Sotos65
Sotos ❤️ Koulis
- Reaction score
- 20.978
Α και τελικά... στο Cube έβαλα τα εξαρτήματα GRX που είχα αγοράσει! Ένα μόνο "πρόβλημα" εμφανίστηκε (γιατί κατά τα άλλα... είναι πολύ πιο smooth η λειτουργία με αυτά, από τα Ultegra που είχα τόσα χρόνια, λογικό με τη φθορά τους). Το μπροστινό ντεραγιέ πρέπει να κατέβει φυσικά πιο χαμηλά για μπροστινό γρανάζι με 46 δόντια. Εκεί που έχουν βάλει το braze on (βιδωτά πάνω στο σκελετό, όχι με κολιέ) δεν δίνει δυνατότητα να πάει όσο πρέπει, και αφήνει μεγαλύτερο κενό από τα συνιστώμενα 1-3 χιλιοστά που λέει η Shimano. Στην πράξη, δεν είδα κάποιο πρόβλημα όμως στην αλλαγή μικρού μεγάλου δίσκου!
Επιπλέον (δεν ξέρω αν φρικάρει λίγο ο Χρήστος
) επειδή είχα λαιμό 35mm που είχα για ένα διάστημα στο ΜΤΒ, σκέφτηκα να κάνω μια δοκιμή στο road! Ρε τι ωραία που κάθισε κι εγώ σε αυτό, χωρίς να τεντώνομαι! Και στα drops ακόμα, πολύ πιο άνετα! Στο δρόμο πάλι... μένει να δω συμπεριφορά σε υψηλή ταχύτητα σε κατηφόρα... και με άνεμο, γιατί σε νορμάλ συνθήκες δεν είδα κανένα πρόβλημα (να είναι νευρικό το ποδήλατο, κλπ)> 
Το επιχείρημα χτισίματος σε σκελετό Checkpoint αναβάλλεται επ αόριστον! Το κόστος ανέβαινε πολύ αν έβαζα αυτά που πρέπει για νέο ποδήλατο, χωρίς να κάνω κανιβαλισμό του παλιού! Τροχοί, μανέτες με δισκόφρενα, ένα σωρό πράγματα (διαφορετικό ΒΒ πχ), θα πήγαινε σε κόστος σαν ένα νέο ποδήλατο έτοιμο. Ε το αγοράζω και έτοιμο άμα είναι (άσε που δεν μου κάθιζε και τόσο καλά η χρήση αλουμινένιου σκελετού, έχοντας συνηθίσει σε carbon σε road και MTB τόσα χρόνια).
Επιπλέον (δεν ξέρω αν φρικάρει λίγο ο Χρήστος

Το επιχείρημα χτισίματος σε σκελετό Checkpoint αναβάλλεται επ αόριστον! Το κόστος ανέβαινε πολύ αν έβαζα αυτά που πρέπει για νέο ποδήλατο, χωρίς να κάνω κανιβαλισμό του παλιού! Τροχοί, μανέτες με δισκόφρενα, ένα σωρό πράγματα (διαφορετικό ΒΒ πχ), θα πήγαινε σε κόστος σαν ένα νέο ποδήλατο έτοιμο. Ε το αγοράζω και έτοιμο άμα είναι (άσε που δεν μου κάθιζε και τόσο καλά η χρήση αλουμινένιου σκελετού, έχοντας συνηθίσει σε carbon σε road και MTB τόσα χρόνια).
Last edited: