Πληροφορίες και γνώμες για αγορά AVR.

Reaction score
1
Καλησπερα σας. Aν και ειμαι γραμμενος στο forum εδω και δυο χρονια και διαβαζω συνεχως τα θεματα, ειναι η πρωτη φορα που postαρω θεμα και ζηταω τα φωτα σας.

Προσφατα νοικιασα σπιτι και επιτελους εφτασε η ωρα για αγορα ενισχυτη και ηχειων 5.1.

Το budjet δεν ειναι μεγαλο (εως €500 το πολυ για ενισχυτη), η χρηση του θα ειναι 60% για ταινιες-σειρες και 40% για μουσικη, βεβαια σκοπευω να χρησιμοποιηθει και σε party, γιορτες κλπ.

Μετα απο μια μικρη ερευνα εχω καταληξει σε δυο μηχανηματα.

Τον Pioneer VSX-918V-K (http://www.pioneer.gr/eur/products/42/98/405/VSX-918V-K/index.html)
και τον Onkyo TX-RS606 (http://www.eu.onkyo.com/press/press_release_en_6499514.html).

Πανω του θα συνδεθουν τα ηχεια 5.1 που δεν εχω καταληξει ακομα, η LCD TV, το DVD Recorder, το iPod μου και καποιος σκληρος δισκος ή Wi-Fi Streamer για να τραβαει υλικο απο το PC μου.

Ποιον απο τους 2 λοιπον προτεινει η παρεα, ή καποιο αλλο μοντελο που μου εχει ξεφυγει?

Στον Pioneer, αν συνδεσω το iPod μου μεσω της USB θα εχω δυνατοτητα χειρισμου απο το remote του ενισχυτη?

Τελος εχω παρατηρησει σε μερικα αλλα μοντελα, την υπαρξη θυρας LAN. Αυτη τι δυνατοτητες ακριβως μπορει να μου παρεχει?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας :)

Reaction score
0
Απάντηση: Πληροφορίες και γνώμες για αγορά AVR.

Καλησπέρα και σε 'σένα......λοιπόν από τους 2 που αναφέρεις ο 606 έχει το εξής προβάδισμα.......Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio......οπότε αν έχεις ή ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις blu-ray player ή PS3 θα έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι του Pioneer.......η θύρα ethernet είναι για να streamάρεις τραγούδια από το pc σου αλλά μπορεί να χρησιμεύσει(όχι πάντα) και σε αναβάθμιση του firmware.

Reaction score
1

Ευχαριστω για τις πληροφοριες johnny20 :)

Οσο με παιρνει ακομα χρονικα, το ψαχνω οσο μπορω για να κανω μια σωστη αγορα.

Reaction score
1

Εβαλα και τον YAMAHA RX-V663 στο παιχνιδι και ψαχνομαι.

Σε σχεση με τον ONKYO βλεπω pre-outs για ολα τα καναλια και οχι μονο για το sub, αλλα την υπαρξη μολις....2 HDMI εισοδων εναντι τεσσαρων του ONKYO.

Επισης μια απορια: ο ONKYO TX-RS606 πωλειται στην χωρα μας?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Φιλε, ειμαι και γω στο ιδιο μπατζετ, και οι επιλογες μου ειναι... (4).
Οnkyo 606, Denon 1908, Yamaha 663, Harman kardon 255.

Ο Ονκυο απο Ελλαδα μαλλον δεν το βλεπω, εδω ειναι πολυ ακριβος και τον εχω βρει, μεχρι στιγμης, μονο πακετο με πηγη και ηχεια (μικρα) Bose, πραγμα που δεν μ΄ενδιαφερει.

Ο Yamaha 663 ειναι στα 500Ε
Ο Denon στα 550Ε
Και αν βγει και ο Harman sta 550E, μαλλον θα ειναι η οριστικη επιλογη, η οποια, θα παρει τελος μεσα στην επομενη εβδομαδα.

Πιστευω οτι και οι 4 ειναι πολυ καλες επιλογες.
Η τελικη τιμη στον καθ΄ενα θα βγαλει τον "Τυχερο".

Reaction score
50
Προσωπικά πάντως θεωρώ τα pre-outs πολύ βασικά για να μπορείς να συνδέσεις κάποιο τελικό στο μέλλον. Βέβαια αν δε σκοπεύεις να κάνεις κάτι τέτοιο μπορείς να τα βγάλεις απ' την εξίσωση...

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Ωπ, αυτο δεν το ειχα προσεξει.

Φυσικα και ειναι σημαντικο. Αφου να σκεφτεις Μανο, οτι ξεκινησα πριν κανα χρονο ψαχνοντας προσσεσορα και οχι ολοκληρωμενο ενισχυτη, αλλα οταν ειδα τις τιμες τους τους ξεχασα.

Για πες λοιπον ποιος ΔΕΝ εχει preout?????

Reaction score
1

Tον Yamaha τον βρηκα και με €420 αν θυμαμαι καλα απο Ελλαδα, Denon δεν θελω, τους εχω αγαπησει για τον ζεστο τους ηχο αλλα μεχρι εκει (προσωπικη αποψη παντα).

O Harman Kardon, δεν το συζητω, παρα πολυ καλος αλλα πιανομαι απο πολλες.....λεπτομερειες, οπως πχ η υπαρξη απλου stereo jack για το iPod. Θα μου πεις απο τις πιο ασημαντες λεπτομερειες, αλλα το iPod ειναι το δεξι μου χερι σχεδον παντου.

Pre Outs δεν εχει σιγουρα ο Onkyo. Εχει μονο μια για subwoofer. Οι Ηarman Kardon και Yamaha εχουν και για τα 7 καναλια. Ο Denon δεν ξερω.

Ευχομαι καλες αποφασεις.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Οποτε τον Ονκυο τον ξεχναμε.

Για πες λιγο για τον Denon, γιατι δεν θελεις? απο χειρισμο-μενου τι λεει?
ευκολος ή με το προσκεκτ παραμασχαλα οπως ειπανε για τον Yamaha?

A! και για πες, απο που βρηκες 420 τον yamaha?

Reaction score
1

Αν σκεφτεσαι να συνδεσεις τελικο, οπωσδηποτε τον ξεχνας.

Δεν εχω κατι με τον Denon, απλα επειδη μεγαλωσα σπιτι με 3 ενισχυτες, Onkyo, Denon και εναν Nad που "πεθανε" στα χερια μου.

Οταν λοιπον πριν πολυ καιρο εψαχνα παλι για ενισχυτη, μου ειχε κολλησει ενας Denon, ο οποιος με ενθουσιασε ηχητικα, αλλα απο αποψη εικονας δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα. Ετσι τους παρατησα και δεν ασχοληθηκα ξανα. Ο χειρισμος του καλος μου φανηκε και αν συγκρινω με τον Yamaha του κολλητου μου, σιγουρα πιο ευκολος.

Και τελικα εκανα λαθος για τα €420!!! €460 στο Technixx.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
A! O.K.

Λοιπον κατι που βρηκα στο AVFORUMS.COM gia ton 255.

Ενα προβληματακι με τον ηχο, στα παιχνιδια απο το PS3............

Originally Posted by papegoja
Here's todays tip!

there is a temporary solution ensuring judder-free playback of sources with a fixed 60Hz frame rate output, such as PS3 games:

- in standby mode, press the "Back/Exit-" button on the front panel, until the unit switches on and shows "PAL TO NTSC" on the front panel display. The AVR will now output a 60Hz frame rate. For correct playback of any 50Hz frame rate source material (normal European DVD, Blu-ray) the AVR needs to be reset to output 50Hz:

- in standby mode, press the "Back/Exit-" button on the front panel, until the unit switches on and shows "NTSC TO PAL" on the front panel display. The AVR will now output a 50Hz frame rate.

Again, this is a temporary solution that will soon be replaced by an available software update for AVR 255 and AVR 355

Enjoy 60Hz!

Yeah, this is still the only known solution to the 50/60 problem. why are HK taking so long with this firmware update!!!!

ΚΑΙ ΔΩ.............................

hi have mine set to 60hz all the time as i watch mostly blurays and play games on the ps3 and 360. Without the switch the 255 would conbvert 60hz to 50hz and its very jumpy, however i have sky hd going in at 50 hz and the 255 sends it out at 60z and i cant notice any problems so i leave mine at 60hz all the time.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
και μια απ΄τα ιδια εδω..........

Quote:
Originally Posted by Nt016
I just wanted to add myself to the club - my old Arcam AVR200 is on the way out - just ordered a AVR355 - picked up for £450 inc p&p.

Is there anything I need to watch out for? This is coming from an EX-AVR435 owner. Going to be using it with a PS3, Philips HD Ready plasma (until I can afford the upgrade to a Pana 42" Full-HD), Arcam CD72. Speaker wise: CM7 main, VM1 center & Solid rears.

ΚΑΙ ΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ..................................

first thing to do is switch it to 60 hz mode or your ps3 will look aufull, put the unit on stand by, then doulble click and hold on the second click the back/exit button on the front of the amp and it should switch on and say pal to ntsc. Also set your ps3 to output audio and video over hdmi and also set the ps3 to output hdmi audio as pcm, that way the ps3 will decode the hd audio and send it to your amp as multichannel pcm.

Reaction score
1

Πολυ καλο και χρησιμο tip, αντε τωρα να στησεις το PS3 και να ψαχνεις τι λαθος εχεις κανει στο set up......

Διαβασα specs και reviews για τον Denon 1908. Δεν θα ελεγα οτι ανταγωνιζεται στα ισια τους υπολοιπους που συζηταμε, για αυτο κοιτα και τον 1909 που κοστιζει €100 παραπανω αλλα ειναι καλυτερος πιστευω.

Στο ιδιο forum διαβασα και εγω για το οτι ο Onkyo 606 θερμαινεται αρκετα. Οι εως τωρα χρηστες του τι λετε?

@platon: Που βρηκες τον Onkyo πακετο με Bose ηχεια και ποσο?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Με χαλασε λιγο γιατι και γω το PS3 θα εχω για πηγη.

Γενικα για τους Ονκυο και γω διαβασα εδω οτι θερμαινονται πολυ.

Στην ηλεκτρονικη αθηνων, (στη Ροδο) αλλα μιλαμε το πακετο με dvd onkyo, a/v 505 kai bose ηχεια, τα πολυ μικρα, ειχε 3 και κατι χιλιαρικα.

Reaction score
7

Τα προβλήματα πάντως που αναφέρονται για τον AVR255 είναι επίσημα γνωστό από την Harman/Kardon Netherlands ότι θα λυθούν με το πολυαναμενόμενο Firmware Upgrade που θα αναρτηθεί στο Site της Harman/Kardon για Download στις 28/10. Επιπλέον θα λυθεί και το "πρόβλημα" με το Colorspace (pc-levels/video levels). To ίδιο "bug" το έχει και ο Yamaha αλλά απ'ότι διαβάζω στο avsforum η Yamaha δεν λέει να το λύσει με Firmware Upgrade γιατί δεν το θεωρεί bug από τη στιγμή που όλες οι συσκευές αναπαραγωγής βίντεο βγάζουν Video Levels από την HDMI. (ξεχνάει τα HTPC...βέβαια με τη βοήθεια ρυθμίσεων στον Software Player ενός HTPC μπορεί να λυθεί το πρόβλημα) Περισσότερα για το πρόβλημα εδώ. Εμένα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους με έπεισε ο Harman, τον οποίο περιμένω σύντομα να μου έρθει. Αν δεν αγόραζα αυτόν πάντως θα πήγαινα σε Yamaha. ΟΝΚΥΟ την ξεχνάω για λόγους Ελληνικής αντιπροσωπίας και διάφορα θέματα Hardwareικής φύσεως που διαβάζω σε ξένα forums όπως π.χ. υπερθέρμανση κ.τ.λ. (που στην τελική δεν θα με πείραζαν άν είχα ελληνική εγγύηση αλλά από την άλλη δεν γουστάρω να μου πιάνουν τον κ*λο σε τιμές) επίσης για το ότι δεν έχουν pre-out τα φτηνά μοντέλα. Denon δεν μου αρέσουν, τους θεωρώ ακριβούς για αυτά που προσφέρουν και πάντα είχαν θεματάκια με το Software. Pioneer από την άλλη κορυφή ηχητικά σε πρόγραμμα Home Cinema, αλλά "τσίγκος" σε μουσική (και ο Yamaha ακόμα υπερτερεί σε μουσική σε σχέση με Pioneer) Επίσης να πώ σε αυτούς που θα επιλέξουν ONKYO από Ελλάδα να αποφύγουν να φορτωθούν μαζί και ηχεία BOSE... Κατά τη γνώμη μου ότι πιο άσχημο ηχητικά/ποιοτικά (μονάδες woofer/tweeter για κλάματα). Αυτά έπρεπε να τα πλασάρουν σαν ηχεία υπολογιστή με το 1/3 της τιμής....και πάλι λέω πώς είναι γνώμη μου...όποιος τα άκουσε και του άρεσαν έχει καλώς. Αλλά πρώτα ας κάνει τον κόπο να ακούσει και τίποτα άλλο.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.543
Μεγαλο διλημα. 255 ή 663????
Αν το bug στον Yamaha, ειναι μονο για τα HTPC, δεν με πειραζει. δεν εχω τετοιο.

Απο την αλλη ο yamy βγαινει 100Ε, τουλαχιστον, φτηνοτερος οπο τον Harman 255.

Βεβαια βλεπω οτι οι τιμη στον 663 εχει βρεθει στην Αμερικη 225$!!!!! αν ειναι δυνατον.
Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω. Εμας, με τιμη καταλογου 609Ε, τον εχω βρει μεχρι 460Ε.
Εσυ απο που θα παρεις τον 255?

Reaction score
7
Απάντηση: Re: Πληροφορίες και γνώμες για αγορά AVR.

Εγώ τον παρήγγειλα από ένα τοπικό κατάστημα στην Πάτρα (Δούβρης) που έχουμε γνωριμία με άπειρες δόσεις μαζί με κάτι άλλα πράγματα που πήρα...υπολογίζω ότι σκέτος ο ενισχυτής βγήκε γύρω στα 650€.

Reaction score
5
Μεγαλο διλημα. 255 ή 663????
Αν το bug στον Yamaha, ειναι μονο για τα HTPC, δεν με πειραζει. δεν εχω τετοιο.

Απο την αλλη ο yamy βγαινει 100Ε, τουλαχιστον, φτηνοτερος οπο τον Harman 255.

Βεβαια βλεπω οτι οι τιμη στον 663 εχει βρεθει στην Αμερικη 225$!!!!! αν ειναι δυνατον.
Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω. Εμας, με τιμη καταλογου 609Ε, τον εχω βρει μεχρι 460Ε.
Platon, εχθές βάλαμε τον 255 στο σπίτι του αδερφού μου... Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι o LX70 μου πάλιωσε μάλλον :)138:). Όχι για 255 όμως... Ίσως κάτι μεγαλύτερο :145:

Reaction score
4

O 663 φοραει 390w τροφοδοτικο μονο και με προβληματιζει.
Ο 863 απο την αλλη με χαρακτηριστικα σχεδον ιδια με τον 663 φοραει 800αρι αν θυμαμαι καλα.
Για τους harman ξερουμε απο τροφοδοτικα τι γινεται?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Πληροφορίες και γνώμες για αγορά AVR.

Platon, εχθές βάλαμε τον 255 στο σπίτι του αδερφού μου... Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι o LX70 μου πάλιωσε μάλλον :)138:). Όχι για 255 όμως... Ίσως κάτι μεγαλύτερο :145:
Πες βρε εσυ πως τον ακουσες τον 255 ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef