Πατέντας συνέχεια

Reaction score
29.829
Απάντηση: Πατέντας συνέχεια

Λοιπόόόόόν , λεω να σας ενημερώσω περί πατέντας που αφορά σύστημα φωτισμού σε ψυγείο sharp sj 68 lm. Το μεγάλο της sharp.Κλασικό δίπορτο μεγάλο ψυγείο για οικογένεια. 550lt.
Να είναι οι ώρες τους. Ο φωτισμός μέσα είναι δυο καντήλια των 15 βατ συντήρηση και 10 βατ κατάψυξη.
Καλοί οι ιάπωνες κορεάτες , αλλά αν το ψυγείο είναι γεμάτο και δη με κατσαρόλες η ογκώδη τάπερ , φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι " τώρα τα βγάζω ολα εξω για να δω τι είναι το καθένα , η απλά μαντεύω και οτι κάτσει?"
Το ψυγείο το εχω αγοράσει καινούριο απο το 2002 , που ήρθα να μείνω εδω. Εχοντας πολλές εμπειρίες απο άλλα ψυγεία και δη αμερικάνικα , όταν είδα το φως του έβαλα τα γέλια.
Ψάχτηκα λίγο στην αρχή , έβαλα λίγο πιο μεγάλες λάμπες στο ασθενικό σύστημα ε12 , πάλαιψα με ε14 και με αντάπτορα , αλλά λόγω της ηλίθιας σχεδίασης δεν χωρά τίποτα άλλο.
Σήμερα ερχόμενος απο την δουλειά λεω δεν περνάω απο το γνωστό μαγαζί να ψαχτώ λίγο παραπάνω?Οι ιδέες πολλές , αλλά πρακτικά εφαρμόσιμες απο λίγες εως και καμία.
Σκέφτηκα για ledοταινία, πολύπλοκο και δύσκολο, σκέφτηκα για μεγαλύτερες λάμπες ε14 πάλι δεν .
Τελικά βρήλα κάτι αλογόνου που φοράνε μερικά φωτιστικά γραφείου καρφωτές επάνω στο ντουί τους.
35βατ , και ενα σκασμό φως. Μικρές οσο οι ε12 , με το μόνο πρόβλημα να είναι πως θα ενσωματωθεί το ντουί της αλογόνου επάνω στο ε12 που είναι βιδωτό. Ο λόγος ?
Να μην χρειαστεί να ξηλώσω την μισή πλάτη του ψυγείου και να φέρω και ψυκτικό για κάτι τόσο απλό.
Το εχω ψάξει το εχω κοιτάξει , είναι τόσο λεπτό το σημείο της λάμπας , που χωράει μόνο αυτή η αηδία η ε12.

Συνέχεια σε λίγο.

Reaction score
29.829

Η λύση λοιπόν λέγεται g12 αν θυμάμαι καλά , ναι καλά g 5,3 λέγεται λοιπόν , είναι αλογόνου , και είναι καρφωτή στο ντουί της.
Τώρα τι κάνουμε η τι έκανα για την ενσωμάτωση της g 5,3 στο ντουί της ε12.
Πήρα μια ε12 μεταχειρισμένη που είχα΄ηδη στο ψυγείο , έσπασα με προσοχή το περιβάλον γυαλί , ετσι ώστε να μείνουν τα δυο ηλεκτρόδια ανέπαφα. Εκοψα τα καλώδια σιλικόνηςαπο το ντουι της g και άφησα λίγες τρίχες περίπου ενος πόντου ελεύθερες , ετσι ώστε να μπορούν να χωθούν μέσα τα δυο ηλεκτρόδια της λάμπας.Εβαλα τα ηλεκτρόδια μέσα στα καλώδια μέτρησα με πολύμετρο για να σιγουρευτώ οτι κάνουν επαφή , ουσιαστικά οτι κάνει επαφή το ηλεκτρόδιο της ε12 με το ντουι της g και μετά τα κόλλησα. Με θερμόκολα στην αρχή που δεν δούλεψε , μετά με loggo , και θερμόκολα , που πάλι δεν δούλεψε γιατί η θερμόκολα έκανε μονωτικό , και στο τέλος , μόνο loggo οχι ακριβώς αλλά κάπως τέτοια (loggo) και στο τέλος το έβαλα και δούλεψε .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Παιδιά είναι τόσο μεγάλη ηδιαφορά που μόνο με φωτό μπορείτε να αντιληφθείτε την διαφορά φωτεινότητας.Θα ανεβάσω φωτο και θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.
Το μόνο "πρόβλημα" είναι οτι λόγω παραγόμενης θερμότητας απο την λάμπα αλογόνου δεν μπορεί η πόρτα να μείνει ανοικτή για πολλή ώρα. Υπολογίζω οτι το οριο ασφαλείας είναι ενα λεπτό. Σιγά τα ωά.

Reaction score
29.829

Αυτή είναι η κατάψυξη με τον μαμά φωτισμό.

Αυτή είναι η συντήρηση με τον νεο φωτισμό .

Οι διαφορές δεν αποτυπώνονται πολύ καλά λόγω φλας του i phonιού,

Reaction score
29.829

Η διαφορά στην φωτεινότητα είναι πάνω απο 50 % , μην πω και παραπάνω.
Η διαφορά στην αντιληπτότητα των αντικειμένων στο 100%.

Ξέρω χεστήκατε.:116:

Reaction score
29.829

Η συντήρηση χωρίς φλας.

Η κατάψυξη χωρίς φλας.

Reaction score
29.829

Δεν θα δεχτώ σχόλια περί της συσκευασίας των τροφίμων εντός του καταψύκτη. , μιας και δεν είμαι υπεύθυνος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Αναλόγως, άμα αποδειχτεί σκ@τά-πατέντα! :114:

Reaction score
29.829

Δημήτρη αν δεν εχεις ψυγείο sharp δεν νομίζω οτι σου χρειάζεται

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Neff είναι το δικό μου, απλά είδα που πληγώθηκες από την αδιαφορία του κοινού. :116:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.790

A ρε Γιάννη πατεντιάρη.
Μπράβο σου.
Όπως έλεγε κάποτε ένας μογγόλος ποιητής, δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση.
Αρκεί να στύψεις το μυαλό σου να την βρεις.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τελικα το πσυγειο μετα τις αλογονες
μπασα εχει ?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429

ωραιος! στειλε γραμμα στα japonia μπαs και το βελτιώσουν!! ολα πασχουν νομιζω.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.608

τελικα το πσυγειο μετα τις αλογονες
μπασα εχει ?
Απάντα βρε Γιάννη! :136:

Reaction score
29.829

Tι να απαντήσω ? αν εχει μπάσα με καμπίνα 550 lt? μα και βέβαια εχει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

cold heart bass

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Εγώ έχω SHARP αλλά μόλις είπα στη γυναίκα για το φως, μου είπε ''εσύ να πας να παίξεις με τα παιχνίδια σου, μην του βγάλεις κι' αυτού τα μάτια''!!!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.311
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale