Ξένα πράγματα σε ιδιόκτητο παρκινγκ.

Reaction score
2.515
Φροντίζεις να μην υπάρχει πρόσβαση στον χώρο εκτός από εσένα (αλλαγή στις κλειδαριές κλπ)
Απ' ότι κατάλαβα, τώρα έχουν πρόσβαση στο χώρο 3 κάτοικοι:
1. Η πρώην ιδιοκτήτρια
2. bonepeeler
3. ο ιδιοκτήτης της μηχανής
Οπότε αν βάλει κλειδαριά θα αποκλείσει μόνο τον 3.
Η 1 θα εξακολουθήσει να έχει κλειδιά (δεν μπορεί να μην της δώσει κλειδιά από την καινούρια κλειδαριά).

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.189
Αυτό με νευριάζει απίστευτα.
Οι νόμοι είναι γραμμένοι με βάση τη λογική ότι γενικώς τηρούνται και ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για όποιον τους παραβιάζει. Εδώ τα δικαστικά έξοδα που αποδίδονται στον νικησαντα διάδικο είναι γενικώς σημαντικά υποδεέστερα του πραγματικού κόστους. Επίσης δεν τιμωρείται η δικομανία. Οπότε, γιατί να μην πάει και ο έχων το άδικο στα δικαστήρια; Και πού ξέρεις.
Δεν είναι περίεργο που ξαφνικά η αυτοδικία μπορεί να φαίνεται και ρεαλιστικοτερη ως λύση.

Reaction score
11.732
Οι νόμοι είναι γραμμένοι με βάση τη λογική ότι γενικώς τηρούνται και ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες για όποιον τους παραβιάζει.
Αυτό είναι για γέλια. Δεν υπάρχει τιμωρία. Αν υπήρχε θα ήταν όλοι νομοταγείς. Εγώ θέλω την αυτοδικία, αφού το σύστημα δεν μπορεί να μου δώσει το δίκιο μου. Για αυτό νευριάζω, που τιμωρείται η αυτοδικία.

Reaction score
7.067
Επειδή είμαι μαλακομαγνήτης, θα χρειαστώ και πάλι μιά βοήθεια/συμβουλή από εσάς.
Προ διετίας σχεδόν αγόρασα μιά μεζονέτα.
Το κτίριο έχει συνολικά 4 διαμερίσματα.
Ισόγειο, 1ος, 2ος-3ος (δικό μου) και 4ος.
Υπάρχει υπόγειο που έχει 3 θέσεις πάρκινγκ, 2 αποθήκες και έναν ανοιχτό χώρο ο οποίος ανήκει στο διαμέρισμα που αγόρασα (υπάρχει οριοθέτηση και οριζόντια ιδοκτησία).
Τα 2 από τα 3 πάρκιγνκ ανήκουν στο διαμέρισμα που αγόρασα.
Να αναφέρω πως το κτήριο κατασκευάστηκε από τους ενοίκους του 1ου ορόφου.
Όλο το πάρκινγκ ήταν γεμάτο πράγματα και αναφέραμε στην πρώην ιδιοκτήτρια πως χρειαζόμαστε τον χώρο του πάρκινγκ να αδειάσει όπως και της ανοιχτής αποθήκης. Μας ζήτησε να της δώσουμε λίγο χρόνο και εννοειται πως μας ρώτησε τι θέλουμε να κάνουμε..... Κανένα πρόβλημα. Όντως της δώσαμε χρόνο. Περνάνε 8 μήνες και βλέπουμε πως έχει αδειάσει μονάχα τον χώρο της ανοιχτής αποθήκης.
Περνάνε άλλοι 7 μήνες και πριν φύγω για ταξίδι την παρακαλώ να κανονίσει να πάρει τα πράγματα της γιατί θέλω να φέρω μιά μηχανή και να νοικιάσω τη μία θέση.
Μου ζητάει μιά εβδομάδα χρόνο. Εν τω μεταξύ πληρώνω κανονικά κοινόχρηστα και είναι και τα περισσότερα (513/1000).
Περνάνε 3μιση μήνες και λέω στη σύζυγο να πάει να δει τι γίνεται και μου στέλνει την παρακάτω φωτό.
Γινόμαστε πυρ και μανία και οι δύο. Αρπάζεται με την πρώην ιδιοκτήτρια η σύζυγος και μετά παιρνω και εγώ τηλέφωνο.
Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος.

Εγώ: Καλησπέρα κυρία τάδε. Είδα πως ακόμη έχετε τα πράγματα στις θέσεις των πάρκινγκ. Θα ήθελα σας παρακαλώ να τα έχετε βγάλει όλα μέχρι τη Δευτέρα (Πέμπτη έγινε η συνομιλία)
Αυτή: Μα αφού σας έχω κάνει χώρο στην ανοιχτή αποθήκη για να βάλετε τα πράματα σας.
Εγώ: Με συγχωρείτε αλλά το πάρκινγκ είναι ιδιόκτητο και δεν είναι αποθήκη κανενός άλλου. Επίσης σας το έχω πει τόσες φορές να αδειάσετε τον χώρο.
Αυτή: Μα τι να τον κάνετε τον χώρο αυτό αφού δεν έχετε μετακομίσει;
Εγώ: Αυτό δε σας αφορά. Είναι ιδιόκτητος χώρος και θα τον κάνω ότι θέλω. Περιμένω μέχρι τη Δευτέρα να αδειάσει.
Αυτή: Και που να βρω άτομο να μεταφέρει τα πράματα μέχρι τη Δευτέρα;
Εγώ: Σας παρακαλώ πολύ γιατί κάθε φορά που το συζητάμε μου λέτε την ίδια δικαιολογία. Δε με αφορά.
Αυτή: Μη μιλάς έτσι σε μεγάλη γυναίκα.
Εγώ: Δεν έχει καμιά σημασία η ηλικία. Μέχρι τώρα έκανα το μαλάκα. Φτάνει πιά. Τέλος. Είχατε πάρα πολύ χρόνο στη διάθεση σας.
Αυτή: Έτρεχα συνέχεια σε γιατρούς.
Εγώ: Όλοι έχουμε τα προβλήματα μας. Το μηχανάκι ποιανού είναι και γιατί είναι μέσα στο πάρκινγκ;
Αυτή: Είναι του παιδιού που μένει στον τέταρτο.
Εγώ: Δηλαδή είναι λογικό να βάζει ένας τρίτος το όχημα του σε χώρο που ανήκει σε εμένα, χωρίς να με ρωτήσει και χωρίς να μπορώ να τον χρησιμοποιώ εγώ που μου ανήκει κιόλας; Και στην τελική ποιός του έδωσε χειριστήριο από τη στιγμή που υπάρχουν 3 πάρκινγκ όλα κι όλα. Εσείς έχετε το ένα και εγώ τα άλλα δύο που δε μπορώ να χρησιμοποιήσω.
Αυτή: Τέλος πάντων θα δω τι μπορώ να κάνω.
Εγώ: Μέχρι τη Δευτέρα γιατί αλλιώς φωνάζω γύφτους να τα βγάλουν αυτοί. Κι επίσης να αδειάσετε και τους άλλους χώρους που τους έχετε γεμίσει σκουπίδια.
Αυτή: Οι άλλοι χώροι μου ανήκουν.
Εγώ: Τη Δευτέρα που θα έρθει η σύζυγος να φέρετε χαρτιά ιδιοκτησίας που να αναφέρουν ποιοι χώροι σας ανήκουν μιάς και αυτοί δεν είναι διαχωρισμένοι, ούτε έχουν οριοθέτηση όπως έχουν κάποιοι άλλοι χώροι όπως αυτός της ανοιχτής αποθήκης. Από τη στιγμή που δεν είστε πιά η μόνη ιδιοκτήτρια, αυτομάτως γίνονται κοινόχρηστοι και οι κοινόχρηστοι δεν είναι ούτε αποθήκες, ούτε χωματερές.

Στο διά ταύτα. Τι στο διάολο πρέπει να κάνω; Προς το παρών της είπα πως κοινόχρηστα δε θα πάρει εκτός κι αν αδειάσει τον χώρο.

Σας φαίνεται λογικό όλο αυτό; Πού τους πετυχαίνω ρε γαμώτο;
Δηλαδή βάζει ο άλλος το μηχανάκι του και τα παιχνίδια των παιδιών του και εγώ δε μπορώ να βάλω τίποτα στον δικό μου χώρο.

Άσε που μου έκαψε και τις τέντες με ένα μπάρμπεκιου που έκανε και του έπεσαν κάρβουνα πάνω στην τέντα μου. Θα αλλαχτεί αλλά δεν είναι αυτό το νόημα....
Ρε μπας και να το πουλήσω και να πάω να βρω κάτι εκτός αθηνών να ησυχάσω με όλους τους βλαμμένους που πετυχαίνω;

View attachment 372138

Οι υπόγειοι χώροι είναι ιδιοκτησίες και σε καμία περίπτωση κοινόχρηστοι. Όταν αγόρασες τη μεζονέτα προφανώς πήρες και την σύσταση άλλα και όλα τα συνοδευτικά σχέδια ,εκεί αναγράφονται όλα.Τι ανήκει σε ποιόν και για ποιο σκοπό μπορεί να χρησιμοποιείται.....γιατί κάποιος μπορεί στην θέση πάρκινγκ του υπογείου να βάλει κότες!!!!! Δεν θέλω να πώ αν έκανες καλά που αγόρασες κάτι, σε αυτο που αποκαλούμε, 'οικογενειακό κτίσμα"........Από εκεί και πέρα, κάνε ένα τελευταίο τηλεφώνημα και πες οτι θα κινηθείς νομικά.Σε καμία περίπτωση μην πειράξεις όμως τα δικά της πράγματα......αυτόματα χάνεις το δίκιο σου και θα έρθει σε εσένα το εξώδικο.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.935
Αυτοδικία είναι η άσκηση αξίωσης ακόμη και από δικαίωμα που πραγματικά έχεις, όταν δεν ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.
Μπαίνω σπίτι μου και βλέπω ξένα πράγματα και τα πετάω έξω. Είναι αυτοδικία;

Αν στείλεις εξώδικο θα σημαίνει ότι αναγνωρίζεις την κυριότητα των πραγμάτων στο χώρο σου ότι είναι δική τους. Εκεί το χάνεις το παιχνίδι. Τα πετάς και τέλος. Αυτό σημαίνει σύγκρουση βέβαια και το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι αν θέλεις (και αντέχεις) να είσαι υπό καθεστώς σύγκρουσης μαζί τους. Αυτοί φαίνεται ότι δεν τους νοιάζει. Εσένα μάλλον σε νοιάζει.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.189
Εάν μπεις σε ένα ακίνητό σου το οποίο δεν έχεις επισκεφθεί πες για καμιά 5ετια και βρεις κάποιον μέσα, δεν μπορείς να τον πετάξεις έξω με τη βια.

Τώρα εάν λείψεις μια εβδομάδα και βρεις να έχουν καταλάβει το ακίνητό σου, κατ 'αρχην μπορείς να τους διώξεις με τη βια.
"αμέσως μετά την αποβολή" λέει ο νόμος, σίγουρα εάν μιλάμε για κάποια χρόνια αδιαφορία δεν ισχύει το αμέσως. Εκεί θα ασκήσεις διεκδικητικη αγωγή.

Reaction score
11.732
Εάν μπεις σε ένα ακίνητό σου το οποίο δεν έχεις επισκεφθεί πες για καμιά 5ετια και βρεις κάποιον μέσα, δεν μπορείς να τον πετάξεις έξω με τη βια.

Τώρα εάν λείψεις μια εβδομάδα και βρεις να έχουν καταλάβει το ακίνητό σου, κατ 'αρχην μπορείς να τους διώξεις με τη βια.
"αμέσως μετά την αποβολή" λέει ο νόμος, σίγουρα εάν μιλάμε για κάποια χρόνια αδιαφορία δεν ισχύει το αμέσως.
Σκατονόμος.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.189
Ποιος, ο Αστικός Κώδικας του 1946; Έτσι έχει το πράγμα 80 χρόνια τώρα.
Μπορεί και παλιότερα, δεν είμαι σίγουρος ότι το προϊσχύσαν βυζαντινορωμαϊκό δίκαιο όριζε κάτι διαφορετικό, σε τέτοια εμπράγματα ζητηματα ο ΑΚ σε γενικές γραμμές ακολουθεί επιλογές του ρωμαϊκού δικαίου.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.935

"αμέσως μετά την αποβολή" λέει ο νόμος, σίγουρα εάν μιλάμε για κάποια χρόνια αδιαφορία δεν ισχύει το αμέσως. Εκεί θα ασκήσεις διεκδικητικη αγωγή.
παρατηρω αναφορά σε πρόσωπα. Αναφέρει ο νόμος κάτι για πράγματα;

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.189
Τα πράγματα είναι συνήθως δηλωτικά της κατάληψης από τρίτο, τώρα εάν μιλάμε για εγκαταλελειμμένα ή απόβλητα, ως αδέσποτα δεν συνδέονται με πρόσωπο και φυσικά τα πετάς.
Δλδ εάν βρεις παρατημένη ή καβατζωμένη σαβουρα από ρακοσυλλέκτη σε οικόπεδό σου, εγώ προσωπικά θα τα έβγαζα στο πεζοδρόμιο ως απόβλητα. Δεν είναι βέβαια αυτή η περίπτωση σε αποθήκη πολυκατοικίας.

Reaction score
2.618
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Να αναφέρω πως έχω όλα τα νόμιμα χαρτιά και τη σύσταση και τα πάντα. Θα βάλω διάγραμμα αργότερα από την κάτοψη του χώρου και τι ανήκει στον καθένα όπως και κάποιες άλλες φωτό για το πόσο κοτέτσι έχουν καταντήσει τον χώρο.
Έχω όλα τα χαρτια που δηλώνουν τι ανήκει στον καθένα μιάς και έγινε πέρσι νέο συμβόλαιο για τον έξτρα ανοιχτό χώρο ώστε να ανήκει μονάχα στο διαμέρισμα που αγόρασα. Υπάρχουν τα πάντα.

Έτσι όπως μου τα λέτε, θα μετακομίσω και δε θα έχω που να βάλω το αμάξι μου ενώ αυτός με το σκούτερ που δεν έχει καμιά δουλειά να το βάζει εκεί μιάς και δεν του ανήκει κάτι στον χώρο εκτός από μιά κλειστή αποθήκη, θα έχει κανονικά πάρκινγκ....

Και δε μπορώ να κάνω και τίποτα ουσιαστικό απ'ότι βλέπω.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.189
Του ζήτησες να μην παρκάρει δλδ και αρνήθηκε;

Reaction score
2.515
Κι όμως είναι αλήθεια (όσα λέει στο βίντεο), αν δεν είσαι ένα @ και μισό, σ' έχουν γραμμένο στα @@ τους.

Reaction score
2.618
Του ζήτησες να μην παρκάρει δλδ και αρνήθηκε;

Δε γνώριζα καν ότι παρκάρει.
Δε με ενοχλεί ότι παρκάρει. Με ενοχλεί πως παρκάρει σε χώρο που δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα και χωρίς να με ρωτήσει. Επίσης με ενοχλεί πως έχει πρόσβαση με όχημα σε χώρο που δεν έχει ιδιοκτησία.
Δυστυχώς είμαι ηλίθιος και θα βρεθεί μιά λύση για να βάλει το μηχανάκι. Δεν έχω τέτοια κολλήματα.
Η γαϊδουριά με σκοτώνει και το γεγονός πως μου ανήκει ο χώρος και πως δε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.

Τον Οκτώβρη με είδε η πρώην ιδιοκτήτρια να μεταφέρω ηχεία και με ρώτησε αν θα κάνω club το σπίτι....
Αν έχω χρόνο σήμερα θα το αναλύσω παραπάνω με χαρτιά, φωτό κλπ αλλά φτάνω και λιμάνι και έχω κι άλλα...

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.189
Για το μηχανάκι, δοκίμασε πρώτα να δηλώσεις τη θέση σου.

Για αγορά από κωλόγρια που τη βλέπει εσαεί ιδιοκτήτρια αυτού που πούλησε -πιθανοτατα με απροθυμία - δεν υπάρχει νόμος να σε βοηθήσει.

Reaction score
2.515
Ένα τσουνάμι ίσως...
Συμβαίνουν τσουνάμια, δεν συμβαίνουν;

Reaction score
2.618
Για το μηχανάκι, δοκίμασε πρώτα να δηλώσεις τη θέση σου.

Για αγορά από κωλόγρια που τη βλέπει εσαεί ιδιοκτήτρια αυτού που πούλησε -πιθανοτατα με απροθυμία - δεν υπάρχει νόμος να σε βοηθήσει.
Θα έπρεπε να λένε κι ευχαριστώ γιατί η προθεσμία τους τελείωνε και πήραμε και επέκταση από τα funds...
Έβγαλαν και το κατιτίς τους...
Αν δεν ήμουν εγώ, δε θα πουλιόταν γιατί νομικά είχε πολλά θέματα. Όλα μπερδεμένα. Ακόμη θα χρώσταγαν τον κώλο τους. 3 δικηγόρους ρώτησα και μου είπαν πως είναι μεγάλο μπλέξιμο. Αλλά λύθηκαν όλα νομιμότατα και ξεκάθαρα.
Μέχρι και 2 άτομα που δουλεύουν στην εταιρεία που εργάζομαι το ήθελαν, αλλά δεν έμπλεξαν. Ίσως να είχαν δίκιο. Ίσως όχι.

Reaction score
2.405
Άμα ειναι fakable ερχομαι της παταω ενα να γλυκαθεί. μου γράφει στο σπίτι , την πετάω ενα σαμπ στο κεφαλι, σου πουλάω το σπίτι 50% κρατάς και το σαμπ....ψήσου

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.360
Μα, τι μπρουτάλ τύπος...!

Θέλω να σε γνωρίσω από κοντά! :roflmao:

Υ.Γ.: @bonepeeler Man, δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο πρόβλημα σου. Θα σε συμβούλευα να μην κάνεις κάτι βιαστικό και να μιλήσεις με δικηγόρο ειδικευμένο στο Αστικό Δίκαιο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Members
38.484
Νεότερο μέλος
Eleni_29