Οπτικές ίνες ΔΕΗ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.153
Η ΔΕΗ θα αναπτύξει ένα δίκτυο πρόσβασης με βάση το μοντέλο της ENEL στην Ιταλία που θα αξιοποιήσει οποιοδήποτε τηλεπικοινωνιακό πάροχο, με σκοπό να αναπτύξει ευρυζωνικές υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα, η ΔΕΗ δεν θα παρέχει απευθείας υπηρεσίες στην λιανική αγορά αλλά θα δραστηριοποιηθεί ως πάροχος χονδρικής.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 2.278 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών σε 14 περιοχές, από τα οποία το 63% θα τοποθετηθεί στις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ (εναέριο δίκτυο) και το υπόλοιπο υπόγεια. Παράλληλα θα κατασκευαστούν και 884 χιλιόμετρα καλωδίων διασύνδεσης (dropcable) με κτίρια, σχεδόν το 70% του οποίων θα είναι επίσης εναέριο και το υπόλοιπο υπόγειο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το μεγαλύτερο δίκτυο θα φιλοξενήσουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα η περιοχή της Κηφισιάς στην οποία θα εγκατασταθούν 271 χιλιόμετρα.

Στο Περιστέρι από το οποίο ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου το πιλοτικό πρόγραμμα θα εγκατασταθούν 268 χιλιόμετρα, στη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη 251 χιλιόμετρα και στο Μαρούσι 248 χιλιόμετρα. Η οπτική ίνα της ΔΕΗ θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές όπως ο δήμος Παπάγου-Χολαργού, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Φιλοθέη, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.676
Το θέμα είναι πως η ΔΕΗ δεν θα δώσει απευθείας στον καταναλωτή υπηρεσία, αλλά χονδρική πρός ενδιαφερόμενο τρίτο μέρος που μέσω του δικού του backbone θα δοθεί τελική υπηρεσία στους συνδρομητές.

Το "κακό" για αυτούς που είναι σε περιοχές δίχως FTTH ή και δίχως VDSL2 είναι πως η ΔΕΗ έχει πάει και βάζει τις ίνες σε περιοχές που είτε ήδη έχουν FTTH, είτε έχουν "καλό" VDSL2 δίκτυο είτε είναι με έργα για FTTH εν εξέλιξη.

Έχει ενδιαφέρον το θέμα, όσον αφορά το τι θα γίνει, ποιός θα πάρει την απόφαση να αξιοποιήσει το δίκτυο ινών της ΔΕΗ και με τι ρυθμούς θα συνεχίσουν, αν συνεχίσουν μετά τις πρώτες περιοχές, να γίνονται τα έργα.

TGD

Reaction score
9.464
Δεν κάνει άσχημα. Απ' όσο έχω ακούσει για να βάλεις τηλέφωνο στο Περιστέρι θέλεις πια μέσο, οι υποδομές δεν επαρκούν.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.153
Το "κακό" για αυτούς που είναι σε περιοχές δίχως FTTH ή και δίχως VDSL2 είναι πως η ΔΕΗ έχει πάει και βάζει τις ίνες σε περιοχές που είτε ήδη έχουν FTTH, είτε έχουν "καλό" VDSL2 δίκτυο είτε είναι με έργα για FTTH εν εξέλιξη.
Προτιμούν να παίζουν εκεί που υπάρχει ήδη ανταγωνισμός από το να γίνουν πρωτοπόροι σε παρθένες περιοχές με μικρό ταβάνι.

TGD

Reaction score
9.464
Έφτασε και στη γειτονιά μου. Και φάνηκε αμέσως το πρόβλημα στο να αναλαμβάνουν οι ιδιώτες τις υποδομές.
Ενώ το ίντερνετ ακόμα παίζει συχνά σε μονοψήφια Mbps, σύντομα θα έχω δύο οπτικές ίνες έξω από το σπίτι, αφού την περασμένη εβδομάδα η Vodafon κόλλαγε τους τερματισμούς στο ΚΑΦΑΟ. Αντί να μπουν οι ίνες και κάπου αλλού στην πόλη.

Reaction score
1.231
Εγω εδω και δεκα μερες παιζω με ΔΕΗ οπτικη, 1Gbps. Τους πηρα τηλ, εκανα αιτηση και σε τρεις βδομαδες βουαλα!
Στον cosmote ακομα χαζολογανε.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.153
Έφτασε και στη γειτονιά μου. Και φάνηκε αμέσως το πρόβλημα στο να αναλαμβάνουν οι ιδιώτες τις υποδομές.
Ενώ το ίντερνετ ακόμα παίζει συχνά σε μονοψήφια Mbps, σύντομα θα έχω δύο οπτικές ίνες έξω από το σπίτι, αφού την περασμένη εβδομάδα η Vodafon κόλλαγε τους τερματισμούς στο ΚΑΦΑΟ. Αντί να μπουν οι ίνες και κάπου αλλού στην πόλη.
Το πέρασμα ινών γίνεται σύμφωνα με ένα σχέδιο που θα φέρει πιο γρήγορα πελάτες στις νέες επενδύσεις. Όλοι οι πάροχοι θέλουν να δώσουν πρόσβαση στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Συχνά φρενάρουν την επέκταση οι Δήμοι είτε λόγω άρνησης, είτε λόγω υπερβολικών απαιτήσεων.
Αν είχε αναλάβει το κράτος ακόμα θα περιμέναμε τις πρώτες συνδέσεις και θα χρηματοδοτούσαμε μέσω προϋπολογισμού όλον τον τομέα που θα είχε δημιουργηθεί. Βλέπε ΟΤΕ.

TGD

Reaction score
9.464
Στην δικιά μου γειτονιά δεν υπήρχε ούτε VDSL. Θεωρώ απίθανο να βρουν τόσους πελάτες δύο οπτικές ίνες...

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.732
Members
38.366
Νεότερο μέλος
alenbroson