Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.655
Ήθελα πολύ να τους έγραφα "Ρίξτε μια ματιά στο Θωμά που το στέλνει Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά στη μισή τιμή από ότι το πουλάτε εσείς" - ή, με διαφορετική διατύπωση, "είστε για τον π****ο"" αλλά είπα να φανώ ευγενικός.:D
εσύ πάλι...γιατί τόσο ενδιαφέρον???:whistling::D

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.173
όλες οι παρθενοπιπίτσες έτσι λένε....
και μετά γίνονται τα καλύτερα πτανάκια:lolsign::lol:
Εάν το "μετά" είναι σε 15-20 χρόνια, θα είναι ΟΚ, σωστά;Τότε δεν θα κάνω για πτανάκι, θα έχω σιτέψει!:lolsign:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.756
Δηλαδή πας στον μεγάλο nad, που προσφέρει επιπρόσθετα και ισοστάθμιση
Εκτός κι αν έχεις ηχεία με ντακ. Οπότε αντενδείκνυται μάλιστα προσσέσορας χωρίς ψηφιακές εξόδους.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.655
Εκτός κι αν έχεις ηχεία με ντακ. Οπότε αντενδείκνυται μάλιστα προσσέσορας χωρίς ψηφιακές εξόδους.
αυτό που έχω διαβάσει πρόχειρα σχετικά με την ψηφιακή είσοδο κάποιων ηχείων (aes) είναι ότι υπάρχει κάποια διαφορά στις υψηλές(ως προς την αναπαραγωγή...δεν ξέρω τι ισχύει σε κονσόλες ηχογραφήσεων κλπ),δεν έχεις τσακ-τσουκ κατά το άνοιγμα-κλείσιμο κλπ.... και τίποτα περισσότερο....

δεν ξέρω αν έχει κάποιος κάτι περισσότερο να προσθέσει σχετικά με αυτό
[DOUBLEPOST=1564758341][/DOUBLEPOST]
Εάν το "μετά" είναι σε 15-20 χρόνια, θα είναι ΟΚ, σωστά;Τότε δεν θα κάνω για πτανάκι, θα έχω σιτέψει!:lolsign:
μια χαρά κούγκαρ θα είσαι...:lolsign:

Reaction score
1.566
αυτό που έχω διαβάσει πρόχειρα σχετικά με την ψηφιακή είσοδο κάποιων ηχείων (aes) είναι ότι υπάρχει κάποια διαφορά στις υψηλές(ως προς την αναπαραγωγή...δεν ξέρω τι ισχύει σε κονσόλες ηχογραφήσεων κλπ),δεν έχεις τσακ-τσουκ κατά το άνοιγμα-κλείσιμο κλπ.... και τίποτα περισσότερο....

δεν ξέρω αν έχει κάποιος κάτι περισσότερο να προσθέσει σχετικά με αυτό
[DOUBLEPOST=1564758341][/DOUBLEPOST]
Προσωπικά αυτή η υλοποίηση https://www.hedd.audio/en/hedd-bridge/ χωρίς πολλά συμπράγκαλα και από κορυφαίο σχεδιαστή μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια η ενασχόληση με Dante και Audinate θέλει και αντίστοιχο γνωσιακό επίπεδο και τολμώ να πω ότι έχει και αρκετά ντεφο.

D

deleted user 10898

Guest
Προσωπικά αυτή η υλοποίηση https://www.hedd.audio/en/hedd-bridge/ χωρίς πολλά συμπράγκαλα και από κορυφαίο σχεδιαστή μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Βέβαια η ενασχόληση με Dante και Audinate θέλει και αντίστοιχο γνωσιακό επίπεδο και τολμώ να πω ότι έχει και αρκετά ντεφο.
ασε ρε φιλε, και θα ερχεται ο καθε τυχαρπαστος να ακουει διαφορες στα switch μετα...

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
32.756
έχω διαβάσει πρόχειρα σχετικά με την ψηφιακή είσοδο κάποιων ηχείων (aes) είναι ότι υπάρχει κάποια διαφορά στις υψηλές(ως προς την αναπαραγωγή...δεν ξέρω τι ισχύει σε κονσόλες ηχογραφήσεων κλπ),δεν έχεις τσακ-τσουκ κατά το άνοιγμα-κλείσιμο κλπ.... και τίποτα περισσότερο....
Αυτό που εννοώ, είναι γιατί να έχεις περιττές ψηφιοαναλογικές μετατροπές?
[DOUBLEPOST=1564776516][/DOUBLEPOST]
Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι το μέλλον των συνδέσεων είναι έθερνετ (και γουάι φάι ασφαλώς). Το ζήτημα είναι ότι (όπως έχει δείξει η ιστορία) πάλι θα αρχίσουν να πλακώνονται οι εταιρίες κάθε μια με το φορμά της, με το πρωτόκολλό της και πάλι ο καταναλωτής θα την πληρώσει...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.515
Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι το μέλλον των συνδέσεων είναι έθερνετ (και γουάι φάι ασφαλώς).
Μόνο wi-fi.
Δεν βολεύει να απλώνεις καλώδια στο σπίτι, και το ασύρματο οικιακό δίκτυο υπεραρκει για κάθε χρήση. Γιατί δε συνδέεις την τηλεόραση με καλώδιο έθερνετ για να παίζει νετφλιξ 4κ με πολυκάναλο ήχο; Γιατί μπορεί ασύρματα.
Ασύρματα παίζει το κινητό σου τα πάντα όλα, από νετφλιξ μέχρι σποτιφαι, τινταλ, ρουν, πες οτιδήποτε, μπαίνει στο Νας σέρβερ, βλέπεις τη συλλογή σου, ότι θες κάνεις. Χωρίς καλώδια.
Τα καλώδια είναι μεσαίωνας, πρέπει κάποτε να τελειώσει ο χαβαλες τους...
Ένα ρεύμα σε κάθε μηχάνημα (ηχείο, TV, κλπ) και τέλος.
Οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, είτε στην τραπεζαρία και τα υπνοδωμάτια, είτε στον κοινόχρηστο ή dedicated χώρο του audio-visual 3D & immersive entertainment, είτε στο μπάνιο και στην αυλή.
Όλα πάνω στο οικιακό ασύρματο δίκτυο, μαζί με το κινητό, το τάμπλετ, το πισι, το κλιματιστικό, το ψυγείο, όλα.
Πολιτισμός...

Ήδη τα περισσότερα από αυτά έχουν υλοποιηθεί στο οικιακό περιβάλλον.
Αυτή τη στιγμή, ένα οικονομικό μικρό και εύχρηστο media player όπως το shield tv συνδέεται ασύρματα και παίζει όλες τις streaming υπηρεσίες, αλλά και ότι διαθέτεις στον οικιακό server, είτε αφορά εικόνα είτε ήχο. Αν σκεφτείς πόσα μηχανήματα συνδέονται ασύρματα στο οικιακό δίκτυο, θα δεις πόσο έχει προχωρήσει το πράγμα. Προσωπικά έχω από ασύρματο εκτυπωτή μέχρι κλιματιστικά και ψυγείο στο δίκτυο, συναγερμό και μια αρμαθιά τάμπλετ και κινητά, ένα σέρβερ, 2 τηλεοράσεις, 3 υπολογιστές σταθερούς και 2 λάπτοπ, 2 ηχεία jbl, ο av pro και 3 media players, και ανετως μπαίνουν μέχρι τα φώτα στον κήπο, αλλά και τα ηλεκτρικά στορια του σπιτιού..
Δηλαδή τι έμεινε να μπει; Ε, θα μπει.

Last edited:

Reaction score
1.368
Μόνο wi-fi.
Δεν βολεύει να απλώνεις καλώδια στο σπίτι, και το ασύρματο οικιακό δίκτυο υπεραρκει για κάθε χρήση. Γιατί δε συνδέεις την τηλεόραση με καλώδιο έθερνετ για να παίζει νετφλιξ 4κ με πολυκάναλο ήχο; Γιατί μπορεί ασύρματα.
Ασύρματα παίζει το κινητό σου τα πάντα όλα, από νετφλιξ μέχρι σποτιφαι, τινταλ, ρουν, πες οτιδήποτε, μπαίνει στο Νας σέρβερ, βλέπεις τη συλλογή σου, ότι θες κάνεις. Χωρίς καλώδια.
Τα καλώδια είναι μεσαίωνας, πρέπει κάποτε να τελειώσει ο χαβαλες τους...
Ένα ρεύμα σε κάθε μηχάνημα (ηχείο, TV, κλπ) και τέλος.
Οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, είτε στην τραπεζαρία και τα υπνοδωμάτια, είτε στον κοινόχρηστο ή dedicated χώρο του audio-visual 3D & immersive entertainment, είτε στο μπάνιο και στην αυλή.
Όλα πάνω στο οικιακό ασύρματο δίκτυο, μαζί με το κινητό, το τάμπλετ, το πισι, το κλιματιστικό, το ψυγείο, όλα.
Πολιτισμός...

Ήδη τα περισσότερα από αυτά έχουν υλοποιηθεί στο οικιακό περιβάλλον.
Αυτή τη στιγμή, ένα οικονομικό μικρό και εύχρηστο media player όπως το shield tv συνδέεται ασύρματα και παίζει όλες τις streaming υπηρεσίες, αλλά και ότι διαθέτεις στον οικιακό server, είτε αφορά εικόνα είτε ήχο. Αν σκεφτείς πόσα μηχανήματα συνδέονται ασύρματα στο οικιακό δίκτυο, θα δεις πόσο έχει προχωρήσει το πράγμα. Προσωπικά έχω από ασύρματο εκτυπωτή μέχρι κλιματιστικά και ψυγείο στο δίκτυο, συναγερμό και μια αρμαθιά τάμπλετ και κινητά, ένα σέρβερ, 2 τηλεοράσεις, 3 υπολογιστές σταθερούς και 2 λάπτοπ, 2 ηχεία jbl, ο av pro και 3 media players, και ανετως μπαίνουν μέχρι τα φώτα στον κήπο, αλλά και τα ηλεκτρικά στορια του σπιτιού..
Δηλαδή τι έμεινε να μπει; Ε, θα μπει.
+1000

Ακόμα και για το ρεύμα των συσκευών εξελίσουν τεχνολογίες ώστε να γίνει ασύρματο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.286
Μαγικός κόσμος αυτός που περιγράφεις γέροντα αλλά είναι πολύ μακριά το έτος όπου το WiFi και το ethernet θα είναι default παντού. Ο λόγος είναι απλός.

Δεν συμφέρει μάναμ.

Ξεχνάμε ότι ακόμα έχουμε βύσμα που ανακαλύφθηκε πριν 100 χρόνια;

Ethernet ή WiFi στο ηχείο σημαίνει ότι τα παθητικά συστήματα πέθαναν. Θέλει ενίσχυση μέσα στο ηχείο για να γίνει αυτό.
Δηλαδή μια βιομηχανία ίσως και δις κάθε έτος, αυτή των καλωδίων πάει περίπατο. Το ίδιο και η άλλη βιομηχανία αυτή των ενισχυτών.
Της λες; Όταν αυτές οι εταιρίες δρομολογούν τις εξελίξεις σκέφτονται πως θα σου κάνουν τη ζωή εύκολη ή πως θα βγάλουν λεφτά; Γιατί το πως θα κλείσουν σίγουρα δεν το έχουν στην ατζέντα.

Smart home μπορείς να κάνεις οπότε θες πλέον και να βάλεις ότι θες. Και για καλό ήχο υπάρχουν καλές επιλογές.
Για εξαιρετικό ήχο όμως είναι πάρα πολύ ακριβό καθώς από ηχεία μόνο η Genelec έχει γκάμα με ethernet (ΑoIP) και από AV PRO μόνο μια και έχει όσο και ένας TRINNOV, ίσως και παραπάνω.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.332
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian