Παρουσίαση του συστήματος μου 2.0

Reaction score
42
Ας κάνω και εγώ μια σύντομη παρουσίαση του συστήματος που έχω πλέον. Ξέρω ότι θα υπάρχουν πολλά λάθη ως προς την διαρρύθμιση του χώρου κτλ όμως προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο και με καλύπτει εντελώς ακόμη και έτσι :). Μελλοντικά όμως, είμαι εδώ να συμβουλευτώ τους παλαιότερους του χώρου ώστε να γίνει έτσι όπως χρειάζεται!

Το σύστημα αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως 2.0 παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές σκέψεις τα τελευταία 24ωρα να γίνει 5.1. Για κεντρικό ηχείο γλυκοκοιτάζω της Dali το Spektor Vokal το οποίο είναι σε σχετικά προσιτή τιμή και θα ήθελα μια άποψη και από εσάς για το αν θα συνυπάρξει όμορφα με τα Zensor 5. Πίσω μιας που υπάρχουν σκεφτόμουν για Klipsch R51m ως surround (δεν ξέρω πόσα καλά θα δέσει αυτό φυσικά λόγω της κόρνας, μάλλον δεν!) και subwoofer έπειτα από συζήτηση που είχαμε με έναν φίλο σήμερα θα αγοραστεί από αυτόν σε τιμή σχεδόν χάρισμα ένα της Yamaha. Να σημειώσω πως δεν έχω τρελές απαιτήσεις τουλάχιστον ως προς τον 5.1 ήχο.

Όλα τα παρακάτω που θα δείτε, συνδέονται με HDMI στην τηλεόραση μέσω ενός HDMI splitter 7 in 1 out και όπου απαιτείται υπάρχει και ο ανάλογος αντάπτορας από RCA σε HDMI.

Ο ενισχυτής θα συνδεθεί με οπτική ίνα, όμως προς το παρόν τον έχω με έναν BT αντάπτορα.

Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το setup μου:

2025_01_18_19_50_IMG_0929.JPG

2.png

3.png

Και αποτελείται από:

Τηλεόραση
: Samsung 55” 4K το μοντέλο θα το προσθέσω σύντομα.

Ενισχυτής: Yamaha RX-V1400 /thank you @bretsos :superman:

Ηχεία: Front set Dali Zensor 5 /thank you @ganache :superman:

Πικάπ: Dual 503-2 με κεφαλή Ortofon 2M Red (προϋπήρχε από παλαιότερο setup όπου παρέδωσε πνεύμα και πήρε τελικά την θέση του πικάπ που μου δόθηκε ως δώρο, μιας και παραείναι καλό το υπόλοιπο σύστημα).

Κονσόλες: PS4-PS3-PS2-PS1 / XBOX 360/ SWITCH-WII U-WII (για τους φίλους του αθλήματος).

Ο φωτισμός της τηλεόρασης είναι ένα παλιό σετ της Govee το T1.

Επίσης υπάρχει ένα παλιό PC που εκτελεί χρέη HTPC.

Οποιαδήποτε σκέψη - αλλαγή - προσθήκη γίνει, θα ενημερωθείτε 😁

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.238
Πίσω της ίδιας εταιρείας και σειρας ηχεια, παρολο που τα Klipsch τα συγκεκριμένα τα ειχα και είναι πολύ αξιόλογα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
80.132
Ας κάνω και εγώ μια σύντομη παρουσίαση του συστήματος που έχω πλέον. Ξέρω ότι θα υπάρχουν πολλά λάθη ως προς την διαρρύθμιση του χώρου κτλ όμως προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο και με καλύπτει εντελώς ακόμη και έτσι :). Μελλοντικά όμως, είμαι εδώ να συμβουλευτώ τους παλαιότερους του χώρου ώστε να γίνει έτσι όπως χρειάζεται!

Το σύστημα αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως 2.0 παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές σκέψεις τα τελευταία 24ωρα να γίνει 5.1. Για κεντρικό ηχείο γλυκοκοιτάζω της Dali το Spektor Vokal το οποίο είναι σε σχετικά προσιτή τιμή και θα ήθελα μια άποψη και από εσάς για το αν θα συνυπάρξει όμορφα με τα Zensor 5. Πίσω μιας που υπάρχουν σκεφτόμουν για Klipsch R51m ως surround (δεν ξέρω πόσα καλά θα δέσει αυτό φυσικά λόγω της κόρνας, μάλλον δεν!) και subwoofer έπειτα από συζήτηση που είχαμε με έναν φίλο σήμερα θα αγοραστεί από αυτόν σε τιμή σχεδόν χάρισμα ένα της Yamaha. Να σημειώσω πως δεν έχω τρελές απαιτήσεις τουλάχιστον ως προς τον 5.1 ήχο.

Όλα τα παρακάτω που θα δείτε, συνδέονται με HDMI στην τηλεόραση μέσω ενός HDMI splitter 7 in 1 out και όπου απαιτείται υπάρχει και ο ανάλογος αντάπτορας από RCA σε HDMI.

Ο ενισχυτής θα συνδεθεί με οπτική ίνα, όμως προς το παρόν τον έχω με έναν BT αντάπτορα.

Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το setup μου:

View attachment 356274

View attachment 356272

View attachment 356273

Και αποτελείται από:

Τηλεόραση
: Samsung 55” 4K το μοντέλο θα το προσθέσω σύντομα.

Ενισχυτής: Yamaha RX-V1400 /thank you @bretsos :superman:

Ηχεία: Front set Dali Zensor 5 /thank you @ganache :superman:

Πικάπ: Dual 503-2 με κεφαλή Ortofon 2M Red (προϋπήρχε από παλαιότερο setup όπου παρέδωσε πνεύμα και πήρε τελικά την θέση του πικάπ που μου δόθηκε ως δώρο, μιας και παραείναι καλό το υπόλοιπο σύστημα).

Κονσόλες: PS4-PS3-PS2-PS1 / XBOX 360/ SWITCH-WII U-WII (για τους φίλους του αθλήματος).

Ο φωτισμός της τηλεόρασης είναι ένα παλιό σετ της Govee το T1.

Επίσης υπάρχει ένα παλιό PC που εκτελεί χρέη HTPC.

Οποιαδήποτε σκέψη - αλλαγή - προσθήκη γίνει, θα ενημερωθείτε 😁
δεν αλλάζουμε μάρκα στα ηχεία...νταλι έχεις νταλι θα βαλεις....

θα έβαζες ποτέ ένα αριστερό ηχείο νταλι και το δεξι κλιψ? ;)

Reaction score
138
δεν αλλάζουμε μάρκα στα ηχεία...νταλι έχεις νταλι θα βαλεις....

θα έβαζες ποτέ ένα αριστερό ηχείο νταλι και το δεξι κλιψ? ;)

Θα ισχύει το ίδιο που λες, αν έβαζα κάτω ενεργά όλα ίδια και πάνω μόνο παθητικα πάλι όλα ιδια;

daharis666

Moderator
Reaction score
80.132
Θα ισχύει το ίδιο που λες, αν έβαζα κάτω ενεργά όλα ίδια και πάνω μόνο παθητικα πάλι όλα ιδια;
εννοείται....δεν αλλάζει αυτό

αναφέρομαι στο απόλυτα ιδανικό σενάριο

σχεδόν όλες οι εταιρίες πλέον έχουν σειρές ηχείων διαφορετικών μεγεθών...εφόσον για λόγους χώρου ή οικονομίας δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε ίδια παντού και είναι και ο ελάχιστος συμβιβασμός για να είσαι μπαι δε μπουκ

Υ.Γ. τα ενεργά με τα παθητικά είναι της ίδιας εταιρίας?

Reaction score
2.089
Εδεσαν τελεια τα Dali με το επιπλο!
Τα Klipsch μια που τα εχεις βαλε τα. Βαλε τα ομως και αγγελια να φυγουν καποια στιγμη να βαλεις Dali και πισω να ειναι ολα οπως πρεπει.

Καλοριζικα.

Reaction score
42
σε τι απόσταση είσαι?
Δεν είναι πολύ μεγάλη θεωρώ, θα ενημερώσω μόλις μετρήσω 😁
Εδεσαν τελεια τα Dali με το επιπλο!
Τα Klipsch μια που τα εχεις βαλε τα. Βαλε τα ομως και αγγελια να φυγουν καποια στιγμη να βαλεις Dali και πισω να ειναι ολα οπως πρεπει.

Καλοριζικα.
Έτσι ακριβώς έκατσαν κουτί τα λευκά!
Κάπως έτσι θα γίνει το πράγμα :)

Reaction score
138
εννοείται....δεν αλλάζει αυτό

αναφέρομαι στο απόλυτα ιδανικό σενάριο

σχεδόν όλες οι εταιρίες πλέον έχουν σειρές ηχείων διαφορετικών μεγεθών...εφόσον για λόγους χώρου ή οικονομίας δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε ίδια παντού και είναι και ο ελάχιστος συμβιβασμός για να είσαι μπαι δε μπουκ

Υ.Γ. τα ενεργά με τα παθητικά είναι της ίδιας εταιρίας?

Όχι σκέφτομαι να βάλω κάτω kali lp6 και πάνω Dali zenzor3 που τα έχω ήδη.

Reaction score
2.089
Όχι σκέφτομαι να βάλω κάτω kali lp6 και πάνω Dali zenzor3 που τα έχω ήδη.
Τα Dali δεν εχουν καμια σχεση σε τονικοτητα με τα LP6 και δεν θα ταιριαξουν με τιποτα.

Πουλησε τα σε καλη τιμη στον φιλο εδω να κανει ενα σωστο 5.1 :p (αν και το σωστο ταιρι ειναι το zenzor 1)

Reaction score
138
Τα Dali δεν εχουν καμια σχεση σε τονικοτητα με τα LP6 και δεν θα ταιριαξουν με τιποτα.

Πουλησε τα σε καλη τιμη στον φιλο εδω να κανει ενα σωστο 5.1 :p
Έχω και το κεντρικό κομπλέ θα ειναι

Reaction score
138
Να πως ερχεται και δενει το πραμα

Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε λίγο ξαφνικο,όμως δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα και να το ξεκινήσω από την αρχή.

daharis666

Moderator
Reaction score
80.132
Η αλήθεια είναι ότι μου ήρθε λίγο ξαφνικο,όμως δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα και να το ξεκινήσω από την αρχή.
για περισσότερα...άνοιξε δικό σου νήμα...
να τα ακούσεις και από άλλους :biggrin:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.147
Members
38.289
Νεότερο μέλος
Wintersun