Ολα σε ενα:Αχρηστα?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Αφορμη παιρνω απο το θεμα "Λαθη" στην ιδια κατηγορια οπου καποια παιδια θεωρησαν ως λαθος την αγορα διαφορων remote controls που δεχονται ολες τις συσκευες.

Καθως και εγω στο παρελθον εχω δοκιμασει αρκετες απο αυτες τις συσκευες και μετα απο την πρωτη εβδομαδα "ψαξιματος" αρχιζεις και τα βαριεσαι και ξαναγυρνας στα παλια καλα remotes της καθε συσκευης, τι λετε, εχουν λογο υπαρξης?
Η τουλαχιστον δικαιολογουν τα χρηματα τους?:cool_4:

Reaction score
62
Για το pronto την είπα την άποψή μου. Από την άλλη το Harmony της Logitech μου φαίνεται πολύ καλό και μάλλον θα το τσιμπήσω!!

Reaction score
7
Αχρηστα δεν ειναι, αν ειναι φωτιζόμενα.... και οχι φωσφορουχα τα πληκτρα...

Γιατι μεσα στο σκοταδι ειναι καπως δυσκολο να βρεις το σωστο τ/χ και το σωστο κουμπι...

Κατι θετικο ειναι και οι macro εντολες που μπορεις να προγραμματισεις για να μην ανοιγεις μια μια συσκευη...

Επισης θετικο για το LOGITECH 895 ειναι το RF που αν δεν εχεις τα μηχανηματα μπροστα σου, αλλα πισω σου (οπως εγω) ή σε κανενα κουτι ή με εμποδια μπροστα στους υπερυθρους δεκτες, βοηθαει στον τηλεχειρισμο τους απολυτα...
Αρνητικο και πολυ μαλιστα για τα Logitech ειναι η απαραιτητη συνδεση με το internet κατα τη διαδικασια προγραμματισμου....
Θα προτιμουσα να υπαρχει η δυνατοτητα να κατεβασεις μεμονωμενα αρχειακια με τις εντολες της καθε μιας συσκευης που εχεις και να κανεις απο εκει οτι θες....

Reaction score
0
εχω αρκετο καιρο (πανω απο εξαμηνο) το Logitech Harmony 550. αρκετα καλο αλλα σιγουρα δεν μπορει να αντικαταστησει το μαμισιο οποιαδηποτε συσκευης. πχ της amoi τα pip, video off κλπ δεν μπορει να τα λειτουργησει. σε μια sony 21" που εχω μου εβγαλε μετα απ το προγραματισμο γυρω στα 30 επιλογες οι οποιες δεν υποστηριζονται απο την τηλεοραση.
σιγουρα βοηθαει σαν ολα σε ενα αλλα δεν αντικαθιστα το μαμισιο κοντρολ.

Reaction score
14
τελικα καταληγεις να εχεις ολα τα μαμισια +1 ακομα "ολασενα" στο τραπεζι...

Reaction score
7
Υπερβολικος εισαι... Αν εχεις το χρονο, την ορεξη και το κουραγιο να κατσεις να το ρυθμισεις (μια και καλη φορα) τοτε εισαι μια χαρα με ενα τ/χ

Reaction score
1
Σημασία έχει πιστεύω το μέγεθος του RC. Αν είναι τεράστιο όπως το pronto τότε δεν είναι πρακτικό.

Αυτά τα Logitect φαίνονται καλά στο χέρι.

Reaction score
1
εχω την αποψη παιδια επειτα απο πολλα remote philips pronto ,το καινουργιο Philips Pronto TSU9600 το εχω κ.α ,αλλα δεν γινεται τιποτα μονο το γνησιο αξιζει ,ισως θελει και πολυ ρυθμισμα αλλα και παλι κατι δεν θα εχεις !

Reaction score
384
Εχω το τελευταιο της Philips, το οποιο ηθελε αρκετη δουλεια για να ερθει στα ισια του, αλλα τωρα δεν θα το αλλαζα με τιποτα.
Μεχρι και τα εξωφυλλα απο τα CD μου βλεπω στην οθονη του, επιλεγω τραγουδι, και η μουσικη ξεκιναει!
Ο γιος μου που ειναι 7, το παιζει για πλακα. Παταει το logo του καναλιου και ο δεκτης πηγαινει κατευθειαν στο καναλι. Με το μαμισιο control, ειναι γυρω στα 8 πατηματα.

Ας μη μιλησω για το AMX, που βλεπω live TV στην οθονη του, με την τηλεοραση κλειστη......
Προφανως με 50 Ευρο χειριστηριο, στο τελος τσαντιζεσαι και πας στα μαμισια. Τα πιο ακριβα χειριστηρια δινουν τρομερες δυνατοτητες προγραμματισμου. Δηλαδη εντολες του τυπου : "ανοιξε την τηλεοραση, χαμηλωσε τα φωτα του σαλονιου στο 20%, ανοιξε το μικρο φωτιστικο 35%. Εαν τωρα εχει δυσει ο ηλιος (προσοχη,ειναι με world clock, καθε μερα η δυση ειναι και διαφορετικη ωρα), ανοιξε και τις κουρτινες. Εαν οχι, κλεισε τις κουρτινες."
Φαντασια να υπαρχει....
To Philips παντως , θα μπορουσε να κανει θαυματα!

Attachments

Reaction score
0
Eγω στον ιδιο χωρο εχω ενα φωτιζομενο για εξι συσκευες και ενα μη φωτιζομενο για 4 συσκευες. Το δευτερο ειναι σχετικα φτηνο και το εχω προς πιο ευρεια χρηση. Και τα δυο ειναι της AllInOne (εκεινης της εταιρειας με τον χαμελαιοντα). Τα αρχικα τηλεκοντρολ δεν τα χρησιμοποιω σχεδον καθολου. Αυτο της τηλεορασης μας αφησε χρονους και τωρα μονο οτι κανουν τα πολυκοντρολ. Για να πιασω κανενα καινουριο καναλι θα πρεπει να αγορασω καινουρια τηλεοραση.
Τον συντονισμο των κοντρολ , των βρηκα ευκολο, με διαφορες εναλλακτικες.

Reaction score
0
Αν θα επρεπε να απαντησω μονολεκτικα θα ελεγα Οχι.Δεν ειναι αχρηστα.

Το αντιθετο μαλιστα. Και εξηγουμαι: Προσφατα, απεκτησα ενα ταπηνο harmony 555. Ειπα, μιας και ειναι το προτο Ολα Σε Ενα, να μην πεσω στα 300(ευρω) και τα κλαιω μετα!
Μολις το παρελαβα συνδεθηκα με τη Logitech και αφου εδωσα τη μαρκα και το μοντελο των μηχανηματων μου, μεσα σε 20 λεπτα ηταν ρυθμισμενο χωρις να κανω απολυτος τιποτε αλλο. Τελικα παιδευτικα αλλα 10 λεπτα με το remote της οθονης για τον projector και μεσα σε μιση ωρα συνεβη το εξης, κατα τη γνωμη μου πολυ απολαυστικο.
Με ενα κουμπι κατεβαινει η οθονη, αναβει το DVD, ο AVR και βεβαιως εχω τον πληρη ελεγχο των απαραιτητων δηλ Volume, Play,Search,Chapters κλπ.
Με ενα παλι κουμπι ολα τα παραπανω κλεινουν (ανεβαινει και η οθονη) και αναβει η τηλεοραση στην οποια εχω παλι τις απαραιτητες ρυθμισεις.

Βεβαια τα original remotes δεν πετιουνται απλως αποθηκευονατι σε ενα κουτι αλλα σε αποσταση βολης διοτι ποτε δεν ξερεις τι θα χρειαστει, ειδικα στη TV.

Σε τελικη αναλυση δεν ρυθμιζεις contrast, και brightness καθε μερα. Οταν δε παρακολουθεις μια ταινια η απλως τηλεοραση δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω απο τα απαραιτητα.

Με βαση αυτο το σκεπτικο αυτο το gadget-ακι το βρισκω απο τα πιο χρησιμα!

Ελπιζω να μη σας κουρασα με την πολυλογια μου

Reaction score
0
Απάντηση: Ολα σε ενα:Αχρηστα?

Eχω ακριβώς την ίδια γνώμη (και το ίδιο τηλεκοντρόλ: 555) με τον Χάρη Γ. ακριβώς από πάνω...

:cool_4::cool_4::cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef