Ποδήλατο

Reaction score
41
Γιατί το στράβα μου πετσοκοβει τα βάτ?
Επειδή μπορεί να έχασα επεισόδια, το strava λέει κάτι για αυτό; Γενικά έστειλες κανα μήνυμα "που είναι τα watt μου ωρέ; έλιωσα για να τα βγάλω και μου τα τρώτε;;;"
Γενικά είχα δει παλιότερα διαφορές σε διάφορα στοιχεία ανάμεσα garmin-strava, αλλά δεν μπήκα στον κόπο να το ψάξω...

Χθες έκανα ένα μίνι "service" του mtb. Πιο πολύ να δω αν τα δισκόφρενα ήταν οκ και αν έπαιζαν σωστά οι ταχύτητες. Σήμερα θα το βγάλω και βόλτα, να δω τι κατάφερα. Οι ταχύτητες νομίζω θέλουν κάποια διόρθωση, είχα πολύ καιρό να ασχοληθώ με ρύθμιση και μάλλον μου έχει ξεφύγει κάτι.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Το στράβα για τέτοιου είδους πρόβλημα έχει ένα μποτάκι, του γράφεις και σε απαντά, δλδ δεν βγάζεις άκρη.

Reaction score
41
Ααα, τόσο καλά. Δεν χρειάστηκε ποτέ να μιλήσω μαζί τους και μάλλον δεν θα ασχοληθώ αν χρειαστεί, έτσι όπως τα λες.

Ζητείται βοήθεια, να με σταματήσετε από το αλλάξω όλη τη σειρά στο mtb μου, γιατί θα βγει πιο ακριβό από το ίδιο το ποδήλατο και δεν ξέρω αν αξίζει 😆

Reaction score
25.018
λοιπόν αυτά τα assioma rs pro , είναι τρομερά ενδιαφέροντα. πρακτικά ακόμα και το διπλό σου βγαίνει πιο φθηνό από έναν δισκοβραχίονα Ultegra και έχει δυνατότητα πέραν της χρήσης σε περισσότερα ποδήλατα, να παίζεις και με το μήκος του βραχίονα με πολύ χαμηλό κόστος.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.241
Μη γράφετε άλλο για νέα πετάλια της Favero, γαμώτο... Μπαίνω σε πειρασμό κι είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω power meter επειδή δεν μου χρειάζεται κι επειδή είμαι ένας πτωχός, απλός πλην τίμιος ερασιτέχνης ποδηλάτης...

Σταματήστε!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Μάγκες διάβασα διαφορά μή πληρωμένα review και δυστυχώς τα πετάλια έχουν λειτουργικό θέμα.
Έχουν μαναχά ένα ρουλεμάν στη εξωτερική πλευρά και ένα ωστήριο στη μεριά που βιδώνουν. Από τη μάνα τους το ωστήριο έχει ήδη τζόγο ώστε να λειτουργεί αβίαστα, στη πορεία και με το πάτημα παίρνει επιπλέον τζόγο και το βατόμετρο χάνει τη ακρίβεια.

Ζητείται βοήθεια, να με σταματήσετε από το αλλάξω όλη τη σειρά στο mtb μου, γιατί θα βγει πιο ακριβό από το ίδιο το ποδήλατο και δεν ξέρω αν αξίζει 😆
Δεν αξίζει...

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Ουφ! Ευτυχώς! ΟΚ, δεν θα τα πάρω.:D
Καλέ θα τα είχα πάρει ήδη, τα περίμενα καιρό.
Ο χαμπίνι τα έβγαλε σκουπίδια.
Αν διορθώσουν το πρόβλημα, το ξανά συζητάμε, η μπινιά έγινε στη σχεδίαση, κράτησαν το ίδιο άξονα για spd & spd-sl, αλλάζοντας μαναχά το σώμα έχεις βατόμετρο για δγιό χρήσεις, χώμα ή άσφαλτο.
Δεν πάει όμως έτσι, στη άσφαλτο χρειάζεται ακαμψία, ενώ στο χώμα δεν ενοχλεί το φλεξάρισμα από τον άξονα του πεντάλ.

Reaction score
20.402
Αυτό δεν λες; αφορά προηγούμενες εκδόσεις, όχι τα νέα (αν και χωρίς να διαφέρουν ιδιαίτερα, έχουν και κάποιες διαφορές, αφού τα ηλεκτρονικά είναι πλέον μέσα στον άξονα, όχι σε αυτόν τον κύλινδρο στην άκρη).

Νομίζω ότι τώρα λέει υπερβολές ο Χαμπίνι, η σχεδίαση αυτή είναι στην αγορά αρκετά χρόνια (10 και παραπάνω ίσως; ), και έχει πουλήσει πάρα πολλά κομμάτια. Ε δεν μπορεί να μην έχει γίνει θόρυβος αν υπήρχε πρόβλημα με αυτά, και ιδιαίτερα πρόβλημα ασφαλείας όπως ισχυρίζεται. Absolute joke λέει, αλλά από κάτω στα σχόλια υπάρχουν πολλοί (η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή) που αναφέρουν ότι τα έχουν χρόνια, χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα. Μου φαίνεται απλά οτι ο Χαμπίνι θέλει να είναι (κι αυτός, όπως πολλοί) στο επίκεντρο της επικαιρότητας, βγάζοντας θέματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Είναι και εγωιστής αρκετά, σε έναν που του λέει ότι τα έχει 4 χρόνια χωρίς πρόβλημα, και τα χρησιμοποιεί συνέχεια και με πολλά χιλιόμετρα στην εβδομάδα, του απαντά "hello bot", και δυο φορές μάλιστα (ενώ σε άλλες απαντήσεις ισχυρίζεται ότι πολλοί που λένε ότι είναι ΟΚ τα πετάλια, είναι όλοι bot... whatever! ). Εντάξει, Χαμπίνι είναι, δεν είναι.. Θεός! :p :lolsign:

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως όλη η κουβέντα γίνεται για την έκδοση Assiomma Shi (για Shimano), 'όχι για τις προηγούμενες, και δεν ξέρω κατά πόσο αφορά την νέα έκδοση Pro που έχει την διαφορετική σχεδίαση.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Σώτο πάν κάτ έχουν τη ίδια φιλοσοφία στη κατασκευή τα παλιά με τα νέα πετάλια της assioma, δεν νοείται αναβάτης που πατάει μπόλικα βάτ να έχει ένα πετάλι που έχει τζόγο και σταδιακά αυξάνεται λόγο φθοράς.
Υπάρχουν ανταλλακτικά, αυτή τη δλειά θα κάνουμε όμως?
Πετάλια για δυνατά παιδιά είναι τα 9100 και για όλους τους άλλους τα 8000, μέχρι νεοτέρας.
Εγώ όπως γνωρίζεις δουλεύω μαναχά τα 9100, νταμάρι σε ακαμψία, μηδενική συντήρηση.
92.000 χλμ τους έχω κάνει.

Reaction score
20.402
Δε νομίζω Χρήστο να είναι έτσι, απ' ό,τι διάβασα τα νέα πετάλια έχουν την σχεδίαση του ΜΧ-2 (της έκδοσης SPD) και αυτά από ό,τι διάβασα πρέπει να έχουν 3 ρουλεμάν. Τώρα κατά πόσο θα έχουν πρόβλημα, μόνο ο χρόνος θα δείξει, δεν μπορεί να καταδικάζονται προκαταβολικά όμως, και με βάση μια διαφορετική σχεδίαση (που μπορεί να είχε κάποιο θέμα, όχι όμως τόσο όσο το παρουσιάζει ο Χαμπίνι, γιατί αλλιώς... θα υπήρχε θόρυβος).

Από εκεί και πέρα, οι επιλογές είναι του καθενός...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Από εκεί και πέρα, οι επιλογές είναι του καθενός...
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Εγώ προσωπικά δεν δίνω τόσες παράδες για ένα πετάλι που έχει τζόγο και δεν υπάρχει τρόπος σύσφιξης

wizzy

Reaction score
22.241
Είστε πολύ κωλόπαιδα κι οι δυο σας. :biggrin:

Edit: παρατήρησα ότι τα ψιψιψόνια της 4iiii πωλούνται και "σκέτα" - χωρίς την ανάγκη να τα αγοράσεις παρέα με δισκοβραχίωνες (μιας κι άλλαξα πρόσφατα)

Υ.Γ.: Είστε πολύ, πολύ κωλόπαιδα, ε!

Reaction score
1.227
Προσωπικά μόλις έχω ξεκινήσει να εκτιμώ το βατόμετρο και τον τρόπο που μπορεί να σε βοηθήσει. Είναι εργαλείο αλλά θέλει μελέτη. Μπορείς να κάνεις τις προπονήσεις σου, να βάζεις στόχους, να δεις το επίπεδό σου και πάρα πολλά άλλα. Δεν το μετάνιωσα που το πήρα. Πρέπει όμως να το δεις σαν εργαλείο επαναλαμβάνω. Για τα Assioma γενικά ακούω τα καλύτερα και εδώ. Θα δείξει σύντομα και για την νέα σειρά.

Βέβαια μαζί με το Rotor βατόμετρο ήρθαν και κάτι carbon βραχίονες :lolsign: αλλά δεν πειράζει...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Πωλείται ο θκόσμ δισκοβραχίονας, ultegra 8100-12 speed, 170mm, 36/52 μαζί με 4iiii μονό βατόμετρο.

Θα με πάρει ο νονός το διπλό 4iii :biggrin:

wizzy

Reaction score
22.241
Δεν θέλουμε μονό, κύριε, διπλό θέλουμε! Δυο πόδια έχουμε! Ε, μα, όλα εγώ πια...; :biggrin: :biggrin:

Reaction score
20.402
Εγώ favero θα έπαιρνα πάντως, την έκδοση για SPD βέβαια, αφού μόνο τέτοια χρησιμοποιώ (αν ξανάβγαινα στην αγορά powermeter δηλαδή, γιατί για την ώρα... ούτε την μπαταρία του 4iiii δεν έχω αλλάξει τις τελευταίες ημέρες). Παρεμπιπτόντως, χρειάζομαι νέα παπουτσάκια, τα northwave είναι μεν σκληρά, δεν χαλάνε (τόσο καιρό που τα έχω), αλλά πολύ στενά μου έχουν βγει... και μου ταράζουν το πόδι τελευταία!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.863
Δεν θέλουμε μονό, κύριε, διπλό θέλουμε! Δυο πόδια έχουμε! Ε, μα, όλα εγώ πια...; :biggrin: :biggrin:
Πες του νονού να σε πάρει και σένα το διπλό precition 3 + pro τότε!!
Εκτός από ακρίβεια προσφέρει ατελείωτη αυτονομία, το θκόμ το μονό θα κλείσει σε δγιό μήνες χρόνο και ακόμα δεν έχω αλλάξει μπαταρία

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.539
Members
38.459
Νεότερο μέλος
the saint