Ποιο ποιοτικό(που λέει ο λόγος)streamer με balanced έξοδο;

Reaction score
3.209
Χωρίς μετρήσεις και αποδείξεις ό,τι και να ισχυρίζεσαι είναι εικασίες που έχεις διαβάσει στο internet και εσύ απλώς τις αναμεταδίδεις.
Σπινογραμμα το λένε και κλαίνε.
Και παραμόρφωση μερικοί το λένε, ακόμα και οι βλάχοι
Μόνο ένα Σπιν; Εγώ έχω τρία και μάλιστα τα καλύτερα!
H.P.Lovecraft: Spin,spin,spin.

Reaction score
48
Είναι μετρήσιμα αυτά τα παράπλευρα φαινόμενα ;

Στοιχεία έχεις; ή απλώς τα φαντάζεσαι , γιατί δεν βλέπω την Genelec και την Neumann που κατασκευάζουν ενεργά monitors να αναφέρονται σε προβλήματα που προκαλούν οι κραδασμοί, οι συντονισμοί και τα μαγνητικά, πεδία εντός της καμπίνας του ηχείου.

Μας τα κρύβουν τα στοιχεία οι βιομήχανοι ιμπεριαλιστές ;
Προφανώς τα φαντάζομαι...., όπως ακριβώς φαντάζομαι ότι 1+1=2
Προφανώς και είναι μετρήσιμα από τις κατασκευάστριες εταιρίες, αλλά δεν ασχολούνται για πολλούς λόγους.
Κραδασμοί υπάρχουν , αλλά αποσβένονται με τα κατάλληλα αποσβεστικά υλικά.
Συντονισμοί δεν.
Μαγνητικά πεδία δεν . Ιδίως σε cross ότι και να είναι αναλογικό ή ψηφιακό , επιδράσεις ελάχιστες έως και καθόλου.
Ούτε οι ενισχυτές μασάνε.
Οι κραδασμοί αποσβένονται με τα κατάλληλα αποσβεστικά υλικά, που είναι η θερμοκόλλα ή/και τα δεματικά για πυκνωτές και αντιστάσεις και οι βίδες ή/και τα δεματικά για πηνία. Μιλάμε για κορυφαία απόσβεση....................
Συντονισμοί και μαγνητικά πεδία ΔΕΝ, μάλιστα, OK!!!

Last edited:

Reaction score
48
Ενώ όλα αυτά δεν είναι ζόρι έξω από τα ηχεία και τις συσκευές;
Καλώς όρισες στον κόσμο της σωστής στήριξης.
Το μέσα είναι πολύ χειρότερο από το έξω. Είναι άλλο πράγμα 10-20 εκ. από την πηγή του κραδασμού και άλλο πράγμα να μεσολαβούν μέτρα από την πηγή του κραδασμού.
Που με καλοσωρίζεις? Εκεί που είμαι εδώ και δεκαετίες? ;)

Reaction score
3.209
Το μέσα είναι πολύ χειρότερο από το έξω. Είναι άλλο πράγμα 10-20 εκ. από την πηγή του κραδασμού και άλλο πράγμα να μεσολαβούν μέτρα από την πηγή του κραδασμού.
Που με καλοσωρίζεις? Εκεί που είμαι εδώ και δεκαετίες? ;)
Στην περίπτωση σου χρειάζεσαι εξωτερική στήριξη και για τα ηχεία και για το εξωτερικό crossover.
Όσο για το θέμα του νήματος,έχω τρεις επιλογές.Η πρώτη είναι ένα ακριβό streamer το οποίο όμως θα μου "κόψει" χρήματα από τα επόμενα ηχεία.
Η δεύτερη είναι ένα φθηνό,περί τα 1000€+τα καλωδια,το οποίο δεν θα με περιορίσει οικονομικά όμως είμαι σιγουρος ότι δεν θα μπορέσει ν' ανταγωνιστεί ηχητικά το cd του ATC.
Η τρίτη είναι να μην ασχοληθώ με το streamer και να αφοσιωθώ στον στόχο μου,τα ηχεία.

Last edited:

Reaction score
54
Ηχητικά η καλύτερη επιλογή πλέον κάτω από 1000 ευρώ Και ξεπεράσατε τον μύθο του balanced Μια δοκιμή θα σας πείσει

Reaction score
3.209
Ένα δείγμα του τι καλείται να παίξει το streamer.
Το ποσο επιτυχημένα,θα το καταλάβω από τις πρώτες νότες.
Τhe Wild Knights:Beaver Patrol

Reaction score
2.741
Προφανώς τα φαντάζομαι...., όπως ακριβώς φαντάζομαι ότι 1+1=2
Προφανώς και είναι μετρήσιμα από τις κατασκευάστριες εταιρίες, αλλά δεν ασχολούνται για πολλούς λόγους.
Κι όμως ασχολούνται πιο πολύ απ΄ότι φαντάζεσαι.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη μακρόχρονη καταπόνηση των υλικών (εξαρτημάτων) και το χρόνο ζωής τους, που μπορεί να μειωθεί όταν τα υλικά, κατά τη λειτουργία της συσκευής, καταπονούνται λόγω των κραδασμών του περιβάλλοντος.

Για μένα τη μεγαλύτερη καταπόνηση την δέχονται τα μεγάφωνα ενός ηχείου , για τα οποια λιγα πράγματα μπορείς να κάνεις για να επιμηκύνης το χρόνο ζωής τους , που σημαίνει να μην παρεκκλίνουν από τα αρχικά μηχανικά και ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους.

.

Last edited:

Reaction score
2.741
Με Sabre ESS ES9018, αρχαίο, δύσκολο…..να πείσει…
Το θρυλικό "βουβάλι", ESS SABRE ES9018 σήμερα όντως θεωρείται γερασμένο.
Όμως το τελικό αποτελεσμα ουδέποτε είχε να κάνει με το ίδιο το DAC chip , το οποίο ES9018 από χαρακτηριστικά σκίζει, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.

Τo Arcam ST5 είναι άδειο μέσα, και περιλαμβάνει ένα μικρό τυπικό παλμοτροφοδοτικό χαμηλής αξίας.

202406_arcam_st5_6808.jpg

Last edited:

Reaction score
2.741
Ένα δείγμα του τι καλείται να παίξει το streamer.
Το ποσο επιτυχημένα,θα το καταλάβω από τις πρώτες νότες.
Τhe Wild Knights:Beaver Patrol
Αυτά τα κομμάτια τα χόρευε η Βλαχοπούλου στα Μάταλα της Κρήτης.

Να σαι κι εσύ , σε εντοπίσαμε φίλτατε Π.Α.Η

xipis.jpg

Reaction score
399
Tο ερωτημα που εχει να απαντησει ο καθενας στιν εαυτο του ειναι (και σαν παραδειγμα μονο τα atc40)
Ta ενεργα με τα παθητικα εχουν 6000€ διαφορα για το ιδιο ηχειο. Με τα χρηματα αυτα μπορω να εχω την ιδια η και καλυτερη αποδοση διατηρωντας την ευελιξια μου για μελλοντικες αναβαθμισεις στο ενα η στο αλλο?

Reaction score
3.209
Κι όμως ασχολούνται πιο πολύ απ΄ότι φαντάζεσαι.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη μακρόχρονη καταπόνηση των υλικών (εξαρτημάτων) και το χρόνο ζωής τους, που μπορεί να μειωθεί όταν τα υλικά, κατά τη λειτουργία της συσκευής, καταπονούνται λόγω των κραδασμών του περιβάλλοντος.

Για μένα τη μεγαλύτερη καταπόνηση την δέχονται τα μεγάφωνα ενός ηχείου , για τα οποια λιγα πράγματα μπορείς να κάνεις για να επιμηκύνης το χρόνο ζωής τους , που σημαίνει να μην παρεκκλίνουν από τα αρχικά μηχανικά και ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους.

.
Δεν πιστεύω ότι ασχολούνται.Αν το έκαναν θα τοποθετούσαν καλύτερα αντικραδασμικα πόδια στις συσκευές τους.Αντ' αυτών τοποθετούν πόδια που κοστίζουν 3€ ακόμη και σε συσκευές που κοστίζουν πολλά χιλιάρικα.
Γιατί όμως να απασχολεί τις εταιρίες όταν πρώτον είναι πάρα πολύ δύσκολο να το εντοπίσει ο κάτοχος και δεύτερον η εγγύηση(αν συμπεριλαμβάνει κι αυτο το πρόβλημα)έχει λήξει προ αμνημονευτων ετών;

Reaction score
399
Στην περίπτωση σου χρειάζεσαι εξωτερική στήριξη και για τα ηχεία και για το εξωτερικό crossover.
Όσο για το θέμα του νήματος,έχω τρεις επιλογές.Η πρώτη είναι ένα ακριβό streamer το οποίο όμως θα μου "κόψει" χρήματα από τα επόμενα ηχεία.
Η δεύτερη είναι ένα φθηνό,περί τα 1000€+τα καλωδια,το οποίο δεν θα με περιορίσει οικονομικά όμως είμαι σιγουρος ότι δεν θα μπορέσει ν' ανταγωνιστεί ηχητικά το cd του ATC.
Η τρίτη είναι να μην ασχοληθώ με το streamer και να αφοσιωθώ στον στόχο μου,τα ηχεία.
Τελικα θες streamer σκετο η streamer/dac στα 1000. Εχει τεραστια διαφορα.
Ενα streamer σκετο αν συνδεθει σαν transport στο atc σου αν εχει(ψηφιακη εισοδο) θα παιξει το ιδιο η και καλυτερα αναλογα την εγγραφη.
Τωρα με ποια λογικη περιμενεις ενα streamer/dac να παιξει το ιδιο με το 2500+ cd player δεν το αντιλαμβανομαι.
Δεν αποκλειεται φυσικα αναλογα και με το τι αρχειο θα παιξει.

Reaction score
5.546
Το θρυλικό "βουβάλι", ESS SABRE ES9018 σήμερα όντως θεωρείται γερασμένο.
Όμως το τελικό αποτελεσμα ουδέποτε είχε να κάνει με το ίδιο το DAC chip , το οποίο ES9018 από χαρακτηριστικά σκίζει, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.

Τo Arcam ST5 είναι άδειο μέσα, και περιλαμβάνει ένα μικρό τυπικό παλμοτροφοδοτικό χαμηλής αξίας.

View attachment 358884
Αυτός όμως ο άδειος χώρος έχει "αξία" χα χα... που φαίνεται στην τιμή!

Reaction score
3.209
Τελικα θες streamer σκετο η streamer/dac στα 1000. Εχει τεραστια διαφορα.
Ενα streamer σκετο αν συνδεθει σαν transport στο atc σου αν εχει(ψηφιακη εισοδο) θα παιξει το ιδιο η και καλυτερα αναλογα την εγγραφη.
Τωρα με ποια λογικη περιμενεις ενα streamer/dac να παιξει το ιδιο με το 2500+ cd player δεν το αντιλαμβανομαι.
Δεν αποκλειεται φυσικα αναλογα και με το τι αρχειο θα παιξει.
Καλύτερα Streamer/dac ώστε να δοκιμαστεί και με τους δύο τρόπους έναντι του ATC.Και από την ψηφιακή και από την αναλογική.

Reaction score
5.546
Καλύτερα Streamer/dac ώστε να δοκιμαστεί και με τους δύο τρόπους έναντι του ATC.Και από την ψηφιακή και από την αναλογική.
Η διαφορά στον ήχο, σε σχέση με το ATC θα προέλθει από την υλοποίηση του DAC του streamer vs ATC dac. Οπότε αν πάρεις DAC καλύτερο του ATC (και ιδίως κανενα άλλης φιλοσοφίας τύπου R2R) θα έχεις καλύτερο ήχο. Αλλά το streamer το παίρνεις για τον απλό λόγο ότι σου προσφέρει απλόχερα τα άπαντα της μουσικής δισκογραφίας με 8-14 ευρώ/μήνα (και ακόμα φτηνότερα με τα ομαδικά πακέτα εδώ στο φόρουμ). Αυτή η ικανοποίηση αλλά και ο τερματισμός της ανούσιας σπατάλης χρημάτων για αγορά CD και δίσκων βινυλίου, θα σε κα΄νει να ξεχάσεις πολύ σύντομα το CD player!
Πρόσφατα πήρα δύο CD γιαπωνέζικης εγγραφής (και τσουχτερής τιμής) και μπορώ να σου πω ότι απογοητεύτηκα από αυτό που άκουσα συγκριτικά με το Tidal ή ακόμα το Spotify premium....
Αποφάσισα: τέρμα τα CD.... ό,τι έχω έχω, και τέρμα φυσικά και τα βινύλια (από 2ετίας!!!)..
Καλή συνέχεια.

Reaction score
399
Προσωπικα θα κοιταζα

1. Αυτο https://www.avsite.gr/forum/threads/ifi-neo-stream.200401/ που θα ζητουσα να το ακουσω
2. Volumio Primo aν ειναι απαταιτητο το dac αλλα θα προσπαθουσα για το rivo η rivo+ και εξωτερικο dac
3. Ta audalytic ah90 λογω τιμης αλλα μαλλον χωρις εκπροσωπηση εδω.
4.Τα γνωστα Bluesound, Eversolo κλπ (Δεν ειμαι φιλος με τα πολλα μπιχλιμπιδια)

Reaction score
3.209
Η διαφορά στον ήχο, σε σχέση με το ATC θα προέλθει από την υλοποίηση του DAC του streamer vs ATC dac. Οπότε αν πάρεις DAC καλύτερο του ATC (και ιδίως κανενα άλλης φιλοσοφίας τύπου R2R) θα έχεις καλύτερο ήχο. Αλλά το streamer το παίρνεις για τον απλό λόγο ότι σου προσφέρει απλόχερα τα άπαντα της μουσικής δισκογραφίας με 8-14 ευρώ/μήνα (και ακόμα φτηνότερα με τα ομαδικά πακέτα εδώ στο φόρουμ). Αυτή η ικανοποίηση αλλά και ο τερματισμός της ανούσιας σπατάλης χρημάτων για αγορά CD και δίσκων βινυλίου, θα σε κα΄νει να ξεχάσεις πολύ σύντομα το CD player!
Η διαφορά στον ήχο θα προέλθει επίσης και από το streamer κι εκεί,για μένα,το cd πλεονεκτεί.Ποσο μάλλον το πικάπ το οποίο δεν έχω πια,δυστυχώς.

Reaction score
5.546
Η διαφορά στον ήχο θα προέλθει επίσης και από το streamer κι εκεί,για μένα,το cd πλεονεκτεί.Ποσο μάλλον το πικάπ το οποίο δεν έχω πια,δυστυχώς.
δεν συμφωνούμε, αλλά δεν πειράζει...
Πάντως, καλύτερα να επενδύσεις τα περισσότερα χρήματα σε ηχεία όπως το σκέφτεσαι.....

Reaction score
9.111
Με την φροντίδα του χώρου δηλαδή τελείωσες και θες να πας στην επόμενη πίστα? :roflmao:
Κοίτα έχεις και μια ακόμη επιλογή, να με πληρώσεις να έρθω να σου φτιάξω τον χώρο, να επιλέξω κάνα ATC βάσης με τα κατάλληλα υπογουφερ και dsp. Εσύ μόνον θα πληρώσεις και μην φοβάσαι θα σε αφήσω στο τέλος να παίξεις με καλώδια και μπίλιες.... μπέμπη ε μπέμπη :lolsign:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.378
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa