Ποια Floorstander ηχεια μπορει να οδηγησει ο παλιος Rotel 931 μου?

Reaction score
1
με τα δικά μου ηχεία σε άλλο χώρο χωρίς επιπλα, μόνο μοκέτα παντού και πίσω από εκεί που καθόμουν δεν υπήρχε τοίχος όπως σπίτι μου αλλά συνέχιζε το δωμάτιο. Δηλαδή ο καναπές ήταν κάπου στη μέση και τα ηχεία περί τα 2 μέτρα από τους πίσω τοίχους και άλλα τόσα από τους πλευρικούς.

Reaction score
3.451
Αγαπητέ dtziouvaras, ένα ένα μας τα λες.

Είναι το ίδιο να κάνεις ακρόαση σε κρεβάτι και το ίδιο μέσα σε ανσανσέρ ?

Το ανσανσεράτο έχει περισσότερες ανακλάσεις από τους διπλανούς τοίχους και ότι ακρόαση και να κάνεις πρέπει να την κάνεις γρήγορα πριν αρχίσουν να σου χτυπάνε την πόρτα οι γείτονες.

Ασχετο με το θέμα μας.

Reaction score
1
ok. το κλεινω εδω. (αν και στο χώρο μου εχω παντού χαλιά - κουρτίνες - υφάσματα κ.λπ με γείτονες δεν εχω προβλημα και ο χώρος είναι 40 μ2)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Γιατρε μου θελω να ρυθμιστω με αναφορα τη Dianna Krall και την Kate Bush που στο
καινουριο "Aerial" πρεπει να τελει υπο καθεστως συνεχους οργασμου κατα την διαρκεια της ηχογραφησης. :lol:

Η αληθεια ειναι οτι και για μενα ειναι αναφορα οι γυναικιες φωνες που θελω να ακουγονται αερινες και διαφανες χωρις τα ενοχλητικα "ςςςςς" στα τελειωματα.Μ αρεσει ο ουδετερος χαρακτηρας να διατηρειται και σε υψηλοτερες σταθμες και εδω ο 931 μας τα χαλαει αφου δεν ειναι τοσο ουδετερος εξαρχης και οσο η σταθμη ανεβαινει ακουγεται συμπιεσμενος...(...τα ρευματα μου γαμω).Θα παω σε ρευματολογο...

θα ηταν ενδιαφερον να "σκαλιστει" ο 931 . Τον Rega δεν τον ακουμπαω

Reaction score
3.451
Να μην ακούγονται και πολύ οργασμικές γιατί στο τέλος θα χρειστεί να βάλουμε και αντικραδασμικό στον καναπέ σου.

Για τα ενοχλητικά "ζζζζζζ" φταίει κατά 70% η ηχογράφηση και κατά 30% το tweeter του ηχείου.
Αλλα tweeters το κόβουν τελείως το ζζζζζζζ και το κάνουν δδδδδδ και άλλα το αφήνουν ως έχει σαν τττσσσσσσσσσσσ. Για όλα όμως αυτά τα είδη συριστικών φταίει συνήθως το πυκνωτικό ή το electret μικρόφωνο.

Reaction score
3.451
με 100 Ευρώ μην περιμένεις να το κάνουμε Krell .
δεν θα μας φτάσουν ούτε για τους πυκνωτές τροφοδοσίας.
Ενας π.χ. πυκνωτής Elna Cerafine κοστίζει γύρω στα 35 Ευρώ. Δεν θα βάλουμε τουλάχιστον 1 γουρουνάκι ανά πολικότητα και ανά κανάλι ?
(Ητοι συνολικά 4).

Δεν θα βάλουμε και βαρβάτες γέφυρες Ultra Fast ?
Δεν θα φτιάξουμε και εξωτερικά τροφοδοτικά ?
Δεν θα αλλάξουμε και ποτενσιόμετρο ?
Δεν θα αλλάξουμε και Μ/Σ τροφοδοσίας με υψηλότερες τάσεις για να δώσουμε καμιά 50αρία ακόμα βατάκια. ?
Δεν θα τον ανεβάσουμε και σε τάξη Α ?
Δεν θα ταυ αλλάξουμε γενικώς τα λεντάκια (τα φώτα) ?

It's up to you, how far we can go ...

Reaction score
3.451
Σε ακούω να ψιθυρίζεις ....
Δεν τον αφήνω όπως έχει, για μην μπλέξουμε με αυτόν τον παλιο-ντιούη.

Reaction score
3.451
Επειδή μιλήσαμε για συριστικά , είπα να ανεβάσω μία πελάτισσά μου, που ήθελε να αναβαθμίσει τον ενισχυτή της.
Ενα χρόνο τώρα ο ενισχυτής βελτιώνεται. Με έχει παιδέψει αυτός ο ενισχυτής. Δεν βλέπω να τελειώνουμε...
Πολυ δύσκολη περίπτωση.

Reaction score
3.451
Μήπως θα μπορούσε να αναλάβει κανείς από εσάς να της αναβαθμίσει το μηχανάκι της το δίχρονο ?
Κάπου άκουσε λέει, ότι αν ανεβάσει πολύ το ρελαντί της μηχανής της, αυτό θα δουλεύει σε καθαρή τάξη Α !!!
Αλλα τις λέω εγώ, άλλα καταλαβαίνει αυτή.

Reaction score
3.451
Μόνο με τον Λευτερη τον Τσαλάκη θα μπορούσε να τα πάει καλά αυτή.
Θα την αναβάθμιζε κατ' ευθείαν σε τάξη Δέλτα (Class D). :wink:΄
... και χωρίς πολλά λόγια ή ερωτήσεις.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
χαχαχαχα . Ισως οχι KRELL αλλα σιγουρα TRELL. Με ολα αυτα που προτεινεις μιλαμε οτι o 931 πρεπει να ονομαστει ROTEL RA931 mk(x) HULK, με χ ε Ν>=2. Με το που θα παταω το power θα πεφτει στιγμιαια η ταση στο οικοδομικο τετραγωνο. Κοζλοντουι.
Χωρις πλακα τωρα, αυτο που ειναι το ζητουμενο δεν ειναι η μεταμορφωση του συγκεκριμμενου μηχανηματος σε κατι εξωτικο
αλλα η βελτιωση του σε σημεια που θα τον κανουν πιο μουσικο και θα αναδειξουν την κατασκευη που οπως λες ειναι φιμωμενη.
Τα επιπλεον 50 βατ δεν ειναι απαραιτητα.Ισως 5-10 ειναι αρκετα για να βελτιωσουν τον ελεγχο χαμηλα, δεδομενου οτι τα ηχεια που θα οδηγει θα ειναι παντα τα m33i.
Επειτα συγκεντρωνω χρηματα για ιερο σκοπο (Audiolab, MF) και μια καλη πηγη για το δικο μου σπιτι στο οποιο θα μπω οσονουπω.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo