Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
9.606

Ένας νέος άνεμος αφράτος
φυσάει τον κάθε δικάναλο...
Να 'ναι η τελευταία ευκαιρία, η περιστρεφομενη κιθάρα ;
"δεν τολμώ να το παραδεχτώ!!"
το στερεο εξαερώθηκε για το πολυκάναλο

Εσύ με την μονοδιάστατη απεικόνιση
Αυτός συμπαθητικός τρισδιάστατος
Ζητάει πολλά; Εκλιπαρεί για έρωτα
Εμείς νοσταλγοί της φθοράς, της αποσύνθεσης

3D Οντιο μου καταβροχθίζει το μυαλό...
Εντάξει ξεχειλίζω από αγάπη για σένα
Απόκλιση! Ναι τι; Θα επιτευχθεί η απόλυτη ομοιομορφια

Τοπία της αντεστραμμένης πραγματικότητας
Χωρικές πληροφορίες έντονης πληρότητας
επεισοδιακή ενσωμάτωση μοναδικού υπογουφερ
στη σιγαλιά ενός παράλληλου σύμπαντος

Τι πιο απλό; Πολυκαναλο
απόλυτη συμμόρφωση στους νόμους του
ενδιαφέρον κι αυτό! Πολυκαναλο
καλυφθείτε κι εσείς με το προσωπείο του

Reaction score
22.468
Διάλεξες και εσύ το κατάλληλο συγκρότημα για περιστρεφόμενη κιθάρα. Τι να σου πω ; Διάνα έπεσες. :D

Φάρμακα θέλουν οι audio people (δικάναλοι και πολυκάναλοι). Ανυπόφορη κατάσταση. :D

Σε αυτό το στούντιο να πας να βοηθήσεις με τις γνώσεις σου. Να δεις και τον Κο Χρήστο. :D

Last edited:

Reaction score
22.468
Σε αυτό στην αρχή μιά δυό γύρες μόνο πριν την κεντράρω στο κέντρο θα της έκανα. :D

Last edited:

Reaction score
9.606
Ανυπόφορη κατάσταση. :D
Και να πεθάνει το στέρεο, που δεν το βλέπω, εδώ δεν πέθανε το μόνο, θα μαλώνουν οι ορθόδοξοι με τους
ανορθόδοξους πολυκάναλους :biggrin:
Βλέπεις πως προετοιμαζουν σιγά σίγα το έδαφος 😀

Reaction score
586
Σε έργο κλασσικής μουσικής δεν νομίζω να ήταν καλή ιδέα να κάνεις τέτοιο εφέ με το βιολί.
Είναι κατά βάση συντηρητικοί ως κοινό.
Στα υπόλοιπα όμως μια χαρά την πετάς την κιθάρα και γουστάρει ο ακροατης.

Τα ορθοδοξα και ανορθόδοξα τα βρίσκω λίγο υποκειμενικά 😀
Αν έχεις τον Θήβα και τον Μαρλμπορο για κοινό, όλα στραβα και ανάποδα θα τα βρουν.
Ε βεβαια φαντασου τον Hendrix σε ρολο Flash Gordon , εδω ο Jimmy εκει o Jimmy που ειναι ο Jimmy. Χαμος στο woodstock ειχαν πιει και τον ...λο τους ολα μια χαρα θα ητανε. 🤪 🤪

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.796

Ένας νέος άνεμος αφράτος
φυσάει τον κάθε δικάναλο...
"δεν τολμώ να το παραδεχτώ!!"
το στερεο εξαερώθηκε για το πολυκάναλο

Εσύ με την μονοδιάστατη απεικόνιση
Αυτός συμπαθητικός τρισδιάστατος
Ζητάει πολλά; Εκλιπαρεί για έρωτα
Εμείς νοσταλγοί της φθοράς, της αποσύνθεσης

3D Οντιο μου καταβροχθίζει το μυαλό...
Εντάξει ξεχειλίζω από αγάπη για σένα
Απόκλιση! Ναι τι; Θα επιτευχθεί η απόλυτη ομοιομορφια

Τοπία της αντεστραμμένης πραγματικότητας
Χωρικές πληροφορίες έντονης πληρότητας
επεισοδιακή ενσωμάτωση μοναδικού υπογουφερ
στη σιγαλιά ενός παράλληλου σύμπαντος

Τι πιο απλό; Πολυκαναλο
απόλυτη συμμόρφωση στους νόμους του
ενδιαφέρον κι αυτό! Πολυκαναλο
καλυφθείτε κι εσείς με το προσωπείο του
... Ναι, παμε και στον δικαναλικο παροξιζμο. 😎

Reaction score
4.858
6/9/2019 η πρώτη σελίδα.
Λίγα χρόνια μετά! Έχει κανείς την ίδια άποψη?
Αθάνατο λοιπόν!
Και οι δύο πλευρές μένουν στην άποψη τους. Ο τίτλος του θέματος είναι καθαρά μονόπλευρος όπως και η αρχική τοποθέτηση του Κώστα. Σαν να λέμε case closed. Αυτό όμως δεν είναι σωστό γιατί στο hifi δεν υπάρχει αξίωμα. Η μουσική δεν μπαίνει σε κουτάκια ούτε με 100 ηχεία και 50 subs. Και έχουμε και κάποιους που ενώ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν παίζει βινύλιο, cd ή άυλο να έχουν άποψη. Υπάρχουν εξυπνάκηδες που δεν έχουν ακούσει ποτέ panel και εκφέρουν άποψη.
Υπάρχουν αδαείς που γράφουν την π@π@ρι@ τους και την λένε σε άτομα που έχουν τεράστια εμπειρία στον χώρο χωρίς να είναι επαγγελματίες αλλά σαν χομπίστες. Και το βασικότερο. Μερικές φορές δεν υπάρχει χειρότερο ή καλύτερο αλλά διαφορετικό. Πχ δικάναλο vs πολυκάναλο. Ανάλογα με το τι αναπαράγουμε μπορεί το ένα ή το άλλο να είναι πιο πιστό στην αρχική ηχογράφηση.

Reaction score
3.363
Γίνονται αυτά όλα και στο δικάναλο εύκολα. Ένα σωρό παραδείγματα. και πίσω όπως σου έχω πεί να ακούγεται ότι θές (το μπασο του Sting στο Englishman in ΝΥ, στους Cranberries στο Black widow (το βιολί), στους Hooverphonic στο Jacky Cane (νομίζω, δεν θυμάμαι ποιό τώρα) και σε κανά δυο άλλα τους, αφού στα έχω πεί κατά καιρούς, οι Nits ...και πολλά άλλα).

Το πως θα "περπατάει" τώρα εάν πρόκειται για όργανο είναι ενα θέμα πόσο "διακοπτικά" θα είναι στην σκηνή ή πόσο "συνεχές" (η ροή) ... (εδώ μπαίνει και ο ενισχυτής που έχεις πέρα απο την μίξη). Συνθετικοί ήχοι περιορισμένου συχνοτικού εύρους είναι πολυ πιο εύκολο να είναι συνεχείς.

Και να "πετάει" η κιθάρα παίζοντας με την φάση , δεν τα λέγαμε πριν λίγο καιρό κιόλας αλλά και τώρα για τους Dire Straits και το Brothers in Arms που "κλεψανε" διαφημίζοντας τα cd players όταν είχαν πρωτοβγεί τοποθετώντας τις κιθάρες συγχρόνως 180 μοίρες δεξιά, αριστερά αλλά και κάπου 20 μοίρες αριστερά και δεν ξέρεις απο που έρχεται γεμίζοντας τον χώρο ακροασης σου ;

Ότι θες κάνουνε.
Θα άκουγες σωστά τα ηχητικά εφέ, αν τα ηχεία σου ήταν time aligned , που μάλλον δεν είναι, γιατί αν ήταν θα άκουγες σωστά και το ύψος της σκηνής με τις τρεις φλογέρες :p

Reaction score
3.363
Και οι δύο πλευρές μένουν στην άποψη τους. Ο τίτλος του θέματος είναι καθαρά μονόπλευρος όπως και η αρχική τοποθέτηση του Κώστα. Σαν να λέμε case closed. Αυτό όμως δεν είναι σωστό γιατί στο hifi δεν υπάρχει αξίωμα. Η μουσική δεν μπαίνει σε κουτάκια ούτε με 100 ηχεία και 50 subs. Και έχουμε και κάποιους που ενώ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν παίζει βινύλιο, cd ή άυλο να έχουν άποψη. Υπάρχουν εξυπνάκηδες που δεν έχουν ακούσει ποτέ panel και εκφέρουν άποψη.
Υπάρχουν αδαείς που γράφουν την π@π@ρι@ τους και την λένε σε άτομα που έχουν τεράστια εμπειρία στον χώρο χωρίς να είναι επαγγελματίες αλλά σαν χομπίστες. Και το βασικότερο. Μερικές φορές δεν υπάρχει χειρότερο ή καλύτερο αλλά διαφορετικό. Πχ δικάναλο vs πολυκάναλο. Ανάλογα με το τι αναπαράγουμε μπορεί το ένα ή το άλλο να είναι πιο πιστό στην αρχική ηχογράφηση.
Υπάρχει η καλή εμπειρία αλλά και η κακή.
Στη δουλειά μου, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έκαναν και τα περισσότερα λάθη γιατί πολλοί απο αυτούς είχαν μεν πλούσια εμπειρία λόγω της πολυετίας ωστόσο η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι είχαν κακές εμπειρίες υπό την έννοια ότι δεν έμαθαν ποτέ πως πρέπει να γίνεται κάτι σωστά αλλά κσι γρήγορα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.318
Όλα είναι θεμα χώρου και στησίματος.
Στον χώρο μου πχ, δεν μπορώ να απολαύσω πολυκάναλο σετ απ γιατί δεν το επιτρέπει.
Ενώ φυσικά είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα με την συμμετοχή των subs μου πχ, δεν έχει την φυσικότητα και την αληθοφάνεια όταν το μπάσο βγαίνει μόνο από τα ηχεία. Ότι και να κάνω….

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.849
Υπάρχουν αδαείς που γράφουν την π@π@ρι@ τους
όπως εσύ απατεωνάκο με τα 500 προφίλ..
καλό καλοκαίρι.. :wink:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.318
Επίσης πρόσθεσα ηχεία ύψους και το μόνο αποτελεσμα ήταν να γεμίσει ο χώρος με ηχεία, χωρις αυτά να ακούγονται. Ετσι άφησα το κλασικό 5, 2 και μόνο για την θέαση ταινίας.
Μουσικουλα που ειναι και το αγαπημένο μου χόμπι, με τον κλασικό μόνο τρόπο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.849
ο λόγος δημιουργίας του νήματος, καθώς και οι σχετικές επιστημονικοτεχνολογικές εξηγήσεις έχουν αναλυθεί εκτενώς στο παρελθόν....όσοι έχουν διαβάσει το σχετικό υλικό και εξακολουθούν να έχουν απορίες...μπορούθν ελεύθερα να τις καταθέσουν...

σχόλια παπ@ριές με ατεκμηρίωτες θεωρίες από αγράμματους μαντζουνολόγους αρνητές ,άσχετα βιντεάκια youtube παιδικής χαράς κλπ ισχυρισμοί χωρίς βάση θα αντιμετωπίζονται αναλόγως μαζί με τον συντάκτη τους

Reaction score
22.468
Θα άκουγες σωστά τα ηχητικά εφέ, αν τα ηχεία σου ήταν time aligned , που μάλλον δεν είναι, γιατί αν ήταν θα άκουγες σωστά και το ύψος της σκηνής με τις τρεις φλογέρες :p
Δε λες πάλι καλά που παίζει τις φλογέρες ; :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.611
Τρισδιάστατη tv,
Αν τις θυμάστε…..
H tv ήθελε και ειδικά γυαλάκια στις περισσότερες περιπτώσεις. Το πολυκαναλικό δεν θέλει ειδικά αλλά κοινά... αυτάκια.
Όλα είναι θεμα χώρου και στησίματος.
Στον χώρο μου πχ, δεν μπορώ να απολαύσω πολυκάναλο σετ απ γιατί δεν το επιτρέπει.
Ενώ φυσικά είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα με την συμμετοχή των subs μου πχ, δεν έχει την φυσικότητα και την αληθοφάνεια όταν το μπάσο βγαίνει μόνο από τα ηχεία. Ότι και να κάνω….
Επίσης πρόσθεσα ηχεία ύψους και το μόνο αποτελεσμα ήταν να γεμίσει ο χώρος με ηχεία, χωρις αυτά να ακούγονται. Ετσι άφησα το κλασικό 5, 2 και μόνο για την θέαση ταινίας.
Μουσικουλα που ειναι και το αγαπημένο μου χόμπι, με τον κλασικό μόνο τρόπο.
Βγάλε και το ένα κανάλι από το δικαναλικό... Στα πραγματικά ηχητικά συμβάντα η ηχητική πληροφορία είναι ουσιαστικά... μονοκαναλική οπότε μπορεί να επιτύχεις ακόμα μεγαλύτερη φυσικότητα.:sneaky:

Ας ραπάρουμε λίγο...

Θέλουνε να κάνουν τα μυαλά μας κομπόστα
γι αυτό και όλο λεν σε πολυκάναλο χώστα
τρεχάτε μακριά από το σπίτι του Κώστα
καλώδια και λάμπες με βινύλια δώστα

Reaction score
3.363
Με τούτα και με τ' άλλα σου κλέψαν την κουτάλα
κι η δόση από την τούρτα μας μικραίνει , μα την Πολυκανάλα !

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.562
Members
38.461
Νεότερο μέλος
georgekriti