Παρακαλώ τα φώτα σας για παθητικό subwoofer

Reaction score
801
Θα ήθελα να προσθέσω ένα subwoofwer στο ηχοσύστημά μου, για την ακρόαση μουσικής κυρίως.
Παράλληλα, έχω έναν τελικό ενισχυτή Cyrus που σε bridge mode δίνει 110 W ( http://www.cyrusaudio.com/product-archive/power-amplifiers/smartpower-power-amplifier ), ο οποίος "κάθεται".
Αξίζει να οδηγήσω με αυτόν ένα παθητικό υπογούφερ (και ποιο θα προτείνατε) για να γλυτώσω χρήματα ή να μην ασχοληθώ καθόλου και να πάρω απευθείας ένα ενεργό;
Kάθε πρότασή σας είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ!

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.737
Ενεργό, τα watts είναι λίγα και παθητικά δεν υπάρχουν πιά πλην ιδιοκατασκευών.

Reaction score
801
Ενεργό, τα watts είναι λίγα και παθητικά δεν υπάρχουν πιά πλην ιδιοκατασκευών.
Ευχαριστώ Zizik, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ για την ισχύ, αλλά είδα ότι κυκλοφορούν κάτι Cambridge audio, REL κ.ά. με 60 και 70W και είπα να ρωτήσω!
Εφόσον όμως δεν υπάρχουν πια passive, δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.737
Τα REL με τα λίγα watts είναι απ' τα '90s, έχω κι εγώ ένα. :)
Σήμερα κι αυτοί βάζουν νορμάλ ενισχυτές.

Reaction score
801
Και δεν είναι θεμα μονο ενισχυτη, αλλα και ρυθμισεων κροσοβερ, φασης, gain.
Aαααα... νόμιζα ότι αυτά ρυθμίζονται και στα passive... Πάω για ενεργό τότε και μάλιστα έχω βάλει ένα Sonus faber στο μάτι για να ταιριάξει με τα ηχεία μου και αρχίζω το ψάξιμο για καμιά καλή περίπτωση!

Reaction score
801
Aπ' ό,τι φαίνεται θα "φάω" την πρώτη αρνητική αξιολόγηση στο ebay. Χτύπησα το Gravis στις 400 λίρες και ο πωλητής εκ των υστέρων ζητάει άλλες 180 για την αποστολή. Δηλαδή ακόμα 230 ευρώ (σύνολο 730). Aυτή τη στιγμή έχω τον πωλητή stand by. Τι να με συμβουλεύετε να κάνω; Μήπως τελικά με τα ίδια ή και με λιγότερα χρήματα πάρω από εδώ κάποιο άλλο νεότερο μοντέλο;

nima

Banned
Reaction score
618
Επικοινώνησες μαζί του πριν το χτυπήσεις;
γράφεις "εκ των υστέρων ζητάει άλλες 180", πάνω από τι; από όσα το κέρδισες; από μεταφορικά που σου είπε;
σου εξηγεί γιατί;

Reaction score
801
Επικοινώνησες μαζί του πριν το χτυπήσεις;
γράφεις "εκ των υστέρων ζητάει άλλες 180", πάνω από τι; από όσα το κέρδισες; από μεταφορικά που σου είπε;
σου εξηγεί γιατί;
Γιατί υπήρχε η επισήμανση "collection only", την οποία δεν είχα παρατηρήσει, και η αγγελία αφορούσε μόνο το Η.Β. Του έστειλα μήνυμα για αποστολή στην Ελλάδα πριν το χτυπήσω και μου είπε ΟΚ, αλλά κόστος θα μου έδινε σήμερα, αφού η αγγελία έληγε χθες, Κυριακή. Πού να φανταστώ + 50% μεταφορικά; Απ' ό,τι κατάλαβα τώρα που μιλήσαμε, απλώς βαριέται να το συσκευάσει και να το στείλει μόνος του και με παρέπεμψε σε μεταφορική που θα τα κάνει όλα αυτή.

Last edited:

Reaction score
801
Εντάξει, ο τύπος τώρα μου λέει +130 λίρες, αλλά να στείλω όλο το ποσό απευθείας σε αυτόν, χωρίς τη μεσολάβηση του ebay. Και άμα είναι προβληματικό το sub, να το φάω!

Σόρρυ, έχω βγει off topic!

nima

Banned
Reaction score
618
GBP 400.00
Approximately EUR 507.83

+ 230 ευρώ = 730 άρα δεν σου είπε πριν.

Έπρεπε να ρωτήσεις ακριβώς, πέστου να ακυρώσει την πώληση, δεν γίνεται αμέσως, σε 4 μέρες μπορεί συνήθως, μην κάνεις τίποτα εκτός ebay, δεν θα φας αρνητική, μην ανησυχείς.

Reaction score
801
GBP 400.00
Approximately EUR 507.83

+ 230 ευρώ = 730 άρα δεν σου είπε πριν.

Έπρεπε να ρωτήσεις ακριβώς, πέστου να ακυρώσει την πώληση, δεν γίνεται αμέσως, σε 4 μέρες μπορεί συνήθως, μην κάνεις τίποτα εκτός ebay, δεν θα φας αρνητική, μην ανησυχείς.
Του είπα να την ακυρώσει, το λιγότερο που με απασχολεί τώρα είναι η αρνητική. Τίθεται πλέον και ζήτημα εμπιστοσύνης, αφού μου ζητάει να παρακάμψουμε το ebay και έτσι μένω ακάλυπτος σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα.
Θα επανέλθω με άλλω thread για τις προτάσεις σας για subwoofer μέχρι 500 ευρώ για την ακρόαση μουσικής.
Σε ευχαριστώ Nima!

Reaction score
801
Ναι, το είχα δει. Παρεμπιπτόντως, άλλαξε γνώμη όταν του είπα ότι για να του στείλω απευθείας τα χρήματα θα πρέπει να ακυρώσει την πώληση και μου απάντησε: Ok, I'm not doing that. Lets just complete the sale through ebay and send the shipping direct to me ok ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.737
Του είπα να την ακυρώσει, το λιγότερο που με απασχολεί τώρα είναι η αρνητική. Τίθεται πλέον και ζήτημα εμπιστοσύνης, αφού μου ζητάει να παρακάμψουμε το ebay και έτσι μένω ακάλυπτος σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα.
Φύλαξε την αλληλογραφία γιατί αν κάνει το δύσκολο μπορείς να κάνεις κι εσύ report πως σου είπε να συναλλαγείτε εκτός eBay. ;)

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.116
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion