Οτι πληρώνεις παίρνεις στην ζωή! AVR255

Reaction score
14
Εχθές βράδυ (με κλειστά μαγαζιά) παρέλαβα (thanks Νικόλα) τον νέο ενισχυτάκο (μου εφυγε η μέση) της Harman (οφθαλμών!) - Kardon τον AVR-255.

Δεν αλλαξα το σετ με τα ηχεία που είχα γιατι ήθελα να δώ πρώτα πρώτα πόση διαφορά θα είχε ο νέος ενισχυτής απο τον παλαιό...

Τελικά ίσως να μην χρειασθεί να αλλάξω αμεσα (αυριο) δηλαδή τα ηχεία!!!! Γιατί?

Γιατί απλά ο ενισχυτής είναι το κάτι άλλο.

Εδωσε πνοή και αέρα και ογκο σε κάτι μικρά πιτσινάκια ηχεία της CANTON (cinema CX60)

προσπάθησα να τον ρυθμίσω εχθές βράδυ μόνος με τις κόρες να εχουν κοιμηθεί, και χωρίς γκάζια και χωρίς να τον καλογνωρίζω το εφτασα όσο μπορούσα... το πρωί λοιπόν πρίν πάω δουλειά του ξύπνησα όλους με ευχάριστο τρόπο... (Pink noise GENERATOR και autospeaker setup με το μικρόφωνο για το καλιμπράρισμα της HK)

Δεν συζητώ για το τελικό αποτέλεσμα!!! ΑΨΟΓΟ

Εβαλα να ακούσω απο δορυφορικη το MTV και επεσα πάνω στο Katy Perry - Hot and Cold.... το volume στο 80 και θα πέφτανε οι τοίχοι... με τα πιτσίνια τα ηχειάκια... φαντάζεσαι να έπαιζαν τίποτε σωστότερα (με όγκο εννοώ?) ηχεία?

Το σετάρισμα πήγη εικόνας, ματσάρισμα πηγή ήχου, renaming την σύνδεση κλπ κλπ ήταν στην κυριολεξία παιχνίδι!!

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η εικόνα μέσα απο τον Faroudja scaler που εχει ο 255. Μεγάλες διαφορές, μπορείς να δώσεις πράγμα στην εικόνα σε τρομερό βαθμό. Οι επιλογές ρύθμισης της εικόνας είναι ασύλληπτες. Αυτός ΝΑΙ είναι σίγουρα Audio/VIDEO ενισχυτής (ή μάλλον ΡΑΔΙΟ-ενισχυτής!)

Οτι συσκευές είχα μπήκαν ευκολα επάνω και όλα τρέχουν όπως το επιθυμούσα. Δεν εχω ξαναδεί τόσο ευχρηστο ενισχυτή. Απο ποιότητα κατασκευής είναι πανέμορφος, και το design του είναι 100% με το γούστο μου. Το κοντρόλ του εχει πολλές επιλογές και φυσικά διαθέτει κοντρόλ για DVD, CD, TV, SAT κλπ κλπ κάτι που το καθιστα πολυχρηστικό

Ακόμα βέβαια δεν κατάφερα να βρώ τον κωδικό για την Panasonic 50PZ700 TV, για το Panasonic DMR-EH 775 recorder, και για την KATHREIN UFS910 (αν κάποιος ξέρει working codes please!!!)

περισσότερα εδώ ξανά!

Βασίλη θέλω να ακούσω τα atlantic σου:124:

Reaction score
784
Καλοριζικος!
Τον εχω εδω και 20 μερες περιπου και ειναι οτι καλυτερο...
Αν βρεις κωδικους για πανασονικ τηλεορασεις ενημερωσε!

ΥΓ.Τι firmware εχεις?Θα κανεις αναβαθμιση?

Reaction score
14
ουτε ξέρω πώς τι και πού?

Τι θα κερδίσω με την αναβάθμιση?

αν θές δώσε τα φώτα σου?

Reaction score
164
Με γεια! :107:
Αλλά για τον 255 δεν ισχύει το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις". Έχω την εντύπωση ότι παίρνεις πολλά περισσότερα.

Σάββατο πρωί κερνάμε καφέ! :126:

Reaction score
164
Για την αναβάθμιση, δες εδώ.
Τα κυριότερα προβλήματα που λύνει είναι τα PC-Video levels και το ότι το παλιό firmware δεν διαχειρίζεται σωστά τα 50/60fps και πρέπει να τα επιλέγεις χειροκίνητα.

Reaction score
784
Λογικα εχεις το πρωτο firmware.
Σε αυτο υπαρχει το θεμα του μη switching οταν εχεις πηγες 50/60hz.Θα εχεις σπασιματα δηλαδη στην εικονα αφου ο ενισχυτης δεν αλλαζει.Αυτο μπορεις να το κανεις χειροκινητα (ntsc to pal και το αντιστροφο) οταν ο ενισχυτης ειναι stand by πατας συνεχομενα το back button μεχρι να σου αναφερει ο ενισχυτης την αλλαγη.
Επισης σε πχ αναπαραγωγη audio cd ισως να εχεις παρατηρησει οτι "χανει" το πρωτο δευτερολεπτο του τραγουδιου στην αρχη η στην αλλαγη αυτων.Ο ενισχυτης στο πρωτο fw θεωρει οτι "χανει" το σημα απο την πηγη (πχ κατα την εναλλαγη των κομματιων) και κανει περιπου ενα δευτερολεπτο μεχρι να στο ξαναβρει (μαλλον κανει κυκλο τις εισοδους).
Αν εχεις ps3 θα μπορεις να το παρατηρησεις και στο μενου αφου τα "τσικ τσικ" οταν αλλαζεις επιλογες ΔΕΝ ακουγονται.
Ολα αυτα μαζι με κατι αλλες ψιλολεπτομερειες λυνονται με το τελευταιο firmware στο οποιο ομως χανονται οι surround logic 7 επιλογες οταν δινεις ηχο απο hdmi (πχ τα mp3 θα τα ακους μονο σε 2.1).Αν εχεις συνδεθει με οπτικη/coaxial για ηχο εισαι οκ και οι επιλογες εμφανιζονται.
Αναμενεται και νεο firmware οποτε θα λυθει και αυτο.
Η αναβαθμιση γινεται μεσω της serial port στο πισω μερος και κατα την γνωμη μου αξιζει σιγουρα τον κοπο (ανησυχησα στην αρχη οτα ειδα οτι ελειπαν οι surround επιλογες αλλα οταν ειδα οτι το αντιμετωπιζουν και αλλοι + το οτι λυθηκαν τα αρχιακ προβληματα ηρεμησα).
Τι ενισχυτη ειχες πριν και εδιες μεγαλη διαφορα?
Καλες ακροασεις!

http://www.harmankardon.com/product...on=EUROPE&ky=57AA4346C509AF5FD2DBE4F98A4C3F7A

Aπο εδω κατεβαζεις το fw και ενημερωνεσαι σχετικα με την διαδικασια.

Reaction score
6
Επισης σε πχ αναπαραγωγη audio cd ισως να εχεις παρατηρησει οτι "χανει" το πρωτο δευτερολεπτο του τραγουδιου στην αρχη η στην αλλαγη αυτων.Ο ενισχυτης στο πρωτο fw θεωρει οτι "χανει" το σημα απο την πηγη (πχ κατα την εναλλαγη των κομματιων) και κανει περιπου ενα δευτερολεπτο μεχρι να στο ξαναβρει (μαλλον κανει κυκλο τις εισοδους).
Όσο γι' αυτό είναι μάλλον θέμα πηγής. Με δύο διαφορετικά player στο σπίτι το ένα το κάνει σε δύο Α/V (Marantz-Pioneer) ενώ το άλλο όχι.

Μεγειές Dream! Είδα στο manual ότι το τ/χ έχει λειτουργία που ψάχνει κωδικούς συσκευών. Την έχεις δοκιμάσει;

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.758
Απάντηση: Re: Οτι πληρώνεις παίρνεις στην ζωή! AVR255

λυνονται με το τελευταιο firmware στο οποιο ομως χανονται οι surround logic 7 επιλογες οταν δινεις ηχο απο hdmi
Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.

Γιατί όταν φτιάχνουν κάτι,πρέπει και να χαλάσουν κάτι;

Έχω ακούσει και στο ps3 κάτι τέτοιο.

Μα είναι δυνατόν; Μας δουλεύουν οι εταιρίες;:141:

Reaction score
784
καμμια λαλακια θα εκαναν με τις ρυθμισεις του logic γιατι στο τελευταιο fw στις αλλαγες κατι εχουν πειραξει...
Προφανως δεν εγινε καλο testing.
Aυτο που εγω εχω καταλαβει οτι συμβαινει ειναι πως οταν παιρνει σημα απο την hdmi θεωρει οτι εχεις συστημα 7.1 και συνεπως ΔΕΝ χρειαζεται τις επιλογες του surround.
Θα το φτιαξουν,το ποτε περιμενουμε.

Reaction score
164
Μάλλον υπάρχει μπέρδεμα...
Όταν παίρνει ήχο από το HDMI, αν το σήμα είναι 5.1/7.1 δρομολογείται κανονικά, αυτό δα έλλειπε!
Αν το σήμα είναι στέρεο, δεν μπορεί να το κάνει ψευτο-7κάναλο ή 5κάναλο. Προωπικά, δεν μου λείπει καθόλου. Ίσως να το έκαναν και επίτηδες.

Reaction score
0
Για τα αυτια μου το 5ακαναλο stereo του 255 ειναι ολα τα λεφτα...Μακαρι να μην το εκαναν επιτηδες:122:

Reaction score
784
μα μονο απο την hdmi εχει βγει.Δεν το εκαναν επιτηδες και με οποιαδηποτε αλλη συνδεση εισαι οκ.

Reaction score
164
Βάλε και μια οπτική να τελειώνεις. Έτσι και αλλιώς σε κάθε πηγή έχει εναλλακτική είσοδο ήχου, οπότε όταν η HDMI δεν δίνει ήχο, θα παίρνει από την οπτική. :126:

Reaction score
1.213
Τελικά ίσως να μην χρειασθεί να αλλάξω αμεσα (αυριο) δηλαδή τα ηχεία!!!! Γιατί?

Γιατί απλά ο ενισχυτής είναι το κάτι άλλο.

Και σε προσιτη τιμη ...:136:

Ποια ειναι τα ηχεια που θα παρεις ? Για ριχτε tips να δουμε τι ταιριαζει με ποιον..και για εμας που ενδιαφερομαστε στο κοντινο μελλον....:137:

Στα (πολυ σοβαρα ) υποψη ο harmanakos !!

Mε γειες ..!

Reaction score
14
για την τιμή απαντήσατε, πιστευω οτι στα λεφτά αυτά είναι απιαστος ενισχυτής!

Ευχαριστώ όλους και τον vadergr για την βοήθεια στο firmware update.

Αυριο θα το επιχειρήσω.

Ο ενισχυτής που αντικατέστησε ήταν o SONY 700 που ήταν ΟΚ αλλά λιγος για τις απαιτήσεις μου. Οταν τον πρωτοπήρα ήθελα απλά ήχο για το Πισί και τίποτε άλλο αλλά μετά μεγάλωσαν οι συσκευές και οι αναγκες!

Reaction score
0
Με γειά και από μένα και καλές ακροάσεις-θεάσεις. Κι εγώ είμαι στην διαδικασία ψαξίματος καταλληλότερων ηχείων για τον 255.
Ερώτηση προς όλους τους συν-κατεχοντες. Η συσκευασία είχε μέσα ελληνικό manual ? Ο δικός μου παντως δεν είχε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87