ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Reaction score
0
Καλημέρα,
Έξω ξεκινήσει την αναβάθμιση του συστήματος home cinema που διαθέτω, ξεκινώντας με την αγορά του DENON 3800 player, η οποίος συνδέεται με μία KURO 42. Είμαι της λογικής της σταδιακής αναβάθμισης, αλλά των βέλτιστων κάθε φορά επιλογών. Ακούω 80% ταινίες και 20% μουσική. Θα εκτιμούσα τη βοήθεια των έμπειρων στον τομέα αυτό σχετικά με τους εξής προβληματισμούς:

1) Αναβάθμιση ενισχυτή (έχω το SONY STR 940): Δεδομένου ότι η πηγή αναπαραγωγής που διαθέτω είναι κορυφαία στο θέμα της εικόνας (realta, κλπ) μήπως μια κλασσικά επιλογή ενός ολοκληρωμένου Α/V είναι περιττή. Τι δηλαδή παραπάνω έχει να μου προσφέρει στην εικόνα ο denon 4308 ή ο denon AVC-A1HDA; Μήπως αντ’ αυτού, να προχωρήσω στην αγορά ενός πολυκάναλου ολοκληρωμένου που δεν ασχολείται καθ’ όλου με την εικόνα. Yπάρχουν σχετικές προτάσεις (όχι απαραίτητα denon).

2) Mπορώ να αξιοποιήσω το SONY για την ενίσχυση π.χ. μόνο των surround, ώστε να αγοράσω κάτι καλύτερο σε ενισχυτή για τα τρία μπροστινά (δηλαδή για το 90% του ήχου)

3) Μαζί με τον ενισχυτή, θα αγοραστούν και ηχεία. Προτάσεις θα βοηθούσαν πολύ (budget περίπου 3000 € για τα LCR)

4) Μέχρι να αγοράσω τον καινούργιο ενισχυτή, ποια είναι η καλύτερη σύνδεση ήχου μεταξύ DENON 3800 player και SONY 940, ο οποίος δεν διαθέτει HDMI;

Συγγνώμη αν σας κούρασα. Η βοήθειά σας πολύτιμη.
Ευχαριστώ

Reaction score
152
Απάντηση: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ

Καλως ηρθες στην παρεα μας....... welcome....

το μονο σημειο που μπορω να προτεινω κατι ειναι για τα ηχεια.Αφου εισαι σαν και εμενα,με προτιμηση 80% στις ταινιες δηλαδη, μπορω να πω οτι βαζω το χερι μου στην φωτια για οποιον συνδυασμο απο αυτα:http://www.miragespeakers.com/na-en/

ειναι πανευκολα στην τοποθετηση λογω διασπορας 360μοιρων,εχουν τη φιλοσοφια κατασκευης του ανθρωπινου αυτιου, οδηγουνται πανευκολα και ειναι φανταστικα.ακομα και αν δεν τοποθετηθουν λογω ιδιορρυθμιας του χωρου οπως θα επρεπε,δεν εχουν προβλημα!
εχω 7 omnisat V1 στο ταβανι σε γυψοσανιδα,δεν πιανουν καθολου χωρο,και καθε φορα που βλεπω μια ταινια δινουν ρεσιταλ....

http://www.miragespeakers.com/na-en/where-to-buy/

Reaction score
50
Καλωσήρθες φίλε μου... Για πες μας κατ' αρχήν για τι χώρο μιλάμε. Όσο για τις ερωτήσεις σου:

1-2) Εν γένει δε διαφωνώ, αλλά δε θα θελήσεις ούτε καν HDMI in/out για να περάσεις νέα format; Ή αφήνεις την αποκωδικοποίηση στο player; Ο SONY πόσο παλιός είναι; Μήπως είναι καλύτερα να μην τον κρατήσεις καθόλου και να πάρεις οικονομικό A/V με τα σχετικά καλούδια κι ένα καλύτερο τελικό για τα μπροστινά;

3) Περιμένουμε πληροφορίες για το χώρο...

4) Coaxial για σινεμά, για (δικάναλη) μουσική αν το player έχει καλύτερα DAC απ' τον SONY δοκίμασε και μια RCA σύνδεση. Βασικά μπορείς να έχεις και τις δυο συνδέσεις και να κρίνεις ο ίδιος σε δικάναλο πρόγραμμα ποια αποδίδει καλύτερα.

Reaction score
0

1-2) Εν γένει δε διαφωνώ, αλλά δε θα θελήσεις ούτε καν HDMI in/out για να περάσεις νέα format; Ή αφήνεις την αποκωδικοποίηση στο player; Ο SONY πόσο παλιός είναι; Μήπως είναι καλύτερα να μην τον κρατήσεις καθόλου και να πάρεις οικονομικό A/V με τα σχετικά καλούδια κι ένα καλύτερο τελικό για τα μπροστινά;

Ναι σκέφοτμαι να την αφήσω στο player, αλλιώς χαμένα λεφτά. Η αποκωδικοποίηση δεν είνα ίδια όπου και να γίνει;
Η αλήθεια είναι ότι θέλω και τα καινούργια καλούδια. Π.χ. wifi internet radio. Eξάλλου, όταν προμηθευτώ και project τότε πως θα συνδέσω ταυτόχρονα και TV και προβολέα από ένα player με μία έξοδο HDMI;

ο χώρος είναι περίπου 40 m2.

o ενισχυτής είναι ο SONY STR - DB 940 αγορά του 2000.

Reaction score
4

Καλως ηρθες στην παρεα μας....... welcome....

το μονο σημειο που μπορω να προτεινω κατι ειναι για τα ηχεια.Αφου εισαι σαν και εμενα,με προτιμηση 80% στις ταινιες δηλαδη, μπορω να πω οτι βαζω το χερι μου στην φωτια για οποιον συνδυασμο απο αυτα:http://www.miragespeakers.com/na-en/

ειναι πανευκολα στην τοποθετηση λογω διασπορας 360μοιρων,εχουν τη φιλοσοφια κατασκευης του ανθρωπινου αυτιου, οδηγουνται πανευκολα και ειναι φανταστικα.ακομα και αν δεν τοποθετηθουν λογω ιδιορρυθμιας του χωρου οπως θα επρεπε,δεν εχουν προβλημα!
εχω 7 omnisat V1 στο ταβανι σε γυψοσανιδα,δεν πιανουν καθολου χωρο,και καθε φορα που βλεπω μια ταινια δινουν ρεσιταλ....

http://www.miragespeakers.com/na-en/where-to-buy/
Ποιά είναι τα V1? ψάχνω να τα βρώ στο site αλλά δεν....

Reaction score
152

Ποιά είναι τα V1? ψάχνω να τα βρώ στο site αλλά δεν....
ειναι τα πρωτα ομνισατ που κυκλοφορησαν... http://i516.photobucket.com/albums/u324/spilegou/DSC00372.jpg?t=1238774743

V1 τα λεω εγω,ετσι για να τα ξεχωριζουμε απο τα V2 που τα αντικατεστησαν το 2004-2005 αν θυμαμαι καλα....

Reaction score
50
Πάντως ενισχυτή τόσων χρόνων μάλλον θα τον άλλαζα στη θέση σου... ειδικά δεδομένου ότι μιλάμε για πολυκάναλο.

Reaction score
0

και εγώ προς τα εκεί προσανατολίζομαι.
Επειδή δεν έχω τόσο εκπαιδευμένο αυτί και το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί κατά 80% για ταινίες, θα υπάρξει αισθητή διαφορά στην ποιότητα πολυκάναλου ήχου μεταξύ του DENON 43800A και του ΑVC-A1HDA ή και του pioneer susano η οποία να αξίζει στα παραπάνω χρήματα που δίνεις;

Θυμίζω χώρος περίπου 40 m2.

Έχεται κάποια πρόταση σε σετ ενισχυτή - ηχεία (π.χ. μου αρέσουν αισθητικά τα ML purity, kef XQ40). Δεν τα έχω όμως ακούσει.

Θυμίζω έχω μία KURO 42 και το DENON 3800 BD player.

Ευχαριστώ

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.399

Πάρε τον avc-a1hd είναι πολύ καλό μηχάνημα.Και θα κάνει και ωραίο ζευγάρι με το 3800.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.326
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent