Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.321
Σήμερα πήρα μέρος σε ένα αγώνα στη Ιταλία, λίγα χλμ, λίγα υψομετρικά αλλά ήταν διάσπαρτα σε όλο το εύρος των χιλιομέτρων, από τη αρχή μείναμε στο πρώτο group 4 άτομα και πατούσαμε δίχως αύριο, στη σέλα ελάχιστα έμεινα, η διαδρομή ενώ φαίνεται εύκολη ήταν τελικά δύσκολη, είχε συνεχώς ανηφοροκατηφόρες και για να μη κατεβάσω δίσκο το πήγαινα συνεχώς ορθοπέταλο, πήρε φωτιά το πίσω ντεραγιέ από τις διαρκείς αλλαγές ταχυτήτων.
1000012662.jpg
1000012665.jpg

Συνεχίζει να μου σηκώνεται το βέο μάξ

1000012667.jpg

Reaction score
22.041
Έχω ακούσει ότι υπάρχει συσχετισμός ποδηλασίας με προστάτη (καρκίνο του αλλά και άλλα προβληματα που τον αφορούν).

Πρέπει να μην κάνετε πολλες ώρες η με συχνά διαλείμματα (π.χ. κάθε μισή ώρα για σιγουριά) για να πηγαίνει το αίμα σε αυτόν.

Ισχύει ;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.321
Έχω ακούσει ότι υπάρχει συσχετισμός ποδηλασίας με προστάτη (καρκίνο του αλλά και άλλα προβληματα που τον αφορούν).
Ισχύει, δεν πρέπει να πιέζεται ο προστάτης, το μούδιασμα της περιοχής οφείλεται σε κακή αιμάτωση της περιοχής και είναι υπεύθυνο για τα προβλήματα που αναφέρεις.
Ένας ενημερωμένος ποδηλάτης περνάει από bike fit, κουμπώνει σωστά πάνω στο ποδήλατο, επιλέγει τη σωστή σέλα σε πλάτος ώστε η στήριξη να γίνεται στα κόκαλα της λεκάνης και σηκώνεται σε βάθος χρόνου κάνοντας ορθοπέταλο ώστε να αιματώνεται το σημείο επαφής με τη σέλα.

Reaction score
24.872
Αυτό το παθα στο Μεσολόγγι, εκεί κατάλαβα γιατί οι 3θλητικες σέλες είναι πιο ζουλιχτες, καθώς το pad στο τριαθλητικο κορμάκι είναι λεπτό και δεν σε σώζει σε αποστάσεις πάνω από ώρα.
Πρέπει να έκανα να ξανά αισθανθώ κάνα 5ωρο μετά

Reaction score
1.369
Ψάχνω για βάση κινητού τηλεφώνου που να κουμπώνει στο τιμόνι αν έχετε να προτείνετε κάποια. Κοίταξα στο Βike24 αλλά με μπέρδεψε γιατί πολλές εταιρείες πουλάνε αξεσουάρ, όχι όλη τη βάση μαζί. Ψάχνω για βάση που δεν είναι για ένα μοντέλο συγκεκριμένα αλλά για smartphone γενικότερα.

Reaction score
24.872
Ψάχνω για βάση κινητού τηλεφώνου που να κουμπώνει στο τιμόνι αν έχετε να προτείνετε κάποια. Κοίταξα στο Βike24 αλλά με μπέρδεψε γιατί πολλές εταιρείες πουλάνε αξεσουάρ, όχι όλη τη βάση μαζί. Ψάχνω για βάση που δεν είναι για ένα μοντέλο συγκεκριμένα αλλά για smartphone γενικότερα.
Έψαχνα και εγώ παλιά και απελπίστηκα γιατί δεν υπήρχε κάτι ποιοτικό όμορφο πρακτικό και να μην είναι πιο ακριβό από το τιμόνι , οπότε το παράτησα.
Στη μηχανή έχω βάλει τέτοιο οκ αξιοπιστο βολικό στη μηχανή αλλά για ποδήλατο πάλι...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.321
Αυτό το παθα στο Μεσολόγγι, εκεί κατάλαβα γιατί οι 3θλητικες σέλες είναι πιο ζουλιχτες, καθώς το pad στο τριαθλητικο κορμάκι είναι λεπτό και δεν σε σώζει σε αποστάσεις πάνω από ώρα.
Πρέπει να έκανα να ξανά αισθανθώ κάνα 5ωρο μετά
Επίσης οι σέλες είπαμε είναι αναλώσιμες, έτσι και το σώμα της σέλας μαλακώσει αγκαλιάζει τη περιοχή του προστάτη και τον πιέζει.
Ανάλογα τη σέλα, τη χρήση και το βάρος του αναβάτη θα έλεγα οτι θέλει αντικατάσταση κάθε 2-3 χρόνια.
Όλα αυτά τα Χρόνια μόνο μια σέλα επέζησε χωρίς να μαλακώσει, και αυτό επειδή έχει ήδη χοντρό κάλυμμα στο σώμα της.
Prologo scratch M5, πλέον μετά από αρκετή χρήση στο δρόμο τη έχω τοποθετήσει στο deda που είναι πάνω στο προπονητήριο, είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει :lolsign:
Η pro stealth που έχεις και συ στο trek παρέδωσε πνεύμα, έχει γίνει τόσο μαλακή που είναι για πέταμα, ωστόσο τη έχω στο mtb να αποσβαίνει επιπλέον κραδασμούς μέχρι να σπάσει

Το μαστίγωσα πάλι σήμερα το κορμάκι...
1000012687.jpg
1000012690.jpg

Και μου ανέβηκε ακόμα λίγο το πέο μάξ
1000012693.jpg

Last edited:

Reaction score
24.872
Άι ρε από δω , η σέλα στο Τρεκ δεν έχει ούτε 30 ώρες χρήσης. Με κανονικό pad κάθομαι πάνω 3 ώρες εύκολα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.321
Άι ρε από δω , η σέλα στο Τρεκ δεν έχει ούτε 30 ώρες χρήσης. Με κανονικό pad κάθομαι πάνω 3 ώρες εύκολα
Ναι, για να χαλάσει είπαμε ότι θα πρέπει να κάνεις και προπονήσεις, αλλιως πολυκαιριζονται και χαλάνε μαναχά τα λάστιχα, το έπιασες το υπονοούμενο :lolsign:

Reaction score
20.140
Την δικιά μου την έχω έξι χρόνια πάντως, από τότε που την έβαλα, εξαφανίστηκαν τα "προβλήματα" που είχα με τις προηγούμενες... ίσως βέβαια προσαρμόστηκε κι ο κ@λ@ς μου σε αυτήν! :roflmao: :party:

Reaction score
20.140
Fizik aliante R3. Δεν έχει ούτε φθορά παρά τα τόσα χιλιόμετρα (πέρα από κάποια άνευ σημασίας ψιλογδαρσιματάκια), και το ότι έχω συνηθίσει σε αυτήν και δεν έχω πρόβλημα, είναι κι ένας λόγος που διστάζω να την αλλάξω, γιατί δεν θέλω να πέσω πάλι σε πειράματα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.321
Fizik aliante R3. Δεν έχει ούτε φθορά παρά τα τόσα χιλιόμετρα (πέρα από κάποια άνευ σημασίας ψιλογδαρσιματάκια), και το ότι έχω συνηθίσει σε αυτήν και δεν έχω πρόβλημα, είναι κι ένας λόγος που διστάζω να την αλλάξω, γιατί δεν θέλω να πέσω πάλι σε πειράματα.
Η σέλα είναι πολύ προσωπικό και δαπανηρό θέμα. Δεν κάνουν όλες οι σέλες για όλους, αφού έχεις καταλήξει πρέπει να παίξεις πάλι στα ίδια δεδομένα.
Αποφεύγω σε συζητήσεις να προτείνω κάποια εταιρεία ή κάποιο μοντέλο σέλας. Προσωπικά δεν μου ταιριάζει καμία σέλα της specialized, τις πλήρωσα, τις δοκίμασα και εντέλει δεν ταιριάζουν στο θκόμ στύλ πατήματος, κατά τα άλλα είναι εξαιρετικές σέλες.

Reaction score
20.140
Έτσι ακριβώς, το πώς κάθεται και ταιριάζει ο καθένας πάνω στην σέλα... είναι υπόθεση που μόνος του πρέπει να καταλάβει και αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη. Δεν μπορείς να δοκιμάσεις κι όλες εντωμεταξύ, ούτε φτηνές είναι για να κάνεις συνέχεια αλλαγές.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.321
Στις ακριβές σέλες υπάρχει μια κατηγοριοποίηση πλέον, πχ. η pro stealth Superlight που έβαλα στο bmc προορίζεται για επιθετική οδήγηση και για flexible αναβάτες, οπότε ξέρεις εξαρχής περί τίνος πρόκειται πριν δώσεις ένα τσουβάλι παράδες.

Reaction score
20.140
Παρόμοια σειρά έχει κι η Fizik, (κι άλλες όπως λες), η Aliante που είχα διαλέξει ήταν η πιο ξεκούραστη! Η Arione η πιο επιθετική, η Antares κάτι ανάμεσα. Έχει κι άλλες σειρές βέβαια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.286
Members
38.445
Νεότερο μέλος
brahamos