρύθμιση αυτή καθορίζεται σύμφωνα με την έξοδο γραμμής (line level) που δίνει η πηγή .
Έτσι θα πρότεινα, εάν δεν γνωρίζεις, καλύτερα να απευθυνθείς σε ένα μάστορα να στο ρυθμίσει ορθά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.134
Members
38.660
Νεότερο μέλος
nikosnatsios1989