- Reaction score
- 4
Φίλε μου είναι dmz host και φαίνεται μον η ip του pc που τρέχει μόνο Roon rock
Αυτό το κάνει και σε μένα με το zen dac v2 το παραπάνω nuc που αναφέρω μετά από δοκιμές. Γιατί αυτό; Και μάλιστα κάνει και τσικ τσικ κάθε φορά που αλλάζει χρώμα και είναι σπαστικό για τον ήχο. Επειδή δεν είναι δικό μου αλλά θα ήθελα να πάρω κάποια στιγμή ένα, αν κάποιος γνωρίζει κάτι να μην πάνε για πέταμα τα λεφτά.Σύμφωνα με τα παραπάνω και επειδή ακούω μόνο από tidal , προτείνεις να μην καταργήσω το fanless pc με roon και απλά να τραβάει το streamer απο εκεί; Έβαλα το zen stream πρόσφατα με zen one signature .
Επίσης με mqa pass through ΟΝ όταν παίζει μόνο το zen κάνει εναλλαγές το λαμπάκι του dac κάθε κάποια δευτερόλεπτα όταν παίζει το κομμάτι από μπλε σε άλλο χρωμα και το ξαναγυρνάει σε μπλε ..άσχετο βέβαια με τη κουβέντα ..
Τζίφος. Αναγνωρίζουν το προβλημα αλλά λύση δεν βρέθηκε. 2 ώρες προσπάθειες.Πάρε τηλέφωνο την cosmote και πες τους πως έχεις κάμερες στο σπίτι και δε δουλεύουν (διότι αν αρχίσεις να λες για το roon δε θα βγάλεις άκρη)
Σε κάποιες συνδέσεις κάνουν Carrier grade NAT για να γλυτώνουν IPs - αν θες να στο εξηγήσω πιο αναλυτικά αλλά νομίζω αρκεί να πεις πως έχεις κάμερες και δε δουλευουν και θα το κάνουν στο λεπτό
είσαι σίγουρα σε carrier grade NAT ;Τζίφος. Αναγνωρίζουν το προβλημα αλλά λύση δεν βρέθηκε. 2 ώρες προσπάθειες.
Σταπαπαριαμας, το Tidal να είναι καλά.
Π0υτingamiese
συμφωνώ απολύτως,Σταπαπαριαμας, το Tidal να είναι καλά.
εχεις router παροχου η δικο σου?εγκατέστησα και εγώ το arc σήμερα το πρωί από το εσωτερικό δίκτυο του σπιτιού μου μέσω wifi. Είδε τον server κανονικά, έκανα κανα πεντάλεπτο να συνδεθεί και άλλα τόσα για να ενημερώσει (sync) τη βιβλιοθήκη.
Εφυγα από το σπίτι, γύρισα το κινητό στα δεδομένα και συνδέθηκα κανονικά. Ούτε πόρτες, ούτε ρούτερ ούτε τίποτα.
To απλό του παρόχου. Ημουν και εγώ πίσω από carrier grade nat αλλά είχα ζητήσει να με βγάλουν εδώ και τρία χρόνια.εχεις router παροχου η δικο σου?
και εγω ετσι απλα έπαιξε.
το θέμα είναι όσοι έχουν carrier grade nat.. δυστηχως
Έχει ρυθμίσεις για αυτό. Τις έχεις δει; Η προεπιλογή για τα δεδομένα είναι συμπίεση για ευνόητους λόγους. Όλα τα προγράμματα το ίδιο κάνουν.Na επισυμάνω εδώ ότι η εφαρμογή κάνει downsampling σε 256kbps , οπότε ξεχάστε το Lossless. Κρίμα, περίμενα κάτι καλύτερο.
Μέχρι να το βελτιώσουν, θα γυρίσω πίσω στο substreamer
Αν δεν κάνω λάθος στις λίστες σε αφήνει το ρουν να διπλο-τριπλο βάλεις ενώ αν ακούς από τιντάλ απευθείας σε ειδοποιεί. Μιλάω μόνο για κομμάτια σε λίστες.Θα βρίσω το Roon και τους κατασκευαστές τους με αυτά που μας έχουν κάνει. Πλήρης εξάρτηση.
Το έχω γράψει αρκετές φορές ότι ψάχνω εναλλακτικές ώστε να μην είμαι απόλυτα εξαρτημένος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τόσο ολοκληρωμένο.
Χτες μου τη βάρεσε να ψάξω για ένα πρόγραμμα εύρεσης διπλότυπων. Είχα αγοράσει το Perfect Tunes το οποίο ναι μεν σκανάρει τα αρχεία με το AcousticID αλλά δεν τα ταξινομεί ανά άλμπουμ. Σαν αποτέλεσμα μου βγάζει χύμα αρχεία τα οποία όμως μπορεί να ανήκουν σε κάποια συλλογή που δεν θέλω να σβήσω. Οπότε πάει τζάμπα.
Βρήκα ένα άλλο πρόγραμμα από το site https://www.collectorz.com/. Το είδα μια χαρά και μάλιστα έχει δική του βάση δεδομένων. Το κατέβασα και πλήρωσα τα 3€ που ζητούσε. Είχα κάνει ήδη μια εισαγωγή και μετά το ξεκλείδωμα έκανα δεύτερη. Αν και αναγνώρισε τα παλιά εγώ επέμεινα και τα πέρασε πάλι. Τώρα μου εμφανίζει διπλότυπα αλλά δεν το εμπιστεύομαι καθώς ανάμεσα σε αυτά αναγνωρίζει κάποια μονά από δίσκους κλασικής μουσικής. Επίσης δεν αναγνωρίζει πάντα ως πρέπει τους δίσκους με αποτέλεσμα να θέλει περισσότερο "χέρι".
Την ίδια στιγμή το ρημάδι το Roon έχει ένα και μοναδικό κουμπί και κάνεις δουλειά σαν άνθρωπος. Πόσο δύσκολο είναι να το αντιγράψουν ρε φίλε; Τα ομαδοποιεί σαν δίσκους όπως πρέπει και τελειώνεις. Σίγουρα ΔΕΝ είναι τέλειο αλλά κάνει τη δουλειά πολύ καλύτερα.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Μόλις έσβησα τα διπλότυπα και έκανα εκ νέου εισαγωγή του φακέλου. Μου τα εμφάνισε σαν "νέα". Επέλεξα να ΜΗΝ τα εισάγει και έκανα για δεύτερη φορά εισαγωγή. ΠΑΛΙ τα διάβασε σαν νέα. Τι στο καλό; Ποιος ο λόγος να έχει ΒΔ όταν δεν την ενημερώνει;
Πάρα πολύ κουραστικό πρόγραμμα ειδικά όταν παίζεις με φίλτρα που κάνουν upsampling , σε τρελαίνει η ανάλυση και θέλει επίσης πάρα πολύ δυνατό πισι.Τις προηγούμενες μέρες αποφάσισα να βάλω το hqplayer. Όχι ότι θα ακούσω διαφορά αλλά για να δω περισσότερο τι είναι. Δε μπορώ να το δουλέψω με τίποτα. Συνεχώς χάνει τη σύνδεση με το roon μετά από την παύση. Και μου βγάζει διάφορα μηνύματα. Είτε για το ASIO, είτε γενικά για το user interface. Τις περισσότερες φορές το κλείνω και το ανοίγω πάλι αλλά μερικές φορές δεν πιάνει και πρέπει να κλείσω και το dac μου και το roon.
Τι στο καλό; Τόσο ευαίσθητο είναι; Και δε μιλάω για το γεγονός που αν πατήσεις ένα κουμπί θα χάσει τον έλεγχο του roon. Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά να μη μπορείς να κάνεις μια παύση σαν άνθρωπος;
Ενημερωτικά οι μόνες αλλαγές που έχω κάνει είναι εκεί με την έξοδο που έχω επιλέξει ASIO και το dac μου, το cuda και την επιλογή κάθε αρχείο PCM ή DSD να επεξεργάζεται ξεχωριστά.
Μπορείς εναλλακτικά να κοιτάξεις κάτι σε navidrome + sonixd ή Ampache σε linuxΘα βρίσω το Roon και τους κατασκευαστές τους με αυτά που μας έχουν κάνει. Πλήρης εξάρτηση.
Το έχω γράψει αρκετές φορές ότι ψάχνω εναλλακτικές ώστε να μην είμαι απόλυτα εξαρτημένος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τόσο ολοκληρωμένο.
Χτες μου τη βάρεσε να ψάξω για ένα πρόγραμμα εύρεσης διπλότυπων. Είχα αγοράσει το Perfect Tunes το οποίο ναι μεν σκανάρει τα αρχεία με το AcousticID αλλά δεν τα ταξινομεί ανά άλμπουμ. Σαν αποτέλεσμα μου βγάζει χύμα αρχεία τα οποία όμως μπορεί να ανήκουν σε κάποια συλλογή που δεν θέλω να σβήσω. Οπότε πάει τζάμπα.
Βρήκα ένα άλλο πρόγραμμα από το site https://www.collectorz.com/. Το είδα μια χαρά και μάλιστα έχει δική του βάση δεδομένων. Το κατέβασα και πλήρωσα τα 3€ που ζητούσε. Είχα κάνει ήδη μια εισαγωγή και μετά το ξεκλείδωμα έκανα δεύτερη. Αν και αναγνώρισε τα παλιά εγώ επέμεινα και τα πέρασε πάλι. Τώρα μου εμφανίζει διπλότυπα αλλά δεν το εμπιστεύομαι καθώς ανάμεσα σε αυτά αναγνωρίζει κάποια μονά από δίσκους κλασικής μουσικής. Επίσης δεν αναγνωρίζει πάντα ως πρέπει τους δίσκους με αποτέλεσμα να θέλει περισσότερο "χέρι".
Την ίδια στιγμή το ρημάδι το Roon έχει ένα και μοναδικό κουμπί και κάνεις δουλειά σαν άνθρωπος. Πόσο δύσκολο είναι να το αντιγράψουν ρε φίλε; Τα ομαδοποιεί σαν δίσκους όπως πρέπει και τελειώνεις. Σίγουρα ΔΕΝ είναι τέλειο αλλά κάνει τη δουλειά πολύ καλύτερα.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Μόλις έσβησα τα διπλότυπα και έκανα εκ νέου εισαγωγή του φακέλου. Μου τα εμφάνισε σαν "νέα". Επέλεξα να ΜΗΝ τα εισάγει και έκανα για δεύτερη φορά εισαγωγή. ΠΑΛΙ τα διάβασε σαν νέα. Τι στο καλό; Ποιος ο λόγος να έχει ΒΔ όταν δεν την ενημερώνει;