Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.794
Από κοπτοραπτική και μαγείρεμα κατά το δοκουν άλλο τίποτα !
Ενα γρηγορότερο google search είναι παιδιά η AI . Καλύτερα ΑΙ και google search παρά αμάσητα
Από το να βγαίνει η... πίστη στην αναπαραγωγή άλλο τίποτα... Ελπίζω μόνο να μην αναζητάμε τις πολυπόθητες ΄΄αιθέριες σιωπές΄΄ μέσα σε παρατεταμένους χρόνους αντήχησης και υψηλό θόρυβο υποβάθρου από το περιβάλλον στον ίδιο τον χώρο ακρόασης.

Reaction score
22.649
καθώς και πληροφορίες περιβάλλοντος χώρου στην αυθεντική μίξη.
Αυτές πως τις τσιμπανε και τις ξεχωρίζουνε ; Θα με ενδιέφερε ο ακριβής μαθηματικός τροπος και βήματα που ακολυθούνται.

Steady ... μαθηματικό μυαλό, καμιά ιδέα ;
ΠΟΤΕ ;) τον κ. thva τον αγαπαμε;)
Μόλις αποσυρθείς Πρόεδρε ... θα με καθαρίσει αυτός για πρόγευμα θα με φάει ..... εγω είμαι αλογάκι της Παναγίτσας. Βγάλε μια φάτουα πριν φύγεις. :D

Last edited:

Reaction score
4.893
Προτιμώ το upmixing όποτε πρόκειται να περιφερόμουν χαλαρά εντός του χώρου με άλλες δραστηριότητες ακούγοντας διαδικτυακή πλατφόρμα.
Θα προτιμούσα το αυθεντικό δικαναλικό άμα καθόμουν σταθερά επί του MLP περιμένοντας να ακούσω τι θα έκαναν λυχνιακοί ενισχυτές σε αυθεντικά LP που διαθέτω.
Άρα..
Play room ==> immersive
Σοβαρή ακρόαση ==> stereo
Τι; όχι;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.794
Αυτές πως τις τσιμπανε και τις ξεχωρίζουνε ; Θα με ενδιέφερε ο ακριβής μαθηματικός τροπος και βήματα που ακολυθούνται.

Steady ... μαθηματικό μυαλό, καμιά ιδέα ;
To πώς ακριβώς δεν είμαι ενήμερος αφού δεν αποτελεί δικό μου τομέα. Εντόπισα όμως τις παρακάτω δημοσιεύσεις που δεν είναι πολύ παλαιές.

Άρα..
Play room ==> immersive
Σοβαρή ακρόαση ==> stereo
Τι; όχι;
Όχι από σοβαρότητα αλλά από... σεβασμό.

Reaction score
22.649
Να και μέσα στην ορχήστρα.
Ωραίο ... αλλά όταν είσαι μέσα στην ορχήστρα δεν είναι δυνατό να έχεις ambient πληροφορία. Magic.

Γιατί όμως το ακούω τόσο έντονα την διαφορά και απο το δικάναλο μου ; Βαισκά απο το pansonic μου κασετοφωνάκι του 1990 που ακούω τώρα ;

Γιατί αυτό που πόσταρες είναι πως συνθέτουν επιμέρους , to mix down απο μικρόφωνα είδικά τοποθετημένα για αυτό το σκοπό.

Last edited:

Reaction score
2.024
Από το να βγαίνει η... πίστη στην αναπαραγωγή άλλο τίποτα... Ελπίζω μόνο να μην αναζητάμε τις πολυπόθητες ΄΄αιθέριες σιωπές΄΄ μέσα σε παρατεταμένους χρόνους αντήχησης και υψηλό θόρυβο υποβάθρου από το περιβάλλον στον ίδιο τον χώρο ακρόασης.
Ζω ένα δράμα ασε ..Έτσι όπως τα λες και χειρότερα …

Reaction score
22.649
Άντε να έχεις ενεργειακές ουρές και να προσπαθείς μετά τις εκρήξεις και τα πιστολίδια να ξεχωρίσεις καπάκι τι λέει ο άλλος στον διάλογο. Βέβαια ευτυχώς δεν έχουν και διαλόγους πολλούς αυτά τα έργα. :D Υou killed my dog, you must die.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.427
Μόλις αποσυρθείς Πρόεδρε ... θα με καθαρίσει αυτός για πρόγευμα θα με φάει ..... εγω είμαι αλογάκι της Παναγίτσας. Βγάλε μια φάτουα πριν φύγεις
Μη στεναχωριεσαι k, thva αν τολμησει να κανει τριτη αποπειρα πραξικοπηματος θα τον στειλω
Πακετο στον Τσογλανι :p η στην Σαουδικη Αραβια να στρωσει ο σβερκος του επιδερμιδα:p

Reaction score
4.893
Μη στεναχωριεσαι k, thva αν τολμησει να κανει τριτη αποπειρα πραξικοπηματος θα τον στειλω
Πακετο στον Τσογλανι :p η στην Σαουδικη Αραβια να στρωσει ο σβερκος του επιδερμιδα:p
Μα τι λες Πρόεδρε; ο Τσογλάνι (Τζολιάνι εννοείς) και η Σαουδική Αραβία είναι δικοί μας άνθρωποι , της Δύσης.
Ο Τζολιάνι εν τω μεταξύ πριν 4 ημέρες έβαλε φωτιά σε ένα ολόκληρο χωριό καθαρά Χριστιανικό και σκότωσε 3 Χριστιανούς.

Reaction score
22.649
Μα τι λες Πρόεδρε; ο Τσογλάνι (Τζολιάνι εννοείς) και η Σαοδυική Αραβία είναι δικοί μας άνθρωποι , της Δύσης.
Ο Τζολιάνι εν τω μεταξύ πριν 4 ημέρες έβαλε φωτιά σε ένα ολοκληρο χωριό καθαρά Χριστιανικό και σκότωσε 3 Χριστιανούς
Εν τω μεταξύ τώρα που σπρωχνουμε στην ουσία και το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά .... θα αποκτήσει 100 % και η Τουρκία ... και μετά βράσε όρυζα .... αλλά εμείς γελάμε σαν χαζοχαρούμενα ... θα την "δούμε" πολυκάναλα.

Reaction score
4.893
Εν τω μεταξύ τώρα που σπρωχνουμε στην ουσία και το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά .... θα αποκτήσει 100 % και η Τουρκία ... και μετά βράσε όρυζα .... αλλά εμείς γελάμε σαν χαζοχαρούμενα ... θα την "δούμε" πολυκάναλα.
Ένας αλγόριθμος θα μας σώσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.078
Τώρα πάντως στο upmixing νομίζεις πως ακούς δικάναλο, αλλά με μεγαλύτερη σκηνή.
Αυτό. 👍

Εκρηκτική άνοδος διαθέσιμου υλικού.

Τα ίδια και στην Berliner Philharmoniker όπου πλέον το live streaming είναι Atmos αλλά και στην Deutsche Grammophon όπου οι νεές παραγωγές είναι Atmos.
Αλλά δεν ξέρουν αυτοί, ξέρουν εδώ οι γραφικοί αρτηριοσκληρωτικοί μεσήλικες του avsite.
Συμφωνούμε. 👋

Reaction score
22.649
Αυτό. 👍

Συμφωνούμε. 👋
Μπορούμε να γνωρίζουμε (μας λένε ; όχι ε ; ) ποιό είναι το ποσσοτό μεταξύ πραγματικά πολυκάναλης εγγραφής περιεχομένου νέων μουσικών και πόσα απλώς re mixing παλαιών καταλόγων για immersive audio ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.078
Εξαρτάται.

Σε μερικά sites αυτό που ζητάς είναι φανερό, δίνουν όλες τις πληροφορίες.

Εμένα λίγο με απασχολεί όμως. Ακόμα και remixing να είναι, όπως της εξόχως παλιάς ηχογράφησης των pink Floyd στην Πομπηία, είναι σημαντικά καλύτερες από οτιδήποτε άλλο έχουμε διαθέσιμο.

Νομίζω πως στην αναζήτησή σου για την τελευταία λεπτομέρεια, βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Πίστεψέ με, είναι ωραίο το δάσος. Δες το.

Reaction score
22.649
Εξαρτάται.

Σε μερικά sites αυτό που ζητάς είναι φανερό, δίνουν όλες τις πληροφορίες.

Εμένα λίγο με απασχολεί όμως. Ακόμα και remixing να είναι, όπως της εξόχως παλιάς ηχογράφησης των pink Floyd στην Πομπηία, είναι σημαντικά καλύτερες από οτιδήποτε άλλο έχουμε διαθέσιμο.

Νομίζω πως στην αναζήτησή σου για την τελευταία λεπτομέρεια, βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Πίστεψέ με, είναι ωραίο το δάσος. Δες το.
Όχι εντάξει , εχω μια εικόνα (προσωπικά εάν μιλήσω).

Απλώς ήταν "πολιτκκή" (γενική) η ερώτηση όπως βλέπω πολλά στο audio και στην πορεία του είναι πολιτική.

Είναι φανερό άσχετα με αυτό που ρωτάω ότι οι εταιρίες και μερικοί μουσικοί στρίζουν και προωθούν το format αυτό καθώς αρέσει στον κόσμο, διαθέτει καλύτερη ηχητική υπογραφή, ποιότητα και συναισθηματική αντίδραση στην μουσική συμφωνα με έρευνες και αναβαθμίζει το όλο θέμα του ήχου και στις φθηνές επιλογές όπως και στις ακριβές συσκευών ανπαραγωγής.

Απλώς όλα είναι και πολιτική πλέον στο audio και ακόμη και τα remixes γίνονται και για οικονομικούς λόγους και πνευματικών δικαιωμάτων απο τις εταιρίες. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια ότι είναι το ιδανικό για να παραχθεί νέα μουσική που θα σημαίνει και νέες καλύτερες pure full immersive εγγραφές.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.638
Members
38.472
Νεότερο μέλος
Shawsounds