Πλεούμενα και χόμπι της θάλασσας

Reaction score
4.206
Κάθε φορά που διαβάζω μια ιστορία σου, ζω ένα ταξίδι, αλήθεια.

Μήπως να το δεις μπας κι έχεις έναν συγγραφέα μέσα σου και δεν το ξέρεις?
Η μεγαλύτερη απόλαυση ειναι οι λέξεις που πλάθεις.. 😍

Σκέψου το!! :roflmao:

Reaction score
330
Τα χόμπυ μου είναι δύο ..και είναι εποχιακά...

Χειμώνα παίζουν φουλ τα audio video συστήματα μου και το καλοκαίρι αυστηρά έχει σκαφοβόλτες και άπειρα μπανάκια κ ψαρέματα!!

Εκμεταλλευόμενος κ εγώ τις λαδιές έβγαλα το μικρό μου φρέσκο σιμπάκι για μια δευτερη μονοημερη ατομικη βόλτα , κανοντας τον γύρο της Μακρονήσου και κάνοντας παράλληλα το απαραιτητο break in 10ωρο στρώσιμο της σχιστομάτας μου , για να είναι έτοιμο για το απόλυτο σκίσιμο στον Βόλο.

Φετινός στόχος και φυσικά καιρού επιτρέποντος , εξερεύνηση όλου του Παγασητικού μέχρι κ Τρίκερι , εξερεύνηση Λιχαδονήσια και Βόρεια Εύβοια πέφτοντας από Άγιο Κων/νο ή Καμμένα Βούρλα και εάν προλάβω Στύρα και Πεταλιούς πέφτοντας από Νέα Μάκρη.

Γενικά πέφτεις όπου στην βιδώσει...ξεπακετάρισμα και βουρ!!!

kolibri 330 light 01.jpg

Τροφοδοσία 12volt από μικρή μολύβδου 9AH μπαταρία . Φορτίζει από ηλιακό εύκαμπτο πάνελ των 50 Watt. Έχει στεγανές υποδοχές για USB A and USB C . Πλοηγός το iphone μέσω της εφαρμογής Actice Captain και βυθόμετρο το μικρό της garmin Striker Vivid 4CV με βυθόμετρο αισθητήριο GT20.

kolibri 330 light 02.jpg

Πατέντα για εγκατάσταση βυθόμετρου από alliexpress χωρίς τρύπες στον καθρέπτη.

20250714152804_5740fd30.jpeg
01_11zon (1).png
IMG_E8763.JPG

Με ένα 10 ευράκι έκανα 25 ξεκούραστα και απολαυστικά ναυτικά μίλια , κάνοντας τον γύρο της Μακρονήσου , 4 στάσεις για μπάνιο σε παραλίες που δεν είχε ούτε μύγες να πετάνε...

Σας στέλνω λίγη αλμύρα και αύρα θάλασσας...για τους σπασίκλες των στατιστικών , έχω στην περιγραφή στοιχεία κατανάλωσης , βάρη κτλ .

Kolibri 330 DL Light - Second Test και ξελαμπικάρισμα στην Μακρόνησο!!

Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε όλα τα μέλη!! :)

Υγ. Σόρυ για τις τόσες τεχνικές λεπτομέρειες μιας κ είμαστε audiovideo forum αλλά τα αντίστοιχα φόρουμ π είμαι ήδη εγεγραμμένος χρόνια...έχουν ψοφήσει...κ εγω έπρεπε κάπου να τα πώ!!😁

Υγ2. Πείτε τώρα κανα καλό αδιάβροχο audiophile ηχείο για το βαρκάκι !!!!😇😁

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.470
Γιά να μην συντονίζονται οι ιμάντες του μπίμινι θέλουν 1-2 περιστροφές. :p
Το ήξερα από μικρός, δεν το έκανα γιατί δεν μπορώ τίποτα στραβό αλλά έφτασε στο απροχώρητο με το τωρινό και τα στρίβω. :biggrin:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.470
Κι αφού το έβαλα αρκετά δύσκολα απ' τα μπόσικα στο τρέιλερ, ανακάλυψα ότι έχουμε μικρή διαρροή υγρού του υδραυλικού τιμονιού που χυνόταν στην σεντίνα (υδροσυλλέκτης ελληνιστί). Είναι αρκετά 10-15ml γιά να πάρει αέρα η αντλία (ο κλωβός του τιμονιού) και να υπολειτουργήσει ή και να χαθεί εντελώς ο έλεγχος του τιμονιού.
Και είχε απλώς λασκάρει ο ένας από τους συνδέσμους μπροστά απ' τον καθρέφτη. >:( >:( >:(
Τζάμπα μας βγήκε η ζημιά, μόνο ταλαιπωρηθήκαμε και πρέπει να απολυμάνω την σεντίνα από τις λίγδες.

Reaction score
25.307
κάποτε (όχι πολύ παλιά) αν είχες 6.5 μέτρα rib με μία μόνο 200αρα μηχανή ήσουν ο καιγαμωτουςγρήγορους.
τώρα βλέπεις κάτι 8/10/12κυλινδρα κτήνη που πάνε και ζευγαράκι (πέραν αυτών που μπορεί να τις βάλουν 4άδα γιατί απλά μπορούν)

Reaction score
1.716
Τα χόμπυ μου είναι δύο ..και είναι εποχιακά...

Χειμώνα παίζουν φουλ τα audio video συστήματα μου και το καλοκαίρι αυστηρά έχει σκαφοβόλτες και άπειρα μπανάκια κ ψαρέματα!!

Εκμεταλλευόμενος κ εγώ τις λαδιές έβγαλα το μικρό μου φρέσκο σιμπάκι για μια δευτερη μονοημερη ατομικη βόλτα , κανοντας τον γύρο της Μακρονήσου και κάνοντας παράλληλα το απαραιτητο break in 10ωρο στρώσιμο της σχιστομάτας μου , για να είναι έτοιμο για το απόλυτο σκίσιμο στον Βόλο.

Φετινός στόχος και φυσικά καιρού επιτρέποντος , εξερεύνηση όλου του Παγασητικού μέχρι κ Τρίκερι , εξερεύνηση Λιχαδονήσια και Βόρεια Εύβοια πέφτοντας από Άγιο Κων/νο ή Καμμένα Βούρλα και εάν προλάβω Στύρα και Πεταλιούς πέφτοντας από Νέα Μάκρη.

Γενικά πέφτεις όπου στην βιδώσει...ξεπακετάρισμα και βουρ!!!

View attachment 372918

Τροφοδοσία 12volt από μικρή μολύβδου 9AH μπαταρία . Φορτίζει από ηλιακό εύκαμπτο πάνελ των 50 Watt. Έχει στεγανές υποδοχές για USB A and USB C . Πλοηγός το iphone μέσω της εφαρμογής Actice Captain και βυθόμετρο το μικρό της garmin Striker Vivid 4CV με βυθόμετρο αισθητήριο GT20.

View attachment 372919

Πατέντα για εγκατάσταση βυθόμετρου από alliexpress χωρίς τρύπες στον καθρέπτη.

View attachment 372920 View attachment 372921 View attachment 372922

Με ένα 10 ευράκι έκανα 25 ξεκούραστα και απολαυστικά ναυτικά μίλια , κάνοντας τον γύρο της Μακρονήσου , 4 στάσεις για μπάνιο σε παραλίες που δεν είχε ούτε μύγες να πετάνε...

Σας στέλνω λίγη αλμύρα και αύρα θάλασσας...για τους σπασίκλες των στατιστικών , έχω στην περιγραφή στοιχεία κατανάλωσης , βάρη κτλ .

Kolibri 330 DL Light - Second Test και ξελαμπικάρισμα στην Μακρόνησο!!

Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε όλα τα μέλη!! :)

Υγ. Σόρυ για τις τόσες τεχνικές λεπτομέρειες μιας κ είμαστε audiovideo forum αλλά τα αντίστοιχα φόρουμ π είμαι ήδη εγεγραμμένος χρόνια...έχουν ψοφήσει...κ εγω έπρεπε κάπου να τα πώ!!😁

Υγ2. Πείτε τώρα κανα καλό αδιάβροχο audiophile ηχείο για το βαρκάκι !!!!😇😁
Αφου ειχες και ενα 6.50 m σκαφος και τωρα το Colibri θα ξερεις και εσυ πλεον πως ειναι αλλο το να εχεις σκαφος και αλλο το να ξερεις να το χαιρεσαι και το σιγουρο ειναι πως εσυ ξερεις.

Θα εχεις δει και εσυ ενα καρο σκαφατους (του γλυκου νερου) που η μονη σχεση με την θαλασσα ειναι το φαινεσθαι και η μονη χαρα τους ειναι τα βλεμματα θαυμασμου ή ζηλιας των αλλων.

Καλα ταξιδια λοιπον !

Reaction score
2.208
View attachment 373078

Ζεύγος Mercury 500 Racing, 4,6 λίτρων V8 supercharged. :o Θα τις βάλει το αγόρι μου στο 10 μέτρων φουσκωτάκι που κατασκευάζεται.
Από ότι έχω καταλάβει, οι περισσότεροι V8, σκαφών, είτε εσωλέμβιοι, είτε εξωλέμβιοι είναι Chevrolet, παλιότερα small block, πλέον LS, με πρόσθετα για ψύξη με αναρρόφηση νερού από τη θάλασσα.

Αυτό φαντάζομαι καθιστά και κατάτι ευκολότερη και οικονομικότερη τη συντήρησή τους.

H Mercury βέβαια καθότι ανήκει στη Ford θα ήταν λογικό να χρησιμοποιεί V8 της Ford, όπως και μάλλον κάνει αν κρίνει κανείς από τη χωρητικότητα των 4,6 λίτρων και το καπάκι της κυλινδροκεφαλής που παραπέμπει σε OHC ή DOHC κινητήρα. Οπότε λογικά έχουμε κάποιον Coyote της Ford.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.446

TGD

Reaction score
10.390
Θυμάμαι σε μια εκπομπή για φτιαγμένα αμάξια που πήραν έναν τέτοιον κι έβαλαν σε hotrod.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.470
Από ότι έχω καταλάβει, οι περισσότεροι V8, σκαφών, είτε εσωλέμβιοι, είτε εξωλέμβιοι είναι Chevrolet, παλιότερα small block, πλέον LS, με πρόσθετα για ψύξη με αναρρόφηση νερού από τη θάλασσα.
Οι κινητήρες βενζίνης των έσω-έξω (μέσα η μηχανή, έξω το ποδάρι) και των εσωλεμβίων (με άξονα) είναι marinized V8 αυτοκινήτων.
Ελάχιστες εξωλέμβιες έχουν χρησιμοποιήσει ήδη υπάρχοντες κινητήρες και συνήθως είναι diesel.

Οι εξωλέμβιες Mercury είναι σχεδιασμένες in house και αναλόγως της ιπποδύναμης ξεκινούν από inline 4, V6, V8, V10 και V12. Οι μικρές, κάτω από 40hp νομίζω, είναι rebadged Tohatsu.

H Mercury βέβαια καθότι ανήκει στη Ford θα ήταν λογικό να χρησιμοποιεί V8 της Ford, όπως και μάλλον κάνει αν κρίνει κανείς από τη χωρητικότητα των 4,6 λίτρων και το καπάκι της κυλινδροκεφαλής που παραπέμπει σε OHC ή DOHC κινητήρα. Οπότε λογικά έχουμε κάποιον Coyote της Ford.
H Mercury Marine ποτέ δεν ανήκε στην Ford. Άλλο Mercury αυτοκίνητα και άλλο μηχανές σκαφών που δημιούργησε ο Karl Kiekhaefer και ανήκει στην Brunswick Corp.* εδώ και 60+ χρόνια.

Οι έσω-έξω της Mercury ονομάζονται Mercruiser και συνήθως χρησιμοποιούν GM μοτόρια αλλά υπήρξαν και Ford.

Η Yamaha, η Suzuki και η Tohatsu είναι οι υπόλοιποι μεγάλοι κατασκευαστές εξωλεμβίων.

Τα πολύ γρήγορα σκάφη έχουν σχεδόν πάντα Mercury.

Από περιέργεια, πόσο κάνει καθένα από αυτά τα κτήνη;
90-100 και κάτι. Βάλε προπέλες, χειριστήρια, γέφυρες και the sky is the limit. :biggrin:

*Στην οποία ανήκουν και πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές σκαφών (Sea-Ray, Bayliner, Boston Whaler, Quicksilver), εξαρτημάτων και ηλεκτρονικών (Simrad, Lowrance) στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Και το Freedom Boat Club. ;)

Reaction score
330
Αφου ειχες και ενα 6.50 m σκαφος και τωρα το Colibri θα ξερεις και εσυ πλεον πως ειναι αλλο το να εχεις σκαφος και αλλο το να ξερεις να το χαιρεσαι και το σιγουρο ειναι πως εσυ ξερεις.

Θα εχεις δει και εσυ ενα καρο σκαφατους (του γλυκου νερου) που η μονη σχεση με την θαλασσα ειναι το φαινεσθαι και η μονη χαρα τους ειναι τα βλεμματα θαυμασμου ή ζηλιας των αλλων.

Καλα ταξιδια λοιπον !
Σ ευχαριστώ πολύ!!

Από μωρό στην θάλασσα , καθότι κ Ναξιώτης , πορωμένος τότε μικρός με τα επιβατηγά πλοία και παρακολουθώντας τους καπεταναίους μέσα από την τζαμαρία πως τιμονεύουν , είχα εντυπωσιαστεί και ήθελα κ εγώ να ακολουθήσω αυτό το επάγελμα από μικρός. Τελικά παράτησα το όνειρο μου αλλά τουλάχιστον έγινα καπετάνιος στα 2 αυτά σκαφάκια!! :)

Με το μεγάλο έχω ζήσει απίστευτες στιγμές κ αποκτήσει αρκετή για τα χρόνια χρήσης εμπειρία...με ευτυχώς μόνο μια αβαρία όλα αυτά τα χρόνια λόγω βουλωμένου φίλτρου λαδιού.

- Η θάλασσα θέλει απίστευτο σεβασμό ότι κινητήρα και σκάφος έχεις. Δεν την νικάει τίποτα...
- Πρέπει να έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια μαζί σου ..όχι για να μην σε γράψει το λιμενικό αλλά καθαρά για την ασφάλεια της πάρτυς σου , των επιβεβαινόντων και του σκάφους σου.
- Πρέπει να σκαμπάζεις 2 3 μηχανολογικά πράγματα και να αποκτήσεις αντίληψη για όλα τα μέρη της εξωλέμβιας σου , να έχεις τα βασικά τουλάχιστον ανταλλακτικά εντός του σκάφους σου , των ρευμάτων σου και του καιρού πως έρχεται...
- Πρέπει να κάνεις τρελο εξονυχιστικό σέρβις πριν τις εξορμήσεις σου.
- Πρέπει να σέβεσαι τους κανονισμούς , τις ταχύτητες εισόδου - εξόδου σε λιμάνια και να προσεγγίζεις πολιτισμένα και διακριτικά παραλίες (χωρίς σήμανση με σημαδούρες ) και μόνο στις 2 άκρες αυτής όταν μιλάμε για το τρίμετρο συμβατικό και καμια 100αριά μέτρα για ταχύπλοο και κολύμπι δυνατρό για έξω!!
- Δυστυχώς όπως τα audio video συστήματα εδώ...έχει έξοδα αυτό το χόμπυ..ίσως περισσότερα σε βαθος χρόνου σίγουρα....
- Τέλος πρέπει να έχεις γυναίκα που γουστάρει....αλλιώς φεύγει νύχτα...όχι η γυναικα...το σκαφίδι και ομιλώ για την τελική μοναδική σου επιλογή...κουλουρατη επίσημη πως το λένε...😁 .

Γενικά θέλει αρκετή ωριμότητα αυτό το χόμπυ και ψυχραιμία...

υγ. Εδώ το μεγάλο αδελφάκι (Πολύαιγος Γαλάζια Νερά πέρυσι)...κλείνει αισίως 24 χρόνια ύπαρξης (μοντέλο 2001). (Στην κατοχή μου 12 χρόνια με ανακτασκευή) και έχει φάει πολύυυυυ αλάτι....και ναυτικό κάμπινγκ εντός.
0.JPG

Reaction score
5.615
Σ ευχαριστώ πολύ!!

Από μωρό στην θάλασσα , καθότι κ Ναξιώτης , πορωμένος τότε μικρός με τα επιβατηγά πλοία και παρακολουθώντας τους καπεταναίους μέσα από την τζαμαρία πως τιμονεύουν , είχα εντυπωσιαστεί και ήθελα κ εγώ να ακολουθήσω αυτό το επάγελμα από μικρός. Τελικά παράτησα το όνειρο μου αλλά τουλάχιστον έγινα καπετάνιος στα 2 αυτά σκαφάκια!! :)

Με το μεγάλο έχω ζήσει απίστευτες στιγμές κ αποκτήσει αρκετή για τα χρόνια χρήσης εμπειρία...με ευτυχώς μόνο μια αβαρία όλα αυτά τα χρόνια λόγω βουλωμένου φίλτρου λαδιού.

- Η θάλασσα θέλει απίστευτο σεβασμό ότι κινητήρα και σκάφος έχεις. Δεν την νικάει τίποτα...
- Πρέπει να έχεις όλα τα απαραίτητα εφόδια μαζί σου ..όχι για να μην σε γράψει το λιμενικό αλλά καθαρά για την ασφάλεια της πάρτυς σου , των επιβεβαινόντων και του σκάφους σου.
- Πρέπει να σκαμπάζεις 2 3 μηχανολογικά πράγματα και να αποκτήσεις αντίληψη για όλα τα μέρη της εξωλέμβιας σου , να έχεις τα βασικά τουλάχιστον ανταλλακτικά εντός του σκάφους σου , των ρευμάτων σου και του καιρού πως έρχεται...
- Πρέπει να κάνεις τρελο εξονυχιστικό σέρβις πριν τις εξορμήσεις σου.
- Πρέπει να σέβεσαι τους κανονισμούς , τις ταχύτητες εισόδου - εξόδου σε λιμάνια και να προσεγγίζεις πολιτισμένα και διακριτικά παραλίες (χωρίς σήμανση με σημαδούρες ) και μόνο στις 2 άκρες αυτής όταν μιλάμε για το τρίμετρο συμβατικό και καμια 100αριά μέτρα για ταχύπλοο και κολύμπι δυνατρό για έξω!!
- Δυστυχώς όπως τα audio video συστήματα εδώ...έχει έξοδα αυτό το χόμπυ..ίσως περισσότερα σε βαθος χρόνου σίγουρα....
- Τέλος πρέπει να έχεις γυναίκα που γουστάρει....αλλιώς φεύγει νύχτα...όχι η γυναικα...το σκαφίδι και ομιλώ για την τελική μοναδική σου επιλογή...κουλουρατη επίσημη πως το λένε...😁 .

Γενικά θέλει αρκετή ωριμότητα αυτό το χόμπυ και ψυχραιμία...

υγ. Εδώ το μεγάλο αδελφάκι (Πολύαιγος Γαλάζια Νερά πέρυσι)...κλείνει αισίως 24 χρόνια ύπαρξης (μοντέλο 2001). (Στην κατοχή μου 12 χρόνια με ανακτασκευή) και έχει φάει πολύυυυυ αλάτι....και ναυτικό κάμπινγκ εντός.
View attachment 373125
Respect

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.785
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo