alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 32.253
Χωρίς να ξέρω τα νομικά, θεωρώ πως είναι αδύνατο να υπάρχει δημόσια παραλία σε ιδιωτικό νησί.
Σωστό , αλλά δε θέλεις και άλλες γκρίζες ερμηνείες κ διεκδικήσεις , σε βάθος χρόνου απο τους κουτοπονηρους . Βλέπε Κύπρο που «πήραν» το 1/3 και θεωρούν δικιά τους την υφαλοκρηπίδα κ την ΑΟΖ (του 1/3) και απαιτούν μερίδιο και απο τα 2/3 !!Που είναι χωρίς εξαίρεση δημόσια.![]()
Εγώ πάλι λέω ότι υπάρχει, σε όλα τα νησιά, είτε ιδιωτικά ή δημόσια... ο αιγιαλός / παραλία δεν έχει ιδιοκτήτη, πέρα από το δημόσιο, είτε σε ξηρά είναι, είτε σε νησί.Χωρίς να ξέρω τα νομικά, θεωρώ πως είναι αδύνατο να υπάρχει δημόσια παραλία σε ιδιωτικό νησί.
Πολύ θα ήθελα βέβαια να δω την αντίδραση των ιδιοκτητών/ενοικιαστών ενός ιδιωτικού νησιού, εφόσον υπάρχει κάποιος μόνιμα σε αυτό βέβαια, φύλακας ή προσωπικό, αν πάει κάποιος με βάρκα/γιωτ εκεί και προσπαθήσει να κάτσει στην 'δημόσια' παραλία του!![]()
![]()
Σωστά, δεν λέω να πάει κάποιος με τσαμπουκά, θράσσος κλπ, και προφανώς είναι και θέμα του ιδιοκτήτη του νησιού. Αν πάει κάποιος στον Σκορπιό του Ρώσου, θα έχει την ίδια ευκολία να βγει έξω άραγε;Είναι νομίζω θέμα τρόπων.
Στους Πεταλιούς που πηγαίνουμε συχνότατα, ούτε άγκυρα δεν θα έριχνα στις παραλίες μπροστά στα σπίτια. Το θεωρώ αγένεια.
Στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού όμως, όλοι αγκυροβολούν και βγαίνουν έξω χωρίς ποτέ κανείς να τους πει τίποτα.
Είναι μερικοί τόσο μουλάρια που ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος πίσω απ´τις παραλίες...![]()
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙΕγώ πάλι λέω ότι υπάρχει, σε όλα τα νησιά, είτε ιδιωτικά ή δημόσια... ο αιγιαλός / παραλία δεν έχει ιδιοκτήτη, πέρα από το δημόσιο, είτε σε ξηρά είναι, είτε σε νησί.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕ
ΠΙΣΙΝΑ ΑΦΡΙΖΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.....![]()
Τα καραβάκια πάντως που κάνουν καθημερινές εκδρομές από τη Λευκάδα (σε Ιθάκη, Μεγανήσι κλπ.) όλα τα χρόνια σταματούσαν και στον Σκορπιό, σε μια μικρή παραλία που έχει. Κι εγώ έχω κάνει μπάνιο πολλές φορές εκεί.Αν πάει κάποιος στον Σκορπιό του Ρώσου, θα έχει την ίδια ευκολία να βγει έξω άραγε;
Τώρα που είπες για Δήμους, κλπ, θυμήθηκα ένα παράλογο που ισχύει εδώ και χρόνια στα Χανιά, στην περιοχή των Ταμπακαριών (ανατολικά, κάτω από τη Χαλέπα), όπου ενώ έχει κτήρια, παλιά βυρσοδεψεία εγκαταλειμμένα εδώ και πολλά χρόνια και κατασκευασμένα πάνω από 100 χρόνια και πίσω, έχει κηρυχθεί ο δρόμος από την πάνω μεριά τους 'αιγιαλός' από το 1980 και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα ανακαινίσουν και επισκευάσουν, οπότε κινδυνεύουν με κατάρρευση! Μόλις μάλιστα είδα τώρα και προχθεσινό άρθρο (ξανά) για το θέμα!ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ
Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ (ΧΕΙΜΕΡΙΟ ΚΥΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.
ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΛΛΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠ ΟΣΟ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ
ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΟ
ΤΟΥΣ ΚΑΕΚ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ.
ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ
ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ
ΞΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ
ΑΠΟΛΥΤΑ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ....Τώρα που είπες για Δήμους, κλπ, θυμήθηκα ένα παράλογο που ισχύει εδώ και χρόνια στα Χανιά, στην περιοχή των Ταμπακαριών (ανατολικά, κάτω από τη Χαλέπα), όπου ενώ έχει κτήρια, παλιά βυρσοδεψεία εγκαταλειμμένα εδώ και πολλά χρόνια και κατασκευασμένα πάνω από 100 χρόνια και πίσω, έχει κηρυχθεί ο δρόμος από την πάνω μεριά τους 'αιγιαλός' από το 1980 και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα ανακαινίσουν και επισκευάσουν, οπότε κινδυνεύουν με κατάρρευση! Μόλις μάλιστα είδα τώρα και προχθεσινό άρθρο (ξανά) για το θέμα!
![]()
«Αιχμάλωτοι» ενός παραλογισμού οι ιδιοκτήτες κτηρίων σε Ταμπακαριά - Αγ. Κυριακή! - HANIA.news
Το «σίριαλ του παραλόγου» σε Ταμπακαριά (οδό Βιβιλάκη) και Αγία Κυριακή συνεχίζεται. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μάταια περιμένουν από το ελληνικό κράτος και τιςhania.news
ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΗΔΗ.Βέβαια περιμένουν τόσα χρόνια, που στο τέλος θα τα φάει το κύμα τα κτίρια!![]()
![]()
Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω, είναι να κάτσω δίπλα από ιδιωτική πισίνα, καλοκαίρι, σε ξαπλώστρα, να ακούω μουσική και να πίνω τον πρωινό καφέ μου.ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕ
ΠΙΣΙΝΑ ΑΦΡΙΖΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.....![]()
ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ....Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω, είναι να κάτσω δίπλα από ιδιωτική πισίνα, καλοκαίρι, σε ξαπλώστρα, να ακούω μουσική και να πίνω τον πρωινό καφέ μου.