Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.145
Και ποιός δηλαδή τότε θα τα προσέθετε τα χρώματα ;

Βρε σου λέω δεν πάτε καλά οι audio people, ούτε καν σαν ορολογία δεν μπορείτε να ορίσετε τι θέλετε και απο που προκύπτει αυτό. Σας έχουν κάνει το μυαλό πουρέ τόσα χρόνια απο το conditioning. :D
Κανονικά θα έπρεπε ν'αρκούμαστε στα εγγενή χρώματα των μουσικών παραγωγών με το setup να τα μεταδίδει πιστά κατά την αναπαραγωγή και ας μην επεκτεινόμασταν σε παραλληλισμό με οθόνες και απόδοση χρωμάτων. Μολονότι έχω πλούσια μαλλιά ο ίδιος... conditioning δεν βάζω. :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.631
Όσον αφορά τα ακουστικά, είχαμε κάνει παλιότερα αναφορά για τα Sony, και μετέπειτα για τα πιο καινούρια της JVC.

Από το 2023 το παρακάτω ριβιού, τα αναφέρει αμφότερα:

Προσωπικά περιμένω την επικράτηση του Auro CX στις πλατφόρμες στρίμινγκ του object based ιμερσιβ ήχου, ώστε επιτέλους να είναι lossless το immersive steaming μουσικής (όχι μόνον) μέσω ίντερνετ (διότι προς ώρας βρισκόμαστε κατ'αντιστοιχίαν στην εποχή που υπήρχε διαθέσιμο μόνον mp3 στο δικαναλο), και βεβαίως τις εξελίξεις απ'το γνωστό ινστιτούτο (συν τον εφευρέτη του αλγορίθμου του mp3) σε συνεργασία με τη Neumann, που νομίζω πως βρίσκονται πιο μπροστά απ' όλους τους υπόλοιπους.

Η object based λογική υπερτερεί εξαιτίας της ανεξαρτησίας του περιεχομένου από τον αριθμό των ηχητικών πηγών, ενώ η stream based λάμπει μόνον στην περίπτωση ύπαρξης επακριβώς των αναγκαίων πηγών ήχου στις προβλεπόμενες θέσεις, δηλαδή είναι πιο δεσμευτικό και περιορισμένης χρήσης (για το ευρύ κοινό).

Σε σεταπ που έχουν στηθεί με όλες τις συνήθεις διατυπώσεις, αμφότερα λάμπουν, οπότε θα υπερτερεί αυτό με την υψηλότερη δειγματοληψία των επιμέρους καναλιών (εφόσον το επιτρέπει η ουδός δειγματοληψίας του DSP του AV processor).

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.080
αθητική ηχομπαρα παρακαλώ (χρησιμοποιώντας εξαιρετικούς τελικούς ενισχυτές και ασημένια καλώδια ηχείων), την SuperCinema 3D Array XL, από τα χεράκια του Sandy Gross και με ειδική μέριμνα για εξάλειψη του crosstalk, σύμφωνα με τις πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιευμένες έρευνες του Dr. Edgar Choueiri απ'το Princeton University. Επιστημονικές έρευνες πάντα, όχι χαζά από όντιο πιπλ.

Φυσικά έχει προμηθευτεί μια τετράδα απ'τα ForceField Subwoofers (PRODUCT OF THE YEAR AWARD 2023), μια τετράδα SuperSat 3 για πλαϊνά και πίσω σαράουντ, κι άλλη μια τετράδα απ'τα αόρατα (εντοιχισμένα) ηχεία ταβανιού, τα Invisa In-Ceiling (τα μεγάλα),
Δεν ξέρω επακριβώς με τι ενισχυτές τα δουλεύει όλα αυτά βέβαια, αλλά έχω βάσιμες υποψίες πως δεν είναι λυχνίας, και μάλιστα ξεπερνούν τα 300 βατ στο κανάλι. Εάν είναι γαλλικός, παίζει να είναι τρινοβ.

Βεβαίως χρειάζεται ένας εξαιρετικός AV processor για να διευθύνει αυτήν την ορχήστρα, και ο μικρός τρινοβ, ο altitude 16, έχει όλες τις αρετές για αυτή τη δουλειά, και επαρκή αριθμό καναλιών (15 χρειάζεται), αλλά είναι και roon ready.
Μα το μόνο που κάνει είναι να αντικαθιστά το κεντρικό με ηχομπάρα. Πάλι έχεις να βάλεις ένα σωρό ηχεία θες και αβού, πλας ενισχυτές. :headbang:

Ε, ναι ... μην χαλάσουμε την pure οντιοφίλ απόδοση του επεξεργαστή της ηχομπάρας. :D
Να μη χαλάσουμε το χατήρι του Μπούτια, που ζήτησε να αφήσουμε τον επεξεργαστή της ηχομπάρας στην ησυχία του, γι' αυτό το έγραψα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.631
Μα το μόνο που κάνει είναι να αντικαθιστά το κεντρικό με ηχομπάρα. Πάλι έχεις να βάλεις ένα σωρό ηχεία
Όχι, το υποτιμάς.

Αντικαθιστά το κεντρικό ηχείο συν τα δύο main ηχεία με μια μικρή και βολική ηχομπαρα, που μπαίνει κάτω από την τηλεόραση και δεν ενοχλεί κανέναν.

Τα πλαϊνά (ή και πίσω) σαράουντ, είναι ίδιας λογικής, με πολύ μικρό μέγεθος, τόσο ώστε να μην συγκρίνονται με νορμάλ ηχεία (εντάξει, δύο μεγάφωνα 4,5" είναι "παιδικού" μεγέθους).

Και τα πάνω, χωνευτά στην γυψοσανίδα της οροφής, τι πιο ωραίο.

Δε νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί στο αποτύπωμα με οποιαδήποτε άλλη λύση διακριτών ηχείων.

ΥΓ. Τα καλώδια ηχείων και οι ενισχυτές, είναι όντως μια επιβάρυνση, αλλά όχι σημαντικότερη από τους άλλους χρήστες με διακριτά ηχεία. Απλώς παίρνεις έναν AV processor με ενσωματωμένα ενισχυτικά.

Reaction score
8.780
Εκτιμώ ότι η σάτιρα ψυχαγωγεί ακόμα περισσότερο όταν ο ποιητής της δεν λέει ξεκάθαρα ποιον θα εννοούσε, σα ν'αφορούσε όλους και...κανέναν ειδικά.
To σκαρωσα έτσι για να δω αν θα βάλει γελάκι ο thva. :biggrin:
Κάνω και γω τα πειράματά μου μεσιε Μπούτχια :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.631
Εγω πάντως τον Trinnov και τα 2 16ιντσα θα τα πάρω μαζί μου.
Εγώ στο γηροκομείο θα στήσω και waveforming ρε!

Σιγά μη τ'αφησω.

Διάτρητες γυψοσανίδες ηχοαπορρόφησης ολόβε, κανονικά όλα. Με μετρήσεις.

Last edited:

Reaction score
1.152

Σιγά μη τ'αφησω.

Αμα μπορεις να τα κανεις ολα αυτα καθεσαι και στο σπιτακι σου!

Reaction score
4.120

Σιγά μη τ'αφησω.

Μάλλον στο τρελάδικο θα γίνει αυτό.....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.145

Οι μισές είστε με περίοδο και οι υπόλοιπες σε εμμηνόπαυση....
Δεν έχω άλλη λογική εξήγηση
dragons'den.png

Reaction score
11.113
Ο Πικάσος.
Ο Ξαράς;
Αντικαθιστά το κεντρικό ηχείο συν τα δύο main ηχεία με μια μικρή και βολική ηχομπαρα, που μπαίνει κάτω από την τηλεόραση και δεν ενοχλεί κανέναν.

Τα πλαϊνά (ή και πίσω) σαράουντ, είναι ίδιας λογικής, με πολύ μικρό μέγεθος, τόσο ώστε να μην συγκρίνονται με νορμάλ ηχεία (εντάξει, δύο μεγάφωνα 4,5" είναι "παιδικού" μεγέθους).

Και τα πάνω, χωνευτά στην γυψοσανίδα της οροφής, τι πιο ωραίο.
Και δεν πετάω ολούθε JBL contrlo 1 Pro; Και στο ταβάνι εντοιχισμένα. Και έναν AV πολυκάναλο με dirac.
Η object based λογική υπερτερεί εξαιτίας της ανεξαρτησίας του περιεχομένου από τον αριθμό των ηχητικών πηγών, ενώ η stream based λάμπει μόνον στην περίπτωση ύπαρξης επακριβώς των αναγκαίων πηγών ήχου στις προβλεπόμενες θέσεις, δηλαδή είναι πιο δεσμευτικό και περιορισμένης χρήσης (για το ευρύ κοινό).
Εδώ έχω πολλά να γράψω για ακρόαση με ακουστικά, αλλά ούτε χρόνο έχω, ούτε νομίζω θα τα εκτιμήσει κανείς από τους συμμετέχοντες εδώ. Όσοι ενδιαφέρονται από την άλλη, τα ξέρουν ήδη.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.631
Έλεγα να με ρίξουν στα κάρβουνα άμα πεθάνω, όπως έριχνα εγώ τις μπριζόλες, αλλά να μ'αφήσουν περισσότερο, όχι medium rare, ένεκα αποτέφρωσης και καλά, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως είναι καλή ιδέα να βρω ένα ευρύχωρο μνήμα γύρω στα 30τμ να στήσω waveforming, και να το αφήσουν να παίζει Μόμπι, κι άμα παραπονεθεί κανας παραδίπλα ένοικος, υπόσχομαι να χαμηλώσω το βολιουμ.

Reaction score
18.720
Κανονικά θα έπρεπε ν'αρκούμαστε στα εγγενή χρώματα των μουσικών παραγωγών
Και εκεί πως προστίθενται τα χρώματα ;

Με πινέλο ; Απο τον αέρα ;

Μερικές φορές (μη πώ τις περισσότερες) όχι μόνο δεν προστίθενται αλλά αφαιρούνται κιόλας ενώ υπάρχουν μια χαρά.

Εκεί απο τα μηχανήματα πάλι, αλλά όταν φτάσει η αλυσίδα σε εμάς (στους audiο people) τότε τα μηχανήματα ως διά μαγείας δεν προσθέτουν τίποτε ; (ή ακόμη χειρότερα θεωρούμε ότι δεν πρέπει να προσθέτουν τίποτε ; ).

Το ανέκδοτο με το θα πληρώσει ο επόμενος, και ο επόμενος λέει ο επόμενος και ο τελευταίος λέει ο πρώτος το ξέρεις έτσι ;

Ο μόνος όρος που πρέπει να κυνηγάς, να μετράς, να επιδιώκεις να ακούσεις, να διακρίνεις και έχει αξία (περιγραφική και ουσιαστική καθώς όλοι με πολύ λίγη "εκπαίδευση" και εμπειρία μπορούν να διακρίνουν), απο αυτούς των audio people είναι οι εξής δύο :D : natural - φυσικότητα και organic - οργανικότητα.

Εάν δε, επτύχεις και μια κάπως καλή σκηνή και χαμηλό (δική σου ειδικότις και τα δύο αυτά) είσαι fixed.

:D :D :D
Μα το μόνο που κάνει είναι να αντικαθιστά το κεντρικό με ηχομπάρα. Πάλι έχεις να βάλεις ένα σωρό ηχεία θες και αβού, πλας ενισχυτές. :headbang:

Να μη χαλάσουμε το χατήρι του Μπούτια, που ζήτησε να αφήσουμε τον επεξεργαστή της ηχομπάρας στην ησυχία του, γι' αυτό το έγραψα.
Το κατάλαβα βρε συ, για να πειράξω μέσω του σχολίου σου τον Bhutia το έγραψα το πόστ. :D 😍

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.145
Και εκεί πως προστίθενται τα χρώματα ;

Με πινέλο ; Απο τον αέρα ;

Μερικές φορές (μη πώ τις περισσότερες) όχι μόνο δεν προστίθενται αλλά αφαιρούνται κιόλας ενώ υπάρχουν μια χαρά.

Εκεί απο τα μηχανήματα πάλι, αλλά όταν φτάσει η αλυσίδα σε εμάς (στους audiο people) τότε τα μηχανήματα ως διά μαγείας δεν προσθέτουν τίποτε ; (ή ακόμη χειρότερα θεωρούμε ότι δεν πρέπει να προσθέτουν τίποτε ; ).

Το ανέκδοτο με το θα πληρώσει ο επόμενος, και ο επόμενος λέει ο επόμενος και ο τελευταίος λέει ο πρώτος το ξέρεις έτσι ;

Ο μόνος όρος που πρέπει να κυνηγάς, να μετράς, να επιδιώκεις να ακούσεις, να διακρίνεις και έχει αξία (περιγραφική και ουσιαστική καθώς όλοι με πολύ λίγη "εκπαίδευση" και εμπειρία μπορούν να διακρίνουν), απο αυτούς των audio people είναι οι εξής δύο :D : natural - φυσικότητα και organic - οργανικότητα.

Εάν δε, επτύχεις και μια κάπως καλή σκηνή και χαμηλό (δική σου ειδικότις και τα δύο αυτά) είσαι fixed.

:D :D :D

Το κατάλαβα βρε συ, για να πειράξω μέσω του σχολίου σου τον Bhutia το έγραψα το πόστ. :D 😍
Αν πετυχαίναμε 12 σωστές απαντήσεις στο κουίζ των... έξι τότε τύφλα να χει ο ΄΄άλλος΄΄ ακατονόμαστος μετά τη συμπαθή τάξη ακροατών... :roflmao:
quiz.png

Reaction score
18.720
Μια φορά είπα να πω για το πολυπριζό μου, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να βοηθήσω λίγο τον Π.Α.Η και να κάνω deflect απο το φλάκ που του ρίχνατε του ανθρώπου για το πολυπριζό του ... και έγινε χαμός. Ξανακάνω εγώ τέτοιο λάθος ; :D :D

Για μεγάλο τζερτζελέ όμως θα πω ένα τουίκ που έχω αγοράσει (το μόνο τουίκ μου) , αργότερα όμως, τώρα πρέπει να φύγω. :D Χαμός θα γίνει. :D
Λοιπόν @steadyshot και @Π.Α.Η. (ιδιαίτερα ο ΠΑΗ σαν ειδικός επί των συγκεκριμένων θεμάτων) το μόνο τουίκ που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ είναι η προμήθεια αυτών των δύο παρακάτω. Πολύ παλιά τα είχα αγοράσει, παλλά χρόνια μετά είδα το ριβιού του Κου Σταματάκου που το βάζω και αυτό να το δείτε / ο ιδιοκτήτης είναι πολυ καλός και αξιόλογος άνθρωπος, πολύ ευκατάστατος απο ότι κατάλαβα απο άλλες δραστηριότητες του, για το χόμπι του το κάνει αυτό / μεγάλος οντιοφίλ με πολύ καλό σύστημα / σχέσεις με την kemp και φίλος του VDH / σοβαρά το αντιμετωπίζει το όλο θέμα /είχε ζητήσει την συμβουλή για κάτι υλικά τα χαρακτηριστικά και συμπεριφορά τους σε ένα ινστιτούτο του εξωτερικού που είχα επαγγελματική συνεργασία τότε (και ακόμη έχω επαφή φυσικά αλλά για άλλα θέματα, καμία σχέση με το audio).

Και λέω μετά απο κάποια χρόνια , ας πάρω να δώ. Μην περιμένετε δικό μου ριβιού. Κάνουν δουλίτσα πάντως ηχητικά. Κυρίως αυτά που λέει στο ριβιού ο Κος Σταματάκος αλλά λιγότερο απο ότι φαντάζεται κάποιος όταν το διαβάζει. Αλλά το "λίγο" όπως έχουμε ξαναεπιχειρηματολογήσει φιλοσοφικά :D μπορεί να είναι "πολύ" εάν καλομάθεις σε αυτό.

Αυτό (στο κεντρικό καλώδιο του πολύπριζου μου όπως φτάνει απο τον πίνακα και στην είσοδο του ενισχυτή) :

και δύο τέτοια στο καλώδιο των ηχείων, κοντά στα ηχεία :

Ουδέν άλλο τουίκ ever. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.529
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106