ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΗΣΙ !

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.260
Χωρίς να ξέρω τα νομικά, θεωρώ πως είναι αδύνατο να υπάρχει δημόσια παραλία σε ιδιωτικό νησί.

Reaction score
11.631
Που είναι χωρίς εξαίρεση δημόσια. ;)
Σωστό , αλλά δε θέλεις και άλλες γκρίζες ερμηνείες κ διεκδικήσεις , σε βάθος χρόνου απο τους κουτοπονηρους . Βλέπε Κύπρο που «πήραν» το 1/3 και θεωρούν δικιά τους την υφαλοκρηπίδα κ την ΑΟΖ (του 1/3) και απαιτούν μερίδιο και απο τα 2/3 !!
Βλέπετε απαιτήσεις κ διεκδικήσεις σε βάθος 50 χρόνων.

Έχουν πείσμα και κυρίως υπομονή !

Μας «καταλαμβάνουν» σιγά σιγά , είτε με υποβοηθούμενες οικονομικά πολυάριθμες γεννήσεις (Βλ Θράκη - πολύτεκνες οικογένειες), είτε με αθρόες προωθήσεις μουσουλμάνων μεταναστών που εγκαθίστανται σε όλη την Ελλάδα, ελληνοποιούνται και δημιουργούν πυρήνες. Έτσι αποκτούν λόγο, δικαιώματα, βουλευτές, αύριο κόμματα στη Βουλή και και ….

Reaction score
20.133
Χωρίς να ξέρω τα νομικά, θεωρώ πως είναι αδύνατο να υπάρχει δημόσια παραλία σε ιδιωτικό νησί.
Εγώ πάλι λέω ότι υπάρχει, σε όλα τα νησιά, είτε ιδιωτικά ή δημόσια... ο αιγιαλός / παραλία δεν έχει ιδιοκτήτη, πέρα από το δημόσιο, είτε σε ξηρά είναι, είτε σε νησί.

Τώρα το θέμα είναι αν πρακτικά μπορεί να πάει κάποιος ή θα τον πάρουν κυνήγι! :roflmao: :lolsign:

Κυριότητα, Δόμηση και Προορισμός Αιγιαλού

Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται όπως αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του Ν.2971/2001. Ο προορισμός των ζωνών παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης και του αιγιαλού είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές τις ζώνες όλων των πολιτών.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.2971/2001 στον αιγιαλό δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει κατασκευών, παρά μόνο για την επιδίωξη των προβλεπόμενων σκοπών. Η παραχώρηση από την οικεία διοικητική αρχή ιδιαίτερων δικαιωμάτων επί κοινοχρήστων πραγμάτων, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα είναι νόμιμη μόνον εάν εξακολουθεί και μετά από αυτήν να εξυπηρετείται ή τουλάχιστον δεν αναιρείται ο σκοπός του πράγματος, που είναι η κοινή χρήση αυτού.

Κοινή χρήση είναι η χρήση που προϋποθέτει τη χωρίς εμπόδια πρόσβαση κάθε ατόμου στον αιγιαλό. Δηλαδή δεν αρκεί η κήρυξη του αιγιαλού ως κοινόχρηστου αντικειμένου, αν επιτρέπουμε συνεχής περιφράξεις από παραθαλάσσια ακίνητα, οι οποίες δεν αφήνουν ελεύθερη την παραλία, αλλά εμποδίζουν την πρόσβαση σε αυτή. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του Ν.2971/2001, η οριογραμμή του αιγιαλού χαράσσεται ως πολυγωνική γραμμή πλησιέστερη στην πραγματική φυσική γραμμή και απεικονίζεται στο σχετικό διάγραμμα με ερυθρό χρώμα. Οι οριογραμμές της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού απεικονίζονται με κίτρινο και κυανό χρώμα αντίστοιχα. Οι κορυφές των πολυγωνικών γραμμών έχουν ορθογώνιες συντεταγμένες εξαρτημένες από το τριγωνομετρικό δίκτυο της χώρας (ΕΓΣΑ 87).

Reaction score
3.125
Ο Ρώσος που αγόρασε τον Σκορπιό ( βασικά το πιο σωστό μάλλον είναι το νοίκιασε για 100 χρόνια γιατί έτσι έλεγε η διαθήκη του Ωνάση ότι δε πρέπει να φύγει από τα χέρια της οικογενειας) αγόρασε και άλλο ένα νησακι, τη Σπάρτη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.909
Πολύ θα ήθελα βέβαια να δω την αντίδραση των ιδιοκτητών/ενοικιαστών ενός ιδιωτικού νησιού, εφόσον υπάρχει κάποιος μόνιμα σε αυτό βέβαια, φύλακας ή προσωπικό, αν πάει κάποιος με βάρκα/γιωτ εκεί και προσπαθήσει να κάτσει στην 'δημόσια' παραλία του! :rolleyes: :geek:

Είναι νομίζω θέμα τρόπων.
Στους Πεταλιούς που πηγαίνουμε συχνότατα, ούτε άγκυρα δεν θα έριχνα στις παραλίες μπροστά στα σπίτια. Το θεωρώ αγένεια.

Στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού όμως, όλοι αγκυροβολούν (κι εμείς) και βγαίνουν έξω χωρίς ποτέ κανείς να τους πει τίποτα.
Είναι μερικοί τόσο μουλάρια που ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος πίσω απ´τις παραλίες... >:(

Είναι ελάχιστα τα ιδιωτικά νησιά που κατοικούνται, 10-15;

Reaction score
20.133
Είναι νομίζω θέμα τρόπων.
Στους Πεταλιούς που πηγαίνουμε συχνότατα, ούτε άγκυρα δεν θα έριχνα στις παραλίες μπροστά στα σπίτια. Το θεωρώ αγένεια.

Στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού όμως, όλοι αγκυροβολούν και βγαίνουν έξω χωρίς ποτέ κανείς να τους πει τίποτα.
Είναι μερικοί τόσο μουλάρια που ανάβουν φωτιές μέσα στο δάσος πίσω απ´τις παραλίες... >:(
Σωστά, δεν λέω να πάει κάποιος με τσαμπουκά, θράσσος κλπ, και προφανώς είναι και θέμα του ιδιοκτήτη του νησιού. Αν πάει κάποιος στον Σκορπιό του Ρώσου, θα έχει την ίδια ευκολία να βγει έξω άραγε;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.909
Τα περισσότερα ιδιωτικά νησιά, και ο Σκορπιός, έχουν μια πολύ μικρή παραλία. Δεν υπολογίζω τις αποβάθρες ή άλλες κατασκευές (που παράλογα στην Ελλάδα απαγορεύονται και γι´ αυτό όλοι πάνε δίπλα).
Αν είναι 200 τετραγωνικά, ποιός θα κάτσει;

Edit:
Τα Διαπόρια που αναφέρθηκαν στο νήμα, δεν έχουν καμία παραλία.
Και κανένα ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου αν και βρίσκονται στον Σαρωνικό.

Reaction score
26.605
Εγώ πάλι λέω ότι υπάρχει, σε όλα τα νησιά, είτε ιδιωτικά ή δημόσια... ο αιγιαλός / παραλία δεν έχει ιδιοκτήτη, πέρα από το δημόσιο, είτε σε ξηρά είναι, είτε σε νησί.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ (ΧΕΙΜΕΡΙΟ ΚΥΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.

ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΛΛΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠ ΟΣΟ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ

ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΟ

ΤΟΥΣ ΚΑΕΚ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ.

ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ

ΞΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΛΥΤΑ.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.805
Αν πάει κάποιος στον Σκορπιό του Ρώσου, θα έχει την ίδια ευκολία να βγει έξω άραγε;
Τα καραβάκια πάντως που κάνουν καθημερινές εκδρομές από τη Λευκάδα (σε Ιθάκη, Μεγανήσι κλπ.) όλα τα χρόνια σταματούσαν και στον Σκορπιό, σε μια μικρή παραλία που έχει. Κι εγώ έχω κάνει μπάνιο πολλές φορές εκεί.

Δεν ξέρω αν τώρα που τον "αγόρασε" ο Ρώσος άλλαξε κάτι (γιατί έχω χρόνια να πάω) αλλά θα μου έκανε εντύπωση.

Reaction score
20.133
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

Ο ΑΙΓΙΑΛΟΣ (ΧΕΙΜΕΡΙΟ ΚΥΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ.

ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΛΛΑ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠ ΟΣΟ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ

ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΟ

ΤΟΥΣ ΚΑΕΚ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠ ΑΥΤΟΥ.

ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΓΙΑΛΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ

ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ

ΞΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ. ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΛΥΤΑ.
Τώρα που είπες για Δήμους, κλπ, θυμήθηκα ένα παράλογο που ισχύει εδώ και χρόνια στα Χανιά, στην περιοχή των Ταμπακαριών (ανατολικά, κάτω από τη Χαλέπα), όπου ενώ έχει κτήρια, παλιά βυρσοδεψεία εγκαταλειμμένα εδώ και πολλά χρόνια και κατασκευασμένα πάνω από 100 χρόνια και πίσω, έχει κηρυχθεί ο δρόμος από την πάνω μεριά τους 'αιγιαλός' από το 1980 και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα ανακαινίσουν και επισκευάσουν, οπότε κινδυνεύουν με κατάρρευση! Μόλις μάλιστα είδα τώρα και προχθεσινό άρθρο (ξανά) για το θέμα!

Reaction score
26.605
Τώρα που είπες για Δήμους, κλπ, θυμήθηκα ένα παράλογο που ισχύει εδώ και χρόνια στα Χανιά, στην περιοχή των Ταμπακαριών (ανατολικά, κάτω από τη Χαλέπα), όπου ενώ έχει κτήρια, παλιά βυρσοδεψεία εγκαταλειμμένα εδώ και πολλά χρόνια και κατασκευασμένα πάνω από 100 χρόνια και πίσω, έχει κηρυχθεί ο δρόμος από την πάνω μεριά τους 'αιγιαλός' από το 1980 και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να τα ανακαινίσουν και επισκευάσουν, οπότε κινδυνεύουν με κατάρρευση! Μόλις μάλιστα είδα τώρα και προχθεσινό άρθρο (ξανά) για το θέμα!

ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝ.... :)

Η ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ

ΔΗΜΟΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ "ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ".

Reaction score
20.133
Βέβαια περιμένουν τόσα χρόνια, που στο τέλος θα τα φάει το κύμα τα κτίρια! :roflmao: :party:

Reaction score
26.605
Βέβαια περιμένουν τόσα χρόνια, που στο τέλος θα τα φάει το κύμα τα κτίρια! :roflmao: :party:
ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΗΔΗ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΣΟΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑ ΣΕΙΣΜΟ Η ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ ΑΠ ΕΞΩ ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΟΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ.

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ-ΛΑΣΚΑΡΕΩΣ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ

30+ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΠΙΣΑΝ.... :party:

Reaction score
11.673
ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕ

ΠΙΣΙΝΑ ΑΦΡΙΖΕ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΜΠΛΟΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ..... :party:
Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω, είναι να κάτσω δίπλα από ιδιωτική πισίνα, καλοκαίρι, σε ξαπλώστρα, να ακούω μουσική και να πίνω τον πρωινό καφέ μου.

Reaction score
26.605
Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω, είναι να κάτσω δίπλα από ιδιωτική πισίνα, καλοκαίρι, σε ξαπλώστρα, να ακούω μουσική και να πίνω τον πρωινό καφέ μου.
ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.... :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.284
Members
38.443
Νεότερο μέλος
George Martini