- Reaction score
- 98.517
Το Real Vision 4k μου παρουσιάζει μια περίεργη συμπεριφορά σε αναπαραγωγή 4Κ στον προβολέα (JVC N7): Στην ταινία 1917 από το 17:00 έως το 21:00 περίπου ο σχεδόν μονόχρωμος γκρι ουρανός παρουσιάζεται σαν να έχει "σκάλες" γκρι χρώματος, χωρίς να μπορεί να εμφανιστεί σαν ενιαίο χρώμα.
Θα φανταζόμουν ότι είναι πρόβλημα του προβολέα, αν δεν έβλεπα ότι με το Oppo η εικόνα στην ίδια σκηνή είναι άψογη.
Θα φανταζόμουν έτσι ότι το Real Vision 4K τα σκ@τώνει σε 4Κ, αν δεν έβλεπα την ίδια σκηνή στην LG Oled, όπου το Real Vision παίζει τι ίδιο εξαιρετικά με το Oppo στον προβολέα.
Θα δοκιμάσω με άλλο καλώδιο HDMI από το Dune στον Yamaha, μήπως φταίει αυτό, αφού με το HDMI από τον Yamaha στον προβολέα όταν παίζει το Oppo η εικόνα είναι τέλεια.
Για όσους έχουν μπερδευτεί:
-Στο σαλόνι παίζει μια LG Oled με media player πηγή το Real Vision 4K => Όλα ΟΚ
-Στο home cinema οι media player πηγές είναι ένα Oppo 203 και το ίδιο Dune με του σαλονιού., που πηγαίνουν σε έναν Yamaha 5100 και από εκεί στον προβολέα JVC N7 => με το Oppo OK, με το Dune όχι.
Update:Άρα μένουμε με Oppo για 4Κ και Dune για τα υπόλοιπα.
Μετά από τη συμβο(υ)λή του Μανώλη Καστρουνή, πέρασα την έξοδο του Dune στην HDMI In του Oppo. Έτσι την επεξεργασία της εικόνας αναλαμβάνει το Oppo.
Οι συνέπειες είναι ευεργετικές. Η εικόνα τόσο σε 4Κ όσο και σε όποια άλλη ανάλυση είναι υποδειγματική. Πλήρης απουσία banding, εξαιρετική εικόνα αναφοράς με όλα τα πλεονεκτήματα που έχει το Dune: το γνώριμο σε εμένα μενού, το επίσης πολύ καλό (για τα δικά μου στάνταρ) scraper, Cosmote TV και Netflix. Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα και άψογα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον @Μανώλης Κ. για την καίρια παρέμβασή του.