Περιπέτειες με Cosmote

Reaction score
6.102
Παιδιά, πείτε καμιά καλή/φτηνή (όσο γίνεται) σύνδεση για internet στο σπίτι. Έχω βαρεθεί να γίνονται συνέχεια διακοπές με την Cosmote. Και δε μου έχουν επιστρέψει ούτε 1 €.
ΔΕΗ fiber
9ευρω τα 500/250
Αυτή η τιμή με την επιδότηση από Ευρώπη

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.273
Ξέρει κανείς τι παίζει με το δίκτυο της οπτικής ίνας και τους παρόχους;
Εβαλα πριν κάμποσα χρόνια ftth με vodafone. Εκτοτε όποτε το ψάχνω για διαθεσιμότητα σε άλλο πάροχο μου λένε ότι δεν έχουν δίκτυο σε μένα. Με αποκορύφωμα την inalan όπου στο χάρτη δείχνει να έχει δίκτυο στο δρόμο μου και έξω από το σπίτι μου κάνει παρεκτροπή των ορίων του δικτύου της!
Αυτό με υποψιάζει ότι κάπως τα έχουν χωρίσει, όποιος πάει πρώτος σε τελικό καταναλωτή δεν μπαίνει ο άλλος; Είναι δυνατόν να μένεις δέσμιος μια εταιρείας;
Θεωρητικά, εδώ και λίγα χρόνια ισχύει ο κεντρικός σχεδιασμός για να ξεφύγουμε από το παλιό μοντέλο που στον ίδιο δρόμο περνούσαν οπτική 3-4 εταιρείες. Τώρα, σε κάθε περιοχή, το δίκτυο FTTH το κατασκευάζει ένας πάροχος και έχει την ευθύνη της υποδομής, και οι άλλοι πάροχοι πρέπει να έχουν πρόσβαση μέσω wholesale.

Όμως, μπορεί να υπάρχει έλλειψη διαθεσιμότητας στους άλλους παρόχους γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η τεχνική διασύνδεση, μπορεί να μην υπάρχει ακόμα εμπορική συμφωνία, μπορεί να μην είναι έτοιμο το wholesale interface για την καμπίνα έξω από το σπίτι σου ή ακόμα και για τον δήμο.

Η Inalan είναι εκτός των συστημικών παρόχων και δεν γνωρίζω τι παίζει.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.235
Παιδιά, πείτε καμιά καλή/φτηνή (όσο γίνεται) σύνδεση για internet στο σπίτι. Έχω βαρεθεί να γίνονται συνέχεια διακοπές με την Cosmote. Και δε μου έχουν επιστρέψει ούτε 1 €.
Όσο αφορά το δίκτυο και τις δυνατότητες - προβλήματα εξαρτάται από την περιοχή. Για την επιστροφή χρημάτων, ....

1000013516.jpg

melina

Cargo 200
Reaction score
47.208
Θεωρητικά, εδώ και λίγα χρόνια ισχύει ο κεντρικός σχεδιασμός για να ξεφύγουμε από το παλιό μοντέλο που στον ίδιο δρόμο περνούσαν οπτική 3-4 εταιρείες. Τώρα, σε κάθε περιοχή, το δίκτυο FTTH το κατασκευάζει ένας πάροχος και έχει την ευθύνη της υποδομής, και οι άλλοι πάροχοι πρέπει να έχουν πρόσβαση μέσω wholesale.

Όμως, μπορεί να υπάρχει έλλειψη διαθεσιμότητας στους άλλους παρόχους γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η τεχνική διασύνδεση, μπορεί να μην υπάρχει ακόμα εμπορική συμφωνία, μπορεί να μην είναι έτοιμο το wholesale interface για την καμπίνα έξω από το σπίτι σου ή ακόμα και για τον δήμο.

Η Inalan είναι εκτός των συστημικών παρόχων και δεν γνωρίζω τι παίζει.
με εκείνα και με τα άλλα βλέπω ότι μένω δέσμιος σε μια εταιρεία, ΔΕΗ και cosmote δεν έχει λένε. Για τη cosmote ίσως μάθω και πιο inside πληροφορίες.

Edit: είχα τσεκάρει ΔΕΗ και inalan, τσέκαρα τώρα cosmote και δίνει διαθεσιμότητα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.494
Έχω βαρεθεί να γίνονται συνέχεια διακοπές με την Cosmote.
Έχεις ψάξει ότι φταίει η εταιρία κι όχι το σπίτι σου (καλωδιώσεις, πρίζες κ.λ.π);

Reaction score
353
Δοκίμασες inalan; Χωρίς τηλέφωνο είναι λιγότερο από τα μισά και παίρνεις 300άρα σύνδεση.
Βέβαια, μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.687
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis