Περίγραμμα στο Toshiba MT700

Reaction score
3
Χτες, ύστερα από πολύ καιρό αχρησίας του προβολέα (2-3 μήνες), έβαλα να δω το Fame, φυσικά πάνω στο μπεζ τοίχο, όπως πάντα.

Όλα καλά στην περιοχή της εικόνας, αλλά γύρω από αυτή και σε απόσταση περίπου 2 - 3 εκατοστών, υπήρχε ένα παραλληλόγραμμο απο μια λευκή γραμμή ανεπαίσθητο σε ένταση, ίσα ίσα που φαινόταν και μάλιστα σε σκοτεινές σκηνές.
Δεξιά όμως (πάντα εκτός ενεργής περιοχής), υπήρχε μια αρκετά μεγάλη κηλίδα λευκή (εξίσου ανεπαίσθητη) και πάνω από την ενεργή περιοχή της εικόνας, ένας εξίσου λευκός ανεπαίσθητος κύκλος.

Καθάρισα το φακό με ένα μαλακό πανί, αλλά τίποτα.
Τώρα αυτό τι να είναι;

Υπάρχει περίπτωση να έχει πάει σκόνη από μέσα (αν και τον έχω πάντα στο ντουλάπι και σκεπασμένο);
Τον κίνησα δεξιά, αριστερά, αλλά και το περίγραμμα και τα υπόλοιπα ακολουθούσαν την κίνηση του προβολέα.
Καμιά ιδέα;

Σημ. Να πω βέβαια, ότι στην ενεργή περιοχή της εικόνας, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Reaction score
3
Απάντηση: Περίγραμμα στο Toshiba MT700

Θα προσπαθήσω σήμερα, αλλά δεν νομίζω να φανεί.
Αν δεν το πετύχω, θα το φτιάξω σε σχέδιο.

Reaction score
3

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλω φωτό που να φαίνεται το πρόβλημα.
Έτσι λοιπόν έφτιαξα ένα σχέδιο για να δείτε.

Παρακαλώ πολύ όπως εστιαστείτε στο πρόβλημα και όχι στην "ενεργή" εικόνα....:126:
Λοιπόν, όπως βλέπετε γύρω από την ενεργή εικόνα υπάρχει αυτό το πολύ λεπτό περίγραμμα (υπόψιν ότι είναι ακόμα πιο αόρατο στην πραγματικότητα, απλά το έχω φτιάξει πιο έντονο για να το καταλάβετε).
Επιπλέον, υπάρχει και αυτό στα δεξιά το αποτύπωμα που δεν είναι βέβαια ομοιόμορφο (έτσι το έφτιαξα εγώ).
Σε αυτή την εικόνα που βλέπετε, δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου.
Σε πολύ σκοτεινές σκηνές μόνο μπορεί κάποιος να το προσέξει.
Καμιά ιδέα;

Σημ. Τώρα που βλέπω τη φωτογραφία, είναι σα να λέει: "Μη σε νοιάζει εγω θα στο φτιάξωτο πρόβλημα".....

Reaction score
3

Καμιά ιδέα;
Εκτός από το να τον πάω στην επίσημη αντιπροσωπεία.
Ή να τον αφήσω έτσι;

Reaction score
3

Δοκίμασα και μέσω HDMI και μέσω RCA αλλά εξακολουθεί το πρόβλημα, άρα δεν είναι θέμα σύνδεσης και θύρας.

Reaction score
0

Συνήθως σημάδια σαν αυτό δεξιά είναι από σκόνη. Είχα παρατηρήσει και στον δικό μου κάποια τετοια σημάδια και υποβλήθηκε σε εγχείρηση.
Τον καθάρισα, φύσηξα όλο το οπτικό κομμάτι και δεν ξαναεμφανίστηκε.

Reaction score
3

Ευχαριστώ για την απάντηση, κι εγώ πιστεύω ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό.
Μόνο που δεν καταλαβαίνω πως έπιασε σκόνη, αφού είναι σκεπα΄μένος και μάλιστα μέσα σε ντουλάπι.....
Να ευχαριστήσω και τον φίλτατο Γιάννη (Giovanni) για τις ιδέες του και την βοήθειά του.

Reaction score
3.085

Και κατά τη δική μου, ταπεινή πάντα, γνώμη από σκόνη είναι. Το φαινόμενο αυτό το έχω δει πολλές φορές σε LCD, όταν οι πρώτες σύγχρονες υλοποιήσεις των ψηφιακών πάνελς έβγαιναν για το ευρύ κοινό (βλ. Sanyo PLV-Z2 και Z3, κάποιοι DLP της NEC κλπ.), πίσω στο 2003-4.

Όμως ο καθαρισμός πρέπει να γίνει από κάποιον που ξέρει τί ακριβώς κάνει. Υπάρχει κίνδυνος ο κόκκος της σκόνης αντί να φύγει να πάει αλλού ή ακόμα ο ένας ή οι δύο κόκκοι να γίνουν πολλοί. Και κάθονται πάνω στο πάνελ, που τους τραβάει σαν μαγνήτης. Στους DLP βέβαια ο κίνδυνος είναι μικρότερος αλλά υπαρκτός.

Αν ξέρεις τί ακριβώς πρέπει να κάνεις, ΟΚ. Αλλιώς θα σου πρότεινα να τον πας σε ειδικούς. Γιατί δεν κάνεις μιαν ερώτηση στην αντιπροσωπεία;
-

Reaction score
3

Δεν θέλω να πάω στην αντιπροσωπεία, έχω πικρή πείρα από την SONY και άμα δούνε κι όλας 220 ώρες λειτουργίας...... (δεν ενοοώ βέβαια ότι δεν είναι σωστοί στην Toshiba, αλλά ο καμμένος.....).
Σ΄ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Σημ. Το προηγούμενο ποστ μου, όπως βλέπετε, έχει γίνει σε ώρα βραδυνή.
Όχι δεν έβαλα σύνδεση στο σπίτι, απλά μπήκα μέσω κινητού και WLAN "διαθέσιμου".

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518