Οικονομικό ηλεκτρονικό masking

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
100.014
Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Γιαννη μου...σε 2.40 χανεις 36 cm και σε 2.35 χανεις 33 cm απο το πανελ.....
.....οποτε δια 2 και εχεις το αποτελεσμα για πανω και κατω..
Kαι μιας και το κανεις μην το κανεις οριακα,μιας και δεν ξερεις τι καδρο μπορει να βγαλουν.....

Καλες αγορες.....:126:
Quote για να μην μπερδευόμαστε...:114: Θα παραγγείλω το 18άρι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.:126:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Μα 12 Χ 2,5 = 30 :203:

Με τα λίγα μασηματικά που ξέρω...:136:

Τέλος πάντων, ας πάρω και το 18άρι, δεν έγινε τίποτα.

Από τα λίγα «τεχνικά» που έχουμε συζητήσει με τον Κώστα περί actuators, είναι ότι ναι μεν εσύ κάνεις σωστά τον υπολογισμό (δηλαδή ότι ο 12άρης μπορεί θεωρητικά να «τρέξει» τριάντα εκατοστά, αλλά ότι στη πράξη δεν θέλεις ποτέ να ζορίσεις τον actuator στα όριά του. Έτσι λοιπόν, υπολογίσαμε για τη δική μου περίπτωση ότι: 16 έως 17 εκατοστά μπάρα το πολύ + 8,5 εκατοστά πλάτος πλαισίου της Stewart = 24,5 έως 25,5 το πολύ, άρα είμαστε καλά οριακά με τους 12άρηδες actuators, για να μπορεί το masking να «απελευθερώνει» οπτικά ολόκληρο το πλαίσιο της Stewart (δηλαδή όχι μόνο την οθόνη) στο 16:9.

Στη δική σου περίπτωση πάλι, χρειάζεσαι περίπου 27 εκατοστά συνολική διαδρομή για το μασκάρισμα του 2,40:1, πράγμα που φέρνει τον 12άρη actuator πολύ κοντά στα μέγιστα όριά του. Όλα αυτά με την προϋπόθεση πάντα ότι θέλεις να «απελευθερώνεις οπτικά» ολόκληρο το πλαίσιο της Stewart στο 16:9. Εάν όμως δεν σε ενδιαφέρει αυτό, και στο 16:9 οι μπάρες του masking σκεπάζουν το πλαίσιο της Stewart, τότε σίγουρα βολεύεσαι μια χαρά και με τους δικούς μου 12άρηδες actuators... :126:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Quote για να μην μπερδευόμαστε...:114: Θα παραγγείλω το 18άρι για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Βρε μουρλαμένε, μην παραγγείλεις τίποτε ακόμη, θα έρθει ο Κώστας στο χώρο σου για να βγάλετε μαζί τη μελέτη του πώς ακριβώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί ο μηχανισμός σε σένα. Μαζί θα καταλήξετε για το ποιοι ακριβώς actuators θα σου χρειαστούν.

Γεμάτη είναι η αγορά από actuators σε όλα τα μεγέθη, 12άρηδες, 18άρηδες, 24άρηδες και δεν συμμαζεύεται. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να παραγγείλεις από Ελλάδα, από Γερμανία κτλ. Υπάρχουν actuators «για να φάνε και οι κότες» που λέμε! :142:

Η δική μου περίπτωση μόνο είχε μια μικρή δυσκολία ας πούμε, που θέλαμε «ντε και καλά» και 12άρηδες actuators, και να είναι Superjack μοντέλο Harl και να είναι σε πολύ καλή τιμή γιατί είμαι φραγκοφονιάς, :137: και να είναι από Ελλάδα γιατί σκεφτόμουν ότι αν έρθουν και δεν δουλεύουν π.χ., άντε τώρα να συνεννοηθώ εγώ με τον Γερμανό... :142:

Reaction score
1
Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Σήμερα παρέλαβα επιτέλους και τα δύο positioners από την DHL. Καλά, οι άνθρωποι είναι «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». Μέχρι χθες με τον αριθμό αποστολής που μου είχαν δώσει οι Γερμανοί δεν φαινόταν απολύτως στο site της ελληνικής DHL, ενώ ακόμα και τηλέφωνο που τους πήρα χθες το απόγευμα για να κανονίσω την ώρα παράδοσης, μου λένε ότι δεν έχουν παραλάβει ακόμα το πακέτο μου και να τους ξαναπάρω τηλέφωνο την Παρασκευή! Και σήμερα έρχονται και μου το φέρνουν κανονικά... :116:

Τα δύο ωραία κουτάκια... :107:

Reaction score
1

Εδώ βλέπετε ανοιχτό το κουτί του ενός positioner, αλλά δυστυχώς δεν άργησα να πάρω την πρώτη κρυάδα... :104:

Διαπίστωσα με λύπη ότι ο ένας διακόπτης στον ένα positioner, αυτός που σας έχω κυκλώσει με κόκκινο, είναι ουσιαστικά «κολλημένος», δεν πιέζεται καθόλου δηλαδή, και δεν έχω ιδέα αν αυτό θα μας δημιουργήσει πρόβλημα ή όχι. Ο Κώστας τώρα έχει τον λόγο. Την ατυχία μου μέσα, για μια ακόμη φορά πήγα για μαλλί και κινδυνεύω να βγω ξανά κουρεμένος!... :116:

Reaction score
1

Λοιπόν φίλοι μου, να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις. Καταρχήν, καθυστερήσαμε κάποιες μέρες, μια και με είχε πλακώσει η δουλειά, έτσι λοιπόν δεν είχα χρόνο καν για να πάω να παραλάβω τις ξύλινες μπάρες από το «Φτιάξτο μόνος σου» που βρίσκεται ψηλά στην Γαλατσίου.

Εδώ βλέπετε λοιπόν τις δύο ξύλινες μπάρες, οι οποίες θα μασκάρουν το κάδρο μου από 16:9 σε 2,35/2,40:1 και οι οποίες θα «ντυθούν» φυσικά με μαύρο βελούδο. Οι διαστάσεις τους: 2,5 μέτρα μήκος x 18 εκατοστά ύψος και πάχος 12 χιλιοστά. Το κόστος τους αστείο, μόλις στα 17 ευρώ (και οι δύο), από κόντρα πλακέ θαλάσσης, ενώ στη φωτό βλέπετε επιπλέον μια βέργα, η οποία θα κοπεί σε τέσσερα ίσα τμήματα και θα τοποθετηθεί στα τέσσερις πλευρές της Stewart, για να κυλάνε πάνω της οι δύο μπάρες του μασκαρίσματος.

Σήμερα ήρθε ο Κώστας σε μένα για κάποιες δοκιμές. Τα νέα ήταν πολύ χαρμόσυνα. Πρώτον, και βασικότερο, δοκιμάσαμε τον positioner με τον προβληματικό διακόπτη, ο οποίος ευτυχώς δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ο «ζόρικος» διακόπτης χρειάζεται κάποια παραπάνω πίεση για να λειτουργήσει, αλλά ευτυχώς δεν είναι κολλημένος. :626:

Όπως βλέπετε στη φωτό, ο positioner δουλεύει άψογα, άλλωστε όπως το έχουμε ξαναπεί, δεν έχετε κανένα λόγο να χρησιμοποιήσετε τους διακόπτες πάνω στους positioners, όλες τις εντολές θα τις δίνετε από το τηλεχειριστήριο... :126:

Reaction score
1

Το αμέσως επόμενο βήμα, ήταν να γίνουν οι πρώτες δοκιμές λειτουργίας των δύο 12άρηδων actuators της Superjack. Εδώ κι αν είχαμε χαρμόσυνα νέα παιδιά. Ο 12άρης actuator δουλεύει σκέτη κ@βλα που λέμε, ο θόρυβος που παράγει είναι ελάχιστος, καμία απολύτως σχέση με τους 18άρηδες που έχει χρησιμοποιήσει στο πρωτότυπο δικό του ηλεκτρονικό masking ο Κώστας. :107: Στη φωτό βλέπετε «μαζεμένο» τον actuator.

Ενώ εδώ τον βλέπετε πλέον σε «πλήρη έκταση», σηκωμένο που λέμε. :116:

Reaction score
4

Εχω ξετρελαθεί με το χαλί-pattern !!!!!

Reaction score
1

Τώρα, αυτά που διαπιστώσαμε εν συντομία. Πρώτα τα χαρμόσυνα νέα:

Οι 12άρηδες actuators της Superjack δουλεύουν πολύ πιο απαλά από τους 18άρηδες, παράγοντας ελάχιστο θόρυβο και καθιστώντας πλέον μη απαραίτητο το σκέπασμά τους σε κάποιο είδος επίπλου για λόγους μείωσης του θορύβου. Αν το κάνει κάποιος θα το κάνει μόνο για λόγους αισθητικής, και όχι για λόγους ενόχλησης από τον θόρυβο λειτουργίας.

Επιπλέον, η λειτουργία στους 12άρηδες actuators είναι πολύ απαλή, ασκώντας ελάχιστη «πίεση περιστροφής» στις ξύλινες μπάρες μασκαρίσματος, γεγονός που επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ λεπτότερες μπάρες σε πάχος! Οι δικές μου για παράδειγμα, θα είναι 12 χιλιοστά πάχος, σε αντίθεση με τις 18άρες που χρησιμοποίησε ο Κώστας στο δικό του setup. :114:

Εδώ βλέπετε το «παρθενικό» ουσιαστικά δούλεμα του actuator με τον positioner στις δοκιμές μας.

Τώρα τα «κακά νέα». Ξεχάστε τις «θεωρητικές διαδρομές» που θα έπρεπε να αποδίδουν οι actuators. Στη δοκιμή μας, ο 12άρης actuator της Superjack μας έδωσε 20 μόλις εκατοστά μέγιστη διαδρομή στα προρυθμισμένα περιθώρια ασφαλείας του εργοστασίου, ενώ από το manual φαίνεται ότι μπορούμε να του δώσουμε μόλις 2,5 εκατοστά επιπλέον όρια, άρα να φτάσει στα 22,5 εκατοστά μάξιμουμ διαδρομή. :121:

Αυτό το γεγονός καθιστά δυστυχώς ουσιαστικά απαγορευτική τη χρήση του σε άλλα setup ηλεκτρονικού masking πέρα από τη δική μου περίπτωση, όπου αναγκαστικά θα πρέπει να γίνει χρήση των 18άρηδων actuators με ότι αυτό συνεπάγεται στον θόρυβο λειτουργίας... :122:

Reaction score
1

Ρωτάτε ελεύθερα ότι γουστάρετε, εμείς έχουμε ολοκληρώσει πλέον τις περισσότερες αγορές υλικών, ένα μικρό θεματάκι έχουμε μόνο με επιπλέον μαύρο βελούδο που θα χρειαστεί να αγοράσω. Το πιθανότερο είναι ότι την βδομάδα μετά τις γιορτές θα είμαστε πλέον έτοιμοι για την τελική εγκατάσταση. :107:

Εννοείται ότι τότε θα σας γίνει «αναλυτική παρουσίαση» του μηχανισμού με πλήρες φωτορεπορτάζ και συνολικό κόστος αγοράς υλικών, ενώ οποιοδήποτε μέλος θα είναι ευπρόσδεκτο στον χώρο μου για να δει από κοντά τον μηχανισμό... :126:

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

No, no, no αγαπητέ μου! :601:

Το σύστημα μπαίνει μια χαρά και σε ηλεκτρικές οθόνες. :126:

Η μοναδική προϋπόθεση που απαιτεί, είναι η οθόνη (ηλεκτρική ή σταθερή) να είναι τοποθετημένη σε κάθετο σταθερό τοίχο, τίποτε άλλο... :203:
Η σχεδιαση ειναι εξαιρετικη και δυναται να τοποθετηθει, με βεβαιοτητα 99,99%, σε οποιαδηποτε οθονη χωρις τον περιορισμο της στηριξη της στον τοιχο. Απλα απαιτειται μια προσθηκη υλικων κοστους περιπου 90 euro. Μονος περιορισμος θα ειναι η οροφη και το δαπεδο να ειναι απο σκυροδεμα (οχι γυψοσανιδα, ξυλο ή αλλα παρομοια υλικα). Μαλιστα ΔΕΝ απαιτειται καν διατρηση για στερεωση του συστηματος!

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Η σχεδιαση ειναι εξαιρετικη και δυναται να τοποθετηθει, με βεβαιοτητα 99,99%, σε οποιαδηποτε οθονη χωρις τον περιορισμο της στηριξη της στον τοιχο. Απλα απαιτειται μια προσθηκη υλικων κοστους περιπου 90 euro. Μονος περιορισμος θα ειναι η οροφη και το δαπεδο να ειναι απο σκυροδεμα (οχι γυψοσανιδα, ξυλο ή αλλα παρομοια υλικα). Μαλιστα ΔΕΝ απαιτειται καν διατρηση για στερεωση του συστηματος!

Χμμμμ, για δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την πατέντα που έχεις σκεφτεί. Αυτό που κινεί πολύ το ενδιαφέρον μου, είναι η πολύ χαμηλή τιμή των 90 ευρώ που δίνεις σε έξτρα υλικά. :121:

Είχε σκεφτεί και ο Κώστας κάποιες πατέντες για την τοποθέτηση σε ηλεκτρικές οθόνες μακριά από σταθερούς τοίχους, αλλά το κόστος ανέβαινε σε αστρονομικά επίπεδα πλέον... :203:

Reaction score
19
Ολοι γνωριζουμε τις σκαλωσιες οικοδομης. Υπαρχουν λοιπον και μεμονωμενες κολονες οπου προσαρμοζεται στη μια ακρη τους ο κλασικος κοχλιας. Στην ακρη του κοχλια υπαρχει ή μπορει να συγκοληθει μια βαση, τετραγωνη ή στρογγυλη απο ελασμα παχους 2-4 mm. Η ιδια βαση τοποθετειται και στον ανω ακρο του σωληνα. Οι διαστασεις αυτης της φλατζας μπορει να ειναι απο 20χ20 εως 30χ30 cm. Κατω απο τη φλατζα κολλαμε λαστιχο παχους 3-5 mm. H καθε κολονα στερεωνεται μεσω συσφιξης του κοχλια μεταξυ δαπεδου και οροφης. Στο ανωτερο σημειο συσφιξης και για να αποφυγουμε την οποιαδηποτε πιθανοτητα χαλαρωσης του κοχλια μπορουμε να τον τρυπησουμε και να περασουμε μια περονη ασφαλειας ή μια κοπιλια.

Πανω σε αυτες τις δυο κολονες στερεωνουμε το υπολοιπο συστημα.

Δεν γνωριζω με ακριβεια το κοστος καθε κολανας-κοχλια αλλα το υπολογιζω απο 20-30 euro. Tα υπολοιπα υλικα δεν κοστιζουν πανω απο 30-40 euro.

Reaction score
62

Το θεμα ομως ειναι οτι αυτος που εχει ηλεκτρικη οθονη π.δ. στη μεση του σαλονιου την βαζει για να εμφανιζεται μονο οταν βλεπει ταινιες συνεπως δεν θελει ενα ξεκαρφωτο μηχανισμο στη μεση του σαλονιου.

Reaction score
62

Η σχεδιαση μου για τις ηλεκτρικες οθονες που χρησιμοποιουνται μονο οταν βλεπουμε ταινιες εμφανιζει τον μηχανισμο του masking μονο οταν βλεπεις ταινιες. . .

Reaction score
62

Το κοστος για να βαλεις τον μηχανισμο στο τοιχο με την δικη μου σχεδιαση ειναι περιπου 10-20 ευρω. . .

Reaction score
62

Η σχεδιαση μου για τις ηλεκτρικες οθονες που χρησιμοποιουνται μονο οταν βλεπουμε ταινιες εμφανιζει τον μηχανισμο του masking μονο οταν βλεπεις ταινιες. . .
Μιλαμε για τις περιπτωσεις που η οθονη δεν εχει πισω καθετο τοιχο.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Το θεμα ομως ειναι οτι αυτος που εχει ηλεκτρικη οθονη π.δ. στη μεση του σαλονιου την βαζει για να εμφανιζεται μονο οταν βλεπει ταινιες συνεπως δεν θελει ενα ξεκαρφωτο μηχανισμο στη μεση του σαλονιου.
Εχεις απολυτο δικιο. Η σκεψη μου ειναι χρησιμη για την περιπτωση που απλα δεν μπορουμε να στηριξουμε στον τοιχο αλλα δεν ειμαστε στην μεση του σαλονιου.

Σε τετοια περιπτωση ο μηχανισμος πρεπει να "εξαφανιζεται" και να αφηνει ελευθερο ολο το δαπεδο. Αυτο σημαινει απλα οτι πρεπει να "ανεβαινει" στην οροφη για να ειναι και πρακτικος. Σε τετοια περιπτωση οντως το κοστος εκτινασσεται αλλα δεν μπορει να τα θελουμε ολα.

Μια πρωτη σκεψη θα μπορουσε να ειναι καποια διαταξη πακτωμενη στο ταβανι, αρθρωτη ωστε να στηριζεται στο δαπεδο κατα το δοκουν, ηλεκτρικη, υδραυλικη ή ηλεκτρουδραυλικη. Αλλα μαλλον πρεπει να τροποποιηθει ολοκληρωτικα η πολυ καλη σχεδιαση του masking που ομως απαιτει σταθερα σημεια στηριξης (απο το λιγο που εχω αντιληφθει απο τις φωτο.).

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οικονομικο ηλεκτρονικο masking

Εχεις απολυτο δικιο. Η σκεψη μου ειναι χρησιμη για την περιπτωση που απλα δεν μπορουμε να στηριξουμε στον τοιχο αλλα δεν ειμαστε στην μεση του σαλονιου.

Σε τετοια περιπτωση ο μηχανισμος πρεπει να "εξαφανιζεται" και να αφηνει ελευθερο ολο το δαπεδο. Αυτο σημαινει απλα οτι πρεπει να "ανεβαινει" στην οροφη για να ειναι και πρακτικος. Σε τετοια περιπτωση οντως το κοστος εκτινασσεται αλλα δεν μπορει να τα θελουμε ολα.

Μια πρωτη σκεψη θα μπορουσε να ειναι καποια διαταξη πακτωμενη στο ταβανι, αρθρωτη ωστε να στηριζεται στο δαπεδο κατα το δοκουν, ηλεκτρικη, υδραυλικη ή ηλεκτρουδραυλικη. Αλλα μαλλον πρεπει να τροποποιηθει ολοκληρωτικα η πολυ καλη σχεδιαση του masking που ομως απαιτει σταθερα σημεια στηριξης (απο το λιγο που εχω αντιληφθει απο τις φωτο.).
Σωστός. . .

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.544
Members
38.339