To'ξερα οτι θα έρθει ακριβώς αυτό το ποστ, και μάλιστα από 'σέναΜου είναι εντελώς αδιάφορο.
Και να εξηγήσω το γιατί.
Στο παλιακο δικάναλο που αναφέρονται αυτές οι μελέτες, όλα αυτά ναι, μετράνε. Ναι, θες τοίχο πίσω σου και ναι θες ανακλάσεις από αυτόν, ώστε να νιώσεις μια α επιπέδου περιέλιξη.
Ναι, και από τους πλαϊνούς τοίχους, ναι στα διπολα, ναι ναι ναι.
Νενεκια. Πολυκαναλο. Ιμερσιβ λέμε.
Άμα βάλεις το upmixing αδερφάκι μου, έχεις όση περιέλιξη θες, ρυθμίζεις πόση θες μάλιστα.
Με 16 ηχεία ολοβερ, έχω περιέλιξη να φαν κι οι κότες με χρόνο αντήχησης στο 0.1 που πρακτικά δε παιζ για δικάναλο.
Μια χαρά τα εντοιχιζω τα Νιούμαν.
Χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ξέρω ακριβώς που θέλω να μπουν, στο χιλιοστό.
Απλώς θέλει να τα ξεστήσω όλα για να γίνει γιαπι για κάνα μήνα, και να σταξω κάνα 15-αρι χιλιάρικα.
Πρέπει να αδειάσει τελείως ο χώρος, να βγουν όλα έξω, να ξηλωθούν όλες οι γυψοσανιδες, να πέσει κι η γυψοσανίδα οροφής, να γίνει γιαπί, εντελώς γιαπι.
Μετα με ένα λέιζερ θα δώσω το στίγμα για το ακουστικό κέντρο καθενός ηχείου, με απόκλιση μικρότερη του 1 χιλιοστού, χωρίς απόκλιση. Μια χαρά γίνεται, απόφαση δε το παίρνω όμως, κουράζομαι και στη σκέψη να τα κουβαλήσω όλα έξω και ξανά μανά στήσιμο τα πάντα όλα.
Και δεν είναι μόνο ο κόπος και τα λεφτά.
Άσε το χρόνο που θέλει.
Θέλω 3 μήνες να ασχολούμαι μόνο με αυτό για να γίνει...
ΕΝΑ! Toulou δεν λέει οτι το ιμέρσιβ θα πεθάνει όπως όλα τα εως τώρα πολυκάναλα φορμά), αλλά (μόνο και μόνο λόγω της διαδεδομένης πλέον υποδομής HT) θα φυτοζωεί μισοϋλοποιημένο.
ΔΥΟ! Γιατί για να υλοποιηθεί σωστά απαιτεί και πάλι, ΚΑΡΑ-ΚΑΡΑ-ντεντικέιτεντ δωμάτιο
ΤΡΙΑ! Επειδή οι ανεπιθύμητες νέες ανακλάσεις των πολυκάναλων... δορθώσεων/...ανακλάσεων, εξαρτώνται από το δωμάτιο
ΤΕΣΣΕΡΑ! Το ξέρω από πειράματα με το Yamaha DSP1 (πριν από 15 χρόνια ! ) : Σε τυπικό όχι τεράστιο δωμάτιο με τυπική φροντίδα... δεν --> ξεπερνούσες εύκολα τα προρυθμισμένα σετάπ με τα δικά σου. Σε τεράστιο δωμάτιο με παραπάνω απορρόφηση, τα στάνταρ έπαιζαν ΟΚ.
ΠΕΝΤΕ! Γι'αυτό και είμαι σίγουρος οτι θα προκύψει στο μέλον με την ολοένα αυξανόμενη προσιτή υπολογιστική δύναμη, νέο ιμέρσιβ λογισμικό και ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ νέες προδιαγραφές τοποθέτησης. Αλλά εσύ θα είσαι εντοιχισμένος.
ΕΞΙ! Προβλέπω και νέες απαιτήσεις φροντίδας (απορρόφηση πλέον στο έπακρο). Αρα γκρέμισμα του ΚΑΡΑ-ΚΑΡΑ-ντεντικέιτεντ δωματίου και φτου κι' απ την αρχή.
ΕΠΤΑ! Και πιστεύω τον Μάρκου που έλεγε οτι το αποτέλεσμα είναι μεν καλύτερο, αλλά όχι τόσο που να σε νοιάζει και πολύ. Και να δικαιολογεί (λέω εγώ) την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ βαβούρα, χρόνο και πολυπλοκότητα υλοποίησης - βελτιστοποίησης.
ΟΚΤΩ! Να δω ποιός νορμάλ άνθρωπος δεν θα τρομάξει από την τελευταία. Ένα έρημο σαμπ πασχίζει να αποφασίσει να προσθέσει.
ΕΝΝΕΑ! Και τα περί θαυματουργής-επιστήμης, διανοιών με PHD's, αντικειμενικότητας (ναι καλά) κλπ κλπ ... τρίχες κατσαρές.
Τα επιχειρήματά σας είναι - σόρρυ - πανομοιότυπα με των λαμπάκηδων:
"Ακουγες στην τάδε έκθεση το περίπτερο της Dolby και σου πέφταν τα σαγόνια", "έλα στον χώρο μου και θα λαλήσεις", "εχω βάλει το Dark Side of the Moon και δεν μπορείτε να φαντασθείτε τι ακούω" (στο τελευταίο μαζί σου! με απλά στέρεο ακουστικά της σειράς το ακούς αυτό, και σου φεύγει το τσερβέλο)
ΔΕΚΑ! αλλά γιορ' μάνυ, γιορ' γκέιμ
ΕΝΤΕΚΑ! "Απλώς θέλει να τα ξεστήσω όλα για να γίνει γιαπι για κάνα μήνα, και να σταξω κάνα 15-αρι χιλιάρικα" (πέραν αυτών που έχω ήδη σκάσει). <--ΑΚΡΙΒΩΣ!