Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
22.490
Επίσης σε αρκετά ομοαξονικά, όπως και της κεφ. Κάτι μου στραβώνει.
Ναι βρε συ ... τι ιστορία είναι αυτή με τα ομοαξονικά ; Και εγω το ίδιο. Για πες, καθώς μόνο εσυ και ο John έχετε τολμήσει να εκφράσετε τέτοιες επιφυλάξεις .... απέναντι στη υπερ θετική άποψη του γκουρού μας 😍 που τα θεωρεί κορυφή. Εγω δεν τόλμησα να πω τίποτε ποτε για αυτό το θέμα α) καθώς δεν γνωρίζω τεχνικά θέματα β) αντε να ακούω το ψάλσιμο του γκουρου και να με αναλάβει και για άλλα ποιήματα εκτός απο τα SET. :D:D

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.280
"Ναι βρε συ ... τι ιστορία είναι αυτή με τα ομοαξονικά ; Και εγω το ίδιο. Για πες, καθώς μόνο εσυ και ο John έχετε τολμήσει να εκφράσετε τέτοιες επιφυλάξεις .... "

Και εγώ τώρα. Ποτέ δεν έχω ακούσει ομοαξονικό χωρίς κατι να με ενοχλεί, ενίοτε πολύ. Δεν το έχω γράψει επειδή θεωρώ ότι δεν έχω ακούσει πολλά από δαύτα και με σοβαρό τρόπο. Οσο για τα φθηνότερα ομοαξονικά της KEF, ο,τι έγραψε ο EAR: ανυπόφορα.
Διαμόρφωση του τουίτερ από τον παλλόμενο κώνο του μιντ λόγω ντόπλερ ίσως;

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.942
Ωραίο το immersive….να το έχουν οι φίλοι μου:dance2::dance2::dance2:
Χώρος ΦΧΠΣΑΒΣ πριν….

View attachment 370324

….ενδιαμεσα…

View attachment 370331

View attachment 370333

View attachment 370334

View attachment 370332

μετά…

View attachment 370335 View attachment 370336 View attachment 370337
πράγματι ωραίος για φωτοσούτινγκ....:whistling:
ιμμερσιβ χωρίς σαμπς όμως...θυμίζει μικροβύζα π0ρνιστάρ να προσπαθεί να πείσει ότι κάνει καλό ισπανικό πες του...:biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.785
Νομίζω πως το θέμα ξεκινάει από πιο βαθιά.

Δεν μπορεί να είναι "εξαιρετικό waveguide" ο κώνος του μιντγούφερ, δεν παίζει τέτοιο σενάριο, απλός συμβιβασμός είναι. Ούτε το σωστό υλικό δεν είναι (αυτό του κώνου, γι'αυτό και τα meta υλικά ήρθαν στο προσκήνιο), ούτε το σωστό σχήμα δεν έχει.

Το Τουίτερ χρειάζεται να έχει ένα waveguide, βελτιστοποιημένο για το συγκεκριμένο Τουίτερ και αναλόγως μεγέθους μιντ, ώστε να "δένουν" σωστά οι ακτινοβολίες (on & off axis) αυτών των δύο μεγαφώνων μεταξύ τους.

Θεμιτό είναι να έχει και το μιντ ένα waveguide, για να "δένει" ομοίως με το γουφερ.

Τα διδρομα (με γνωστές εξαιρέσεις, αλλά που ξέρουμε το γιατί) έχουν θέματα. Και δε μπορεί να "δέσει" ένα Τουίτερ 1" με 8" γουφερ, χρησιμοποιώντας χωνί, δεν βγαίνουν τα κουκιά, θα έχει παρατράγουδα η κόρνα.

Αυτά τα ανωτέρω, είναι προσπάθεια να ερμηνεύσω τις δικές μου εμπειρίες από ακροάσεις. Αρκούν οι ακροάσεις όμως για να τα νιώσω αυτά στα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.647
Ναι βρε συ ... τι ιστορία είναι αυτή με τα ομοαξονικά ; Και εγω το ίδιο. Για πες, καθώς μόνο εσυ και ο John έχετε τολμήσει να εκφράσετε τέτοιες επιφυλάξεις .... απέναντι στη υπερ θετική άποψη του γκουρού μας 😍 που τα θεωρεί κορυφή. Εγω δεν τόλμησα να πω τίποτε ποτε για αυτό το θέμα α) καθώς δεν γνωρίζω τεχνικά θέματα β) αντε να ακούω το ψάλσιμο του γκουρου και να με αναλάβει και για άλλα ποιήματα εκτός απο τα SET. :D:D
Αν τα θεωρούσα τόσο κορυφαία όπως λες όλο τέτοια θ'άκουγα ενώ κιόλας έχω απορρίψει δημοσίως μοντέλα όπως τα KEF LS60. Ακόμα και στην κατηγορία των Kali δεν θα καιγόμουν ν'αντικαταστήσω τα Yamaha HS8. Σε περιπτώσεις όπως των Genelec όπου η αρχιτεκτονική είναι υλοποιημένη υποδειγματικά οι αντιρρήσεις αδυνατίζουν. Σημειωτέον επίσης ότι τα ME Geithain ουσιαστικά... δεν έχουν ομοαξονική αρχιτεκτονική.

Reaction score
1.838
ο Andrew Jones για να μειωσει την επιδραση του συμβιβασμου του μιντ/woofer να ειναι και wave guide του tweeter εκοψε στο 888 mofi τη συχνοτητα λειτουργιας του μιντ πιο πανω ωστε οι εκδρομες απο το μπασο να μη προκαλουν τοσα θεματα στο tweeter και εβαλε ξεχωριστη μοναδα woofer για τα μπασα.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.115
Οχι μονο του, το ζευγος. Τα kali ποσα τεμαχια ειπες, και ποσα sub, και marantz av 20
Προφανώς μιλούσα για ζεύγος. Μόνα τους έγραψα, όχι μόνο του. Και μετά θέλεις τελικό, θέλεις προ, θέλεις πηγή. Φτάνεις λοιπόν τα Grimm που για μένα είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Το κακό είναι ότι δεν θα τα πήγαιναν καθόλου καλά με τη γάτα μου :laugh: . Και ναι, θέλουν και αυτά σαμπζ. Και τα Perlisten θέλουν.

Reaction score
1.838
Δηλαδή σας αποδεικνύω ότι στο σύνολο του ακουστού φάσματος απο τα 40hz και πάνω δηλαδή τη συντριπτική πλειονότητα της μουσικής πληροφορίας το δικαναλο χωρίς sub στα λεφτά αυτά υπερέχει παντού σε κάθε δείκτη και μου λέτε ότι αν βάλω στα σκατα sub δηλαδή μέλι θα γίνουν τα σκατα μέλι .

Με ανώμαλους δε μιλάω !

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.647
Δηλαδή σας αποδεικνύω ότι στο σύνολο του ακουστού φάσματος απο τα 40hz και πάνω δηλαδή τη συντριπτική πλειονότητα της μουσικής πληροφορίας το δικαναλο χωρίς sub στα λεφτά αυτά υπερέχει παντού σε κάθε δείκτη και μου λέτε ότι αν βάλω στα σκατα sub δηλαδή μέλι θα γίνουν τα σκατα μέλι .

Με ανώμαλους δε μιλάω !
Είναι εξίσου παραβατικοί οι αποδειξίες με τους... επιδειξίες.:sneaky:

Reaction score
998
"Ναι βρε συ ... τι ιστορία είναι αυτή με τα ομοαξονικά ; Και εγω το ίδιο. Για πες, καθώς μόνο εσυ και ο John έχετε τολμήσει να εκφράσετε τέτοιες επιφυλάξεις .... "

Και εγώ τώρα. Ποτέ δεν έχω ακούσει ομοαξονικό χωρίς κατι να με ενοχλεί, ενίοτε πολύ. Δεν το έχω γράψει επειδή θεωρώ ότι δεν έχω ακούσει πολλά από δαύτα και με σοβαρό τρόπο. Οσο για τα φθηνότερα ομοαξονικά της KEF, ο,τι έγραψε ο EAR: ανυπόφορα.
Διαμόρφωση του τουίτερ από τον παλλόμενο κώνο του μιντ λόγω ντόπλερ ίσως;
Προχτες ακουσα το tannoy sgm 12 με εναν αιολο ουλτρα και οφειλω να ομολογησω οτι μου αρεσε αρκετα. Βεβαια ακουσαμε μονο 3-4 κοματια και αυτα τζαζιες και φωνητικα οποτε δεν μπορω να εχω εικονα σε αλλα ειδη μουσικης πχ ροκ ηλεκτρονικη κλπ.
Bεβαια οσο και να μου αρεσε σε τιμη 8κ δεν δικαιολογει αυτη την τιμη ,σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν απειρες καλυτερες λυσεις

Reaction score
3.918
Εντυπωσιάζομαι απο την ανάγκη σε στέρεο σύστημα να θές κεντρικό για καλύτερη αντίληψη του κέντρου.:)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.647
Εντυπωσιάζομαι απο την ανάγκη σε στέρεο σύστημα να θές κεντρικό για καλύτερη αντίληψη του κέντρου.:)
Για σαφή εντοπισμό κεντρικού ειδώλου μακριά από το λεγόμενο sweet spot... Δεν διαθέτουμε όλοι Grimm με την υποδειγματική διασπορά άνω των 250 Hz...

gonis

Luger
Reaction score
12.352
πράγματι ωραίος για φωτοσούτινγκ....:whistling:
ιμμερσιβ χωρίς σαμπς όμως...θυμίζει μικροβύζα π0ρνιστάρ να προσπαθεί να πείσει ότι κάνει καλό ισπανικό πες του...:biggrin:
Τα έχει υπόσκαφα:roflmao:
μια τετράδα 17ιντσα

wnet

Nearfield
Reaction score
18.028
όχι βρε... για να βάλεις ακόμη ένα ηχείο είναι το θέμα και να "κυλίσεις" σιγα-σιγα στο βούρκο του πολυκάναλου!

οτιδήποτε αρκεί να μην έχεις το τρισκατάρατο δικάναλο stereo...

μονοκάναλο απο bluetooth, "τύπου" πολυκάναλο από ηχομπάρα, πολυκάναλο με όσα ηχεία μπορείς.... οτιδήποτε ! :p

Reaction score
3.918
Για σαφή εντοπισμό κεντρικού ειδώλου μακριά από το λεγόμενο sweet spot... Δεν διαθέτουμε όλοι Grimm με την υποδειγματική διασπορά άνω των 250 Hz...
Δέν γνωρίζω κατά πόσο οφείλεται στα Γκριμ, που όντως έχουν φοβερή διασπορα, αλλά τι στο καλό, ένα ωραίο κέντρο το φτιάχνεις όταν στήνεις στέρεο. Υπάρχουν και τα συγκεκριμένα σήματα αναπαραγωγής που σου δίνουν επτά διακριτούς άξονες για να στήσεις σωστά τα δύο σου ηχεία.(τρία δεξά, τρία ζερβά και ένα κατάκεντρο!):showingbiceps:
όχι βρε... για να βάλεις ακόμη ένα ηχείο είναι το θέμα και να "κυλίσεις" σιγα-σιγα στο βούρκο του πολυκάναλου!

οτιδήποτε αρκεί να μην έχεις το τρισκατάρατο δικάναλο stereo...

μονοκάναλο απο bluetooth, "τύπου" πολυκάναλο από ηχομπάρα, πολυκάναλο με όσα ηχεία μπορείς.... οτιδήποτε ! :p
Μωρέ δε μασάω απο αριθμό ηχείων, νομίζω 17 έχω στο καθιστικό, αλλά πολυκάναλο μόνο με εικόνα αντέχω. Δεν το θέλει ο εγκέφαλός μου. Ούτε στου Κώστα. Εντυπωσιακό, απολαυστικό, πολλά ντιμπι, αλλά για μουσική σκέτη, στέρεο. Γυναίκα και παιδιά γουστάρουν πολυκάναλο, εγώ, μέχρι στιγμής, νο!!:drinks:

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.593
Members
38.464
Νεότερο μέλος
tseperdonos