Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Προφανώς, την ηχογράφηση/το αρχείο αναπαράγει το σύστημα.

Ιδανικά, θα χρειαζόμασταν δυο versions του κάθε άλμπουμ, ενα για φορητές συσκευές/αυτοκίνητα και λαμπάτους :p, και ενα με σχεδόν πλήρες δυναμικό εύρος για αντρικά συστήματα.
Αυτο ακριβως θα ηταν τελειο. Κι ας μην ειναι πληρες το δυναμικο ευρος, δεν μπορουμε να εχουμε ολοι Μ2.

Αλλα ρε παιδι μου οχι και οτι φτιαχθηκε για αυτοκινητα να το ακουμε σε συγχρονο πολυαναλο σεταπ, κριμα ειναι!

Και παλι τονιζω οτι υπαρχουν και καλες ηχογραφησεις ανταξιες ενος καλου συστηματος. Απλα εγω βαριεμαι να τις ψαχνω και συνηθως δεν τις βρισκεις σε στρημινγκ. (Ασε που δεν εχω καλο συστημα, κατι βινταζ πλεον μηχανηματα μου εχουν ξεμεινει, οποτε δεν ασχολουμαι καν.)

Last edited:

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976
Ασε που δεν εχω καλο συστημα, κατι βινταζ πλεον μηχανηματα μου εχουν ξεμεινει, οποτε δεν ασχολουμαι καν.
Εεεετσι…πες τα! :gotcha:
Κατσε, θα μας βρει τωρα ο Εαρ ρωσικα να παρουμε. Ακριβείας! :roflmao:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Εεεετσι…πες τα! :gotcha:
Κατσε, θα μας βρει τωρα ο Εαρ ρωσικα να παρουμε. Ακριβείας! :roflmao:
Ναι ρε, τουλάχιστον ο σχεδιαστής των δικών μου ηχείων ζει ακόμη.

Ρωσικά προϊόντα θα ξανά-πάρουμε όταν εκλεγεί άλλος αρχηγός.
Κρίμα, γιατί ένα ηλεκτρικό Λάντα, θα το ήθελα ;-)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
E,πολυκαναλακηδες, τι γραφει εδω το παλικαρι οντιοφιλ-με-στυλ;

Γινεται να αποκωδικοποιησουμε apple music dolby atmos στον υπολογιστη χωρις να τα σκασουμε για γκουχουτρινοβγκουχου; Μπαρουφες λεει ή οχι; Για διαφωτιστε μας παρακαλω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.057
Γινεται να αποκωδικοποιησουμε apple music dolby atmos στον υπολογιστη
Ναι, γίνεται για Apple Music, αλλά είναι lossy (DD+/atmos). Δεν γνωρίζω κάποιον τροπο για κανονικό TRUE HD Atmos

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.487
Νομίζω πως δεν υπάρχει καν TrueHD σήμα στο Apple Music. Μέχρι DD+.
Από τη άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει κάποιος σε όλη αυτή τι διαδικασία και μεγάλο κόστος όταν με ένα Apple TV των 250€ μπορεί να βγάλει Dolby Atmos DD+ με HDMI στον ανάλογο ενισχυτή-προσέσορα του.

Κορυφή η Merging Technologies δεν τίθεται θέμα. Στο συγκεκριμένο εξοπλισμό μόνο το hardware της Merging έχει κοντά 4.500€. Για να βγάλεις Dolby Atmos DD+ από το MacBook; :dance:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.335
Σαν το μονοκαναλο δεν έχει!

View attachment 244193

Αν δεν είναι κονσέρβα, είναι ωραίο, ακόμη και από ένα ηχείο.
Άλλο πράγμα το μονοκαναλικό και άλλο το...μονοφωνικό.Κατά τη live εμπειρία σου συνέλαβες υπό μονοφωνικές συνθήκες την PA εγκατάσταση που ενίσχυε τον ήχο από το συγκρότημα.Το στοιχείο που έκανε τόσο ανεπανάληπτη την όλη εμπειρία ήταν το να περιτριγυρίζεσαι από πραγματικό κοινό με χωρική αίσθηση πραγματική αντί εικονικής και πάνω απ'όλα αντικρίζοντας αυτοπροσώπως τους μουσικούς στη σκηνή...

Βγάζοντας από την εξίσωση την ηλεκτρονική ενίσχυση για τον ήχο μουσικών οργάνων solo ή σε μια ορχήστρα ,η απόδοση ρεαλιστικού δυναμικού εύρους μέσα από απαραμόρφωτα spl στάθμης είναι ένα μόνο σκέλος στην έννοια της αληθοφάνειας κατά την αναπαραγωγή.Το άλλο σκέλος έγκειται σε πειστική αναπαράσταση ως προς την πολική απόκριση καθενός οργάνου...
instruments polar response.png
polar response 1.png

Δεχόμενοι στο πλαίσιο του επιχειρήματος ότι η σύλληψη των οργάνων κατά την ηχογράφηση και η μετέπειτα επεξεργασία θα έχουν διεξαχθεί με τεχνικές που θα εξασφάλιζαν ικανοποιητική ενσωμάτωση της χωρικής τους υπογραφής από τους αρμοδίους σε δεδομένη ηχητική παραγωγή,τότε ένα immersive setup - εννοείται εάν κι εφόσον θα ήταν στημένο με όλες τις διατυπώσεις - θα έπρεπε να έχει ανώτερη ικανότητα απόδοσης για τη χωρική υπογραφή καθενός οργάνου,αφού το πλήθος και οι θέσεις καναλιών υπόσχονται ανώτερη χωρική πιστότητα κατά την αναπαραγωγή.Αυτό το συμπέρασμα προϋποθέτει βεβαίως πως οι ηχητικοί μηχανικοί σε δεδομένη παραγωγή θα είχαν οπωσδήποτε μεριμνήσει για πιστή απόδοση της χωρικής υπογραφής στα επιμέρους όργανα ή οργανικές ενότητες...

Ο πατέρας της Κβαντικής Φυσικής Max Planck είχε κάποτε υποστηρίξει ότι οι νέες επιστημονικές αλήθειες δεν επικρατούν μεταπείθοντας όσους διαφωνούν μ'εκείνες,αλλά επειδή οι διαφωνούντες αργά ή γρήγορα πεθαίνουν,ενώ οι νεότερες γενιές που έρχονται θα ήταν από την αρχή εξοικειωμένες προς τα νέα δεδομένα....Άρα λοιπόν ο θρυλούμενος θάνατος του δικαναλικού για να ισχύσει θα έπρεπε όχι μόνο να φύγουν από τη ζωή αργά ή γρήγορα οι τωρινοί του θιασώτες ,αλλά και οι εκάστοτε νεότερες γενιές επίσης να μην υιοθετούσαν ποτέ ξανά δικαναλικές αρχιτεκτονικές setup.Διότι άμα υιοθετούν τέτοιες,τότε θα πρέπει να περιμένουν κάποιοι πότε θα χάνονταν και οι νεότεροι κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν η προοπτική για τις νεότερες γενιές ως προς την αποκλειστική χρήση immersive setup...O πολυαγαπημένος μας Dr.Floyd Toole έχει δηλώσει μεταξύ άλλων το εξής ερωτώμενος από μέλος του avforum σχετικά με το ποιο πεδίο έρευνας θα θεωρούσε σημαντικό κατά την πρόοδο της ηχητικής αναπαραγωγής:

"...Μια δεύτερη γραμμή έρευνας θα έπρεπε να εξερευνήσει μεθόδους για την παροχή πιο αληθοφανών χωρικών ερεθισμάτων από δικαναλική αρχιτεκτονική,με την οποία φαίνεται πως θα μένουμε όλοι ισοβίως.Μα πρακτική οδός θα ήταν ευέλικτο πολυκαναλικό upmixing μέσα από metadata στις καταγραφές μουσικών έργων."

Θεωρώ ότι η ανωτέρω δήλωση απαντά εμμέσως πλην σαφώς πάνω στη βιωσιμότητα των δικαναλικών ηχοσυστημάτων...

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Νομίζω ο David Chesky ασχολείται τελευταίως με μεθόδους μεγαλύτερης περιέλιξης από δύο ηχεία. Αλλά είναι δύσκολο να αλιευσει κάποιος ακριβώς τι κάνει ανάμεσα σε τόσο marketing hype. Σε κάθε περίπτωση, είναι ελάχιστες οι παραγωγές του, δε νομίζω ότι απασχολούν τη μουσική βιομηχανία.

Last edited:

alexis

Reaction score
30.487
Πολύ ασάφεια και κανένα trademark. Ένα Dolby Atmos βρε αδερφέ, ένα DTS:X, ένα Auro3D. Ένα, εδώ δεν έχει κανένα. Σε συνδυασμό με αυτά τα Meta-Dimensional Sounds με κάνουν να σκέφτομαι δικάναλο σήμα με πολύ reverb.

"Graffiti Jazz features The Audiophile Society’s signature Meta-Dimensional Sound, which is a unique type of 3D audio. With the addition of the Meta-Dimensional Sound the music has height and has a soundstage that is outside of the speakers. Since this is music was conceived to be heard in one's home, in this case your stereo system or headphones are the virtual concert hall."

Last edited:

alexis

Reaction score
30.487
Morten Lindberg/ 2L

Διάταξη μικροφώνων η οποία είναι όμοια με την διάταξη των ηχείων.
Screenshot_20220321-080735_YouTube.jpg

Η οποία όμως διάταξη είναι και η προσομοίωση της θέσης του ακροατή στην ορχήστρα και στο χώρο.
Screenshot_20220321-080807_YouTube.jpg

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε το EQ που προσαρμόζει ο Morten κατά την προετοιμασία για ηχογράφηση.
Screenshot_20220321-080856_YouTube.jpg

Screenshot_20220321-080849_YouTube.jpg

Screenshot_20220321-081014_YouTube.jpg

Screenshot_20220321-080904_YouTube.jpg
Screenshot_20220321-080959_YouTube.jpg
Screenshot_20220321-080842_YouTube.jpg

EQ;
Σύμφωνα με τον ίδιο η απόσταση του κάθε μουσικού οργάνου από τους τοίχους αλλά και από το έδαφος παίζει τεράστιο ρόλο. Για αυτό το λόγο το κάθε μουσικό όργανο θα τοποθετηθεί στο σημείο και στο ύψος που πρέπει. Υπάρχει μεγάλη προετοιμασία πριν την κάθε εγγραφή.
Άλλοι το θεωρούν εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, αλλά όπως είπε και ο ίδιος "αυτή είναι η ευχαρίστηση μου στη διαδικασία της παραγωγής".

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Dolby TrueHD Atmos on Windows and macOS!

Ή αλλιώς, πολύ σκληρή για να πεθάνει...Η μέτρικ, ντε ;-)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.626
Dolby TrueHD Atmos on Windows and macOS!

Ή αλλιώς, πολύ σκληρή για να πεθάνει...Η μέτρικ, ντε ;-)
Πολυ δουλεια μωρε για λιγη απολαυση.. ας παω κανα σκ διακοπες, πιο ευκολο ειναι!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.594
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants