Ποδήλατο

Reaction score
23.673
Τις προάλλες που γύριζα από την προπόνηση κει δυτικά, έπαθα ένα φουιτ στην Αττική, αλλά επειδή ήταν μικρούλι το φούσκωσα με την τρόμπα και όσο βγάλει. Ανεβαίνοντας την Αλεξάνδρας είναι ένας ποδηλατάς παραδοσιακός αγωνιάρης παλιός, μπαίνω μέσα να φουσκώσω άλλο λίγο να φτάσω σπίτι , ήταν η χαρά του μιτσουμπα μέσα . Κάπου 50 τμχ ατσάλια όλα επισκευασμένα, αναπαλαιωμένα ή προς επισκευή.
Ο τύπος φανατικός του χάλυβα, σαν τους χαιεντάδες του βινυλίου. Το ατσάλι δε θα πεθάνει ποτέ κλπ.
Είχε κάτι τεμάχια έτοιμα για καβάλα στα 8 κιλά , γενικά μερικά ήταν πανέμορφα, πρωτοποριακές κατασκευές όσον αφορά την σωληνουργια, ασύμμετρες διατομές με λεπτό χάλυβα κλπ.
Δεν υπήρχε νόημα να γίνει σοβαρή συζήτηση στο θέμα καθώς ο τύπος επέμενε στο ότι τα ατσάλινα πλαίσια με σύγχρονα group sets, ήταν απολύτως εφάμιλλα του καλύτερου κάρβουνου.
Εγώ από την άλλη δεν έχω την οποιαδήποτε αγωνιστική εμπειρία περί του αντιθέτου.
Ωστόσο μερικά ήταν πολύ όμορφα .
Μου έκατσε η ιδέα δε να έφτιαχνα κάποια στιγμή ένα φιξακι για την πόλη (με φρένα και ελεύθερο όμως) με 42/19 πχ να είναι ελαφρύ πχ 7 κιλά και να γυαλίζει ομορφιά. Δεν νομίζω να το κάνω ποτέ βέβαια αλλά έστω

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Πιστεύω πως μόνο για το σαλόνι είναι καλά αυτά τα ποδήλατα Παναγιώτ.
Η τεχνολογία έχει φτάσει σε πλαίσια να φτιάξει κανείς ότι γουστάρει, δεν βλέπω κάτι χρηστικό στα ατσάλινα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.934
Ποια τεχνολογία χρειάζεται για τα καθημερινά 15 χλμ μέσα στην πόλη δλδ

Όμορφα, λειτουργικά, ρετρό και να μη στοιχίζουν μια περιουσία. Πιθανότατα να μπορεί να βρει κανείς τα παραπάνω σε τιμή μικρότερη από τους πάτους των παπουτσιών σου

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Για κάνα φιξάκη έλεγα βασικά, να σε τοποθετήσει σε πχιο επιθετική στάση, να πααίντς και πχιο γρήγορα με καλύτερο έλεγχο κλπ.
Τεσπα, συ ξέρς!

Πήγα και μια γύρα σήμερα, πχιο χαλαρά όμως, σχεδόν αερόβιο.
Ξεκίνησα όπως πάντα αρκετά δυνατά, πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι δεν θα έβγαινε με έντονο ρυθμό και άρχισα να κοιτάω κ@λαρακια στη παραλία, είναι 11χλμ παραλίας, οπότε είδα αρκετά κ@λαράκια :biggrin:
Screenshot_2023-04-15-19-18-54-098_com.strava-edit.jpg

Last edited:

Reaction score
23.673
Ποια τεχνολογία χρειάζεται για τα καθημερινά 15 χλμ μέσα στην πόλη δλδ

Όμορφα, λειτουργικά, ρετρό και να μη στοιχίζουν μια περιουσία. Πιθανότατα να μπορεί να βρει κανείς τα παραπάνω σε τιμή μικρότερη από τους πάτους των παπουτσιών σου
Αυτό το στοιχίζουν μια περιουσία , ένα καλό πλαίσιο ατσάλινο σαν και δαυτα είναι αρκετά ακριβότερο στην κατασκευή από ένα κάρβουνο.
Το κάρβουνο το φτιάχνει κανείς και στην αυλή του, δεν θέλει βαρύ εξοπλισμό, το ατσάλινο πλαίσιο θέλει βαριά μηχανήματα για να φτιάξεις τις περίεργες διατομές που λέει το παλικάρι και χαιρόταν.

Reaction score
4.587
Τα ατσάλινα είναι μόνο για παλιούς ποδηλάτες και για χίπστερς.

Η (μέτα)κίνηση στην πόλη ζητά 35χλσ ελαστικό και πάνω. Γνώμη μου πως το ιδανικό ποδήλατο για τέτοια χρήση είναι ισιοτίμονο (κομμένο στα 55εκ πάνω κάτω), με μονό δίσκο (κι όσα περισσότερα γρανάζια γίνεται), υδραυλικά δισκόφρενα και το σύνολο να μην ξεπερνά σε βάρος τα 10κ. Το βάρος παίζει ρόλο στο κομιούτινγκ διότι θα χρειαστεί πάντα να το παίρνεις στα χέρια (σκάλες, ασανσερ, μέσα έξω)

Εννοείται πως όποιος μπορεί να κινηθεί με φιξάκι είναι μάγκας και σίγουρα η καλύτερη λύση.

εδιτ. φιξάκι με ιμάντα θα ήταν το τέλειο πραγματικά. Κάρμπον και τιούμπλες και θα ζυγίζει κάτω από 6 κιλά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Ναι βρε πουλάκιμ, καλά τα λες, και εγώ αυτό θα έκανα. Για έναν όμως αρχάριο οι πολλές επιλογές στο στροφάρισμα δεν θα ήταν πρόβλημα.
Εγώ πχ στο παραπάνω fitness που έβαλα θα παίξω 11-32 κασέτα με ένα 40 δίσκο μπροστά.
Ως κατηγορία τα fitness πάντα με τραβούσαν, ακούνε στο πάτημα, έχουν φοβερό έλεγχο, φρένα και πάνε σφαίρα άμα θες.

Reaction score
23.673
Ναι βρε αλλά με το έβαλες με μπροστινό ντεραγιε , με χωρίς δεν έχει;
Προσωπικά πιστεύω ο αρχάριος θα δυσκολευτεί αρκετά με επιλογές 2χ η 3χ και ποτέ δε θα έχει σωστή σχέση. Με 1χ απλά παίζει με το δεξί χέρι κλιτς κλατς τέλος

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
Εχει, είναι πολύ ακριβότερα όμως, έχουν καλύτερη περιφέρεια, carbon πιρούνι και απευθύνεται σε πχιο προχωρημένους όλο το πακέτο.
Στο παραπάνω πετάς το μπροστά ντεραγιέ, αλλάζεις το δίσκο πάνω στο ίδιο βραχίονα και είσαι και ο πρώτος μάγκας ;)

Reaction score
5.418
Fixed gear bike= θα "ψάχνετε" τη μέση σας, σε κάποια φάση.
Και τα γονατα
Τις προάλλες που γύριζα από την προπόνηση κει δυτικά, έπαθα ένα φουιτ στην Αττική, αλλά επειδή ήταν μικρούλι το φούσκωσα με την τρόμπα και όσο βγάλει. Ανεβαίνοντας την Αλεξάνδρας είναι ένας ποδηλατάς παραδοσιακός αγωνιάρης παλιός, μπαίνω μέσα να φουσκώσω άλλο λίγο να φτάσω σπίτι , ήταν η χαρά του μιτσουμπα μέσα . Κάπου 50 τμχ ατσάλια όλα επισκευασμένα, αναπαλαιωμένα ή προς επισκευή.
Ο τύπος φανατικός του χάλυβα, σαν τους χαιεντάδες του βινυλίου. Το ατσάλι δε θα πεθάνει ποτέ κλπ.
Είχε κάτι τεμάχια έτοιμα για καβάλα στα 8 κιλά , γενικά μερικά ήταν πανέμορφα, πρωτοποριακές κατασκευές όσον αφορά την σωληνουργια, ασύμμετρες διατομές με λεπτό χάλυβα κλπ.
Δεν υπήρχε νόημα να γίνει σοβαρή συζήτηση στο θέμα καθώς ο τύπος επέμενε στο ότι τα ατσάλινα πλαίσια με σύγχρονα group sets, ήταν απολύτως εφάμιλλα του καλύτερου κάρβουνου.
Εγώ από την άλλη δεν έχω την οποιαδήποτε αγωνιστική εμπειρία περί του αντιθέτου.
Ωστόσο μερικά ήταν πολύ όμορφα .
Μου έκατσε η ιδέα δε να έφτιαχνα κάποια στιγμή ένα φιξακι για την πόλη (με φρένα και ελεύθερο όμως) με 42/19 πχ να είναι ελαφρύ πχ 7 κιλά και να γυαλίζει ομορφιά. Δεν νομίζω να το κάνω ποτέ βέβαια αλλά έστω
Γκαβλωσα ναουμ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.934
Προσωπικά πιστεύω ο αρχάριος θα δυσκολευτεί αρκετά με επιλογές 2χ η 3χ και ποτέ δε θα έχει σωστή σχέση. Με 1χ απλά παίζει με το δεξί χέρι κλιτς κλατς τέλος

Reaction score
4.587
Σας έχω εύκολα γατάκια ....

1681587620292.png

Ιμάντας με εσωτερικές ταχύτητες, ό,τι πρέπει για την πόλη στα 1250€.

Έχει όμως δύο προβλήματα, είναι κάπως βαρύ για τα λεφτά του (11.5κ) και είναι έτοιμο. Κακά τα ψέματα έχει άλλη χάρη να το "φτιάξεις" όπως εσύ γουστάρεις, στα μέτρα σου, και μετά να κάνεις και "διορθώσεις" 8-) .

Η πρόταση της κάνιον είναι ακόμα φθηνότερη με τα ίδια συν και πλην

1681587952110.png

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
35.934
11.5 κιλά δεν είναι πάντως βαρύ ακόμη κα8 για να το ανεβάσεις 2-3 ορόφους

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.735
10 κιλά είναι το θκόμ mtb και όχι δεν μπορείς να το κουβαλήσεις παραμάσχαλα, ειδικά άμα είσαι μετά από προπόνηση το νιώθεις 20 κιλά +

Reaction score
4.587
11.5 κιλά δεν είναι πάντως βαρύ ακόμη κα8 για να το ανεβάσεις 2-3 ορόφους
Δεν τα λες πολλά, αυτό είναι αλήθεια και για κάποιον που δε θέλει να ασχοληθεί και του αρκεί ένα ποδήλατο που να κάνει τη δουλειά, όλες αυτές οι προτάσεις θα τον ικανοποιήσουν. Βέβαια τα 11.5 κιλά ουσιαστικά είναι τουλάχιστο 13 καθώς λείπουν πετάλια, παγούρι, φώτα κτλ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.829
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025