Παράσιτο...με τι να το ψεκάσω..??

Reaction score
2
καλησπέρα παίδες..
αν και ως συνήθως όταν ανοίγω ένα θέμα, στη συνέχεια καταλήγω στα έμπειρα χέρια του συνήθη υπόπτου Νίκου (Car_Audio_Test) ωστόσο, ας κάνω την ερώτησή μου.. :)
η πηγή μου παίζει κανονικά..χωρίς παράσιτα παρεμβολές κλπ..
ωστόσο στο aux in έχω συνδέσει ένα wd live tv προκειμένου να μπορώ να βάζω και stickάκια απαευθείας για mp3 Και videoclips..
ωστόσο το wd είναι μουλαρωμένο, και με το που γυρνάω την είσοδο στο aux in ακούω το κλασσικό φύσημα..
δοκίμασα, άλλο σετ rca, διπλοτσέκαρα να μην περνάει ρεύμα από κοντά, αλλά τίποτα..
οπότε είπα να δοκιμάσω και ένα αντιπαρασιτικο!? για να δω τι κάνει..
το φύσημα όντως εξαφανίστηκε..ωστόσο έπεσε πολύ η ένταση του ήχου, και ιδιαίτερα οι χαμηλές συχνότητες..το sub σχεδόν δεν το ακούω ποια όταν παίζει το wd..
οπότε αν η λύση είναι το "αντιπαρασιτικό" ή όπως αλλιως λέγεται τέλος πάντων..υπάρχουν διαφορετικά ήδη? και με διάφορα επίπεδα φιλτραρίσματος..?? γιατί με αυτό που δοκίμασα, μπορεί το ενοχλητικό φύσημα να έφυγε, αλλά δεν "απολαμβάνω" την μουσική που παίζει..

Reaction score
41
Απάντηση: Παράσιτο...με τι να το ψεκάσω..??

Νικόλα, θεωρώ πως το αντιπαρασιτικό πρέπει να είναι η τελευταία «λύση» σε πρόβλημα με παράσιτα.
Δεν είναι λύση, είναι απλά κουκούλωμα του προβλήματος και μάλιστα χωρίς να ξέρουμε την αιτία που το προκαλεί!

Για μένα πιθανά σενάρια για το τι προκαλεί το παράσιτο είναι
  • μέτριο καλώδιο σύνδεσης του WD με την πηγή
  • η θέση του WD. Πχ μπορεί να είναι δίπλα σε κάποιο μοτέρ στο ταμπλό κοκ. Δοκίμασε ενώ το έχεις συνδέσει, να το μετακινήσεις χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο καλώδιο σύνδεσης (πχ αν είναι στο ντουλαπάκι, βγάλε το και βάλ' το σε άλλες θέσεις)
  • κάποιο θέμα με την aux in της πηγής σου

Πέρνα μια βόλτα από τον Νίκο.
Θα την βρείτε την λύση

Reaction score
41

ΓΕΙΩΣΕΙΣ!

Αυτή είναι η προφανής (και εύκολη) απάντηση.
Αλλά ο Νικόλας έγραψε πως όταν δεν παίζει το WD στην aux, δεν υπάρχει παράσιτο.
Δύσκολο να είναι θέμα γειώσεων πηγής-ενισχυτών

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Παράσιτο...με τι να το ψεκάσω..??

Δοκιμασες να ψεκασεις με Roundup????:116::116:

Reaction score
198

τοτε πρεπει να το δοκιμασει με μια αλλη πηγη
οσο αναφορα τη γειωση στους ενισχυτες πολλοι συνηθηζουν να πιανουν τη γειωση στις ζωνες, τουλαχιστον εγω το εχω δει σε πολλα car και νομιζω οτι ειναι λαθος με παραδειγμα το δικο μου που μια ειχα παρασυτα μια οχι... πλεον εχω ξυσει λαμαρινα να φυγει η μπογια κατω απο τα καθησματα και εχω βαλει εκει τη γειωση

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Φίλε μου το παράσιτο ξεκινάει μόνο με τη wd, άρα η εγκατάσταση πηγής (dvd radio) και ενισχυτή είναι οκ.
Στην σύνδεση της εξωτερικής πηγής υπάρχει πρόβλημα, εκτός αν φταέι η συσκευή wd.

Reaction score
2

είχα δοκιμάσει και με άλλο σετ rca, audison πολύ πολύ καλό, αλλά δεν έκανε διαφορά..καθώς επίσης και να μετακινώ το wd αλλά δεν χαμπάριαζε..
το να το δοκιμάσω με άλλη πηγή είναι λίγο θέμα, για το που θα βρω..αλλά σίγουρα είναι η πιο σωστή λύση, προκειμένου να δω αν το θέμα είναι στο wd ή στο aux in...
ή αντίθετα, αν βρω κάτι άλλο να συνδέσω στο aux in και να δω αν συνεχίζει το πρόβλημα..

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

είχα δοκιμάσει και με άλλο σετ rca, audison πολύ πολύ καλό, αλλά δεν έκανε διαφορά..καθώς επίσης και να μετακινώ το wd αλλά δεν χαμπάριαζε..
το να το δοκιμάσω με άλλη πηγή είναι λίγο θέμα, για το που θα βρω..αλλά σίγουρα είναι η πιο σωστή λύση, προκειμένου να δω αν το θέμα είναι στο wd ή στο aux in...
ή αντίθετα, αν βρω κάτι άλλο να συνδέσω στο aux in και να δω αν συνεχίζει το πρόβλημα..
Βάλε το κινητό να παίζει μουσική στη θέση aux

Reaction score
1

Aυτό το μαραφέτι το WD, έχει ενσωματωμένο κάποιον σκληρό δίσκο? Ρεύμα παίρνει μέσω του USB? Δεν μπόρεσα να καταλάβω...

Reaction score
41

Aυτό το μαραφέτι το WD, έχει ενσωματωμένο κάποιον σκληρό δίσκο? Ρεύμα παίρνει μέσω του USB? Δεν μπόρεσα να καταλάβω...

Λογικά έχει μοντέλο με εξωτερικό HDD τον οποίο συνδέει μέσω usb στο WD.
Επομένως έχουμε σίγουρα μια τροφοδοσία ρεύματος προς το WD και ίσως για τον εξωτερικό HDD (αν είναι 3.5άρης, γιατί αν είναι 2.5άρης δε χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία)

Παίζει να μιλάμε για το WD TV live

Reaction score
1

Άρα, αγαπητέ Γιάννη, όπως λένε και στο χωριό μου "πολλές μαμές, γκαβό το κούτσκο"... Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζω τέτοιες ακροβατικές/πολύπλοκες καταστάσεις σε έντονο σκεπτικισμό. Κατά την ταπεινή μου άποψη, το παράσιτο είναι εγγενές συστατικό της όλης συνδεσμολογίας (από το Α στο Β και από κει στο Γ, στο καπάκι και μία εξτρα τροφοδοσία και ενδεχομένως κάποιος "θόρυβος" από κινούμενα μέρη HDD), οπότε μάλλον δεν επιδέχεται ούτε ψεκασμό, ούτε Roundup (Τάκης-epic!).

Νικόλα, δοκίμασε με κάποια άλλη συσκευή να δεις τι γίνεται.

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Παράσιτο...με τι να το ψεκάσω..??

Άρα, αγαπητέ Γιάννη, όπως λένε και στο χωριό μου "πολλές μαμές, γκαβό το κούτσκο"... Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζω τέτοιες ακροβατικές/πολύπλοκες καταστάσεις σε έντονο σκεπτικισμό. Κατά την ταπεινή μου άποψη, το παράσιτο είναι εγγενές συστατικό της όλης συνδεσμολογίας (από το Α στο Β και από κει στο Γ, στο καπάκι και μία εξτρα τροφοδοσία και ενδεχομένως κάποιος "θόρυβος" από κινούμενα μέρη HDD), οπότε μάλλον δεν επιδέχεται ούτε ψεκασμό, ούτε Roundup (Τάκης-epic!).

Νικόλα, δοκίμασε με κάποια άλλη συσκευή να δεις τι γίνεται.
Φιλε Ναβουχοδονοσορα εχω και ακομα μια λυση.
Να περασει ενα καλιεργιτη και μετα να ριξει κοπρια αχωνευτη που καιει τα παντα.Αν δεν μπορεσει και παλι να κανει δουλεια,τοτε θα πρεπει να αλλαξει την καλιεργεια!!!!:139::139:

Reaction score
2

Παίζει να μιλάμε για το WD TV live

για κάτι τέτοιο μιλάμε, χωρίς εξωτερικό σκληρό δίσκο..απλά και μόνο με ένα stickaki που έχει τα mp3..οπότε η τροφοδοσία γίνεται στο wd live tv μόνο και πουθενά αλλού..

Reaction score
1

ΠΩΣ γίνεται η τροφοδοσία στο WD?

Reaction score
2

Εξωτερικό τροφοδοτικό.
τσουκ,
έχω πάρει από αναμονή τροφοδοσία, και αντίστοιχα γείωση..έβαλα και μια αντίσταση στην τροφοδοσία για να κατεβάσω την τάση από τα +13,5βολτ περίπου στα 12..και αυτό είναι όλο..

Reaction score
1

τσουκ,
έχω πάρει από αναμονή τροφοδοσία, και αντίστοιχα γείωση..έβαλα και μια αντίσταση στην τροφοδοσία για να κατεβάσω την τάση από τα +13,5βολτ περίπου στα 12..και αυτό είναι όλο..
Πολυπλοκότητα, ασυμβατότητα, αντάπτορες και πατέντες συνεργάζονται άψογα για να σου δώσουν αυτό το όμορφο και ύπουλο παράσιτο.

Ξεφορτώσου τον WD και βρες άλλον τρόπο να παίζεις βίντεο (αν και δεν κατάλαβα ποτέ ποιά η αξία/λόγος ύπαρξης του βίντεο για τον οδηγό).

Reaction score
2

το wd δεν μου εξυπηρετεί τόσο την ανάγκη του βιντεο, όσο την ανάγκη χρήσης usb..η πηγή δεν έχει usb, οπότε η πιο απλή λύση, ήταν αυτή η "επέκταση" με το wd live..

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.095
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21