ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Το παρακάτω ΄΄μνημειώδες΄΄ βίντεο ίσως να βοηθήσει στην τοποθέτηση του ζητήματος σε νέα ΄΄βάση΄΄.Πρόκειται γιά συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με γνωστούς επαγγελματίες του χώρου των τεχνικών ήχου,ανάμεσά τους και ο...Michael Fremer:612:
[reliops=Deep Listening: Why Audio Quality Matters][youtube]SY5hI98HEi0[/youtube][/reliops]

Γιά όσους δεν αντέχουν τα μεγάλα σε διάρκεια κλιπ,οι ΄΄ακροάσεις΄΄ ξεκινούν με την πάροδο της πρώτης ώρας...Όλα τα λεφτά είναι η παρέμβαση του τέλους...:126:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Aνακαλώ Μ & Κ εις την τάξιν (με το δικαίωμα ως υπερήλιξ όπως με απεκάλεσε ο ΚΚ προσφάτως), διαπιστώνοντας ισχυράς πολώσεις.
Tα B&W 801 χρησιμοποιούνται σαν μόνιτορ εδώ και πάρα πολλά χρόνια από Abbey Road studios και από πολλά άλλα, όντας πολύ σοβαρά ηχεία και για δουλειά. Από την άλλη ο Wilson ξεκίνησε σαν ηχολήπτης και σχεδίασε τα πρώτα Watt για τις ανάγκες του. Σπουδαία ηχεία και αυτά. Οι φυσιογνωμίες διαφορετικές, όπως και στα περισσότερα ηχεία που έχετε όλοι επισημάνει. Μένει να ταιριάζουν στον Μηχανικό και κυρίως να τα συνηθίσει. Τότε θα γίνει σπουδαία δουλειά και από τα δύο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Aνακαλώ Μ & Κ εις την τάξιν (με το δικαίωμα ως υπερήλιξ όπως με απεκάλεσε ο ΚΚ προσφάτως), διαπιστώνοντας ισχυράς πολώσεις.
Tα B&W 801 χρησιμοποιούνται σαν μόνιτορ εδώ και πάρα πολλά χρόνια από Abbey Road studios και από πολλά άλλα, όντας πολύ σοβαρά ηχεία και για δουλειά. Από την άλλη ο Wilson ξεκίνησε σαν ηχολήπτης και σχεδίασε τα πρώτα Watt για τις ανάγκες του. Σπουδαία ηχεία και αυτά. Οι φυσιογνωμίες διαφορετικές, όπως και στα περισσότερα ηχεία που έχετε όλοι επισημάνει. Μένει να ταιριάζουν στον Μηχανικό και κυρίως να τα συνηθίσει. Τότε θα γίνει σπουδαία δουλειά και από τα δύο.
Συμφωνώ.
Απλά σημειώνω πως για ΠΟΛΛΑ χρόνια, ΠΟΛΛΟΙ μηχανικοί ήχου μίξαραν χρησιμοποιώντας τα Yamaha NS-10.
Αυτό δε σημαίνει όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ πως τα τελευταία ήταν και κάτι ιδιαίτερο ως ηχεία (με σημερινά κριτήρια έστω...)
ΟΝΤΩΣ, τα ηχεία monitor είναι απλά εργαλεία, με τη ΓΝΩΣΗ να αποτελεί το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ στο οπλοστάσιο του εκάστοτε μηχανικού ήχου.
Μην τρελαθούμε όμως κιόλας και συγκρίνουμε τα Watt/Puppy π.χ. με τα Klein + Hummel ή τα μεγάλα ενεργά ATC.
Στο κάτω κάτω ακόμα και απλά εργαλεία να είναι ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.
Αν παίξω εγώ πιάνο με ένα Steinway ή Bechstein, και ο Σγούρος με ένα Kawai ή κάποια άλλη ανώνυμη κινεζιά, τότε αυτός θα μαγέψει ενώ εγώ από τις πολλές ντομάτες θα θυμίζω σάλτσα (Copyright Χατζηχρήστος στο ρόλο του Ζήκου).:142:
Δε μπορούμε όμως ούτε γι' αστείο να συγκρίνουμε τα παραπάνω δύο όργανα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Απλά π.χ. μπροστά στα Klein + Hummel είναι Klein Mein, αν μου επιτρέπεις το λογοπαίγνιο.
"κλάιν μάιν" λέει ο κόσμος βρε!:143:

Λοιπόν, πάμε και στη δική μου λίστα:

1. ηχείο πλήρες ηχοσύστημα (τα έχω ξαναματαπεί):

Klein+Hummel O 500 C - Digital Active Main Monitor

To συνδέεις σε ένα PC με μια Lynx AES 16 SRC και καθάρισες μια για πάντα.

Όπως και νά'χει, η K+Η καλύπτει μεγάλο φάσμα κοστολογίου, και καθώς μιλάμε για ενεργά πολυενισχυόμενα ηχεία με ενεργό κρος και DAC στην είσοδο, το συνολικό τους κοστολόγιο κρίνεται λίαν επιεικώς ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ, ή για να το πω καλύτερα, πολύ εντός των λογικών κοστολογίων του μέσου φτωχού πλην όμως τίμιου χαλιεντά.

2. Για δύσκολους χώρους, εναλλακτική αποτελούν τα Geithain με το καρδιοειδές μπασάκι τους (τι λέμε τώρα...)...

3. Για λευτάδες χαλιεντάδες, τοπ επιλογές θεωρώ τα πολυενισχυόμενα μεγάλα ηχειάκια της WISDOM AUDIO με τους 24 ενισχυτές, αλλά και τα γνωστά σαλιγκάρια της B&W, με τα δικά τους ενισχυτικά.

4. Από κει και πέρα, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές από πολλές εταιρίες, όπως πχ Genelec, Adam, Αtc, κλπ κλπ κλπ, πάντα στα πλαίσια ενεργών πολυενισχυόμενων υλοποιήσεων, έτοιμων και καρατσεκαρισμένων από ανθρώπους που πραγματικά κατέχουν το σπορ.

5. Για βλαμμένους, παραμένουν τα Magnepan ως επιλογές που μετά καμιά 10ριά χρόνια κόπων και βασάνων, θα καταφέρουν να τα οδηγήσουν όπως πρέπει. :138:

6. για πικάπ δε μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί θα βρίσω. Τες πα, αν κανείς έχει ένα μάτσο μαύρους δίσκους, γνώμη μου είναι να βρεί ένα θύμα με καλό πικάπ, ώστε να τα κάνει φλακ να τελειώνει.:142:

7. για καλώδια νομίζω πως η λογική πρέπει επιτέλους, κάποια στιγμή, να κυριαρχήσει. Συμφωνώ στην αξία του αξιόπιστου και καλοκατασκευασμένου καλωδίου, και προτείνω σε όλους να χρησιμοποιούν καλωδιώσεις γνωστής εταιρίας με πραγματική τεχνογνωσία στο αντικείμενο, και βασικής κατασκευάστριας σε παγκόσμιο επίπεδο, της Belden. Σε λογικά - χαμηλότατα κοστολόγια και εγγυημένα για την όποια χρήση. Οτιδήποτε ακριβότερο είναι απάτη, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

8. καιρός να την κάνω, γιατί δε λέω τιντάλ, βαβάκ κλπ κλπ κλπ και απ'ότι καταλαβαίνω πάλι ξύλο θα φάω....:143:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

"κλάιν μάιν" λέει ο κόσμος βρε!

Όπως και νά'χει, η K+Η καλύπτει μεγάλο φάσμα κοστολογίου, και καθώς μιλάμε για ενεργά πολυενισχυόμενα ηχεία με ενεργό κρος και DAC στην είσοδο, το συνολικό τους κοστολόγιο κρίνεται λίαν επιεικώς ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ, ή για να το πω καλύτερα, πολύ εντός των λογικών κοστολογίων του μέσου φτωχού πλην όμως τίμιου χαλιεντά.

2. Για δύσκολους χώρους, εναλλακτική αποτελούν τα Geithain με το καρδιοειδές μπασάκι τους (τι λέμε τώρα...)...

3. Για λευτάδες χαλιεντάδες, τοπ επιλογές θεωρώ τα πολυενισχυόμενα μεγάλα ηχειάκια της WISDOM AUDIO με τους 24 ενισχυτές, αλλά και τα γνωστά σαλιγκάρια της B&W, με τα δικά τους ενισχυτικά.

4. Από κει και πέρα, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές από πολλές εταιρίες, όπως πχ Genelec, Adam, Αtc, κλπ κλπ κλπ, πάντα στα πλαίσια ενεργών πολυενισχυόμενων υλοποιήσεων, έτοιμων και καρατσεκαρισμένων από ανθρώπους που πραγματικά κατέχουν το σπορ.

5. Για βλαμμένους, παραμένουν τα Magnepan ως επιλογές που μετά καμιά 10ριά χρόνια κόπων και βασάνων, θα καταφέρουν να τα οδηγήσουν όπως πρέπει.

6. για πικάπ δε μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί θα βρίσω. Τες πα, αν κανείς έχει ένα μάτσο μαύρους δίσκους, γνώμη μου είναι να βρεί ένα θύμα με καλό πικάπ, ώστε να τα κάνει φλακ να τελειώνει.

7. για καλώδια νομίζω πως η λογική πρέπει επιτέλους, κάποια στιγμή, να κυριαρχήσει. Συμφωνώ στην αξία του αξιόπιστου και καλοκατασκευασμένου καλωδίου, και προτείνω σε όλους να χρησιμοποιούν καλωδιώσεις γνωστής εταιρίας με πραγματική τεχνογνωσία στο αντικείμενο, και βασικής κατασκευάστριας σε παγκόσμιο επίπεδο, της Belden. Σε λογικά - χαμηλότατα κοστολόγια και εγγυημένα για την όποια χρήση. Οτιδήποτε ακριβότερο είναι απάτη, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

8. καιρός να την κάνω, γιατί δε λέω τιντάλ, βαβάκ κλπ κλπ κλπ και απ'ότι καταλαβαίνω πάλι ξύλο θα φάω....
Γουάβακ ρε άσχετε!:142::136:

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Μιχάλη να σου θυμήσω ότι 23 Απριλίου έχω γενέθλια. Με ένα ULN-8 ξεμπερδεύεις για γιορτή και γενέθλια μαζί (που είναι κοντά κοντά)!
Στο παρήγγειλα βρε μπαγάσα σε γαλάζιο. :615: Πάρε όμως και εσύ ένα μηλαρακάκι Mac μην τα θες όλα έτοιμα.

Όσο για το αν αξίζει κάποιος να πάρει Mac μόνο αν συνδυάσει με Metric Halo ULN-8.
Μάλλον ήθελε να γράψει ο ποιητής ότι με το προηγούμενο mac book μπορούσες το Metric Halo ULN-8 να το τροφοδοτήσεις απευθείας αν ενθυμούμε καλώς.

Έτσι ας το δεχτούμε τα υπόλοιπα… είναι από γραφικά μέχρι αστεία...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Όσο για το αν αξίζει κάποιος να πάρει Mac μόνο αν συνδυάσει με Metric Halo ULN-8.
συμφωνώ και επαυξάνω.

και φάτε μάτια ψάρια (ή κάπως έτσι):138:

όσο για τα φτωχαδάκια, αρκεστείτε σ'αυτό και δε θα χάσετε...:126:

είναι κι ομορφούλι το μπαγασάκι....:144:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

"κλάιν μάιν" λέει ο κόσμος βρε!:143:
2...3...4...5...6...7...
8. καιρός να την κάνω, γιατί δε λέω τιντάλ, βαβάκ κλπ κλπ κλπ και απ'ότι καταλαβαίνω πάλι ξύλο θα φάω....:143:
Aν είναι ξύλο μετά...Μουσικής,τότε τρώγεται ευχάριστα...:612:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ

Γουάβακ ρε άσχετε!
ωχ, πάλι πατάτα είπα, ε? :138::135:

καλά, μιλάμε είμαι εντελώς άσχετος, ούτε να το προφέρω δε ξέρω... ε θα μάθω ρε για να μη με κοροϊδεύεις! ....γουάβακ. να, το κατάφερα!:140:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

"κλάιν μάιν" λέει ο κόσμος βρε!

5. Για βλαμμένους, παραμένουν τα Magnepan ως επιλογές που μετά καμιά 10ριά χρόνια κόπων και βασάνων, θα καταφέρουν να τα οδηγήσουν όπως πρέπει.

6. για πικάπ δε μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί θα βρίσω. Τες πα, αν κανείς έχει ένα μάτσο μαύρους δίσκους, γνώμη μου είναι να βρεί ένα θύμα με καλό πικάπ, ώστε να τα κάνει φλακ να τελειώνει.

8. καιρός να την κάνω, γιατί δε λέω τιντάλ, βαβάκ κλπ κλπ κλπ και απ'ότι καταλαβαίνω πάλι ξύλο θα φάω....
Σε σχολιάζω ανά σημείο:
1. Αυτό με το κοστολόγιο της Klein + Hummel μην το ξαναπείς γιατί θα ανεβάσουν τις τιμές και θα μείνουμε με το Π... στο χέρι.
Άντε και πολλή διαφήμιση τους έχουμε κάνει...
2. Τα μεγάλα Adam Tensor με τα δύο πανομοιότυπα μεγάλα woofer όπου το ένα εκ των δύο "πυροβολά" προς τα πίσω (σε μικρότερη ένταση και πιθανόν με διαφορά φάσης 180 μοίρες) έχουν άραγε να πουν τίποτα επ' αυτού; Ωραία δε ήταν να ήταν τόσο η στάθμη όσο και η φάση του πίσω woofer ρυθμίσιμα; Μήπως κάτι τέτοιο θα προσέφερε (στη θεωρία έστω...) μεγαλύτερη ρυθμισιμότητα και ευελιξία σε σχέση με τα Geithain;
Είμαστε και οι δύο γερμανόφιλοι πάντως...
Δε λέω άλλα γιατί θα μας πουν και γερμανοτσολιάδες.
3-4. Συμφωνώ απολύτως!
5. ΕΓΡΑΨΕΣ!!!
6. Εγώ το έθεσα πιο διπλωματικά.
7. RESPECT!
8. ...και αφήνεις εμάς τους υπολοίπους να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

Η (κατηγορία) HIGH-END επέστρεψε !!! :111::143:
Η...΄΄υπεράσπιση΄΄ όμως δε φεύγει ποτέ:126:...Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα...:612:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.036

Τα μεγάλα Adam Tensor με τα δύο πανομοιότυπα μεγάλα woofer όπου το ένα εκ των δύο "πυροβολά" προς τα πίσω (σε μικρότερη ένταση και πιθανόν με διαφορά φάσης 180 μοίρες) έχουν άραγε να πουν τίποτα επ' αυτού; Ωραία δε ήταν να ήταν τόσο η στάθμη όσο και η φάση του πίσω woofer ρυθμίσιμα; Μήπως κάτι τέτοιο θα προσέφερε (στη θεωρία έστω...) μεγαλύτερη ρυθμισιμότητα και ευελιξία σε σχέση με τα Geithain;
1. ε, ναι, ωραία θα ήταν. Επίσης ωραία θα ήταν να ήμουν πλούσιος.:138::143:

2. Κοίτα να δεις, τα Geithein προσωπικά τα προτιμώ από τα ADAM, και όσο και να χτυπιέσαι σα το χταπόδι δε με αλλάζεις γούστα εμένα, είμαι στρίγκλος (σα τον κωσταντάρα που έγινε αρνάκι):135:

Βασικά έχω διαβάσει και κάτι σχόλια για κόντρες μεταξύ Κ+Η και Geithein και βλέπω πως πιθανά αυτά τα δυό να είναι τόσο μα τόσο ίδια στον ήχο τους, που να μη μπορείς καν να τα ξεχωρίσεις με μια κουρτίνα μπροστά τους (ξέρεις, αυτά τα μπλάιντ τεστ..).

Άλλωστε, η γερμανική ραδιοφωνία πιστεύω πως κατέχει καλά το σπορ. το μόνο κακό είναι πως δε ξέρω γερμανικά. πάλι καλά που ομιλώ την αγγλικήν.... βέρι μάτς άι έμ θένκ γιου ιντίντ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008

...
...
8. ...και αφήνεις εμάς τους υπολοίπους να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.
Ο Ear το έχει ΄΄βγάλει΄΄ τόσες φορές από την τρύπα,που από τα πολλά δαγκώματα έχει πάθει...ανοσία:126:Το καλό είναι ότι δε γίνεται ΄΄φίδι΄΄ ο ίδιος...:612:

Reaction score
0

Ρε παιδιά, αυτά τα Klein & Hummel τόσο καλά είναι? Ομολογώ δεν την ήξερα αυτή την εταιρία. Πάντως από design είναι αυστηρά επαγγελματικά. Τα έχει κάποιος σπίτι του? Η τιμή τους πάντως δεν είναι απαγορευτική. Αν είναι τόσο καλά όσο λέτε κομμάτια να γίνει η ομορφιά.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Ρε παιδιά, αυτά τα Klein & Hummel τόσο καλά είναι? Ομολογώ δεν την ήξερα αυτή την εταιρία. Πάντως από design είναι αυστηρά επαγγελματικά. Τα έχει κάποιος σπίτι του? Η τιμή τους πάντως δεν είναι απαγορευτική. Αν είναι τόσο καλά όσο λέτε κομμάτια να γίνει η ομορφιά.
Μπες στη σελίδα τους και δες μετρήσεις...
Αχ... αυτό το διάγραμμα CSD μου έφερε ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ δακρύων στα μάτια...:136:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.888
Members
38.515
Νεότερο μέλος