Παρασιτα...τι να κανω???

Reaction score
5.832
Η τηλέοραση οταν λειτουργει η οταν ειναι στην αναμονη δημιουργει βομβο υψηλο και παρασιτα στο hifi που ειναι ακριβως διπλα.
Μεχρι στιγμης δεν ειχα προβλημα,εχθες το εκανε για πρωτη φορα.
Την εβγαλα απο το πολυμπιζο ασφαλειας που εχω και τα υπολοιπα μηχανηματα και την εβαλα σε αλλη πριζα αλλα παλι τα ιδια....

Reaction score
176
Απάντηση: Παρασιτα...τι να κανω???

Κανε μια προσπαθεια να απομονωσεις το καλωδιο RF της κεραιας της τηλεορασης.
Να μην ακουμπαει δλδ σε κανενα αλλο καλωδιο.

Reaction score
5.832

Κανε μια προσπαθεια να απομονωσεις το καλωδιο RF της κεραιας της τηλεορασης.
Να μην ακουμπαει δλδ σε κανενα αλλο καλωδιο.
Εβγαλα την κεραια απο την τηλεοραση και το παρασιτο εξαφανιστηκε!!!
Να δω τωρα πως θα καταφερω να το απομακρυνω απο το συστημα...

Reaction score
5.832
Απάντηση: Re: Παρασιτα...τι να κανω???

Δοκίμασε να βάλεις αλουμινόχαρτο ανάμεσα.
Αν τυλιξω με αλουμινοχαρτο το καλωδιο της κεραιας θα καταφερω κατι Πετρο?
Δυστηχως ολα τα καλωδια ειναι πολυ κοντα μεταξυ τους.

Reaction score
902

Βάλε καλύτερο καλώδιο κεραίας (απο τη πρίζα μέχρι την τηλεόραση). Αυτά που έχουν εσωτερικά και το αλουμινόχαρτο.

Ισως χρειαστεί να γειώσεις μέσω αντίστασης ή πυκνωτή τη θωράκιση του καλωδιου κεραίας (ειδικά αν η τηλεόραση δεν εχει γείωση στο βύσμα της).

Reaction score
0

Το προβλημα που έχεις ονομάζεται "ground loop" και οφείλεται στις γειώσεις των δύο ή περισσότερων συσκευών που συνδέονται σε ένα σύστημα. Δεν έχω ηλεκτρολογικές γνώσεις να εξηγήσω το φαινόμενο (ίσως κάποιος άλλος με τεχνικές γνώσεις) αλλά απ' ότι ξέρω αντιμετωπίζεις μια από τις απλές μορφές του φαινομένου δεδομένου οτι εντόπισες το πρόβλημα στην κεραία της τηλεόρασης. Αλλοι το παρατηρούν σε πιο σύνθετα συστήματα και προσπαθούν να εντοπίσουν ποιά συσκευή το προκαλεί (το "ground loop") αποσυνδέοντάς τις όλες και ξεκινώντας να τις συνδέουν από την αρχή και μία μία, μέχρι να βρούν το πρόβλημα.
Η λύση είναι τα "ground loop isolators" που πρόκειται ουσιαστικά για μικρές συσκευές - φίλτρα που εξαφανίζουν το humming.
Πρόκειται για κάτι τέτοιο :
http://www.naval.com/isolator/
το οποίο παρεμβάλλεται στο καλώδιο της κεραίας της τηλεόρασης και φιλτράρει το θόρυβο.
Φαντάζομαι οτι είναι μια φθηνή συσκευούλα που θα βρείς στα καταστήματα που εμπορεύονται ηλεκτρονικά και παρελκόμενα. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο αλλά έχω διαβάσει τα παραπάνω στο internet και επίσης διάβασα οτι ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργήσεις καμία γείωση κανενός μηχανήματος.
Ελπίζω να βοήθησα. Αν λύσεις το πρόβλημα ενημέρωσε για τον τρόπο (τι πήρες, πόσο, από πού)

Reaction score
4
Η τηλέοραση οταν λειτουργει η οταν ειναι στην αναμονη δημιουργει βομβο υψηλο και παρασιτα στο hifi που ειναι ακριβως διπλα.
Μεχρι στιγμης δεν ειχα προβλημα,εχθες το εκανε για πρωτη φορα.
Την εβγαλα απο το πολυμπιζο ασφαλειας που εχω και τα υπολοιπα μηχανηματα και την εβαλα σε αλλη πριζα αλλα παλι τα ιδια....
Να ρωτησω κατι επειδη εχω ακριβως το ιδιο προβλημα βρεθηκε καποια λυση?

Last edited by a moderator:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.109
Κατα την αποψη μου το προβλημα δεν ειναι εκει
Αν καταλαβα σωστα αυτο δεν υπηρχε ...προεκυψε καποια στιγμη σωστα ?
Αυτο σημαινει βλαβη ...
Ενα που ερχεται πολυ γρηγορα στο μυαλο μου ειναι ο ενισχυτης της κεραιας
Δοκιμασε να τον σβυσεις
Πολλοι απο αυτους εχουν διακοπτικα τροφοδοτικα τα οποια οταν αρχιζουν να χαλανε οι πυκνωτες τους γεμιζουν τα καλωδια με EMI (Electro magentic interference )
Επισης ξεμπλεξε λιγο τα παραγματα
ΠΧ η γειωση του βυσματος της κεραιας ειναι σωστα συνδεμενη η εχει κοπει
Απο την ιδια πριζα της κεραιας μηπως παιρνει σημα και το ραδιοφωνο ?

ground loop ???? οχι με την καμμια τα ground loop προκυπτουν κατα την εγκατασταση και πρεπει να λυθουν εκει αν γινεται χωρις isolator ( πρεπει να ειναι η τελευταια σου λυση γιατι ναι μεν σπανε το loop αλλα οχι τσαμπα με κοστος δλδ απωλεια σηματος σε καποιο σημειο η απωλεια ποιοτητας ηχου αν μιλαμε για line level και οχι TV )

Ενημερωσε μας ....

@peter
Ο κλωβος φαρανται γινεται με σιδερο ..... αλουμινια χαλκοι κλπ ειναι μονο για ομορφια ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.367
Members
38.304
Νεότερο μέλος
PanagiotisAng