- Reaction score
- 6.792
Eδω και κάποια χρόνια, συμπληρώνω υγρό στον ηλιακό στο διαμέρισμα που νοικιάζω μόνος μου........ το κάνω κάθε χρόνο, γιατί είναι παλιός και από κάπου χάνει (βασικά θέλει αλλαγή αλλά ο ιδιοκητης δεν θέλει να δώσει ευρώ, παρόλο που του έχω προτείνει να καλύψω το 50% του κόστους...... ηλιακός 43 ετών και εγώ είμαι στο διαμέρισμα 7 χρόνια...... ποτέ δεν είχε καλή απόδοση έτσι και αλλιώς). Φέτος που το έκανα με είδε μια ηλικιωμένη κυρία που έχει διαμέρισμα στην πολυκατοικία και μου ζήτησε ευγενικά να κάνω το ίδιο και στον δικό της. Γιατί δεν φέρνει κάποιον για συντήρηση δεν το γνωρίζω, αλλά δεν μπορούσα να αρνηθώ, μιας και έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην συγκεκριμένη, αλλά και γιατί δεν έχει παιδιά για να ασχοληθούν και γενικά τα φέρνει βόλτα δύσκολα. Ο ηλιακός της όμως είναι κάθετος...... το δοχείο δηλαδή δεν είναι οριζόντιο, αλλά κάθετο και δεν έχει τις δυο βαλβίδες στο επάνω μέρος όπως είναι στα οριζόντια δοχεία. Έχει μια βαλβίδα στο το πλάι και ψηλά και μια στο κάτω μέρος. Επειδή δεν γνωρίζω και δεν θα ήθελα να κάνω και καμιά ζημιά, γνωρίζει κανείς πως συμπληρώνουμε υγρό σε έναν τέτοιου τύπου ηλιακό? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.