- Reaction score
- 8
Ευχαριστώ πολύ!!!, θα το δοκιμάσω.
nls εννοεις το τελικο καλωδιο απο την πριζα στην tv ετσι; παντως το πεδιομετρο δειχνει πολυ καλα νουμερα ,εχω κοντυνει και τομηκος της κεραιας μηπως και φταιει αυτο αλλα..... το μονο που δεν εχω κανει ειναι να αλαξω το τελικο RF καλωδιο , σκεφτομαι να φτιαξω ενα με θωρακιση θα το κανω και θα σας πω.NLS said:καλά ας δει πρώτα απ'όλα το καλώιο που είναι ΥΠΕΡΣΗΜΑΝΤΙΚΟ πρώτα
(εγώ έχει τύχει να το κουνάω 5-10 πόντους πιο πέρα και να παίζει καλύτερα, φαντάσου παρεμβολή που τρώει)
Θα έχει ενδιαφέρον να πάρεις ένα Tuner DVB-T για την ψηφιακή ΕΡΤ για να πεις πως τα πιάνεις τα ψηφιακά κανάλια. Ghost δε πρόκειτα να δεις εκεί, η θα πιάνεις τέλεια ή δεν θα πιάνεις τίποτα ή θα έχεις "μωσαικά" (Τετραγωνάκια με μεμονωμένα χρώματα). Όχι τίποτα άλλο να δούμε και πόσο ανθεκτικό είναι το ψηφιακό σύστημα μετάδοσης στο Ghosting.finder said:Δυστυχως, αλλαγη καλωδιου καμια βελτιωση, κουνημα της κεραιας μονο προς το χειροτερο πηγαινει η κατασταση. :x
να πάρει κάτι (που η 1η του γενιά είναι φόλα και κοστίζει) για να δούμε εμείς κάτι χλωμό (εγώ δεν θα το έκανα)Unreal said:Θα έχει ενδιαφέρον να πάρεις ένα Tuner DVB-T για την ψηφιακή ΕΡΤ για να πεις πως τα πιάνεις τα ψηφιακά κανάλια. Ghost δε πρόκειτα να δεις εκεί, η θα πιάνεις τέλεια ή δεν θα πιάνεις τίποτα ή θα έχεις "μωσαικά" (Τετραγωνάκια με μεμονωμένα χρώματα). Όχι τίποτα άλλο να δούμε και πόσο ανθεκτικό είναι το ψηφιακό σύστημα μετάδοσης στο Ghosting.finder said:Δυστυχως, αλλαγη καλωδιου καμια βελτιωση, κουνημα της κεραιας μονο προς το χειροτερο πηγαινει η κατασταση. :x
Σιγά και αυτός θα δει κάτι, τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ. 75E κοστίζει ο Technisat digipal 2 στο πλαίσιο.NLS said:να πάρει κάτι (που η 1η του γενιά είναι φόλα και κοστίζει) για να δούμε εμείς κάτι χλωμό (εγώ δεν θα το έκανα)Unreal said:Θα έχει ενδιαφέρον να πάρεις ένα Tuner DVB-T για την ψηφιακή ΕΡΤ για να πεις πως τα πιάνεις τα ψηφιακά κανάλια. Ghost δε πρόκειτα να δεις εκεί, η θα πιάνεις τέλεια ή δεν θα πιάνεις τίποτα ή θα έχεις "μωσαικά" (Τετραγωνάκια με μεμονωμένα χρώματα). Όχι τίποτα άλλο να δούμε και πόσο ανθεκτικό είναι το ψηφιακό σύστημα μετάδοσης στο Ghosting.finder said:Δυστυχως, αλλαγη καλωδιου καμια βελτιωση, κουνημα της κεραιας μονο προς το χειροτερο πηγαινει η κατασταση. :x
αν ΠΑΛΙ δει ghosting σε ψηφιακό τότε ξαναλέω φταίει το καλώδιο μεταξύ DVB-T - TV (το έχω δει και αυτό)
το ψηφιακό δεν κάνει ghosting, κάνει άλλα πράγματα
Το καθυστερημένο σήμα στα ψηφιακά δεν απορρίπτεται πάντα ως θόρυβος. Είναι σύνηθης τεχνική να χρησιμοποιείται για την παραγωγήUnreal said:To ghosting λόγω αντανάκλασης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων ενώ στο αναλογικό μεταφράζεται απευθείας σε αντανάκλαση της εικόνας και βλέπουμε είδωλα, στο ψηφιακό μεταφράζεται στον θόρυβο που θα έχει ένα κομμάτι δεδομένων πάνω στο γειτονικό του. Εν τέλει λανθασμένα δεδομένα λαμβάνονται οπότε απορίπτεται όλο το κομμάτι δεδομένων και βλέπουμε ένα τετραγωνάκι στην θέση του.
Αν και ξεφεύγουμε... ο rake receiver δεν αντικαθιστά κανένα σύστημα διόρθωσης λαθών καιUnreal said:Δεν νομίζω ότι διαθέτουν rake receiver οι ψηφιακοί δέκτες που κυκλοφορούν και πιστεύω πως οι rake receiver δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί. Εκεί που θα αποτύχει το σύστημα ελέγχου και διόρθωσης λαθών που υπάρχει (FEC-Viterbi-Reed Solomon) δεν νομίζω ότι οι rake receiver θα κάνουν κάτι πολύ καλύτερο.
Δεν είπα ότι αντικαθιστούν το σύστημα διόρθωσης λαθών , αλλά σε μια κατάσταση που αποτυγχάνει το σύστημα διόρθωσης λαθών το πιο πιθανό είναι ότι θα αποτύχουν και οι rake receivers μαζί με το σύστημα διόρθωσης λαθών. Ακόμα και αν υπάρχουν περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν κάτι πολύ καλύτερο, το κόστος πρέπει να είναι πολύ μεγάλο διότι στην ουσία έχεις πολλούς παράλληλους receivers που υποτίθεται ο καθένας μπορεί να συντονιστεί σε κάθε αντανάκλαση. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος (το επιπλέον κόστος δηλαδή) που δε νομίζω να τους δούμε σε DVB-T δέκτες .sp502 said:Αν και ξεφεύγουμε... ο rake receiver δεν αντικαθιστά κανένα σύστημα διόρθωσης λαθών καιUnreal said:Δεν νομίζω ότι διαθέτουν rake receiver οι ψηφιακοί δέκτες που κυκλοφορούν και πιστεύω πως οι rake receiver δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί. Εκεί που θα αποτύχει το σύστημα ελέγχου και διόρθωσης λαθών που υπάρχει (FEC-Viterbi-Reed Solomon) δεν νομίζω ότι οι rake receiver θα κάνουν κάτι πολύ καλύτερο.
κωδικοποίησης, αλλά βοηθά στη καλύτερη λήψη των συμβόλων/σημάτων τα οποία με τη σειρά
τους περνάνε μέσα από τον viterbi decoder κλπ.
Στους δέκτες DVB-T δεν γνωρίζω με σιγουριά ότι υπάρχουν, γιατί η OFDM που χρησιμοποιούν δεν
επηρεάζεται τόσο πολύ από το φαινόμενο των καθυστερημένων σημάτων, οπότε και δεν είναι
απαραίτητοι (όπως στα κινητά για παράδειγμα).