Πειτε μια γνωμη... (ζητειται AVR)

Reaction score
39
Γεια χαρα στην παρέα,
πειτε βρε παιδιά μια γνώμη για ένα πολυκάναλο με pre out (συνδεση με τελικό),
που να μη ξεφευγει απο το 1000άρικο...

Reaction score
766
αν παει σε pioneer υπάρχουν κι αλλες επιλογες...

έχει βγει ο αντικαταστάτης του sc-2022...ο sc-2023

επίσης, μπορεί να βρει και στην καλύτερη σειρά της pioneer, την LX, τον SC-LX56...

επειδή έχει βγει και εδω ο αντικαταστάτης του, ο LX 57, μπορεί και να τον βρει και κάτω απ το 1000αρικο...και διαφορές ιδιαίτερες δε νομιζω οτι έχουν...

LX 57 vs LX 56...

Reaction score
39
Να πεις οτι δεν το ξερα...:headbang:
Το ξερα, αλλα τα ήθελα.. Σας ευχαριστω για τις προτασεις.
Τωρα όμως αντε να διαλέξεις.
Λοιπον :
1. με δεδομενο οτι τα κυρια θα τα παιζει ο τελικος , δεν εχω τοσο μεγαλη αναγκη την ισχύ του, σωστα?
2. αν θεωρησουμε δεδομενες τις χροιες της καθε εταιρειας, ολοι τους ειναι 3D/ 4K / dlna?....μπλα..μπλα...
Θεωρειτε πως υπαρχει καποιος που προηγειται των υπολοιπων για καποιο/ους λόγους??
( ξαναλεω , οχι με την υποκειμενικοτητα της προσωπικης ακουστικης του καθε ενα απο εμας, αλλα με το τι μπορει τεχνικως ο καθε ενας να κανει).
Stathis: φοβερό εργαλειο ο 4310 όμως πρεπει να μου κανει και αρκετες δόσεις το καταστημα....;);) ...με την καρτα μου.

Reaction score
802
Θα προτιμουσα τους class D της Pioneer.
Ουδετερος ηχος , και χρωματιζει ο οποιος τελικος σου...

Reaction score
766
Να πεις οτι δεν το ξερα...:headbang:
Το ξερα, αλλα τα ήθελα.. Σας ευχαριστω για τις προτασεις.
Λοιπον :
1. με δεδομενο οτι τα κυρια θα τα παιζει ο τελικος , δεν εχω τοσο μεγαλη αναγκη την ισχύ του, σωστα?
2. αν θεωρησουμε δεδομενες τις χροιες της καθε εταιρειας, ολοι τους ειναι 3D/ 4K / dlna?....μπλα..μπλα...

Θεωρειτε πως υπαρχει καποιος που προηγειται των υπολοιπων για καποιο/ους λόγους??
ο τελικός δλδ ειναι δικάναλος?...

οι περισσότεροι, αν οχι όλοι όσοι αναφέρθηκαν (denon, marantz κλπ κλπ), κουβαλάνε όλα τα νέα φορμά και "μπιχλιμπίδια" για smartphones, 3d κλπ...

την περισσότερη ισχύ, ουδής εμίσησε...αν θέλεις να επωφεληθείς την 9κάναλη ή 7κάναλη σύσταση του κάθε ενισχυτή, συνδέοντας αντιστοιχα ηχεία (εξαρτάται και το χώρο που θα καλύψεις βέβαια), τότε όσο πιο ισχυρός, τόσο το καλύτερο...εκτός και παίξει απλά το ρόλο του προ-ενισχυτή και συνδέσεις πάνω πολυκάναλο τελικό...αν όχι, ακόμα και ένας 2καναλος τελικός, σίγουρα "αλαφρώνει" το έργο του av, ο οποίος θα οδηγήσει καλύτερα τα υπόλοιπα...

για μένα πάνω-κάτω ο LX 56 είναι πλήρες...και future proof...δεν ξέρω τι θα πουν και τα άλλα παιδιά (πιο πολύ για αξιοπιστία κλπ κλπ)....εκει δεν γνωρίζω...

όπως είπε και ο Στάθης, μπορείς να κοιτάξεις και σε καλά μεταχειρισμένα μηχανάκια...

Reaction score
209
Λοιπον :
1. Τότε ίσως για λόγους οικονομίας μπορείς να κοιτάξεις κάποιους που έχουν έξοδο προενίσχυσης για τα εμπρός κανάλια και όχι πλήρες σετ 7.2
2. Δεν αναπαράγουν όλοι τα ίδια μέσω dlna. Άλλοι αναπαράγουν αρχεία ήχου μέχρι 48KHz, άλλοι μέχρι 192KHz, άλλοι μπορούν και DSD... και εκτός της κατηγορίας που κοιτάς μέχρι και ταινία HD με πολυκάναλο ήχο!

Reaction score
39
1. Τότε ίσως για λόγους οικονομίας μπορείς να κοιτάξεις κάποιους που έχουν έξοδο προενίσχυσης για τα εμπρός κανάλια και όχι πλήρες σετ 7.2
2. Δεν αναπαράγουν όλοι τα ίδια μέσω dlna. Άλλοι αναπαράγουν αρχεία ήχου μέχρι 48KHz, άλλοι μέχρι 192KHz, άλλοι μπορούν και DSD... και εκτό

rotel 1572 ο τελικος μου (class D- δικαναλος)

Last edited:

Reaction score
209
rotel 1572 ο τελικος μου (class D)
Νοστιμούλης φαίνεται:

ModelRB-1572
Power Output
All channels driven250 watts x 2/ch (20-20 kHz, 0.03% THD, 8 ohms)
500 watts x 2/ch (20-20 kHz, 0.03% THD, 4 ohms)
THD (20-20,000Hz) 8 ohms, all channels driven< 0.03%
IM Distortion< 0.03%
Damping Factor (8 ohms)400

Πάντως αφού μιλάμε για AVR, να ξέρεις ότι όσο πιο καινούργιοι τόσο πιο πολλά features. Και ακόμα κάτι πιο σημαντικό ίσως. Όσο πιο κοντά στο χιλιάρικο, καλύτερα overall μηχανήματα σε σχέση με τα ας πούμε των 600 ευρώ. Καλύτερα DSP που επιτρέπουν περισσότερη επεξεργασία και καλύτερα DAC.

Επίσης μπορεί ένας AVR να σου επιτρέπει να τοποθετήσεις εμπρός ηχεία ύψους ή πλάτους την ίδια στιγμή που ένας άλλος σου αφήνει να έχεις μόνο ύψους. Ή μπορεί να έχει περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας και πιο σύγχρονα για τέτοιες καταστάσεις.

Για το τι κάνει ακριβώς το κάθε ένα θέλει λίγο μελέτη το manual του κάθε ενός ξεχωριστά.

Reaction score
39
ευχαριστω πολυ, για τις απαντησεις σας. Αν εχετε κατι να προσθεσετε , ευχαριστως να σας ακουσω.

Reaction score
766
εκει στο χιλιάρικο, δε νομίζω οτι θα σου λείψη κάτι...ειδικά απο τους πιο φρέσκους.... εξισου καλοί και στη μουσική και στις ταινιες...

γενικά μιλώντας :

οι yamaha, denon και marantz έχουν φήμη σαν πιο "μουσικοί" ενισχυτές σε δικάναλο (όχι οτι σε ταινίες υπάρχει θεμα)...τώρα πως το εκλαμβάνει κανείς το "μουσικοί", είναι μια άλλη κουβέντα...πάντως, ειδικά οι yamaha, έχουν ανάγει σε επιστήμη το θέμα DSP...αν σ αρέσει να παίζεις με διαφορετικές προσομοιώσεις χώρων και βάλεις στο παιχνίδι και τα Presence Speakers (όπως τα λέει η γιαμι), μπορεί και να εκπλαγείς απο το αποτελεσμα σε σινεμα...ο νεος 1030 φοράει και το πολυσυζητημενο ESS SABRE dac, αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια...εξαρτάται και πως θα το "δουλέψει" ο καθε κατασκευαστής που το επιλέγει...
(νομίζω οτι δεν έχει asynchronous USB για να συνδέσεις το pc και να παιζει μέσω sabre)...
ο 1030 παει στα 1200 βέβαια, αλλά με παζαρι και ερευνα θα τον κατεβάσεις πιο κατω...λέμε τώρα...

o marantz φοράει τα γνωστά HDAM στο προενισχυτικό κομμάτι...μια πιο προσεγμένη προσέγγιση απο τη marantz στο κομμάτι π λέγεται προενίσχυση......και εδώ μπορείς να βρεις τον SR7007 στο χιλιάρικο...το μοντέλο θα αντικατασταθή απο τον SR7008...

για τον denon τι να σου πω?...οτι είναι κακός?...δε θα στο πω...

harman δεν έχω ακούσει ποτέ!!!...και γω διερωτώμαι...πρέπει να ακουσω κάποια στιγμή...

ουτε AV της Nad...

ωραία...άκυρο λοιπόν...μη λάβεις υπόψη σου τίποτα απ όσα γράφω...άσχετος...:D

τες πάντων...μιας και ξεκίνησα να γράφω, ας τελειώσω τουλάχιστον...

οι pioneer γενικά, είναι πιο (ουδετεροι να το πω? - ακριβείς?...με διαφορετικό κούρδισμα?...μήπως η διαφορετική προσέγγιση στο σχεδιασμο?...μήπως ο ανάδρομος ερμής?...δε ξερω) στον ήχο των ταινιων και όχι μόνο...στη σειρά LX έχουν πιάσει το κομμάτι της αγοράς που θέλει δυναμικό, ακριβέστατο ήχο στις ταινίες του...και ίσως και στη μουσική του...μια χαρά μηχανάκια κι αυτά στις σειρές LX...υπήρχαν κάποιες αναφορές ωστόσο σε θέματα after sales service, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις οποιες έπιασε το μάτι μου σε forum και συζητήσεις... αλλα δε το ψαξα παραπάνω...αν γνωρίζουν άλλοι ας πουν...εγώ είχα ένα φεγγάρι εναν Pioneer VSXAX5i, αλλά ήταν σκυλι και δουλεύει ακόμα...τον έχει φίλος...για τις μικροτερες σειρές και σε θέματα αξιοπιστίας-βλαβών απο τα σύγχρονα μηχανάκια, δε ξέρω να σε πω...

νομίζω είναι και λίγο να μη σου κάτσει στραβή...αμα κάτσει, μετά μπαίνει και το θέμα, πως το αντιμετωπίζει ο εκάστοτε αντιπρόσωπος, της εκάστοτε εταιρίας....κυριε ελέησον δλδ...

πάντως, όπως κατάλαβες, μιλάω για τιμες σε όλους γύρω στο χιλιάρικο και λίγο πιο πάνω...σε καινούργια ή σχεδόν καινούργια μοντέλα...υπάρχει πολύς ανταγωνισμός σε αυτή τη κατηγορία...

όλοι σε αυτή τη τιμή (1Κ) έχουν παραπλήσια απόδοση...αν μπορείς ζήτησε να ακούσεις κάθε ένα απο τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν στο χώρο σου...με τα ηχεία σου, με τον τελικό επάνω στον av κλπ κλπ...βάλε μια ταινία που γουστάρεις και μετά τη μουσική που συνήθως ακούς και δες τι σ αρέσει...είναι και το καλύτερο...(σωωωωωπα ρε φίλε....κάτι μας είπες τώρα....απίστευτη συμβουλή!!!)....εχμμμ ναι...μετά δες και τι "μπλιμπλίκια" (που λέω εγώ), έχει το μηχανάκι και καλορίζικος...αν είσαι Αθήνα μπορείς να το ζητήσεις και όλο και κάτι θα κάτσει...

αυτά απο μένα...σεντονάκι λιγο...η άποψή μου πάντα...ο επόμενος ας έρθει στο έδρανο παρακαλώ...έχει το λόγο...

Last edited:

Reaction score
39
Gkat Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Πολυ κατατοπιστικός.
Αν θελει και καποιος αλλος να συμπληρωσει...ευχαρίστως.

Reaction score
152
ο επόμενος ας έρθει στο έδρανο παρακαλώ...έχει το λόγο...
ευχαριστω συντροφε....:tongue:

η προσωπικη μου εμεπειρια ειναι Γιαμαχα,απο το 2006 και μετα,αν και για ενα 6μηνο ειχα ενα Πιονιερο (ο πρωτος μου ενισχυτης,ο 1014..)
μετα λοιπον απο τον Ν-600, δυο RX-467 ( o ενας πουληθηκε) και εναν RX-V767 που ηρθε προσφατα απο Γερμανια ελαφρα μεταχειρισμενος, μπορω να πω οτι δυσκολα θα αλλαξω ...ομαδα!
αν οι μικρες της σειρες ειναι τοσο σκυλια στη χρηση τους,τι θα ειναι τα μεγαλα της σειρας RX-A?
πολλες φορες εχω ξεχασει τον 467 και τον 767 ανοιχτο το βραδυ και μετα το πρωι ειναι ακομα δροσεροι...
ο ηχος του μου αρεσει αν και δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις ,προγραμματα dsp αφθονα,μικροφωνακι ρυθμισης στο χωρο,βλαβες δεν εχουν,οποτε τι αλλο να ζητησω;
ασε που αν χρειαστει να πουληθει καποιος θα τον δωσω σε σχετικα καλη τιμη και χωρις να με βριζει ο επομενος...

στο χιλιαρικο που ζητας,υπαρχει πλεον ο 830 και ο 1030 και ολα τα συχρονα μπιμπλικια,ενω με λιγη υπομονη,επιμονη και τυχη στο γερμανικο ebay θα πετυχεις προηγουμενα μοντελα (και μιλαω τουλαχιστον μετα τη σειρα 367,467 κλπ) σε εξαιρετικες τιμες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo