Ο κακός μας ο καιρός

melina

Cargo 200
Reaction score
42.930
"...διοικητικό πρόστιμο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού."

Τι μας κρύβουνε;;;;; 5000 ή 1.000.000 θα είναι το πρόστιμο; από πότε ο νόμος της βαρύτητας επηρεάζει τα προστίματα; εκλογές τώρα!!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
100.992
Βάλτο στο κρύο στους 16 βαθμούς για 10 λεπτά να δείς για πότε θα λειώσει ο πάγος.
Στην ουσία αυτό κάνει στην απόψυξη αλλά επειδή είναι έξυπνο μηχάνημα,

σταματάει τον μέσα ανεμιστήρα για να μην σε παγώσει!

Εσύ κάνεις αυτό που είπες;

Τώρα εξηγείται γιατί είσαι κρύος! :rolleyes::laugh:

Reaction score
123
Αλλο παντως ρωτησα . Δεκαδες νταλικες και εκατονταδες παγιδευμενα αυτοκινητα ολη νυχτα ή προγραμματισμενη διακοπη της κυκλοφοριας? Αμα τους ρωταγες τι θα ελεγαν? ξενυχτι στο αυτοκινητο και προστιμο ή υπνο στο κρεβατι χωρις προστιμο ?:)
Μόνο αυτές τις περιπτώσεις βλέπεις?
Το να καθάριζε ο δρόμος και να πήγαιναν στις δουλειές/σπίτια τους δεν είναι υπαρκτό σενάριο?

Δείτε εδώ και πείτε μου αν γελάσατε :boast:

melina

Cargo 200
Reaction score
42.930
EDIT: Αν ήταν εγκατεστημένο σε πολυκατοικία όπως είναι της μάνας μου στον τέταρτο σε τυφλό τοίχο τι θα γινόταν;
Τα περισσότερα (εκτιμώ) έτσι είναι τοποθετημένα, αλλά είναι σε μια απόσταση από τον τοίχο και γύρω γύρω ελεύθερα. Τα σχέδια εγκατάστασης προδιαγράφουν και την ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς νομίζω τουλάχιστον 20cm.
Αυτό που δείχνει η φωτογραφία όμως δεν είναι αυτή η περίπτωση, εκτός και αν δεν φαίνεται σωστά από τη γωνία λήψης. Αν είναι φουλ μπουκωμένο χιόνι στο διάκενο μεταξύ τοίχου και κλιματιστικού εγώ δεν θα κοιμόμουνα ήσυχος. Χθες πήγα και έβαλα (πρόχειρα) σκέπαστρα στα κλιματιστικά που μετακόμισα πέρσι τέτοιον καιρό από το μπλακόνι στην ταράτσα. Για να κοιμάμαι ήσυχος και εγώ και η daikin. Και το μεσημέρι σήμερα καθάρισα και λίγο καλού κακού τριγύρω.

ΥΓ εν τω μεταξύ έχω τα δέντρο του γείτονα (που δεν μένει πλέον) να έχει γύρει τα κλαδιά του γεμάτο χιόνι και 1-2 να στηρίζονται πάνω στο εναέριο καλώδιο της ΔΕΗ που φέρνει την παροχή στο σπίτι. Τα πλάκωσα με το λάστιχο και τα ξαλάφρωσα 2 φορές σήμερα. Τώρα έχει κόψει, ελπίζω να μην έχουμε δράματα βραδιάτικα. Και να τελειώνει κάπου εδώ το πανηγυράκι με τα χιόνια. Έτσι κι αλλιώς έχουμε μπροστά μας 1 βδομάδα περίπου που θα τη φάμε με παγολασπουριές παντού.

Reaction score
16.055
Αλλο παντως ρωτησα . Δεκαδες νταλικες και εκατονταδες παγιδευμενα αυτοκινητα ολη νυχτα ή προγραμματισμενη διακοπη της κυκλοφοριας? Αμα τους ρωταγες τι θα ελεγαν? ξενυχτι στο αυτοκινητο και προστιμο ή υπνο στο κρεβατι χωρις προστιμο ?:)
Μα νομίζω ότι έγινε ένας ψιλοχαμός έτσι κι αλλιώς, από κόσμο που είχε ξεκινήσει να πάει όπου είχε προγραμματίσει, και χωρίς ειδοποίηση έκλεισε ο δρόμος... Για όσους δεν είχαν καν ξεκινήσει, ναι καλύτερα ήταν...

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.228
Μα νομίζω ότι έγινε ένας ψιλοχαμός έτσι κι αλλιώς, από κόσμο που είχε ξεκινήσει να πάει όπου είχε προγραμματίσει, και χωρίς ειδοποίηση έκλεισε ο δρόμος...
Τοτε λεμε το ιδιο ;)

Reaction score
16.055
Μόνο αυτές τις περιπτώσεις βλέπεις?
Το να καθάριζε ο δρόμος και να πήγαιναν στις δουλειές/σπίτια τους δεν είναι υπαρκτό σενάριο?

Δείτε εδώ και πείτε μου αν γελάσατε :boast:
Αυτός τι πίνει; Εξαιρετικά δύσκολος ο δρόμος; Στο σημείο μάλιστα που βρισκόταν που ήταν ολοκάθαρος; Υποφάντης βέβαια είναι αυτός, θα έβγαζε σε άλλη δόση 100.000 ευρώ από ΑΤΜ... :gamer:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.618
Οχι σε αυτο το νημα :)
Καλά ντε δεν είπα και τίποτα.
Μια απάντηση ήταν στο υπονοούμενο του alexis γιατί φτιάχνουμε στη χώρα μας σχετικώς επίπεδες στέγες, δεν είναι πάντως ότι είμαστε κουτότεροι των λοιπών Ευρωπαίων.

Τι να πούμε νότιοι φίλοι μας... κουράγιο, εμάς εδώ πολύ λίγα πράγματα... πολύ λιγότερα από τον Λέανδρο.

Στιγμιότυπα από την ταράτσα μας κατά την προηγούμενη κακοκαιρία:

2021_01_16_IMG_5182_small.jpg
img_5190_small.jpg
img_5188_small.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
42.930
Εγώ πάντως πήρα μήνυμα στο viber από χθες με ανακοινώσεις της ΓΓΠΠ για τους κατοίκους βόρειας και ανατολικής αττικής. Το 112 έχει νόημα σε μια γεωγραφική περιοχή. Δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα θέλει να πάει στην ΕΟ για να του στείλει μήνυμα!

Τέλος πάντων, έχουμε να δούμε τέτοιο χιόνι στην Αθήνα από το 2004 τουλάχιστον, κάποιοι λένε από το 1987. Εξαιρετικές συνθήκες. Οποίος νομίζει ότι οποιοδήποτε κράτος ή "ιδιώτης" έχει καβάντζα τα μέσα για να αντιμετωπίσει πλήρως και αποτελεσματικά συνθήκες που εμφανίζονται κάθε 15-20 χρόνια ας αλλάξει πλευρό.

Reaction score
11.351
Περνάμε τα 70 εκατοστά χωρίς μείωση. Θα πέσει η σκεπή της αποθήκης πάνω στα σκυλάκια, στο μηχανάκι και τις μηχανές γκαζόν. :o :cry: Θέλω να ρίξω νερό για να μειώσω λίγο το βάρος, μα δεν μπορώ να φτάσω τα λάστιχα.

View attachment 200896

Θα πάνε φαγωμένα τουλάχιστον. Τους ζέστανα τα κονσερβίνια και έφαγαν διπλή μερίδα.

View attachment 200895
Χειρότερο θα το κανείς
Αν έχετε αρνητικες θερμοκρασίες, θα παγώσει άμεσα και το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να αυξήσεις το βάρος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.583
Στην ουσία αυτό κάνει στην απόψυξη αλλά επειδή είναι έξυπνο μηχάνημα,

σταματάει τον μέσα ανεμιστήρα για να μην σε παγώσει!

Εσύ κάνεις αυτό που είπες;

Τώρα εξηγείται γιατί είσαι κρύος! :rolleyes::laugh:
Μερικές φορές δεν δουλεύει η απόψυξη , είτε γιατί χάλασε κάτι στην πλακέτα είτε γιατί κολλησε η πολυβαλβίδα.
Τότε το κάνεις χειροκίνητα.
Σ"ευχαριστώ που με ενημέρωσες παντως.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.331
Χειρότερο θα το κανείς
Αν έχετε αρνητικες θερμοκρασίες, θα παγώσει άμεσα και το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να αυξήσεις το βάρος.
1°+ έχουμε ακόμα και τώρα που νύχτωσε. Μακάρι να είχαμε αρνητικές θερμοκρασίες γιατί τότε το χιόνι δεν θα ήταν τόσο βαρύ.

Reaction score
11.351
Πριτς. Να κάνει μόνο του απόψυξη. :tongue: >:(
Είναι όλο παγάκι και λειτουργεί κανονικά.
Συμφωνώ αλλά
Συν Αθηνά και χείρα κίνει
Βοήθα το και εσυ λίγο, γιατί αφενός ζορίζεται και αφετέρου θα δουλέψει με μικρότερο βαθμό απόδοσης.
μακροπρόθεσμα θα βγάλει νωρίτερα πρόβλημα.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.331
Συμφωνώ αλλά
Συν Αθηνά και χείρα κίνει
Βοήθα το και εσυ λίγο, γιατί αφενός ζορίζεται και αφετέρου θα δουλέψει με μικρότερο βαθμό απόδοσης.
μακροπρόθεσμα θα βγάλει νωρίτερα πρόβλημα.
Να πάω με σεσουάρ και μπαλαντέζα; Είναι, παρεμπιπτόντως, 25 εκατοστά απο τον τοίχο.
Κι απ' την άλλη (βορεινή) πλευρά του σπιτιού που βρίσκεται άλλο ένα τοποθετημένο κάπως χαμηλά πνιγμένο απ' το χιόνι; Ν' ανοίξω 10 μέτρα δρόμο με το φτυάρι στα 70 εκατοστά+ χιονιού ώστε να το καθαρίσω; :biggrin:

Τι λέτε καλέ κορίτσια; :p Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με a/c (πάνω απο 15) και ποτέ δεν έκανα κάτι άλλο στα εξωτερικά εκτός απο πλύσιμο 1-2 φορές το χρόνο.

Αλλαγές κάνω μόνο λόγω τεχνολογίας και μόνο αν έχουν περάσει 15+ χρόνια, γιατί η διαφορά κατανάλωσης δεν αποσβένεται ποτέ. Τρία παλιά μου Philco και Amana monoblock του '70 ακόμα δουλεύουν στο εξοχικό φίλου και το άλλο παλιό μου 24 Panasonic του '92 αλλάχτηκε φέτος στο φροντιστήριο του Ντολμαδακιού.

melina

Cargo 200
Reaction score
42.930
Να πάω με σεσουάρ και μπαλαντέζα; Είναι, παρεμπιπτόντως, 25 εκατοστά απο τον τοίχο.
Κι απ' την άλλη (βορεινή) πλευρά του σπιτιού που βρίσκεται άλλο ένα τοποθετημένο κάπως χαμηλά πνιγμένο απ' το χιόνι; Ν' ανοίξω 10 μέτρα δρόμο με το φτυάρι στα 70 εκατοστά+ χιονιού ώστε να το καθαρίσω; :biggrin:

Τι λέτε καλέ κορίτσια; :p Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με a/c (πάνω απο 15) και ποτέ δεν έκανα κάτι άλλο στα εξωτερικά εκτός απο πλύσιμο 1-2 φορές το χρόνο.

Αλλαγές κάνω μόνο λόγω τεχνολογίας και μόνο αν έχουν περάσει 15+ χρόνια, γιατί η διαφορά κατανάλωσης δεν αποσβένεται ποτέ. Τρία παλιά μου Philco και Amana monoblock του '70 ακόμα δουλεύουν στο εξοχικό φίλου και το άλλο παλιό μου 24 Panasonic του '92 αλλάχτηκε φέτος στο φροντιστήριο του Ντολμαδακιού.
ΟΧΙΙΙΙ, μην κάνει τίποτα εσύ, θα σκοτωθείς!
Στείλε το κορίτσι, ξέρει αυτή.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.611
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john