Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.688
Οχι βέβαια. Μόνο σε κάτι εκδόσεις ποπ ροκ των loudness wars.
- εμένα πάλι αυτά μου ακούγονται συμπιεσμένα ( μιξαρισμενα στο τέρμα χωρίς χαμηλά περάσματα ) , οπότε χωρίς αίσθηση αμβλείας δυναμικής περιοχής ... μόνο από κάποιες κοπές big band jazz ακούω δυναμικό εύρος ... Και κλασικής

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.208
. . . Next up, a little classic jazz, because what’s an audiophile review without some vinyl? . . .

:whistling:
Review ηχείων χωρίς μετρήσεις; :lolsign:
- εμένα πάλι αυτά μου ακούγονται συμπιεσμένα ( μιξαρισμενα στο τέρμα χωρίς χαμηλά περάσματα ) , οπότε χωρίς αίσθηση αμβλείας δυναμικής περιοχής ... μόνο από κάποιες κοπές big band jazz ακούω δυναμικό εύρος ... Και κλασικής
Ναι αυτό έγραψα και εγώ

Reaction score
4.725
Ο Φωτιαδης αναφερει τι γινεται στην παραγωγη με την συμπιεση,
το πρακτικο οχι το θεωρητικο μεγιστο αναλογικου και ψηφιακου.
Στην πραξη πολυ συχνα τα πραγματα αντιστρεφονται.
Ακομα προσπαθησε να πει οτι το δυναμικο ευρος δεν επηρεαζεται απο την σταθμη ακροασης.
Παρακατω εξηγουνται ομορφα και απλα τα της δυναμικης περιοχης.
Ολη η ουσια σε τρια σχηματα.

https://blogs.qsc.com/live-sound/why-is-dynamic-range-so-important/

Reaction score
8.983
Μόνο ακούγοντας σε χαμηλές στάθμες, σ’ έναν ήσυχο χώρο και από ένα κορυφαίο σύστημα μπορούμε να αναδείξουμε (και να εκμεταλλευτούμε) την υψηλή δυναμική περιοχή ενός μέσου. Όμως, οι περισσότεροι ακροατές δεν το εκμεταλλεύονται αυτό, μιας και τους αρέσει να παίζουν ροές ή αρχεία σε υψηλές στάθμες.
Τι μαλακιες κάθεται και γράφει.
Οι περισσότεροι ακροατές δεν έχουν κορυφαία συστήματα και επομένως δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την υψηλή δυναμική περιοχή ακόμη και αν το ήθελαν.
Το μπάσο εν τω μεταξύ το νιώθεις στο σώμα, δεν το ακούς μόνον. Σε χαμηλές στάθμες θα έπρεπε να διαθέτει κάποιος το ρυθμιστικό loudness που οι χαιενταδες δεν έχουν, άσε που οι χώροι δεν είναι ήσυχοι όπως σε ένα στούντιο για παράδειγμα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.325
@Ν.Κ. Γιατί ? εσύ δέχεσαι ότι το βινύλιο έχει υψηλότερη δυναμική περιοχή από το cd?

Last edited:

Reaction score
11.420
Τι μαλακιες κάθεται και γράφει.
Οι περισσότεροι ακροατές δεν έχουν κορυφαία συστήματα και επομένως δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την υψηλή δυναμική περιοχή ακόμη και αν το ήθελαν.
Το μπάσο εν τω μεταξύ το νιώθεις στο σώμα, δεν το ακούς μόνον. Σε χαμηλές στάθμες θα έπρεπε να διαθέτει κάποιος το ρυθμιστικό loudness που οι χαιενταδες δεν έχουν, άσε που οι χώροι δεν είναι ήσυχοι όπως σε ένα στούντιο για παράδειγμα.
Πολλοί νέοι ακούν από καλής ποιότητας ακουστικά in-ear. Εκεί εκμεταλλεύονται το καλό αρχείο.

Reaction score
8.983
@N.K. Γιατί ? εσύ δέχεσαι ότι το βινύλιο έχει υψηλότερη δυναμική περιοχή από το cd?
Δεν εστιάζω στο μεσο, θεωρώ ότι μας καλύπτουν και τα 2.
Αυτό που θυμάμαι από σχετική μελέτη είναι ότι οι ακροατές προτιμούν το κομμάτι με το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος σε όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση νομίζω το μέταλ.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.630
..βεβαια, μολις ειδα οτι μπορεις να τα εχεις ολα 😇😎
Και το δυναμιζμο του βινυλίου... Και το ψηφιαζμο του ψηφιακου...🐒

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.242
Members
38.293
Νεότερο μέλος